Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Skipp

    senior tag

    Hát... ma megint rádöbbentem mekkora retek emberek vannak.

    Történt ugyanis, hogy tavaly nyáron mikor itthon voltam elmentem dolgozni, gondoltam a píz mégiscsak jól jön. Árufeltöltő voltam 4 órában, csak annyira vettek fel. Az idén valahogy megoldották volna 8 órára is, hogy többet kereshessek, meg igazából kértem is, hogy így dolgozhassak, ismerősök is dolgoznak nap közben, egyedül meg nem lehet semmit csinálni.
    Tegnap megyek be a személyzetis főnökhöz, hogy akkor megint történjen meg a szerződéskötés, előtte pont szembejött a lokális vezérizgató, mondta, hogy azonnal bemehetek beszélni a személyzetissel, mert meg voltak velem elégedve, örülnek, hogy megint jövök. Bementem. Az emberünk meg gyakorlatilag leüvöltötte a fejemet, hogy mit képzelek én, hogy megint itt vagyok. Az elején a következő párbeszéd hangzott el:

    - Állítólag maga nem ismeri az órát.
    - Miért is?
    - Áááá látom a kezén sincs karóra, maga nem ismeri az órát.

    A lényegét nem igazán értettem ennek a mondatsornak.
    Nem akartam megkérdezni, hogy minden közlekedési táblánál felmutatja-e a jogsiját...
    Majd közölte, hogy ilyen trehány, lusta, elkésős embert nem alkalmaznak. Hogy nem járok időre dolgozni, meg csak a semmittevés ment. Néztem, hogy most akkor mi van.
    Persze mikor megemlítettem, hogy egyszer az egyik hűtőt ki kellett pakolni, mert az a 25 éves szar rommá ment, és 2,5 órán át pakoltam át halrudacskákat, meg a fagyasztott borsót szava nem volt, ezt biztos természetesnek vették. Ez munkaidő lejárta után történt. Vagy amikor jött egy bazinagy kólás v. sörös hűtő, akkor szó nélkül segítettem, mert a rajtam kívül ott dolgozó 50-60 éves nénik meg se bírták volna mozdítani? Ez nem panaszkodás, csak jó a dolog mindkét oldalát látni. De 4 órában alkalmaznának, jövő hétig eldönthetem, viszollátás!

    Gondoltam utánajárok a dolgoknak. Az üzletvezetővel beszélve az első kérdése az volt, hogy mikor megyek dolgozni, örülne, ha mennék. Na most ha senki nem modott rosszat, akkor mégis hogy van ez??? Két lehetőség egyre valószínűbb, hogy az egyik műszakvezetőnek járt a szája, vagy az egyik hentespultos nőnek, aki a kezdettől nem bírt, hogy miért, azt nem tudom. Illetve van egy tippem. A heti 20 órámat rugalmas időbeosztásban dolgoztam, magyarul volt, hogy hétfőn +2 órát voltam, és akkor a köv. 4 napon fél órával mehettem később. A zsemlekipakoláshoz amúgy sem kellett plusz egy ember. Vagy volt olyan is, hogy 8 órát lenyomtam csütörtökön és akkor a péntekem szabad volt. Valószínűleg ez szúrta a szemüket. Én ezt az üzletvezetővel mindig egyeztettem, az ő engedélyével mehettem csak el, csak ő engedhette a csúsztatást. Gondolom valószínűleg az ő háta mögött is ment az áskálódás a felsőbb szintek irányába.
    Vagy ha senki nem szólt semmi rosszat, akkor a telefonzsinórban megtekeredtek a szavak, betűk, szótagok?

    Gyűlölöm ezt, hogy valakinek van valami baja, és akkor megy a hát mögötti hazudozás, áskálódás, fúrás. Persze kiállni és vállalni nem meri a véleményét senki. Szarháziak.

    Kicsit hosszú lett, bocs.

    [ Szerkesztve ]

    Légy pontos! Mérj mikromiliméterben, jelölj krétával, vágj baltával!

Új hozzászólás Aktív témák