- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
válasz
makoss #20261 üzenetére
[link] Nekem ez a noname vacak van.
Két darab. 5m a VGA-erősítő között, a 3m pedig a TV-erősítő között.
Annyi volt a TV miatt, ha jól olvastam neten, hogy másnak is van olyan gondja S90C-vel, hogy nem találja a jelet. Nálam ez akkor mutatkozott meg amikor a TV netflix appjából néztem filmet, majd átakartam kapcsolni a számítógépre. Ott teljes fekete képernyő.
Ezért inkább használom simán monitorként az a legegyszerűbb, nincs is gond vele.
Én reptéren melózok, és azon ritka repterek egyikén, amelyik este 11-től reggel 5-ig nem tart se leszállást, se felszállást
Az a gond, hogy pár év alatt elég sokat fejlődött ez a hdmi téma (mint ahogy most már jön a 2.2 vagy melyik)
Nekem is volt itthon egy halom hdmi kábelem, aztán kiderült, hogy egyik sem jó már a 4K sok Hz-re.Ugyanígy az erősítőkből is jött kb minden évben.
Ha nagyon filmes vagy, akkor érdemes elgondolkodni az erősítő frissítésén egy másik modellre -
Laraxior
titán
válasz
makoss #20254 üzenetére
Én is éjszakázok ma
Remélem lesz időm aludni, mert utálom
Erősítő nélkül viszont tudnia kell, ha simán monitorként üzemel a TV az 100%.
DP-hdmi-t felejtsd el5m-es hdmi is bőven jó, még csak márkás sem kell belőle, csak tudja azt ami rá van írva. Biztosan.
Biztosan tudja az az erősítő a 4K@sokHz-et? Mert én a manualban csak 60Hz-et látok
480i
480p
576i
576p
720p 60/50Hz
1080i 60/50Hz
1080p 60/50/24Hz
4K 60/50/30/25/24 Hz
[link] https://manuals.denon.com/AVRX1500H/NA/EN/GFNFSYdtphpnek.php -
Laraxior
titán
válasz
makoss #20247 üzenetére
120Hz sem megy? Kijelzőként működnie kellene, erősítő nélkül, ott nincs semmi bonyodalom. Húzd le a monitort, legyen a TV az elsődleges.
Kezdd mondjuk 4K@24Hz, aztán feljebb.... bár a kábel jónak tűnik
Hogy érted, hogy egyszerre megy a böngészés meg a játék?
Én pl két játékot futtatok mindig egyidőben. Az egyik a böngészőben megy mindig, meg néha ráindítok egy Battlefieldet pl, vagy akármit. -
Laraxior
titán
válasz
makoss #20245 üzenetére
UFÓval megnézted, hogy megy rendesen a sync?
Nálam ez úgy néz ki, hogy nVidia vezérlőpultban kiválasztottam a felbontásnál a PC-s listából azt ami kellett (4k@144Hz, 10bit), a TVn engedélyezni kell (LGnél nek tudom pontosan) a kiterjesztett bemeneti jelet, meg az erősítőn is a megfelelő csatlakozót kell választani (8K)
és érdemes ellenőrizni a hdmi kábelt is, hogy átvigyen minden vackot.
RTX4090 - Denon X2800H - Samsung S90CEgyébként kábelre tippelek, mert ha csak simán erősítő nélkül kötöd a TVt a VGAra, akkor az egy sima monitor. Ott mennie kell, amennyiben a TVn beállítottad.
LGről érdeklődj az oled topikban.
Szerk.: Látom már megvolt.
Egyébként semmit sem lehet látni 4K-ban a TVnolyan picik a betűk.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
makoss #18451 üzenetére
Milyen kábel kellene?
Alzán rákerestem arra, hogy "db kábel", első találat valami 1 méteres cucc.
Ezen kívül van hosszabb kábel is meg átalakító is.Ez pl 3m-es, mert hogy korábban ennyit emlegettél.
-
-
válasz
makoss #18211 üzenetére
Még semmihez, betáraztam az időnek.
Sajnos többet nem enged a bios.
A barátomnak több van a fedélzeten. [link] (remélem ezt szabad) Még a trend változás előtti csúcs laptop képességei kis rásegítéssel. 128GB ramHamarosan ő is csatlakozni fog a topikhoz. Ő is vett egy hasonló kábelt/adaptert a laptophoz amivel majd akár rtx 5000-es kártyát is fog tudni használni elég jó sebességgel, ha a 4000-es szériából kalkulálva tekintünk előre. Ott már talán lesz látható veszteség, de nekünk úgy is meg fogja érni.
-
Bossp
addikt
válasz
makoss #16182 üzenetére
Menj a simára. Az OC annyit jelent h rádobtak 30-40 Mhz-et a boostra mait saját magad is simán be tudsz állitani
Cserébe +40 ezer amennyiert már elég rég megvehető a mostani kártyád lol
Strix és hasonlóó csúcskártyákat magasabb tdp limitig lehet húzni de úgy tudom a 4080 széria nem is igen éri el a tdp limitet? Max 4k-n?
-
muxi-muxi
senior tag
válasz
makoss #16180 üzenetére
Volt Strixem még 2070-ből, egy pöttyet jobb hűtéssel, némileg magasabb órajelekkel, és ennyi. Nem tudom, kinek éri meg a felárat (hozzáteszem, akkor kb. 50 euróval volt drágább a mezei verzióktól), nekem már biztos nem. A legtöbb 4080-4090 elég jó hűtéssel/padokkal van felszerelve, márkapreferencia kérdése már csupán az egész. Nekem Palit van, egy bűnronda kristályelőlappal, de mivel a gép alja felé néz és soha nem látom, nem zavar. Jár még hozzá egy szintén ocsmány tipográfiájú RGB-s felirat, azt is vörösre tettem, az nem túl zavaró. Tuningpotenciál ebben is van olyan 100-125 MHz, memóból olyan 500, de ezeket is csak szuperpozinál alkalmaztam, amúgy elég potens nélküle is a kártya az általam használt felbontásig DLSS-sel. (3840X1600). 4k-nál már necc lenne a dolog, de így 60 FPS felett van minden cím amivel játszok (single IP-k, pl. Cyberpunk, Forza 8)
A Superek (mert nekem még sima van) nagyjából 5%-kal potensebbek, de ha használtan, néhány év garival beszerzel egy sima nyolcvanast, szerintem azzal sem jársz rosszul. Fogyasztás kb maradt a 3080 szintjén, csak a memória miatt tovább ér a paplan, és elviszi a 4k textúra pakkot is pölö Far Cry 7-ben.
Szerintem jól sikerült sorozat, sokkal homogénebb portfolióval az azonos számozású verziók közt.
-
-
Busterftw
nagyúr
válasz
makoss #16119 üzenetére
Inkabb a hivatalos oldalon hasonlitsd ossze.
A modellszam alapjan a feher az OC verzio, de spec alapjan 15mhz a kulonbseg.
Boost: 2565 MHz vs Boost: 2550 MHz.A fekete ugyanigy Trinity szeria, lehet a bolt igy trukkozik, hogy ez siman 4080 Super, nem Trinity.
Szoval fogalmam sincs, miert az "OC" verzio olcsobb.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Macska topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Futás, futópályák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Gigabyte Geforce RTX 4080 SUPER 16GB GAMING OC GDDR6 Alza garancia
- MSI RTX 4090 SUPRIM LIQUID X 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- GIGABYTE RTX4060 / RTX4060TI 8GB (bontatlan)(3év-garancia)
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest