- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hydra SR
addikt
OK, de ha az lenne az alapobi, akkor mindegyik olcsóbb lenne, az eladható mennyiség is befolyásolja az árat. Így is van jópár példa rá és még ami drágább, az se sokkal. Most nem az 1.4 és 1.2-esekről beszélek, az alapobik sosem voltak akkora fényerejűek.
Végülis csak arra akartam kilyukadni, hogy a technika nem fejlődött vissza fényerő terén az obiknál, sőt, inkább egyre nagyobb fényerők jönnek, zoom obikban is, egyre szebb rajzolattal, nagyobb felbontással. Az 50-esek terén van talán a legkisebb fejlődés mert azok régen is jók voltak.orbano: dehogy baj a zoom, szerintem is hasznos, csak mondtam, hogy mások az igények mint régen. Ennek megfelelően a végeredményben is. Ami régen jó fotó volt az ma már nem biztos, hogy annak számítana ha ma készülne.
Én is úgy érzem, hogy valami fizikai akadálya van, hogy az 50mm-esekhez hasonló minőségű és fényerejű 30mm-est gyártsanak hasonló költséggel.
-
Hydra SR
addikt
Egyébként az 50mm egy külön állatfaj, mindig is favorit volt, azt fejlesztik legrégebb óta. Digiten főleg a crop miatt szorult háttérbe, ezért nem lehet a laikus kezébe adni alapobiként. Valamiért nem lett helyette 30mm F1.8. Megint másik dolog, hogy régebben sokkal kevesebb volt a laikus fényképezőgép tulajdonos aki mindenféleképpen igényli a zoomot, nem tudja/akarja megoldani a technika hiányosságaiból adódó problémákat, azt oldja meg a gyártó.
-
Mercutio_
félisten
De van ahol, csak a hamarival tudod elkapni a pillanatot.
orbano: Mint először is írtam, majd 1/2 év múlva térjünk vissza erre a kérdésre, mármint miután megvan a géped
OK nekem is vannak manuál obijaim, a feeling és az olcsóságuk kárpótol, de 600$/E árért már valszeg van 1-2 obi ami kb. így rajzol. -
Mercutio_
félisten
Most osztotta az észt másik fórumon egy tag, hogy ''de a pentax nem jó, mer' nem lehet hozzá fényerős zoomokat kapni csak kevésfélét és drágán''
, ebben csak az a gond, hogy egy olyan ember hsz-ével kapcsolatban írta, akinek a D70 (nem D70s) használt ára is sok
Jah, biztos a következő 5 évben L-es obikat akar
-
Mercutio_
félisten
Csak ezért minek K100D-t vinni, lehet kapni börzéken fénymérőt
Mozdonyversenyen voltál kint te is?
Jó kis feelingje volt csak az a sok gyerek, meg érdeklődő felnőtt ne lett volna útban
Dare2live: Ha tényleg elég a 1280*1024 akkor azt 18-as fixből simán ki lehet vágni és nem kell cserélgetni obit, persze ez csak kötözködésaz a belinkelt Tamron teljesen megfelel a célnak
bár kétlem, hogy darkmannak mostanság tellene rá...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Műszaki rajz készítés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged