- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjen
félisten
válasz
Thunderzolee #7478 üzenetére
35 körül már lehet kapni 256gb s ssd tudom drága,de,ha van egy gyenge proci+ kevés ram legalábbis szerintem csak együtt érdemes cserélni,árban kb ugyanott van,és még akkor jönnek a hűtési problémák.
-
germinator66
aktív tag
válasz
Thunderzolee #7493 üzenetére
Ahha.
Tehát, ha jól értem, T7700 lenne ezek közül a legjobb választás? -
germinator66
aktív tag
válasz
Thunderzolee #7480 üzenetére
Még egy kérdésem van: átlagos ("irodai") használatra T8100 vagy T7700 jobb-e? Az előbbi kevesebb hőt termel, utóbbi viszont picit nagyobb órajelű meg cache-ű (ezt jól megaszontam).
-
germinator66
aktív tag
válasz
Thunderzolee #7486 üzenetére
"Sajna" 2*1GB van benne, ezért nem is erőltettem a cseréjét, mert ugye egyben kéne, és mivel HDD meg CPU is lesz, már nem igazán érné meg sztem...
-
Axe93
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7482 üzenetére
hát jó hogy ki adja neke itt a kék halált,mert most néztem meg a hd sentinelel ,hogy mennyi a baja neki, és kiderült hogy 152 % kondicója rossz,és ezt mennyiért tudnám eladni ,500gb sata 2-es vinyó?
-
germinator66
aktív tag
válasz
Thunderzolee #7484 üzenetére
Oks!
SSD nem lesz benne, de 7200-es BlackScorpio igen.
2GB RAM van, 32bites WIn7 kerül rá, nem tudom menyire érdemes még azt is bővíteni, irodai használatra lesz. -
Axe93
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7482 üzenetére
nem is sok érte ,az enyémet mennyiért tudnám,eladni a t4500-asomat?
-
germinator66
aktív tag
válasz
Thunderzolee #7480 üzenetére
Köszönöm!
Gondolom, egy T7500 (2,2GHz) már jelentős gyorsulást hozna?
-
Axe93
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7476 üzenetére
értem nagyon szépen köszi,mért van az hogy tegnap filmet néztem és,kidobta nekem a kék halált a gép,a windows home prémium n van fent?
-
bubu68
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7474 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választ!
Azt hiszem keresni fogok másikat,mert ennél minden jobb!Köszike.
-
Axe93
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7465 üzenetére
hát akarok bele venni P-procit mert ez nagyon meleg szokott lenni,és ha 4gb nál nagyobb memóriát teszek bele akkor mi lesz vele? , és ha keresek egy másik alaplapot amibe lehetne cserélni a vgát? az milyen lapot kéne keresnem ??
-
bubu68
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7464 üzenetére
A laptop típusa Samsung np300e5a-a02hu.
Ajándékba kaptam,így nem volt választásom.
Ha bármi infó kell szólj még!Köszi
-
pjen
félisten
válasz
Thunderzolee #7468 üzenetére
szia.nem vita indító szándékkal irok,de ez inkább a savanyú szőlő efektus.kb 2 hete van a laposomban ssd 256gb.de egy egésszen uj világ programok megnyitásánál és egyébként is még az asztali 7200 as wd. sincs sehol.szinte teljesen eltűnt a homokóra.
-
glukonon
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7468 üzenetére
Igen, 5400-as, viszont ssd-t nem akarok beletenni, mert azok kicsik, drágák és még egy "fix" külső vinyó is kellene, mert elfoglalná a helyet belül.
Akkor majd igyekszem 7200-ast találni.
Proci meg lehet mégse lesz, mert ahogy néztem, Magyarországon nem igazán van i5-ös, ami nekem kéne.
Memória viszont tuti. És én is 4 gigásra gondoltam.
Bekapcsoláskor 1,5-1,7 körül szokott lenni a fogyasztás, aztán ez szokott 1-1,5 között normalizálódni.
Ja és úgy általában minden lassú..
Hosszú idő míg bekapcsol, cserébe a kikapcsolást se sieti el.
Valamint minden program kis rátartással indul elsőnek. Értsd: Videók között keresgélek, az elsőt nehezen nyitja meg, a következőt már azonnal, kis idő elteltével megint lassan.. Ezek zavarnak inkább.. -
glukonon
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7463 üzenetére
Nagyon köszönöm a tartalmas választ, sokat segítettél!
A játék nálam annyira nem szempont, amikkel játszani szoktam, azokat ez is bőven viszi, inkább az zavar, hogy minden egy kicsit hosszadalmas vele, ezért gondoltam a több memóriát/erősebb procit, tárhelyből pedig sosem elég..
Még egyszer köszönöm! -
glukonon
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7459 üzenetére
Hopp, valóban, 560 csak.
Nem tudom, miért emlékeztem 5-re.. -
i.csab
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7451 üzenetére
Szia!
Köszi, kipróbálom ezeket. Megy majd egy teljes újraparticionálás.
De sajnos nem tudom azonnal...
Csak, ha valóban ilyen "elkallódott" fájlok okozzák a fejtörést, nem értem, hogy a te egereddel mi lehetett gond (más is mondta, hogy a pendrive miatt meredt ki ugyanott a gépe mint nálam)?Köszönettel: i.csab
-
Morpheus95
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7377 üzenetére
hát egy t4500 2.3-mas proci,és 2gb ram van benne
-
JaMart
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7449 üzenetére
Már most is 64 bites oprendszer van rajta.
Köszönöm a segítséget!
