Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz EQMontoya #60717 üzenetére

    Najah, de egy kezdő nyilván nem ugyanazokkal a gyakorlat(variáci)okkal (vay súlyokkal) kezd, mint amit te csinálsz. Mint ahogy én sem 3-5 km-eket futok egy alkalommal, mint az, aki most kezd futni. Egy rendes futóedzésem órás időtartam fölött kezdődik, jó esetben legalább másfél óra, amiben már tempó, vagy fokozó is lehet egy kevés, a heti egy hosszú futás meg minimum 2 óra. Ez már nyilván fogyaszt is (cserébe állandóan farkaséhes vagyok), viszont egy kezdő ezt egy alkalommal sem fogja bírni, nemhogy hetente 4-6x. Lehet persze variálni belesétálásokkal, lassabb tempóval, vagy akár pihenőkkel, ez kb ugyanaz, mint könnyített verzióban végezni a saját testsúlyos gyakorlatokat. Nincs ezzel semmi haj, mindenki így indul, csak eleinte ez nyilván nem hatékony. Aztán bizonyis szinten már igen: nézz meg egy maratonistát/ultrafutót, csont és bőr mind, olyan mennyiséget futnak, semmi nem marad meg rajtuk. De ehhez már nem elég 1-2 év, meg a heti 4-6 edzés sem.

    Amúgy meg ha sikerül energiadeficitet elérni, akkor nyilván fogy a delikvens. Hogy ez futással jön össze, gyúrással, húzódzkodással, vagy egyszerűen nem eszik, az mindegy, csak az nem mindegy, hogy melyik mennyire hatékony, vagy egészséges.

    Emvy: Ez a része nekem sosem tiszta, de mivel a testsúlycsökkentést csak járulékos célként tűztem ki, és elsősorban fittebb, egészségesebb szerettem volna lenni, annyira nem is foglalkoztam vele.

    p

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák