Új hozzászólás Aktív témák

• Quadgame94

őstag

Nos kis vélemény S90C-ről és DV kontentről, valamint C2-vel való összehasonlításról.

Sógorom vett egy 65S90C-t nem rég én pedg átvittem a 42C2-met és összehasonlítottam egymás mellett a kettőt. Igazából sima TV adás (neki is HDR-ben jön a telekom) hatalmas differencia nincs. A színek teltebbek és a fényerő jóval magasabb, ami indokolatlan volt pár jelenetnél. Kipróbáltam sok módban mind a kettő tévét és az S90C bőven jobb TV sok embernek, főleg akik világosabb nappaliban akarják nézni. Amit észrevettem, hogy a piros szín elég furán élénk volt. Az én tesztem lényege a DV kontent megjelenítése volt, mert akarok majd váltani hasonló TV-re és itt nálam elvérzett a Samsung.
    Sok jelenetnél, amely pl autóban vagy eleve sötétebb helységben volt az S90C még sötétebb volt DV alatt. A világosabb jeleneteknél szépen látszódott a színfényerő magasabb, de ez inkonzisztens volt és a C2 volt, hogy jobban nézett ki egy bár vagy alagút jelenetnél. Egyébként random filmeket néztünk meg Netflix/Disney+ esetében (főleg DV alkotásokat persze), illetve egy DŰNE 4K Bluray lemezt is teszteltünk, ami HDR10-ben futott az S90C-n és DV-ben a 42C2-n. Nos itt sem igazán győzött meg az S90C, mert nem tudta sokszor lekövetni szépen a világos és sötét jelenetek közötti átmenetet. A világos nagyon kicseszte a szemem - jó értelemben - a sötét meg nagyon sötét volt. A C2 meg inkább középen maradt.

A B2-met fogom lecserélni, amely túl nagy és azt nem tudtam vinni, de azzal az S90C jóval jobb... viszont gondolkodtam és nem veszek S90C-t helyette, de C3-ért meg sajnálom a pénzt egyenlőre. Nem akkor upgrade nekem. G2 +100-150 nit ehhez képest, szóval az lehet a befutó.

Új hozzászólás Aktív témák