- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Google Pixel topik
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
válasz
Laraxior #7191 üzenetére
Jaja,olyan 40-43Cfok ha rendesen használod is és folyamat 100% tdp felett van.Most toltam egy kis Destiny2öt,1440p 200% res scale 41Cfok,és az enyém alul is van feszelve 1Vra,hogy ne kapjak power limitet.Igy is tartja a 2025-2038MHzet,ha megkapja az 1,093Vcoret megy 2088on is stabilan de visszadobálja mert eléri a 330Wos power limitet.
-
Asrach
tag
válasz
Laraxior #7159 üzenetére
Mostanában lettem arra figyelmes, hogy hangosabb is lett pedig nem is poros.. egyébként a ház jól szellőzik (nzxt phamtom 820)
A procin meg egy noctua nh-d14 vanAnno volt már ilyen gond egy másik kártyával, az a végére már 110 fokon ment lehet hogy gariztatni kell majd
-
ScomComputer
veterán
válasz
Laraxior #7017 üzenetére
Olvasgattam vissza látom,hogy neked is volt és megmókoltad,én is így tenném,de most komolyan megéri,vagy vegyek egy Asust 320-ért...
"Ha vizet raksz rá akkor TDP limites lesz.."-hogy mi,nem értem miért?
(#7019) s912:
[link]Van 3 házam is,melyiket mondjam,köszi,hogy segíteni akarsz,de nem kell túl pörögni...
-
Chrys_
addikt
válasz
Laraxior #6919 üzenetére
Én a pumpát nem rakom kívülre, mert házba szerelve könnyebben tesztelhető vele a rendszer tényleges összeszerelés előtt. Csak a Mo-Ra van kuplunggal csatlakoztatva. Teszt-feltöltéskor pedig a két kuplung közé rakok egy rövid összekötő csövet.
Van olyan gyárilag vizezett kártya, amin a csatlakozók az átlátszó műanyag megoldásúak (talán ez az akryl). Én azért 1 Ft-t sem adnék. Nekem eddig minden ilyen csatlakozás egyéb vizes cuccoknál megrepedt idővel. Csak akkor jöhet szóba, ha a matt-fekete megoldású (azt hiszem ez a POM). Az stabil, nem megy tönkre. Nálam épített víz van (EK-FC blokk van az AORUS-n), és még sosem folyt ki a víz belőle, ha nem akartam
-
-
Devid_81
félisten
válasz
Laraxior #6346 üzenetére
Sőt, ha nagyon kell, akkor 2 hét múlva megy haza a nővérem, Pesten is át lehet venni.
En mar nos vagyok, de biztos vagyok benne, hogy valaki atfogja venni a novered Pesten, nem marad rad
Bocsma' nem hagyhattam ki
Szerk #6336 ucli, jajj ez konnyu volt, kerdezz durvabbat
Regisztrált
2013-10-18 20:20, azaz 1565 napja - senior tagNah befejeztem, tenyleg maradjunk a temanal
-
válasz
Laraxior #6329 üzenetére
Nagyon kevés hely van a fórumon amit szakmai topiknak lehet nevezni !!!
Nagyon kevés,főleg szakmai !-----------
es ezt 3 honapon keresztul minden heten, mire sikerul raböknie a "kaufen" gombra.
Csak addig a bányászok csúnyán megváltoztatják az árakat.
Mindegy,szót sem érdemel.
Senki ne vegyen vagy adjon semmit,élvezze amit megvásárolt X ideje.
---------
1080Ti Lightning Z-m most mennyit ér ?
1500 ojrót ?A te volt 1080Ti HOF-od szintén zenész.
-
DonMaster
addikt
válasz
Laraxior #6270 üzenetére
de ha kiderül, hgoy mégis 300e ért adná az uj szériát,
akkor az 1080ti-ok mennének 280e ért használtban amit ugy huznénka be a bányászok mint a huzat, és megtolod 20e-rel és van egy uj gen legerösebb vga-d.szoval én spec enm bánnám, de szeirntem is inkább több lesz az uj legerösebb ti szerintem 350-400e körül lesz a legolcsobb ára, és tudvalévön ez a tendencia maradni fog, a bitcoin_nak sok köze nincs hozzá, de az eth zencash-nek igen,. utobbit megcsinálták nvidiűára aztoa nincs 1080ti
a piacon, ráadásul elég jol lehet vele kaszálni mármint pénzt keresni , tehát nem hiszem hogy ez lefong csengeni,
ezt a 2kártya/ember elég viccnek tartom, rendelsz 12-töt de 2-esével, beküldöd a rokonak legalább 5-öt és te is bemész máris 12karit vettél, de ha más nem naponta 2 karit veszel igy 6nap alalt megvan a 12kari persze nagytételes báynászásnál nem opcio ez de otthoni opasziv jövedeelemnek simán opcionális, kétlem, hgoy olyan is van üzletben hogy heti 2töt vehetsz vagy ahvi 2töt vagy évi 2töt és nem kéne a pénzed nekik méágha 2-esével is viszed.
TTomax
többen csinálják nö a nehézség,
DE jönnek uj kriotovaluták is, ahol megint csak alap nehézség van, igy ha az egyik már tul keveset keres átál a másikra van több mint 100féle, és most csak a bitcoin amit asic-al lehet báynászni eredméynesen, utána az ETH amit vga-val , föleg amd-vel, utána most kezdjüönni a zencash amit vga-val föleg nvidia-val,
és még van több mint 97fféle,+még a megjelenök is,
ez nem fog bedölni ehez alkalmazkodva kéne vga-kat gyártani akár külön báynászásra, bár azt csak a naygraklap tételes báynászok vennék aki otthon tolja 3-10rigel azok ugyan ugy agamereknek szántat vennék a késöbbi jo áran valo tuladás miatt. -
KAMELOT
titán
válasz
Laraxior #6270 üzenetére
Nyáron is ez volt 2-3 hónap aztán vége. mit gondolsz mindenki bányászni fog meg nagy pénzeket keresni a semmiből?!?! Sajnos nem. Ideiglenes eaz egész. Mielőtt jön a volta addigra visszaáll az egész. Gyártó sem hülye, hogy majd 1000 euro felett fogja adni a kártyákat, így ki fogja venni? Senki!
-
VTom
veterán
válasz
Laraxior #6214 üzenetére
Nncs ezzel semmi baj, mindig is ilyen volt a használt piac. Ha neked van valamid, az csak 80 ezret ér, mert használt, de ha nekem van ugyanaz, akkor az száz ezer, 80 ezres ajánlatokkal ne is keressetek
A hirdetések 90%-a csak úgy van, senki sem veszi meg. Ennyire nem hülyék azért az emberek.
-
KAMELOT
titán
válasz
Laraxior #6214 üzenetére
Már ne is haragudjanak, de 50-70k ami egyszeri bevétel képes eladni a kártyát, már ha valaki meg is veszi?? Mert nem tudom ki az a debil aki ilyenkor vásárol kártyát?! Majd vége ennek a bitcoinnak, akkor meg egy halom 1060/1070/1080 kártyák lesznek xar áron az aprón. Csakhogy ezek nem fognak kelleni senkinek. Mert kinek kell egy oylan kártya, ami 2-3 hónapon ekeresztül 24/7-ben maxon van járatva?!
-
csibuka85
őstag
válasz
Laraxior #6135 üzenetére
Teljesen igazad van ha valami nem megy maxon de szeretnèl folyékonyan játszani akkor visszább kell venni. Én is szeretnék hogy 4K ban 150-200 fps el játszani de ha nincs még rá olyan Technológiájú VGA ami ezt tudba addíg felejtős csak gondolatba jól hangzik. Meg pl. Hozzá egy 3840x2160 as Gsynces 200 hz-es monitor.
evitiguF : A 230 etres Asusra gondolsz ? Bontatlant írt rá a srác dd gari az biztos nincs ennyiért. Vagy Steal verzió vagy nem tudom de ennyieért a sima 1080 Strixek mennek mostanság. Megbízhatóságát nézd meg, hátha.
-
-Solt-
veterán
válasz
Laraxior #5622 üzenetére
Én mindig azt nézem, hogy a megjelenéskori ára mennyi volt USD-ben. Normál esetben itthon MSRP * aktuális USD árfolyam + 27% ÁFA körül alakulnak az árak. Szerencsés esetben pár hónap alatt akár az ÁFA felével is csökken az ár, ilyenkor érdemes venni.
Például az ASUS GTX 1080 Ti Strix OC MSRP ára 740 USD, vagyis a teljesen hivatalos ára ~244000.-Ft, a "szerencsés" ára olyan ~217000.-Ft körül kéne, hogy legyen.Ehhez képest hónapok óta a legolcsóbb esetben is ~280000.-Ft körül volt, de nem volt ritka a ~300000.-Ft sem.
Ekkora felárat biztos nem húznak ki belőlem, viszont amíg akad aki így is kifizeti (bányászni, vagy mert megteheti) addig nem fognak csökkenni az árak az fix. Kezdenek a VGA gyártók is ráérezni a memória gyártok pofátlanságára.
Mákom volt, hogy elcsíptem egy EVGA-t nettó 628 euróért az Amazon-ról. Reményeim szerint a jövőhéten megjön, innentől kezdve amíg nem áll vissza az élet a normális kerékvágásba, nem fogok váltani.
Cserélném a CPU-t is, de nem fogok ~70000.-Forintért 16 GB ramot venni, inkább nem kell!
-
sqpp
őstag
válasz
Laraxior #5617 üzenetére
Nem jófógás, de általában én ezt mondom sok embernek, idehaza is ezt csinálom
Szó szerint "tesóka"-t.
Na mindegy, de most nem ez a lényeg, hanem az, hogy akárhol néztem én is, emelkedtek az árak, még kint is viszonylag mindenhol.
Az a postaköltség pedig azért olyan húdesok, mert repülővel küldik és ha pl most megrendelnéd, már holnap reggel ott lenne és nem viccelek. Van aki nem szeretne várni +1 vagy +2 napot.
-
Weareus
addikt
válasz
Laraxior #5148 üzenetére
Hát izé...
ö...
Elmesélem.
Olvastam egy cikket, - amit most az istenért sem találok - hogy nem jó hozzá akármilyen, ki is írja az Nvidia control panelben, ha esetleg nem tetszik neki az sli híd, hogy lassú átvitel, v. mi.
(Ja, ezt most illene alátámasztanom)...
Csak ezt találtam:
link. -
Weareus
addikt
válasz
Laraxior #5067 üzenetére
Pont azért írom mindig hogy 8K-t kell futtatni 1080Ti-vel... de látom, hogy van aki 1080p-s tesztet tol... no comment.
Izé. Azénvótam.
Illetve én (is), de csak a CRT miatt...
Apropó CRT, mondtátok, hogy van valami teszt, amihez nem kell 4k-s monitor, mert tudja emulálni a 4k-t a nélkül is vagy mi.
Melyik is az?
Kipróbálnám... -
Weareus
addikt
válasz
Laraxior #4832 üzenetére
Köszönöm újfent.
Különben közben letöltöttem az MSI AB-t, ezzel kicsit egyértelműbb, könnyebb lett az egész.
Nem mentem el túl sokáig, (a procit csak 4,6-ig löktem fel, a vége valahol 4,9-5.0 ghz körül van, de az rettentő sok finomhangolást igényelne, a bios témában meg épp kiképzés alatt vagyok, meg lusta is voltam hozzá. (4.8-on tuti beton stabil)).Mivel CRT-m van (még), itt ugye kicsit limitáltabbak a felbontás-értékek, 4k-ra még gyűjtök.
Egy-két kép a tesztekről:
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép](#4829) tom_tol : igen, közben magamtól be is ugrott, hogy létezett valami ilyen nevű progi a HD 7970-es időszakban (anno 2012), le is töltöttem már és tényleg átláthatóbb nekem.
-
Weareus
addikt
válasz
Laraxior #4776 üzenetére
Szia!
Közben akkor eljutottam odáig, hogy kipróbálnám a tuningot az fc-blokkos Ti vga-n. Írtad, hogy:"Kezdd 2050/12000-nél. Aztán 10esével mehetsz feljebb... vagy lejjebb. Sok sikert."
Az a kérdésem, hogy az EVGA PrecisionX 16 programot töltöttem le a tuninghoz, de itt ez a kép fogad:
Akkor lehet, hogy én most itt a gpu powert csak százalékban kifejezve tudom megadni?
Ez csak azért kérdés, mert ugye írtad, hogy 2050-nél kezdjek, de a gpu boost ennél a karinál 1582 Mhz és a program 120%-ig engedi a csúszkával túlhúzni, ami kb. 1898 Mhz. Akkor 2050-igel sem enged menni, vagy csak át kell állítanom valamit?
Esetleg a GPU clock offset csúszkával is kell állítani valamit?
És még egy kérdés: a mem clock offsetet mennyire érdemes kezdésnek állítani?Alkalmasint pedig bocs, kissé láma vagyok még, régen volt már "értelmes" vga-m, kicsit kiestem a gyakorlatból.
Szerk.: (#4788) Motion_Blur Gratulálok a jó kis vga-hoz! Én is most csaptam le egyre, gyönyörű kártya.
-
sqpp
őstag
válasz
Laraxior #4814 üzenetére
Nyugi ez csak az én gondolkodásmódom, még ha nincs is haszna, nekem megéri és ha esetleg 1x lesz értelme az SLI-nek akkor se lesz baj
Egyébként a PhysX kártya még nem tuti. Havernak veszek 1050-et karácsonyra, aztán kipróbálom úgy PhysX kártyaként, ha pedig van értelme Fallout 4-ben akkor nézek én is.
Én mindenképpen elleszek a játékkal vagy 400 órát, hisz egy bitang nagy RPG-ről beszélünk, szóval nekem ez cool.
Később pedig amúgy is veszek 7940X-es procit, amit ugyancsak húzok majd, szal kelleni fognak a wattok.
-
Weareus
addikt
válasz
Laraxior #4799 üzenetére
Helló!
Köszönöm a benchmark-ajánlásokat, a rendszer még nincs finomhangolva, minden alapon - a vizet a vga persze megkapta -, a hőmérsékletek meglehetősen kellemesek (34-42-43 fok körül voltak bench alatt).
A 3DMarkot és a Superpositiont futtatam le, az előbbit kétszer kellett, mert elsőre 0 azaz nulla pontot kaptam.
Közben videót szerkesztek, meg töltök fel youtubera, meg bár leszedtem az EVGA Precision X 16-ot (ez lesz a vga-tuning program, gondolom, persze, nem tudom van-e ennél jobb vagy ami ajánlottabb.)
Driverből a legújabbat tettem fel, amit találtam. -
Weareus
addikt
válasz
Laraxior #4776 üzenetére
Nem akarom és nem is fogom szénné húzni, alapon fog járni, csak egyszer megnézném azért, hogy a vizecském és az alacsony hőfokok mennyire teszik toleránssá tuninggal szemben a kártyát.
Egyszeri dolog lesz és érdekesség, semmi több, utána megy minden vissza stockra.
Egyenlőre ez a kari (főleg, hogy - még - nem 4k-zom) alapon is bőven elég minden játékra, ráadásul csak single-ben játszom, multizni sem szoktam. -
Weareus
addikt
válasz
Laraxior #4518 üzenetére
Hogy mik vannak.
Visszamondtam a kártyát, mert közben egy vízhűtésben utazó ismerőssel priviben - amúgy csak egy kis tartályt akartam venni egy dc-pumpához- összehoztunk (mit összehoztunk: ő hozta össze) egy pár hetes 1080 Ti FE kártyát Ek-s nikkel-acetal fc blokkal 220k-ért. (Garit, dobozt, ref. hűtőt kapom hosszá, bár a gari ugye lebontott nyákkal...
)
Szerintem ha megjön, ráküldöm a 13/19-es csöveket, a D5-öst meg kap 2 db 60-as 240-est és 1 db 60-as 120-ast némi ventilátorral. A 360-as 45-ös a procin van, több radim meg még nincs, de csak elég lesz (egyelőre).Tud valaki esetleg 'ócón' eladó 480-as monstrát v. 60-ast?
Ok, csak vicc volt, január 2-ig örülök, ha zsíros deszkára jut valami.
-
Weareus
addikt
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Laraxior #4418 üzenetére
Hát na igen, csak idle, venti nélkül is lemegy a kártya 35 fok körüli hőfokig, és 40 fölé nem is nagyon megy netezés közben, kicsit cúgosabb házban, szal innentől ez nagyjából teljesen mindegy.
Én csak azért pörgetem idle, mert nagyjából 2 lépcső GPU órajelet bukok ha 60-ig passzívban megy, és játék alatt 5-10 fokkal melegebb.
-
Fr3eWar
őstag
válasz
Laraxior #4347 üzenetére
Az én bot fülemnek sok a venti zaj
Kínozni nem akarom passzív módban (illetve mindegy mit állítok be a borda nem bírja el a házon belül passzívan), aktívban meg minimum 1200rpm-el pörög, és kihallom a "prémium" Silent Wings 3 PWM (600-ra szabályzott) ventik és félpasszív üzemű táp mellett.
Ha terheltem ok, aláírom, hogy a teljesítményt hűteni kell, és az zajjal jár, de nekem ne búgjon brummogjon semmi ha PH-t olvasok, vagy Inventorba tervezek valami egyszerű dolgot, esetleg az épp aktuális házépítős (családi nem pc ház) témába szerkesztgetem a "valós elköltött forintok" című excel lapfület, vagy levelet váltok az építész/kivitelezővel.
Szal ja számomra "szar"
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szemüveges topik
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Formula-1
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Nintendo Switch
- Gitáros topic
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest