Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Pura color: színkavalkádba bújt a Huawei legjobb kameratelefonja
- Google Pixel topik
- Íme az új Android Auto!
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Canonfan
senior tag
Sziasztok!
Köszi az infót Tamron ügyben, az összehasonlítás elég meggyőző, én is így tudtam, hogy a stabi nélküli 17-50-es a jobb, egyértelműen ő lesz az igazi!

Tudom hogy megosztó, de azt szeretném még megkérdezni, hogy ti használtok uv szűrőt a frontlencse védelmére?
Én úgy vagyok vele hogy az uv szűrő ára nem tétel az obihoz képest, és jobban biztonságban érzem az obit ha rajt van, az összes eddigi optikáimra vettem, sőt már a vásárlás napján felcsavartam azóta meg 1-2* ha levettem. Én főleg azért pártolom, mert az uv szűrőnek simán neki merek esni akár papírzsebkendővel vagy pólóval is ha más nincs kéznél, pl turista úton vagy erdőben.Viszont másrészről meg több fotóstársam is úgy van vele hogy nem kell, csak rontja az obi rajzolatát, és megfelelő eszközökkel kíméletesen tisztítva bírja a frontlencse bevonata is.
Szóval nem tudom hogy mi lenne a legjobb, mert a szűrőket egyszerűbb lenne most az obival megvenni, és polár az mindenképp kell, (de nem használom gyakran szóval most nem létszükséglet) egyrészt egy IF obinál inkább van értelme, másrészt a jelenlegi obijaim 55 mm-eresek, tehát a mostani polgárszűrőmet nem tudom majd használni a 17-50-el.
Viszont obi + 2 szűrő csomagra jelenleg nincs keret, ezért nem tudom mi lenne a jobb, obi + uv szűrő most, polár késöbb, vagy elfelejteni az uv szűrőt, és ahelyett most megvenni a polárszűrőt hozzá...
Válaszotokat előre is köszi!

Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Milyen monitort vegyek?
- BMW topik
- Építő/felújító topik
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Cáfolta a Microsoft, hogy más gyártók készítenék az új Xboxot
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASRock Phantom Gaming RX 7900XTX 24GB garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB White Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4448
- AKCIÓ! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
- Motorola Edge 40 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Honor Magic 7 Lite 256GB Graphite Megkímélt állapot 8GB RAM 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest