- Külföldi SIM-ek itthon
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Raymond #21561 üzenetére
Ez a 4090 esetén tök valós volt, én azt hiszem 85%-on használtam a végén annak idején, nem vergődtem az alulfesszel.
Viszont a 4080 super esetén ez már nem működik ennyire hatékonyan, ott sokkal "meredekebb" a curve, szerintem. Persze még mindig többet nyerek a fogyasztáson mint amennyit bukok a teljesítményen, de mivel gyengébb a kártya, sokkal jobban érződik, ezért ott jobb az alulfesz.
-
-
omfgk
veterán
válasz
Raymond #20330 üzenetére
De, úgy működik.
4080-nál, 4080 Supernél és 4070Ti Supernél is úgy működött.
Ez a power limit-el vacakolás a 4090-el jött be. Mai napig nem értem ,hogy miért.
Teszteben oké, hiszen minden gpu-nak máshol lesz a vége.Ahogy procinál is, nem kezd el a tesztelő -CO-t állítani, csak beállít egy alacsonyabb TDP-t.
Vagy magasabbat.
Lásd 9700X stock vs PBO ON.
De ettől még a proci topikban is a Curve Optimizer felé megyünk. -
adr0001
aktív tag
válasz
Raymond #20304 üzenetére
Amit mozgás közben produkál az valami eszméletlen.
Ha már CP, menj ki egy bokros részre, a DLSS3 vattacukor pamacsot csinált az aljnövényzetből (PT on), most meg ott van szépen minden a helyén, elvágólag.
A fast travel átlátszó hologramjai sem változnak át egy zöld kockává messziről. -
Sontir Fel
őstag
-
-
Exodion
senior tag
válasz
Raymond #19778 üzenetére
jahogy ez, koszi nem volt tiszta
. En azthittem ez mar nem is letezik dedikalt GPU-knal, utoljara integraltnal meg laptopokon lattam. Oke igy bizonyos szemszogbol nezve "igen" a RAM-ot "hasznalja" a "GPU".
#19779 Ribi: Gyorsan atfutva kb hasonlo elven mukodik mint a pagefile amikor a programod fut ki a neki allokalt ram-bol. Kvazi mappel egy szelet system RAM-ot a VRAM-hoz. Viszont ez sokkal lassabb lesz mert mire eljut a RAM-bol a Core-ba a cucc addig atmegy: RAM -> CPU -> PCIE -> CORE nagyjabol.
32GB RAM-bol is ki tudsz futni fuggoen egy csomo dologtol, mert minden amit a CPU/GPU kezel be kell hogy keruljon eloszor a RAM-ba (jo esetben ez tomoritetten tortenik de akkoris). -
Csokifalo
senior tag
válasz
Raymond #19734 üzenetére
azon nem változtat, hogy nem ezek a kártyák amik minden háztartásban lapulnak
meg valahogy nekem mindig többnek tűnik az aki erről beszél mint etalon, de közben más használ, legalább is a statok szerint.Értem ezalatt azt, hogy sok fórumban kint is már nem is ember az a gamer akinek nem 4090 van, talán még 4080, viszont a tényleges használók száma meg elenyésző...kicsit ellentmondásos
-
-
Maelephant
senior tag
-
SzlobiG
félisten
válasz
Raymond #19229 üzenetére
Korábban már használtam Qualityn és akkor is csodálkoztam, hogy játék közbe se venni észre, hogy több lenne az fps a natív 4k-hoz. Így akkor pont került a dolog végére, hogy nem ér kb semmit Qualityn.
Szóval igen marad a graf butítás, majd este elszórakozok a beállítással.
-
-
SzlobiG
félisten
válasz
Raymond #18947 üzenetére
Tesztelgettem és nekem az jött le, hogy mindkettő megoldásnak megvan az előnye. 0.975-ös fesz 2745MHz cod alatt ~300W, 80%-os pl mellett ~350W. Viszont egy durvább terhelés esetén pl 3Dmark megfordul a mutató a limit javára, mert ugye ott limitálja a fogyit, a fix fesz esetén meg nem.
Szóval számomra marad a fix feszes megoldás, mert így hirtelen nem is játszok most olyan durván terhelő játékkal mint a 3Dmark és nyerek kb 50W-ot.
240Hz-es nekem ez az Oled monitor, amit 4K esetén nyílván esélytelen kihasználni meg nem is érdekel, de pl codba azért nem akarok 90 FPS-el nyomulni.
-
gaben22
senior tag
válasz
Raymond #18776 üzenetére
Jó meglátás, bár én hobby AI/ML/DL/CFD-vel "prüntyögök" és igazából ezekre még a 48 GB is kevés, pro vonalon meg végképp szóval ha így nézem lehetne azt is mondani, hogy különösebben az enterprise/cloud compute piacot nem veszélyezteti, oda a végtelen is kevés, NVIDIA HGX B200-ra is fel lehet "dobni" 1.5 TB-t és akkor az csak "egy" compute. Amúgy ha tényleg nem 24GB lesz az 5080-on, akkor igazából miért tennének 32 GB-t az 5090-re. Persze, ha 1.5 millió lesz a magyar ára, akkor... elmennek a bús picsába a 24 gigás szarjukkal
-
-
-
válasz
Raymond #18336 üzenetére
Ő egy a sok közül (nem kanadai, amerikai) aki javítja a vga-kat (német Krisfix a másik), egy szóval nem hangzott el, hogy a kártyák 50%-a kuka, sokan nem tájékozódnak, leírtam, hogy vannak esetek, az hogy ebben a topikban nincs leégett kártya nem azt jelenti hogy nem létezik a probléma.
A Cablemod meg kábelt és adaptert gyárt, nem kártyát és van velük probléma elég rendesen és nincsenek szerződésben -
gaben22
senior tag
válasz
Raymond #18333 üzenetére
1-ről biztosan tudok, egy aktívabb userrel történt, elhiszem neki, hogy rendesen bedugta. Linkelt videó inkább történeti áttekintés, pl. CableMod milyen csúnyán belefutott a susnyásba vagy épp Igor (aki azóta ugye belefutott egy "nagyba" az Alphacool Apex Stealth ventivel is).
Videóból 1 érdekes szám, elvileg megjelenés első hónapjában 125 000 db 4090-et adtak el világszerte, úgy, hogy biztos sokan akartak még venni, de nem tudtak, mert nem volt készlet (köztük nekem se jutott). -
Laraxior
titán
-
anulu
félisten
válasz
Raymond #18007 üzenetére
1440p-nél nincs különbség, 4k-nál minimál. a félelmem az, hogy beletolnék 2 vájlingnyi pénzt és kiderül, hogy 3x4k-ban viszont már van egy akkor különbség, hogy nem bírná hozni azt, amit kellene ill elvárnék.
köszi a helpet. ahhoz, hogy érdemileg materializálódjon, ahhoz asszonynak is lesz 1-2 szava...
-
Laraxior
titán
válasz
Raymond #17764 üzenetére
Én azt mondanám, hogy csak újrapasztázták, tekintve, amikor elküldtem, akkor a GPU 81fokos volt, a hotspot, meg 106, ergo a throttle küszöb. A munkalapon is csak annyi van, hogy: C39 Fan Sink temperature abnormal.
Mindenesetre az egyik csavarra került matricaFél év van még a gariból, utána úgyis szabadon lehet bontani már
-
Csokifalo
senior tag
válasz
Raymond #17291 üzenetére
Ok, ehhez 2 kérdés
1: én 2000s évek elejét írtam azaz 2001-2003 nem 2007 (!) nem mindegy!
Ezek így néztek ki: [link]
Vegyünk egy játékot, mondjuk a Wolfensteint, az 2001-es2001-ben a top 10 monitor ez volt: [link]
ViewSonic G75f felbontása 1600x1200 volt, 68 Hz...
Tehát ha veszem az akkori csúcs kártyát a csúcs monitorral, akkor igenis maxra hajtotta ki...2: de oké, legyen 2007: Kinek volt akkor 2560x1600-as felbontása arányosan ahhoz ahány embernek most van 4K-s? Kissé mások az arányok szerintem
De 2007-ben sem volt tipikus a 2560x1600-as, mert ha megnézel gamer fórumokat, leginkább ilyeneket kérdeznek: "Samsung 226BW
22" widescreen 2ms response time
can do 75Hz at its native resolution (1680x1050)" és itt is 75 Fps elég... pedig ez már LCD!Zárószónak, nekem amúgy nem fáj az hogy valaki 1M-s kártyát vesz, mielőtt még az lenne az egészből kihozva, én azt mondom, hogy gyakorlatilag 95 óta van pc-m, 2000 óta netem, és ami most megy cca a covid óta vga fronton az egy bohózat. Illetve ami cpu fronton intel oldalon, az is tragikomédia.. mint az árazás, mint pedig teljesítmény téren. Én pl 2003-ban voltam utoljára AMD procis, mégis alig várom hogy váltani tudjak majd AMD-re, azért ez is mond valamit. És abban is sokaknak van igaza, hogy ha a VGA-k 4K-n ilyen szarul teljesítenek, akkor az árazásnak is azt kellene tükrözni, nem azt, hogy veszek egy misis deszkát, aztán nézegetem a 36 FPS-t rajta...
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Raymond #17291 üzenetére
Ez olyan, hogy én megesküdnék, hogy a voodoo 1 hozta a kb 60 fps-t quake-ben, q2-ben, meg még itt-ott, a retro game-es csatornákon meg örül, ha úgy 30 fps-t összekapar
Shogo-nál emlékszem, hogy ott nem mindig ment, mert az egyszerűbb helyeken szép sima lett a kép, máshol meg "szaggatott", de ennyi. Rég volt, na -
-
nexwo
őstag
válasz
Raymond #16533 üzenetére
Hát elvileg csendben megoldódott a H++ csatlakozóval,
ezért vacilláltam Suprim X-en mert abban van 3 db biztosíték is, de a GW Phantom meg olcsóbb és ezt tekintve talán gyorsabban kifutottak a H+-os modellek (feltételezve hogy ők is már a H++ használják)
Mint villamosmérnök látatlanba megnézve azt hogy H+ csatival gond volt, szinton H++ csatlakozóval nem (és elég volt csatit cserélni), arra tippelnék hogy bizonyos pinek nem érintkeztek jól így a maradék pineken próbálta behúzni az áramot ami emiatt túlmelegedett.
És az sem segít hogy sok félreinformálás is van
pl az RM1000x shift dobozán ez a címke volt <=450W PCIe gen 5, míg a 850-es vagy 1200-ason <=600W, a fórumon meg azt írták hogy mindegyik 600W-os ezért csinálta ilyen oldalt: [link]
Valaki így is leégette a kábelt de neki 750W-os rm shiftje volt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 49" monitor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest