-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
csibuka85 #6210 üzenetére
A fejlécből is látom, h nekem válaszolsz, nem kell vastagbetűsen kiemelni.
Milyen képernyőn/milyen játékokat nyomsz, amihez sovány a 980? Mert a 8GB-nak csak kb 4k-n lesz értelme, esetleg pár vacakul optimalizált játékban QHD-n. A GPU-erő más kérdés, azért nem sok játékot láttam, ami 60FPS alá tudta nyomni a 980-at QHD/fHD-n.
-
-
-
Asbee
veterán
válasz
csibuka85 #5909 üzenetére
Ki garantálta, hogy OC-ban jó lesz? Bocs de ez a te tájékozatlanságod. Azért mert evga nem az jelenti, hogy extrém OC-ban. A 64 fok teljesen normális a 980-on. Nekem is csak 1460-at tud alapfeszen a kártya, mégsem küldtem vissza. Ez közepesnek mondható. Külföldi fórumokon van akinek 1400-et megy, na azt talán lehet antituningnak nevezni. Ha nem is tetszik pofátlanság azért vissza vinni, mert OC-ban nem extra. Más azért vitte vissza mert 3 méterről is hallotta a coil whine-t. Gondolom te is érzed nem egy kategória a kettő...
Egyébkánt meg szerintem rohadtul félre vezető, hogy minden tesztben ilyen 1500 feletti OC-k vannak. Tesztelték volna, pár komolyabb játékkal, órákig, meg kis gépigényű játékoknál, ahol tuningal ilyen 1,040-1,050V-okhoz jön 1400mhz körüli órajel, aztán dobja is el magát a driver. Pár bench azt ennyi. Persze megértem, hogy az idő kevés, de ettől vannak az ilyen nagy igények...
-
Malibutomi
nagyúr
-
Mate
nagyúr
-
TTomax
félisten
válasz
csibuka85 #5677 üzenetére
40-50,de az neki 5K 1440pröl...,annál kb kétszer gyorsabb a DSR,cserébe az ikonok összemennek.
(#5678) daveoff
Pontosan,nálam is itt két hónap alatt lett cserélve 780Ti classi,290Lightning,780Ti kpe,290Gaming,980Gaming...DDU és minden okay.... a TI-980 cserénél még az se volt vga ki,másik be... 1+ restart az AB miatt..ennyi..Már jön lefelé a Metro LL,csak a steam nem nagyon van a helyzet magaslatán...
-
-
-
Mate
nagyúr
-
daveoff
veterán
válasz
csibuka85 #5420 üzenetére
Igen, csak terhelésre vált fel max boost órajelre, ugyanúgy, mint a videokártyák. Hát azért az 5ghz már elég extrémnek mondható órajel ezeknél a prociknál, főleg egy 4790k-nál, ami sokkal jobban melegszik. De ezt szerintem inkább a saját topikjában kérdezd meg, ott biztos többet tudnak segíteni.
(#5418) hpeter10: Az én procimmal így esélyem sincs a "nagyok" között...
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
csibuka85 #5398 üzenetére
De ott leginkább CPU-s problémák voltak. 2Gigaba mar elment es az akkori csucs asszem 1,5 volt. Kiderul.
Szerintem, pontosabban a PS4-es screenek utan, eleg nextgen kinezete lesz, amire/amit, ha nagyon nem menne, ra lehet butitani a grafon valamit, márha nem lesz lockolva 30fps-re, hogy elbirja. -
Zsmester89
őstag
-
válasz
csibuka85 #5370 üzenetére
Az én véleményem..
980
Ha a tuning mozgat akkor MSI Asus
Egyébként ahogy írtam is,alapon az SC kell hozza a legtöbbet mindenhol az órajeleiből adódóan.970
Tuning miatt bővül a lista Giga-val.Egy dolgot még el kell mondjak...
Azelőtt el sem tudtam képzelni,hogy MSI cuccaim legyenek.
Nagyon nagyot lépett előre az MSI !!!
Volt Z87 Gaming lapom,most ismét Z97 Gaming 7 mellett döntöttem.
Előtte voltak GTX 780 3-way SLI MSI Gaming kártyák a gépemben.
Nem tudok egyetlen rossz szót sem mondani az MSI cuccokra.Nem elhamarkodottan döntöttél,nem.
Ragaszkodtál az EVGA-hoz.
Emlékszem amikor érdeklődés szinten írogattál ide a 780Ti cserélése ügyben.
Nincs ezzel semmi baj,az EVGA nagyon jó termékeket ad ki,Maxwell-nél vmit benéztek.#5371 Zoey25 :
Borítékolom ,hogy a házadban tartózkodó ventikhez képest sosem fogod hallani az MSI 970 Gaming hangját, coil whine ritka MSI kártyáknál,nem úgy,mint más gyártóknál,olvasottak alapján többször fordul elő.
Sztem nem fogod megbánni.
Remélem olyat fogsz majd ki ami fesz emelés nélkül úgy megy,mint az enyém
1500/8200 24/7. -
válasz
csibuka85 #5368 üzenetére
Nincs ezzel semmi baj,nekem nincs meg a játék,mert az ilyen nem érdekel.
Azt gondolom FPS tekintetében rendben van.Ha mindenképp cserélni szeretnéd,tedd meg most a legkevesebb bukóval.
És ha a tuning érdekel vegyél mást,de olvass utána melyik gyártó által kiadott,átlagosan legjobban tuningolható kártya fut a piacokon.
MSI Asus Giga
nem tudsz nagyon mellé nyúlni,GPU abszolút szerencse függő,viszont rájuk épített memóriával már tudsz szelektálni melyik megy jobban. -
válasz
csibuka85 #5366 üzenetére
Mielőtt azt hangoztatod,hogy ki vagy...
Írd le légyszíves,melyik játékban nem elfogadható a 980 SC-d teljesítménye.
Tuningban lehet jobb MSI vagy Strix.
Egyébként alapon elvileg a tiéd jobb náluk,mert SC
óraejlekből adódóan...
Ahová a te SC-d nem elég alapon,oda tuninggal sem lesz elég,mert nem hoz annyit.
Ne felejtsd el hogy egy 980 kártyáról beszélgetünk !Az EVGA-t választva biztos,hogy minőséget vettél,
az ár is tükrözi,attól függetlenül,hogy most nem villognak annyira.Kíváncsi leszek majd egyébként pár hónap fél év 1 év után melyik 970 980 kártyák pörögnek majd vissza gariba.
-
válasz
csibuka85 #5362 üzenetére
Köszönöm szépen.
Folyamatosan örülök a vga-nak,játékok alatt és akkor is ha csak 2D-ben van.Ha olvastál eleget itt és más fórumokban akkor láthattad,hogy az EVGA név most nem tükrözi azt ami valójában az EVGA (mert egy nagyon jó gyártó). Vmit benéztek elrontottak,nem tudom.
És nem kevés felárat kérnek a név miatt,amit nem lehet tapasztalni a végtermékeken.Egyébként az EVGA cuccok csak a még felsőbb EVGA kategóriában mutattak kiugró teljesítményt,máshol átlagosak voltak viszont nagyon kevés meghibásodással,ami a minőséget mutatta. Ahogy írtam is.lehet rosszul "építették körbe" a 970-980 GPU-t.
El lett mondva sok helyen,nem csak Mo.-i fórumon,hogy nem kell erőltetni EVGA-t,most nem.
Lehet eladni és mást venni,vagy lehet megtartani és használni játékokra,mert a firestrike-al nem lehet élvezni mit tud az EVGA 980 kártyád,viszont,ha elindítasz egy komolyabb game-t a gépeden akkor helyt fog állni az általad gyengének minősített EVGA 980 kártyád.
-
h1mpi
félisten
válasz
csibuka85 #5223 üzenetére
Azért, mert ez a 970 vége, ami ott van, ahol a 980 eleje.
Mondjuk nekem 13960-at hoz alapon a 980, tehát az magasabb, mint a 970 vége.
Erős vga ez a 980 és betonstabil az 1500 mhz felett is. Tegnap 2-3 órát wotoztam és semmi gondja nem volt.A TDP limitet ki kell tolni maxra, mert különben nem tudja felvenni a max. feszt a vga, ami kell neki adott esetben.
-
h1mpi
félisten
válasz
csibuka85 #5118 üzenetére
13960 lett a graphics score vga alapon. Annyira nem nagy a difi, úgyhogy nincs baja.
(#5132) daveoff: nekem nagyon tetszik, gyakorlatilag a 780, 970 és a 980-nál is ugyanazok a kellemes hőfokok vannak, mondjuk én min. 15%-os venti mellett használom. Se cicergés, se semmi hiba nincs eddig, erős, megbízható vga-t csinált az ASUS. (nem vagyok márka fanatikus, kimondottan utálom, de a vga-i jól sikerültek az utóbbi időben NV fronton)
-
-
-
Reggie0
félisten
válasz
csibuka85 #4811 üzenetére
Tobb tevedes is van ebben. Eloszor is bitcoint banyaszni mar semmilyen GPU-val sem eri meg a sok ASIC miatt. Ha az altcoin banyaszatra gondoltal, akkor csak a 700-as szeriaig igaz amit mondtal, az NVIDIA beelozte ebben is az AMD-t es a maxwellek sokkal gyorsabbak es energiahatekonyabbak lettek banyaszatban. Scrypt es egyeb memoria intenziv algoknal a 3x 750Ti a nyero a 9xx-el szemben, mert a 980/970 memoria savszelessege keves. A tobbi algonal az utobbiak is remekul szerepelnek.
Az AMD-hez viszonyitva kb. ketszer nagyjobb a hashrate ugyan olyan fogyasztas mellett.Pl. X11 eseten R9 290X 5MH/s es ~300W fogyasztas, GTX980 7.1MH/s es ~160W fogyasztas.
-
haxiboy
veterán
válasz
csibuka85 #4808 üzenetére
Esetleg bitcoin bányászat közben, egyébként vsync-et be kell kapcsolni és kézcsók. Vsync mellett a legtöbb játékban nem is pörög maxon a kártya. BF4 minden ultrán pl 50-70 1-2 helyen 80% ami azt is jelenti hogy a ventillátorok sem pörögnek mint az állat, sok modell esetében el sem indulnak.
-
Zsmester89
őstag
válasz
csibuka85 #4572 üzenetére
Minden új játék röccenés nélkül fut (Ryse: Son of Rome ultrán 2.5 super valamivel néha beesett 30 fps alá, gondoltam meghúzom egy kicsit a kártyát, erre végeztem a játékkal aznap
szóval ez elmaradt), ezért nem húztam még semennyit, mert csendes és mindenben ott van a toppon
-
bombibmw
veterán
-
h1mpi
félisten
válasz
csibuka85 #4567 üzenetére
Erőben biztos, mert az Evga is nagyon jó és minőségi komponensekből építi a vga-kat. Persze a top a Classi és a KP lesz. Nekem az SC eddig nem mutatott olyat, hogy azt mondjam igen ezért megérte evga-t venni. Kiváncsi vagyok Neked mit mutat. Az erő meg nem ettől függ, nem a márkától. Egy jobb gpu és nem a márka számít.
-
Anubris
őstag
válasz
csibuka85 #3923 üzenetére
A 970 SLI-ben én is gondolkodom, viszont szerintem a 980 még nem érné meg. Szerintem olyan játék jelenleg nem igen van amit a 970 SLI nem lenne képes ezen felbontáson futtatni, mire meg a 980 kell addigra az ára jóval barátibb lesz mert jönnek a Ti-k.
Jó lenne ha csinálnának 970-ből is 8 gb változatot mint anno a 770-nél volt de félek most nem lesz.
Amúgy egy 850-es táp szerintetek elég mellé? -
Erdei88
veterán
válasz
csibuka85 #3635 üzenetére
A tápellátó áramkörök „cicergése“, sípolása
Ez egy bizonyos mértékig elfogadható. Ezért is nehéz megmondani, hogy garanciális probléma-e. Ha új a kártya akkor 14 napon belül még elállhatsz ha nagyon elviselhetetlen
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- iKing.Hu - Samsung Z Fold 6 - Navy - Használt, szép állapot
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest