Hirdetés
- iPhone topik
- Yettel topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így változik a Galaxy A37 és A57 kamerája
- Fotók, videók mobillal
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
Új hozzászólás Aktív témák
-
tényleg, azt mondtam már milyen vicces kollegáim vannak?

ugye most a szemműtét után konstans napszemüvegben vagyok. Az első napokban mindenki mindig vigyorgott, amikor rám nézett, hogy "hello Neo", illetve "hello Cobra".
Aztán ma reggel valaki kirakta a konyhában lévő üzenőfalra Stallone Cobra-képét, és többen vicces szövegeket írtak alá... hogy eszem a szájukat

uI. természetesen én nem láttam egyetlen egy stallone filmet sem.
-
-
Bubu79
addikt
Fenébe is ember - épp elindítottam a zenét, amit Vénség linkelt és hétvége helyett világvégét olvastam a hsz-edben

Jó estét Neked is

Vénség: nem nyomják rosszul a srácok

Kazimír: Ez nem lehet véletlen... Mint ahogyan az sem, hogy egy napban 24 óra van, egy tálcán pediglen 24 sör

-
rarri
senior tag
válasz
Racecam
üzenetére
Szia Race!
Persze, mindjárt odaszállok és... 
Amúgy minden héten minden nap dolgozom péntekig, és a szombat vagy a vasárnap túlóra . Hetenként változik a műszak, éjszaka, délután, délelőtt. Akkor nem dolgozom amikor szabin vagyok, és kiharcolom hogy ne kelljen túlórázni. Nemsokára lesz egy szabim!

Bash: én nem féltelek, téged se kerül el a sorsod.

-
bnss
veterán
Jó estét mindenkinek, itt a hétvége.

-
BlacKSouL
addikt
Villámkérdés: Nálatok is szanaszét van esve az indexfórum? Egyedi problem, vagy általános hiba? Lenyomtam egy acid3 tesztet, bekavarhatott az? Újraindítottam a FF-ot, de még mindig szar..
-
jeges
senior tag
válasz
bolondember
üzenetére
új ember =/= amatőr
nem volt szó pályakezdőről, csupán új emberről, akinek lehet sok-sok máshol szerzett tapasztalata. nagyon nem mindegy. -
-
Neró
őstag
válasz
Thrawn
üzenetére
Pompi szépen zárta...
(#18966) ladybug: Pedig kicsit rosszul esik. Legalább amikor köszönök, köszönjenek. (közösségi topic)
(#18974) venember83: Nem azt mondom, hogy csak köszönésből álljon, hanem azt, hogy (legalább) ha köszönök, akkor villantsa, már meg a hozzászólásában szánjon rá egy kis helyet, hogy leírja, hogy szia. Én csak ennyit kérek.rarri
Bubu
ladybug
kuka (sörösdoboz)
venember83Szép setét, (sziasztok)

-
bolondember
MODERÁTOR
szerintem meg igen - miért kell egy új embernek adott esetben "sokal többet" keresnie, mint annak, aki már nem keveset letett az asztalra?!
Szar érzés lehet tudni, h a másik, aki full gizda kis amatőr, keméyn 50k br-val is többet kereshet a másiknál, pedig már megtett ezt-azt...
-
Neró
őstag
Le vagytok ejtve.[link]

Semmi válasz...
-
nike_
addikt
Sziasztok, szép estét.
-
-
Bash
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
Na látod, erre mondtam, hogy ebben az egy dologban okosabb voltál nálam. Én 4 éve várom, hogy valaki mentsen meg. Utóbbi időben egy-egy gyenge pillanatomban már el is szóltam magam: első segélykiáltás, második segélykiáltás.
-
Kazimír
őstag
Akkor tarts 2 billentyűzetet: Egy "evőset" és egy normál használatra szántat
Elvileg minden billentyűzet szétcsavarozható, de minden evés után ezt eljátszani nem biztos, hogy a legegyszerűbb megoldás..főkukac: Hát nem bánom, akkor sajnálhatod egy picit, de utána többet nem

-
válasz
Kazimír
üzenetére
hadd sajnáljam már, nekem eddig csak olyan munkahelyeim voltak, ahol a 60 óra a sztenderd.
el sem tudom képzelni, hogy milyen lehet 4-kor hazamenni...Ui. de dolgoztam már úgy is, hogy 42 napon át minden nap 13 órát, pihenőnap nélkül, a sivatagban, 50 fokban. errevarrjálgombot.
-
Bubu79
addikt
Ez is igaz - azonban folyamatirányításban egy esetleges üzemzavar esetén nagyságrendekkel több pénzt dob ki egy cég az ablakon ( nálunk legalábbis ez a helyzet ), mint amit egy ember bérfejlesztésén meg tud spórolni - és amíg az újonc nem tudja pontosan ellátni a feladatát, addig nem a lehető leggyorsabban fog újra pörögni a termelés

