- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Fotók, videók mobillal
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 és Pixel 9 Pro összehasonlító gyorsteszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
Igen, rengeteg problémát okoz ez a "gyors rendszerindítás", pedig a mai ssd világban már semmi sebességelőnyt nem ad. Nem is értem, hogy miért erőlteti a microsoft annyira agresszíven. Annál is inkább, mivel a windowsokon még soha nem tudták rendesen megcsinálni az alvást/hibernálást, többször hibás mint mikor nem. És mégis, amikor én direkt kikapcsolom, akkor is időnként minden értesítés nélkül visszakapcsolja.
Olyankor pedig hibernálja a gépet leállítás helyett, plusz még alacsony energia állapotban tartja. Tehát gyorsabban merül, mint kikapcsolva. És persze ott a jelzés is, hogy hibernálva is van, tehát hiába merül le, vagy áramtalanít az ember, akkor se normális indítás lesz, hanem visszatér a hibernálásból.
Több gépen ilyenkor pl. nincs boot menü, sőt olyan is van, ahol a biosba se lehet belépni miatta. Olyannal is találkoztam, hogy a Wake On Lan nem megy emiatt. Meg számolatlan egyéb rejtélyes, fantom hibákat tud csinálni. Te is adtál példát. Mondok egy frisset, ez a legutolsó tapasztalat: Lenovo Thinkpad laptop, viszonylag friss hardver (i7-11xxx széria), gyors rendszerindítással nincs vezetékes lan, de úgy nincs, hogy 20 esetből 1x azért van, meg még 1-2x van pár másodpercig, aztán ledobja. Persze újraindítással azonnal jó, és a gyors rendszerindítás kikapcsolásával is.
Az önkényes visszakapcsolásra pedig találtam módot ami eddig még működik (kopogjam le gyorsan). Tehát a vezérlőpult energiagazdálkodás alatt a főkapcsoló funkcióknál kiszedem a pipát a gyors rendszerindításból. Azután rendszergazdai parancssor, és ott kell kiadni egy
powercfg /h off
parancsot. Nem ír ki semmit, de újraindítás után eltűnik a hibernálás és a gyors rendszerindítás beállítás a vezérlőpultból, és eddig még nem is jött vissza.
Csak a parancs már nem elég, mind a kettőt meg kell csinálni. Régebbi win8/win10-ek alatt elég volt a parancs is, de az újabbakon már nem, a pipa kiszedés nélkül már vissza szokott jönni. Pipa+parancs egyelőre még stabil. -
-
Elméletileg ugyan olyan mhz legyen + a cl érték is ha lehet
De a legjobb ha a gépet hónod alá vágod és beviszed egy szaküzletbe....
Elméletileg normális boltban több tipus van raktárkészleten és ott gyorsban bele is lehet próbálni.
Lehet 1-2 ezerrel drágább így de szerintem megéri.
Sok lenovó-val pont ugyan így totózás van,,, van amelyikben megy a modul ,van amelyikben nem... ezt még a bios verzió és megfejeli néha...
UI:Alapból ha nincs kézi macera a win automatikusan hozzá-swappol...kivétel ha valami csoda-gyorsító-rendszermahinátor program beleszól...
Új hozzászólás Aktív témák
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- BestBuy topik
- Dune: Awakening
- CNC topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Mesterséges intelligencia topik
- EAFC 25
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
- Dell Precision Graphics Card Nvidia Quadro P3000 N17E-Q1-A 6GB GDDR5 gyári szám: NYM27
- Lenovo 100, 300, B50 egyes típusaihoz való utángyártott szűz akku eladó, csere!
- Notebook bontás (Asus, Acer, HP, Dell, Lenovo)
- Baseus laptop állvány 11-17" állítható ezüst (LUJS000012)
- Dell D3100 USB 3.0 Ultra HD Triple Video Dokkoló Állomás
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged