Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• parandroid

félisten

válasz EQMontoya #75275 üzenetére

Jó, hát Frankfurtban is van az a puccos étterem, ahol fejenként 500 eur-ból nem kajálsz meg. De ha egy teljesen átlagos helyre bemész, akkor 12-15 eur lesz egy főétel, meg 2-3 eur egy itóka mellé (sör, kóla, mindegy), 20-25-ért már rendes, minőségi, méretes steaket is kapni. Szóval egy 100-asból megebédelsz 4 főre proletár-szinten már puccos helyen is. Ha meg menüt eszel valami kicsit sem felvágós helyen, az 8-9 eur, mekiben, bk-ban, subwayben menüvel, deszerttel 10-12-ből kijössz.

Én utoljára 1500-ért ettem menüt otthon, Zalában, az akkor olyan 4,5 eur volt, de ennek már pár éve. Ha családdal beültünk valahova ebédelni, idejét sem tudom, mikor kezdődött utoljára 1-essel a számla, szinte mindig 20k fölött kellett tejelni, legutóbb pont Sümegen néztük, hogy majdnem 4k egy tál marhapörkölt nokedlivel. És finoman fogalmazva nem tolongtak a vendégek, nemcsak a vendéglőben, de az egész városban sem, pedig szezon közepe volt.

Szóval kis jóindulattal egy 2x-es szorzót kajára, fodrászra (16 eur egy sima vágás, nem járok otthon fodrászhoz, de nem hiszem, hogy 2-3k alatt megvan), ilyesmikre el tudok fogadni, én ennél többet nem látok benne. Hja, ennyibe kerül az, hogy mindenkit normálisan megfizetsz. Amúgy meg sok sikert, ha vidéken mesterembert próbálsz találni, ha elromlik/eldugul/leomlik/eltörik valami. Évekre vannak előre betáblázva, és annyit kérnek, amennyit nem szégyellnek. És nemigen szégyenlősek...

p

Új hozzászólás Aktív témák