Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vérboci

addikt

Koronavírus topik téma (beírtam oda is :DDD), de az off topik nívósabb közönség (nyalintós szmájli), meg olyan jól sikerült megírnom, hogy gondolkozom azon, hogy kiadatom keményfedelesbe. :D
    Viduljatok a nyomoromon.
    Íme:

Na most ledobtam mára az ékszíjat, annyit kaptam ma a kiválóbbnál kiválóbb, koronavírus-ellenes (?) intézkedésekből.

1. Mivel ugye nincs meló, se fizetés, se mentőcsomag, így hát lekötöttem magam egy kis rendrakással tegnap. Ma el is vittem két kartonnyi lomot a hulladékudvarba. Csakhogy többen is pont ezt gondolták. Ami normál esetben nem gond, mert a sok konténer között egyszerre 10 ember is ki tudja rakni a motyóját, anélkül, hogy 30 méternél közelebb kerülne egymáshoz. De nem most. Mert bizony mostantól egyszerre egy ember mehet be a focipálya méretű hulladékudvarba. Jönnek a népek akkora utánfutóval, hogy nem látni a tetejét, és egyedül szortírozgat fél óráig. A többi meg vár és vár. Én nyitásra mentem (8:00), 10:00 után kerültem sorra két sz@ros kartondobozzal. Mögöttem autók tucatjai... Jó kis intézkedés volt ez is.

2. Begyulladt a gyerekem szeme, irány az ügyelet, de ne menjünk, elhiszik látatlanba, írtak cseppet. Igen ám, de a patikába ugye 9-től csak nyugdíjas, egészen délig, én meg a szeméttelepen várakozok. Nem baj, hazamentem (nem két sarokra lakok), aztán ebéd után visszaautóztam a patikába... Jó kis intézkedés volt ez is.

3. Hohó, délután egykor ott vagyok a patikánál, ami egy Tescoban van. Igen ám, de a Tesco ajtajában rendőr áll, mert csak maszkban lehet bemenni (a fegyver hozzá még nem kötelező). Mert városunk első embere imígyen akarta túlteljesíteni a gazdáját ezen a hétvégén, hogy előírta a kötelező maszkviselést a kereskedelmi egységekben. Ezt meg is írta a fészbukon. Hogy rohadna meg a fészbukkal együtt. A kormánypropaganda helyi lapja viszont valahogy lemaradt erről, mert még most sem szólnak erről egy szót sem. Akkor honnan a telibevert úristenből tudjam, hogy kötelező? De nem baj, van még benzin, meg időm is ugye, megint hazaautóztam egy "maszkért"... Jó kis intézkedés volt ez is.

4. Aztán amikor visszaértem, beállhattam a kígyózó sorba a patikánál. Ahol most már nem volt, 65 év feletti, csak maszkos fiatalabb, két méterre egymástól (ja, mert a hétvégi túlteljesítésben fél méterrel megtoldották ezt is)... Jó kis intézkedés volt ez is.

Szóval van egy kétnapos járvány, ami szombat reggeltől vasárnap éjfélig tart, ezért ilyenkor maszkban kell 2 méterre állni egymástól, külön a 65 év felettiektől.
    Túltoltuk béláim...

ps.: Nem az intézkedések, pláne nem a maszk ellen vagyok, de egy intézkedést nem 2 perc alatt vezetünk be a fészbukon. Legyen országos, maszkviselés, jelentsék be hétfőn, péntekig türelmi idővel. De akkor ne kétméterezzünk, meg akkor minek a 9-12 sáv az időseknek? Minek nehezítjük az amúgy sem könnyű dolgunkat?
    Az meg a másik, hogy ezzel a hétvégi "ki mond nagyobbat" játékkal már ott tartunk, hogy minden faluban más-más, idiótábbnál idiótább szabály van, ami két napig él. Kafka nem hinné el...

Új hozzászólás Aktív témák