De ez ahogyan írtad is helyzet specifikus

Szia rarri
Jó étvágyat 
-
jeges
senior tag
válasz
bolondember
üzenetére
"Sokaknak az is fáj, h az új többet keres, mint a két éve ittlévő emberke... Mert ugye, ez kicsit gáz, nem?"
ez nem ilyen triviális sztem.a kktt-toolról eszembe jut egy pár éves sztori: egyik banknál telepítettek hasonlót, amibe negyed óránként be köllött írni, mit csinál a delikvens. ráadásul amig nem írta be, mit csinál, addig nem tudott dógozni sem. no, ezt a szoftvert hívták "teljesítmény tükör" vagy hasonló néven, ami miatt mindenki csak "tetű"-ként aposztrofálta.

-
ngabor2
nagyúr
annyira hívogat a konyhában az a palacsinta... csak nincs semmi értelmes, amit beletegyek. bár... a házi eperlekvárom se rossz bele

hmmm... van füstölt sprotni is, meg majonézes torma, de asszem maradok a lekvárnál.
-
Kazimír
őstag
Pedig, ha felette eszed ezt is, akkor jó esélyed van rá

Egyébiránt szia!

főkukac: Én sem mondtam, hogy szakadjál meg a soknullás prémiumod miatt, inkább veled örülök, ha megkapod, hiszen nyílván megdolgoztál érte. Nekem ilyesmi nem jár, hát legalább a 40 órás munkahetet ne sajnáld tőlem..
-
-
rarri
senior tag
Szép estét mindenkinek!
most szilvás gombócot eszek, remélem ez nem hullik rá a klaviatúrámra... 
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
venember83
üzenetére
nem kell duplázni.
ha 10%-ot rátesznek se rossz adott esetben (mondok egy összeget: 285ről 314re bruttóban), már nem rossz.
De a légkör, az nem tetszik sokaknak - ilyenek az úgynevezett "KKTT"-tool, egy "bigbrádör" progi, amelyik folyamatosan figyeli milyen programok voltak megnyitva, milyen domain-eket nézegettél.
Sokaknak az is fáj, h az új többet keres, mint a két éve ittlévő emberke... Mert ugye, ez kicsit gáz, nem?
A legjobb - 3 napja körbement egy mél, h ki mindenki kapott milyen pozíciót. vagy 5 mebre lépett ilyen-olyan pozisünbe. Az, h NEM IS VOLT meghirdetve, az gáz, nem? vagy délután körbemegy a "BTL" pályázat, másnap reggel meg, h ki kapta meg...
De ez nem a céget, az itthoni mentalitást tükrözi - isten hozott Abszurdisztánban!

-
jeges
senior tag
válasz
Bubu79
üzenetére
helyzete válogatja. egyáltalán nem biztos, hogy jobban jár a cég a stabil kollegával (aki nyilván egy idő után nem csak unja ugyanazt csinálni, hanem egyre többet is kér), mint egy betanítandó, de jóval olcsóbb újonccal. tény, hogy utóbbi több idejét foglalja le annak a nyilván drágább kollegának, aki betanítja.
-
venember83
nagyúr
válasz
bolondember
üzenetére
Oké, akkor számolj utána mennyi lenne, ha mindenkinek megdupláznák, de legalább ötven százalékkal megemelnék a fizetését. Szerintem így olcsóbb, de fenntartom a tévedés jogát.
-
Neró
őstag
Szép estét az uraknak, hölgyeknek.
-
Bubu79
addikt
A szezonban lehet valami - bár olyan területen dolgozom, ahonnan nincs számottevő kiáramlás, de ha valaki menni akar, itt sem marasztalják
A gubanc azzal van, hogy az újoncoknak nem kevés meló betanulniuk az új munkakörbe - egyszerűen azért, mert amivel foglalkozunk, azt sehol nem oktatják, helyismeretet igényel és a technológia pontos ismeretét.
Ezt úgy nagyjából két év alatt lehet talán megtanulni - nem azért, mert maga a meló olyan szintű lennne, hanem mert mint mondtam a pontos helyismeret elengedhetetlen.
A vezetőink is tudják ezt, mégis bevállalják az újoncokat ha valaki menni akar - mert spórolhatnak kicsit a béreken...
De ha jól belegondolok nem is biztos, hogy érdemes egy-egy helyen 5-6 évnél többet dolgozni, mert a munkaadók hajlamosak a stabil embereket nem úgy bérezni, ahogyan megérdemelnék... A munkahelyváltás pedig kereset növekedéssel is együtt szokott járni - persze itt most arról beszélek,amikor az ember magától távozik az adott cégtől...
Most nézem csak Bolonddal kimondatlanul is ugyanazon a véleményen vagyunk...

