- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kis telefon hatalmas teleppel
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomas51
senior tag
Én nem hiszem hogy hazudnak, mindenki azt hisz amit akar.
Valóban ha a kártya 250-350 watt között mozog tényleg fasza a hőfok ez nem vitás, de nem mindenkinél van így.
Aki blokkot tett rá meg volt az oka, és nem véletlen van több fajta blokkos és aio s verzió is akár márkánként.
Saját tapasztalásból indulok ki, de ez lényegtelen mert nem kell hogy egyezzen a véleményünk -
tomas51
senior tag
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
Hirtelen csak youtube "tesztet" lattam 4K-n egy 9800X3D+4080S kombolval, ott is volt 100 koruli FPS a -8GB VRAM ellenere.
Szoval inkabb arrol van szo amirol beszeltunk, ha van vram akkor megtolti, de nem jelenti azt, hogy annyi kell neki.Persze az lenne a jo, ha Shkiz0 bedobna egy 4080S-t es lemerne hogy alakul azzal a teljesitmeny az o beallitasaival.
-
Exodion
senior tag
Tudható, hogy minél kevesebb a VMEM annál jobban használja a RAMot.
Ebbe avass mar be
. DMA nincs a VGA es a RAM kozott, csakis a CPU-n keresztul tud atmenni az adat. Pontosabban:
1) CPU bekeri az adatot a disk-rol a RAM-ba
2) CPU atemeli az adatot RAM-bol a VRAM-ba
Mit ertesz azon hogy jobban hasznalja a RAM-ot? A GPU nem fog RAM-bol olvasni, foleg hogy a programkod a CPU-ban van, a GPU-nak halvany de lilaja nincs meg arrol sem hogy a RAM-ban hol a futo programnak allokalt resz, nemhogy azon belul hol van konkretan az az adat amit hasznalni kellene. Gondolj bele hat meg ha nincs is a RAM-ban mondjuk a texture ami kene, akkor mar a disk-nek is szolni kene hogy kuldd az adatot a RAM-on belul ide ni. Nem igy mukodik ez
. Ha keves a VRAM akkor kifutsz belole es ha megprobalsz allokalni, akkor SIGSEGV-el oszeomlik.
-
KRoy19
őstag
"NV esetében 3 gyártónak is és hát mindegyik másként oldotta meg. Egyik szarabb másik jobb. Ettől még a szaki által gyártott pont lehet jó meg rossz is. De a "gyári" nem garancia semmire ha valami új dologról van szó."
Ezzel a kijelentéssel azt sugallod, hogy ugyan akkora rizikó van a gyári kábel vásárlással mint a szaki kábelével, mert mind a kettő vagy jó vagy nem. Erre reagáltam és ezt próbálom már itt sok sok hozzászólás óta magyarázni, hogy ez rohadtul nem így van. Mindegy mostmár tényleg feladtam.
-
KRoy19
őstag
Nekifutok mégegyszer, hátha most átmegy, de tényleg ez az utolsó próbálkozásom. Aztán aki érti az érti, aki nem, azzal meg nem tudok mit kezdeni.
Szóval, tök mindegy, hogy ki gyártja a kábeleket, ha van mögötte egy hivatalos forgalmazó, akit felelősségre lehet vonni, ha hibás kábel kerül a végfelhasználóhoz és a miatt kár keletkezik. Persze lehet, hogy szívózni fognak és több kört kell futni, esetleg fogyasztóvédelemhez kell fordulni, de van jogi alapja egy esetleges kártérítésnek.
Ha károd keletkezik a HA-n készíttetett kábeled miatt, akkor a kezdetektől fogva nem tudsz senkihez sem fordulni. Max. bízhatsz abban, hogy jófej a kolléga és belátja, hogy hibázott és megtéríti a károdat. (nagyon kétlem)
-
SzlobiG
félisten
Azzal nem, de közben teszteltem még vagy 3 másik játékkal és ugyanez a tapasztalat a fix fesszel jobban járok, mint a limiterrel.
#18957Hauptmann Én most frissen váltottam 4080-ról, azzal is elvagy 4K-n pláne DLSS használatával, de a 4090 érezhetően gyorsabb, és bekonfigolva több játékkal tesztelve ~300W körül elvagyok csendben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Projektor topic
- Reklámblokkolók topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Újszerű Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 5600H - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 - Win11 -MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest