Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• BlacKSouL
    addikt

Ezzel együtt természetesen lehet bődületesen sok pénzből elképesztően szép hangzást produkálni, de ez az esetek 1-2%-ában szokott csak sikerülni, és az anyagi ráfordítás mellett azért elég komoly utánajárást, hozzáértést, és emellett lakberendezési és építészeti szempontból is rengeteg kompromisszumot igényel, ami eleve kivitelezhetetlenné teszi egy átlagos halandó számára.

Ezért érdemes fejhallgatózni.

(Persze ismerek olyan véleményt a fórumról, hogy a fejhallgatózás csak a zenehallgatás pótléka - de azzal az úriemberrel egyéb gondok is vannak. :) )

Gyerekkoromban ilyenolyan rádiót hallgattunk egy egyhangszórós kis Roma de Luxe-ból. Néha volt zene is. Aztán a mindig 1 hangszóróval működő Unitra Fonica lemezjátszón csodálkoztam, milyen telten szépen szól, mikor egyszer rákötöttem a második hangfalát is. Ezek után 0-14 éves koromig ez volt a hangzás csúcsa, bár Quelle katalógusban mindig nézegettem a sok 500 meg 1000 W-os lautstarke-t, amiben 2 hoch, 2 mittel és 2 tief hangszóró volt, nagy színes erősítővel. Aztán a sok hifitorony nézegetés után kaptam egy music centert, ami kvázi hifitorony is lehetett volna. Még cd-t nem tudott játszani, de volt ennek is lemezjátszója. Na ez a 2x15 W-os hangfalpár volt utána nekem a hangzások non plusa. Úgy 8 éve valahogy vettem egy Sony MDR-XD200-at, és éreztem, hogy a mc hangzása sehol sincs hozzá képest. Ezután meglett a kocsink, amiben a gyári egyszerű 6 hangszóró álló motornál hallgatva olyan hangzást adott, hogy a fülhallgató egy sokol volt hozzá képest. Majd vettem mászkáláshoz egy szintén Sony agybadugós fülest, és szó szerint minden addigi hangot félresöpört ;] Hogy eljutottam ezeken a fázisokon a legkisebb membránnal rendelkező eszközhöz, ami a legjobban szól, na inkább hagyjuk is :)

Új hozzászólás Aktív témák