Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Xpod

addikt

Hát ennyit még nem szívtam laptop upgrade-del.
    Gondoltam párom laptopját kicsit modernizálom. Win 11-nek a 4 GB RAM már kicsit kevés, és a 128GB SSD is kezd szűkös lenni.

RAM-ot megvettem, 16 GB laptopba belepattint, működik, örülés van.

Az SSD-vel viszont szívtam. M2 SSD-t tudok csak beletenni. Boltból SSD megrendel, cégtől M2-USB adapter hazahoz. Gyári klónozó CD-ről boot, adatok csak úgy száguldanak. 15 perc kész is van. Új SSD beépít és hülye nézés. Nem isemri fel az SSD-t. Természetesen sehol nicns róla hivatalos infó, hogy csak M2 SATA eszközt kezel. Reddit-en találtam ifót, mert más is szívott vele. Vissza a boltba, sima M2 SATA megrendel.

Ezt már felismeri. mehetnek az adatok. Régi SSD-t bedobom az M2-USB adapterbe és hülye nézés. Ez meg nem kezeli a M2 SATA cuccokat.
    No para, most vettem 1 hete új alaplapot, van rajta 3 M2 aljzat majd azzal. Aha csak szeretném, csak egy kezel belőle M2 SATA-t. Valahol a "Z" tervnél tartok, akkor régi SSD be a gépbe, van egy rakat 2,5-es HDD majd arra átklónozom és után erről fogom a végleges SSD-re átklónozni a cuccot.
    Itt szívtam egy csomót a klónozó szoftverrel. a kb 5 éve használt gyári klonózó CD az asztali gépen belefagy a boot-ba. Az Acronis True Image (mihez van licencem is) nem hajlandó aktiválni magát, mert nem tud a szerverével beszélgetni.
    Google felcsap disk clone szoftver free bepötyög. Kismillió találat, szuper. Kb 5-öt próbáltam ki, természetesen a free az csak a letöltét jelenti, ha már használni is akarod akkor fizetni kell érte.
    Nagy nehezen egy régen használt portable szoftverrel átküldtem az adatokat. (Nem is kellett volna guglizni, mert fent volt pendrive-on.) Adatok a HDD-re átklónozva, meheznek tovább az új SSD-re. Másolás meg van, indítsuk laptopot. Sírás kerülget, boot hiba. Windows helyreállítás nem működik.
    Kezdem elölről de azzal a módszerrel amit el akartam kerülni. Régi SSD vissza a laptopba. (természetesen egyből valami frissítés települ) Gyári klónozó CD-ről indítás, HDD-re klónozás, amivel most végzett.
    Remélem most már sikerülni fog.

Bocs ki kellett írnom magamból. Dél óta ezzel szívok.

Új hozzászólás Aktív témák