-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
venember83
üzenetére
megtartást.
Számolj utána:
Felvenni egy embert:
-AC-t (assessment center - ilyen kiválasztásos dolog, egy egész nap, ami a vezetőket lefoglalja) szervezni-rendezni
-csak a New Hire trenya min 2 hét, addig:
-kapja a fizut, de nem dolgozik, nem termel
-kapják a trénerek a zsét, h kiképezzék őket (köztük én is)
-beáll a csoportjához, de mire ÖNÁLLÓAN hívást tud venni, eléri a minimális követelményeket, ha full kezdő és nincs sok IT-skillje, akkor az legalább egy hónap, de inkább 2 - kapja a zsét, de messze nem termel annyit, mint kéne, miközben "alacsonyabb skill"-en van (kevesebb hívást vesz)
-gyakoribb eszkalációkMelyik is az olcsóbb?
melyik a célravezetőbb?
-
venember83
nagyúr
válasz
bolondember
üzenetére
Szerinted melyiket olcsóbb megvalósítani?

-
Bubu79
addikt
válasz
bolondember
üzenetére
Nem semmi a fluktuáció Nálatok...

-
Hold
őstag
Pár napra kikapcsoltam a gépet és éltem..
-
Thrawn
félisten
válasz
bolondember
üzenetére
Tréning? Te tartottad? Mi volt az, egy bolond százat csinál?

Hold: Hol(d) jártál?
szerk: Úgy látom a fájdalmas utat választottad, hogy megtudd, gép nélkül nem lehet élni
-
Bubu79
addikt
válasz
bolondember
üzenetére

A kolléga búcsúztatása már nehezebb ügy - sajnálom, hogy ismét így alakult... Mégegy ember, aki otthagyja a jól összeszokott közösséget - és ki tudja ki jön majd helyette.
Fel a fejjel Bolond
-
Hold
őstag
Sziasztok, nem hiányoztam ?
-
ToBeY
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
Én csak azért kérdeztem rá,mert egy színes zokniból nem jönnék rá magamtól

-
Bubu79
addikt
válasz
bolondember
üzenetére
Áááá - akkor ez volt az a folyamatos morajlás, amit hallottam északról...
Hányan durmoltak?

-
válasz
venember83
üzenetére
Nomeg a kémek

-
bolondember
MODERÁTOR
nagyon jó, túlvagyok 2 újabb tréningen - kivételesen én tartottam..

Ha belegondolok, h este kolléga búcsúbulija...

-
válasz
fokukac
üzenetére
ismerős érzés, csak én kb 1 hónapig ki sem józanodtam miután az exem elment, bár amilyen nők voltak közben asszem jobban is jártam, bár ébredéskor meglepődtem párszor
Később nekem is frankó volt minden, főleg, hogy megtaláltam a jelenlegi páromat, aki remélem az utolsó is 
-
nem szar az.
addig szar, míg nem felejted el az előzőt. tudod, "loosing all hope is freedom"
amint nem gondolsz rá, szabad vagy, és azt csinálsz, amit csak akarsz, úgy használod ki a lehetőségeidet, ahogy csak akarod.én nem is akartam kihasználni semmilyen lehetőséget, sőt elzárkóztam a világtól egészen mostanáig, mert anniyra elegem volt ebből az egészből, most kezdem újra az életet, vagy mit.
teljesen jól elvagyok, tavasz van, vetkőznek a csajok, mi kell még?
Új hozzászólás Aktív témák
- Inno3D GeForce RTX 4070 Ti X3 12G - Karácsonyi akcióban!
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4181, 94% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
- Dell Latitude 7250 12" FHD IPS touch, i5 5300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

asszem este akkor veszek vagy 4-5 órára elegendő vacsorát, megöblögetve egy kis gömbszörppel, asszem nem lesz gond az alvással