Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    válasz fokukac #60701 üzenetére

    Az úgy van, hogy van egy hely a varosban ahol kisebb nagyobb boraszatok borait lehet megvasarolni. Plusz mellette a tulaj a helyi borokkal kapcsolatos rendezvenyek egyik szervezoje. Mellesleg van egy helyseg ahol40 fos csoportoknak hosszu evek ota rendszeresen tartanak borkurzusokat, amikoris meghiv egy kisebb boraszat, pinceszet borászát, aki nagyjabol 2-3 oras eloadas kereteben borkostolot tart 8-9 borral. Ezen alkalmak soran megkostoljuk a borasz altal valami szempontok szerint kivalasztott sort, vagy osszeallitast, amikbol a vegen lehet vasarolni is helyben vagy kesobb. Altalaban hutve hozzak, nem tokeletesen idealis korulmenyek kozott, de ahhoz kozel. Bontas elott kicsit tulhutik es az eloadas alatt kitoltogetve kapjuk sorban. A tulhutes miatt neha varni is kell, hogy kinyiljon, es a legfinomabb izet hozza. Sot, ilyenkor szepen lehet is kostolni hogy adott bor mondjuk12 fokrol 18 fokra melegedes kozben milyen iz illat komplexitast tud felmutatni, es hol mit lehet erezni.
    Ami bort ilyenkor 1500-6000 Ftert meg tudunk venni, az odaig idealis korulmenyek kozt volt, es onnantol az ember probalja tovabb orizni.
    Van olyan amikor valamit levesz a polcrol, de tudja hogy nem szabad kulonlegeset varnia. Akkor berakja a hutobe, majd masnap kiveszi megissza. De a borasztol megvett, a kostolon kulonlegesnek talalt bort nem biztos hogy aznapra veszi.
    Illetve ha mar az ember magatol eljut oda hogy meg tudja kulonboztetni a szaraz voroset a felszaraz fehertol, es eljar ilyen kostolokra, mert mondjuk szereti a bort, akkor egy​ ido utan mar másképp tekint a borra.

    Es nem, nem mindegy hogy van palackozva. A palackozas nem szabad hogy a bor halalat okozza.

    Egyre tobb embert hallok, olvasok, hogy vagy nem szereti a bort, vagy issza, de csak ugy, vagy szereti, de igazan nem erti, es ezek tobbsege azt sem erti hogy kinek mikor hol miert hasznos a borhuto. De ezek az emberek csak vesznek egy valamilyen bort a hiperben, este megisszak oszt jonapot. Vagy rendelnek valami akarmit a kocsmaban, sorozoben, fesztivalon, stb. Ezzel ki is merul a borozas.

    [ Szerkesztve ]

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák