Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adik
őstag
Sigma 70-300 DG APO MACRO F4-5.6,erről mondanál pár szót?
Nem egy nagy etvasz, de azért nem is rossz. Használtan harmincpárezerért egy jó állapotú példány jó vétel lehet.
Nagyobb gyujtótávon esik a kontrasztja, a makró funkciója csak fényárban értelmezhető egy elég szűk és nem feltétlenül praktikus tartományban, és akkor is csak "makrós" leképezést tud, bár még mindig több, mint semmi.
Természetesen AF van benne. Picit bizonytalan, hangos és lassú. Abszolút értelemben, egyébként az olcsó, és van benne, szóval "örüljün neki".
Egyébként egész jó darab, képélességével, kromatikus abberációjával, geometriai torzításaival nincs gond, a színei "szigmásak", de nem zavaró mértékben. Ellenfényben tud érdekes dolgokat művelni, amiket akár izgalmas képi elemként is lehet értékelni. - Rohadt jó becsillanásokat tud produkálni, azok tényleg szépek, ez a blende lamelláinak köszönhető. -
adik
őstag
válasz
tkazmer
üzenetére
Ha jól emlékszem, Nikonod van, ugye? A Nikkor 55-200 VR obijáról nem mondanak rosszat, nem tudom, volt kezemben, de nem nagyon pörögtem rajta. Ja, szervó motoros, nem SWM, szóval kávédaráló. Érdekes lehet még a Sigma vonatkozó modellje, ezért az árért szerintem nem rossz. No nem fogja szétkaristolni a szenzort.
-
adik
őstag
válasz
kricsi81
üzenetére
Szerintem ne közgyűrűt vegyél, hanem Raynox DCR-250-es makró előtétet! Nagyon tuti, én is nemrég vettem, tényleg pöpec!
A szerintem miatt nem ugrok neki ennek a mondatnak erősen, de!
dcr-250 - plussz lencsetagok, amik nincsenek összhangban (értsd korrigálva a különféle - pláne - szférikus... abberációk)
közgyűrű - nincs benne további optikai elem, így az obi képét nem torzítja, nem változtatja meg, pusztán a kihúzatot növeli meg "kicsit". Nézd csak meg Hydra_SR képeit, elég sok közűlük így készült! -
adik
őstag
az 50/1,8 hoz kell majd még közgyűrűsor, egyébként hibátlan jó darab, mindenki táskájában kötelező, bérelt helye van. A Tamron egy univerzálisabb, több célú obi, lényegesen gyengébb képminőséggel, és ugye szerényebb fényerővel, de az sem egy Taigetosz pozitív választás.
-
adik
őstag
Sigma 17-70 2,8-4,0 (!!!) OS HSM
Nagyon kíváncsi vagyok hogyér megy majd. Nekem az elődje van, azzal abszolút elégedett vagyok, nagyon szeretem. A fél fényérték is jól jön, de pláne a HSM, OS-em már van a vázban (Pentax K10d), de legfeljebb kűzdjön meg egymással a két képstabi

-
adik
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
és - legalábbis, ha a kit árat nézzük - olcsóbbért.
Ottkar:
nem, nem hasonlítottam. A Tamron 18-250 egy jó át/érték arányú obi, nem ócsón. A Tamron 18-200 egy ócsó, nem annyira jó ár/értékű obi. Szerintem. -
adik
őstag
Akkor miért kapott TIPA díjat
Tudom, kicsit más tészta, de legyünk őszinték: egy Oscar-díj sem jelent (legalábbis manapság) sokat. (Gondoljunk csak a Titanic, Legjobb film szobrára - pedig annyira azért nem volt rossz az az évi felhozatal...)
Szóval igen, van hatása a több szifonnyi korrekciós lencsének, de megmenteni a világot az nem tudja. Nekem ami az érzésem azzal az obival - inkább benyomásom, mivel talán fél órát, ha ismerkedtem vele - hogy inkább ócsó, mint jó ár/érték arányú.
-
adik
őstag
bármilyen Lensbabyt használt már valaki? Csak nekem tűnik gagyinak a képe? Bár tudom, elég ócó isz.
-
adik
őstag
A kérdés jogos. Megjegyzem ilyennel már én is találkoztam szintén a Pentax kitobi vs. Sigma 17-70 ügyében. Valamiért a kitobival szinte sosem volt fókuszálási problémám, szemben a Sigmával, amivel viszont relatíve elég gyakran - sajnos. Pedig-pedig ez utóbbi kicsit még fényerősebb is.
-
adik
őstag
válasz
péter007
üzenetére
Nem kell minden alkalommal levenned a szűrőt, azon is van egy további szűrőmenet (legalábbis az esetek 98%-ában). UV szűrő, vagy protector üveg kell neked. Minnél semlegesebb, annál jobb (és persze drágább).
Van aki szerint tök felesleges, szerintem viszont nem, bár tény, hogy szűrőm még nekem sem volt karcos, tehát frontlencsét még nekem sem védett egyszer sem, viszont: sosem lehet tudni... -
adik
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
3mm-rel keskenyebb, de annyival kövérebb is, térfogatra valszeg ugyanannyi (no, ki tudja hogy a legegyszerűbb ezt lemérni?
) - szóval az nem pálya, meg még a portrémarkolat is ugyanaz hozzá.
Viszont, amint Szten Márs is írta, gagyibb a markolat anyaga (féltem, hogy ha nem elég alaposan reszelt (najó, kopott) a körmöm, összekarcolom), gyengébb AF, kisebb felbontás (ami mondjuk inkább különbség, mint hártány), kisebb kijelző (ugyanakkora felbontással), kicsit lassabb sorozat, és nincs spot mérés, meg volt még valami... Asszem, de nagyon nem vagyok benne biztos, de lehet, hogy ez sem szereti a külső gyártóktól származó vakukat. (Pl. S5 IS nem hajlandó Sunpak vakut elsütni, és ez bizony hivatalos
) -
adik
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Azzal a repedéssel én nem merném megverni semmi pénzért sem. Én.
-
adik
őstag
válasz
TOM.......
üzenetére
az ő souvenir igényeit kiélegíti!
Az a szuterén jogok mellett van?
Tudom, hogy OFF, és bocsásd meg kérlek, de nagyon szexualizálta a szemem...
-
adik
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Szerintem ti a váz részéről gondoljátok a műanyagot, a filmes érában a belépő EOSoknak volt műanyag bajonettjük, és abból volt botrány. Pl az EOS 1000 és társainak. Asszem már a filmes EOS 300 is, és ami fölötte van, az fém bajonettet kapott. Nagyon sok műanyag bajonettes obi van még. Pl a Canon 50/1,8 II, az Oly kitek is (mind a 3), meg a filmes Canon kiteket se felejtsük ki a felsorolásból (a többit mondta Szten Márs), viszont ha életem Britney-t kellene hallgatnom se tudnám megmondani, hogy a Sony kitjének milyen a csatija... Azért persze ügyesen van megoldva, hiszen mint látjuk nem nyírja el a fém bajonett a műanyag obit. Legfeljebb tényleg csak nagyon hosszú távon és nagyon állat módján használva.
-
adik
őstag
válasz
TOM.......
üzenetére
Vegyél Tamron 70-300-at! 39 ezer, és az már tényleg jó...
-
adik
őstag
Nem tartom valsznek, hogy ezeknek az obiknak a közeljövőben lenne HSM változata. Ez nem az a kategória... bár... a Canonnak is van ennyiért ilyesmi átfogású (konkrétan ilyen) USM obija.
-
adik
őstag
válasz
sandokan66
üzenetére
mindkettő 1,5 szorzóval értendő. (Mivel nem fog megváltozni a ccd mérete pusztán egy obi-cserétől.)
-
adik
őstag
A sima G-s 70-300 képét már mások is véleményezték nem is olyan rég, talán pont ebben a topikban, szóval helyette inkább a Tamron 70-300-át ajánlanám, abban fókuszmotor (legalábbis a legújabb eresztésben) és képminőség is van, ellenben ócsó szintén. Egyébként megéri a VR-est venni Nikonból, sokkal jobb képe van, plusz a képstabi.
-
adik
őstag
válasz
johnjohn
üzenetére
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁááááááááááááááááhhh!!!!!!!!!!!!!!!
Amúgy most nézem, hogy Aspherical és Series 1 felíratok is vannak rajta (khmm, vagymik, elnézéstkérek), szóval ezek valamennyire bíztatóak, de amint látom élő ember nem tesztelte még, vagy legalábbis jól eldugta erre vonatkozó irományát.
-
adik
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
igen, most már látom. Tény és való, elég fárasztó napom volt, ráadásul légkondi nélkül...
-
adik
őstag
Meg-e kérdezhetem, hogy ez hogy lehetséges? Az egyik fele New Yorkban, a másik Londonban van, és látják egymást. Teória 1.: Fent egy tükör középpen (épületes baromság 1.), teoria 2.: egy alagút (ha lehet, még annál is nagyobb baromság), t.3.: kamera? (átkúrva a nézők feje, igencsak), t.4.: lapos a Főd. t.5?
-
adik
őstag
Nekem úgy tűnik, hogy a felhasználó telét akar venni, legalábbis kiindulva abból, hogy egy 55-250-et nézett ki magának, bár megjegyezte azt is hogy a kit helyett. Persze először azt kellene eldöntenih, hogy a kit helyett, vagy mellett kellene egy obi. Ha helyette, azt is megértem, nem nagy nagy eresztés a kit obi, esetleg még a Sigma 17-70 2,8-4,5 macro-t ajánlanám. Telének az 55-250 teljesen jó választás. Csak először döntse el a user, hogy mi kell neki.
-
adik
őstag
Pentaxra. Igen, Nikon objektív-sapkám van egy Sigma obin, ami egy Pentax vázon van. Nem gond, mert Canon táskám van
Azért váltottam, mert nem akartam megtartani az M42 obikat, bedöglött a rendszervakum, az USM-es obim meg annyira azért nem volt egy nagy etvasz, hogy feledtesse azt az árat-előnyt, amit én egyedileg kaptam a K10d-re az EOS 30d ellenében. EOS 400d nekem nagyon kényelmetlen, a hobbim élvezetét elvenné, ezért nem jöhetett szóba, Nikon pedig nem volt elérhető közelségben. Röviden. Egyébként egy 30d-t választottam volna, és szerintem ugyanennyire örülnék annak is. Jobban jártam-e? Nem tudom. Élvezem, értékesebb fotókat pedig azzal sem készítenék, innentől pedig nem érdekel.
Szívesen a leírást, remélem segít valakinek

-
adik
őstag
Verbálisan.
Szerintem qrva jó!
Az első 2 hétben megrökönyödtem, hogy annyit könnyült a járása, hogy az oldalán lévő lock gomb értelmet nyert (ez összecsukott állapotában rögzíti), de megnyugodtam, nem nyúlik jobban (úgy tűnik). A lovin, szilveszterkor (a valóban hideg napok egyike) csunyán bepárásodott a frontlencse belső fele, amikor bementünk az alaposan fűtött - a sok forralt bor - büfébe, persze ez a pára is gyorsan tovaszállt. Tapintásra középkategóriás anyagból van, egy ilyen árú üvegtől ezt várhatjuk el, a többiek sem rosszabak, pláne nem jobbak. A két gyűrű gumírozása egyértelmű, helyzetük pláne. Rekesz-gyűrű nincs az obin.
Én még olyan sapival vettem, aminek a belsején nem lehet összenyomni, hogy napellenzővel is le tudjam venni, az újakon ezt már javították. (Ezért kellett vennem egy Nikon fedőt 3000 hufért.) Napellenző egyébként tartozék, szirom alakú, kulturált, használható. Beépített vakut olyankor illedelmesen el kell felejteni.
Nem érdekelte egyébként a minusztíz, kafán forgott amerre kellett - igaz, az volt az első napja. Nem annyira vészes fókuszáláskor, darál, kerreg, de hozzá lehet szokni. Igaz, előtte huzamosabb ideig egy Canonom volt, ott meg USM. Relatíve könnyen talál élességet, ritkán téveszt, de ha igen, akkor nagyon nem is fog találni, olyankor máshova kell fókuszálni. Belső fókuszállású, így nem változik a hossza, nem is forog. Zoomoláskor viszont illedelmes 5-6 centit megnyúlik. Ha már zoom: nem rajzolja ki a teljes kockát, hiába lehet a Canonos változatot felcsavarni a filmes vázakra - óvatosan, nehogy beleakadjon a tükör!!
Nem kell rekeszelni nagyon, úgy látom, hogy 6,3 környékétől már tényleg jól érzi magát, de bizonyos témák esetén alatta sem feltétlenül gáz. Kék eget tud, nem kell feltétlenül trükközni vele. Kromatikusan abberálni tud, de nem vészesen erős a hajlama. Szélek élességével nincs gond. Becsillanások és egyéb brillantikus dolgokkal csínján kell bánni, meg lehet vele tréfálni, de csak direkt kínozva. Háttér mosása is hozza a várhatót, hiába 7 lamella az hét. Szóval, nem bántam meg, bár nem tudom milyen lenne helyette az eredetileg kiszemelt Tamron 28-75/2,8. Abból fókuszhibátlant nem találtam, ebből meg kapásból az elsőt, bár mázlim - és persze protekcióm
- is volt. -
adik
őstag
bocsi, ennek inkább itt lenne a helye:
Sigma 17-70 szerintem -
adik
őstag
-
adik
őstag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Csak a középső fókuszpont aktív, lehetőleg valami közeli objektumon, minél kontrasztosabb, ellenőrizhető akármicsodán, belnde tág, kép elsüt, zoom arréb teker, elsüt, zoom arréb teker, elsüt. Távolabbi objektum célba vesz, megismétel, qrva távoli objektum (végtelen) célba vesz, megismétel. Lehetőleg monitor elé leül, végignéz, ha középpre vett ojjektum éles mindenhol, akkor szépen objektívet kifizet, és elhoz.
-
adik
őstag
válasz
Hydra SR
üzenetére
Honnan ismerném?
Pont itt, a PH-n árult egy ugyanilyet valaki (mármint rajtam kívül
). Tényleg egy nagyon jó obi, kicsit sajnálom is, csak hát nem nagyon akarnám a blendemechanikát átfabrikálni K bajonettre
Amúgy index totyikon nézz szét.ui. tedd hozzá, hogy MK I. mert a második eresztés már nagyon gáz lett.

-
adik
őstag
válasz
ThufirHawat
üzenetére
akkor kitobi kiesik, és a képe annak sem rossz végülis. Bár tény, hogy a másik két obi lefedése nekem értelmesebb, és nekem is a Tamron a legszimpibb, bár a kisebbik Sigmával nem sok képet csináltam, a nagyobbal meg csak mások képeit nyálaztam.
-
adik
őstag
válasz
johnjohn
üzenetére
igen, köszi!
hanyatt nem vagyok tőle vágódva, és szívem a Tamronhoz húz a 3 közül, de gondoltam megkérdezlek Titeket is. Illetve, ha valaki egy garantáltan problémamentes Sigma 24-70-et elém tudna tolni, akkor lehet, hogy azt venném. Megjegyzem valszeg sokat portréznék is majd vele. Sokat gondolkodtam, hogy nem-e inkább egy fix 50-et, mert már azért mégiscsak, de azzal sok mindent nem tudnék úgy megoldani, ahogy én szeretnék. -
adik
őstag
Urak,
a következő pár obi érdekelne. Illetve az, hogy melyikre voksolnátok ti, plusz alternatív javaslat Pentax k10-re.
- Sigma 18-50 / 2,8
- Sigma 24-70 / 2,8
- Tamron 28-75 / 2,8
köszönöm. -
-
-
adik
őstag
válasz
ThufirHawat
üzenetére
Nagyon nem akarja a világ, hogy legyen egy jó nagylátód
(bocsi)a Sigma az felmegy full-frame-re, de olyan szépen félkör az oldallakon, ahogy illik, de ha jól sejtem nem is ff-re menne, így ez annyira nem is érdekes. Ha kifogsz belőle egy nem gyártási selejtet (mázlista!!), akkor az sem rossz, de inkább költség-hatékony.
-
adik
őstag
3. [EDIGITAL]
A mindenki által ismert edigital, a kettő közt helyezkedik el. Pénzvisszafizetés ok. Garancia magyarországi? Tartozékok nemtom mi jár hozzá, telefonon nem tudták megmondani.gari az magyarországi, tartozékok: szütyő, satyik, napellenző. a másik kettőt nem ismerem.
-
adik
őstag
Manfrotto 190XProB
Ha lenne egy ilyenem, akkor első dolgom lenne, hogy megverném azt, aki kitalálta a lábait. Nem tekerős, nem gyorszáras, hanem pillangócsavarral megszorítani. Nekem nagyon nem gyere be, egyébként nem lenne rossz, kár volt ezzel elrontani. Aztán lehet, hogy valakinek pont ez jön be, nem tudom. -
adik
őstag
válasz
KakaosCsirke
üzenetére
Nikkor 18-200VR.
Nem próbáltam (még?), de állatólag nem olyan rossz. Tény, hogy két obival ''picit'' jobb minőséget fogsz tudni elérni, mint egy darabbal. Nagyon sok más most nem jut eszembe, csak kisebb átfogásúak. Talán a Canon 28-135 is, ha annak az átfogása még belefér... -
adik
őstag
foggalmam sincs még mit veszek

-
adik
őstag
Hali,
filmesen használt (tehát nem 30000 expó havonta) Canon ef 28-80 3,5-5,6 (32-38) USM mk I obimat eladom. Van hozzá 58mm narancs, vörös (noname), nd (soligor), és sky (hoya hmc) szűrőm. első-hátsó sapka, egy db 3mm karc a tubuson, egyébként sehol semmi, nem lötyög, nem kotyog, made in japan. Kipróbálható, megszagolható, megtapogatható, ajánlatokat priviben kérek szépen, köszönöm. -
adik
őstag
-
adik
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Az a 18-50 ex azért ~20K-val hosszabb csak-csak, és sztm nem jobb, bár tény, hogy fényerőben jobb menet.
-
adik
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- CTO Bontott 0perces TÜZES EZÜST MacBook Air 13.6" M4 10C/1G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgar
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3993, 100% Akkumulátor
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) - szóval az nem pálya, meg még a portrémarkolat is ugyanaz hozzá.
)

![[kép] [kép]](http://www.slrfoto.hu/images/canon/accessories/2889A002.gif.big.gif)
)