-
i.csab
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7438 üzenetére
Üdv!
Azonnal leformáztam egy partiton megic tool-lal, az lehet, hogy hagyott rajta még fájlokat?
Köszönettel: i.csab
-
JaMart
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7447 üzenetére
Körülnézek még, de elsősorban üzletből vásárolnék.
Akkor a rammal kapcsolatban mi lenne a javaslatod? Ha 4gb-ot támogat, akkor hogy tegyek bele 6-ot? Illetve a dual-channel működik különböző modulokkal is?
-
JaMart
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7445 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Sajnos most nincs itt a gép, de reggel Everest-tel készítettem egy jelentést. Abban ezt találtam:
CPU órajel 2094.7 MHz (eredeti: 2100 MHz)
CPU szorzó 10.5x
CPU FSB 199.5 MHz (eredeti: 200 MHz)
Memóriabusz 399.0 MHz
DRAM : FSB arány 12:6Alaplapi lapkakészlet Intel Cantiga GL40
Memória időzítések 6-6-6-15 (CL-RCD-RP-RAS)
DIMM1: Samsung M471B5773CHS-CH9 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz) (5-5-5-14 @ 380 MHz)A merevlemezzel kapcsolatban némi kutakodás után egy 750gb-os WD Scorpio Black (WD7500BPKT) mellett döntöttem. Vagy van jobb is?
-
i.csab
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7435 üzenetére
Üdv!
Értem, nem voltam tisztába a driverek betöltésének sorrendjével, de így érhető, hogy nem sikerült orvosolni a problémát az illesztőprogram letöltésével...
Nem lehet, hogy fizikálisan kell átállítani valamit a HDD-n (master/slave)? Csak találgatok, még sajnos nem érkezett válasz a Win 7 topikban, mert én sem szeretném - a sérülést elkerülendő - állandóan kihúzni...Köszönettel: i.csab
-
i.csab
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7433 üzenetére
Kedves Thunderzolee!
Köszönöm szépen a választ. Driverrel már próbálkoztam (lehet nem a megfelelő verzióval?
), de közelítek akkor a Win felől a problémához....
Köszönöm.
Üdvözlettel: i.csab -
SUPREME7
őstag
válasz
Thunderzolee #7427 üzenetére
Köszönöm, akkor így már bátrabban keresgélhetek
Üdv: Supreme
-
Balázs1986
őstag
válasz
Thunderzolee #7403 üzenetére
Nem tudom, talán berögződés, hogy azonosnak kell lennie, de én is jobban örülök, ha azonos a két modul. Meg hát...így elkel
Minden esetre én is szívesebben látom egy gépben, ha egymással szorosan összefüggő hw elemek valamilyen szinten azonosak
Na, akkor lényegében ott vagyok, ahol a part szakadTehát jelenleg még kb. mindegy, későbbi fejlesztésnél viszont jól jönne...kérdés, hogy lesz-e valamikor procicsere
Na itt akkor tényleg az ár fog dönteni, bár elvileg minimális a diffi...szóval van esély 1600-ra.
Azért gondoltam 1Gb RAMDisk-et, mert van, hogy IE, Fox, és Chrome is megy párhuzamosan (weblap kinézet teszteknél), a Chrome-ot pedig (mint általában) ilyenkor is minimum 8-10 füllel használom (bár ez nem sok...az valahol 50 körül kezdődne). Még az is megfordult a fejemben, hogy oda is telepíteném őket (kivéve persze IE)...de ezt lehet, hogy mégsem lépem meg.
Az átfogó SSD tesztet én is elolvastam márka / típus választás előtt, és a Windows 7 és 8 SSD-vel cikket is (utóbbinál kérdeztem is a wear leveling-nek általam számított (gyártó b*szott közzétenni) meghagyott hely elegendőségével kapcsolatban), úgyhogy tiszta sor, hogy nem kell annyira cirógatni...de valahogy az "új, vigyázok rá" érzés nem hagy békén. De mint írtam, majd ha az első fellángolás alábbhagy, megszűnik ez
...de ezt megírták már az első PH-s ismertetőkben is, még évekkel ezelőtt, mikor a Trim még nem is volt elterjedve. A TRIM jelenléte ha jól emlékszem, nem növeli az élettartamot...ha befolyással van rá, akkor inkább csökkenti, hiszen 1 alkalom helyett 2 alkalommal ír (1 törlésnél, 1 új beírásnál).Köszönöm a segítséget, most már kb. képbe kerültem a nagy RAM dilemmámban
-
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #7413 üzenetére
Konkrétan itt is olvastam és máshol is (ez volt a legrészletesebb), azt persze nem írják, hogy SATA I-es SSD-vel sikerült-e működésre bírni. (Felteszem, hogy azért esélyes, hogy igen, mert meglehetősen biztos, hogy a probléma a Via kontroller SATA II-es meghajtókezelésével van.)
-
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #7409 üzenetére
Utánaolvasva, a Via-féle SATA kontrollerrel van a gond (nem képes lekezelni a SATA I-nél újabb SSD-ket) és nincs rá működő workaround. Valószínűleg már a BIOS-ban sem látszott az SSD egyébként.
-
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #7407 üzenetére
Miért nem kezel szerinted SSD-t a szüleid notija?
-
Tp_fan
tag
válasz
Thunderzolee #7403 üzenetére
Miaza RamDisk
-
ravail
senior tag
válasz
Thunderzolee #7400 üzenetére
Szia!
Na akkor most érted, vagy nem érted miért írtam? Lehet, elkövettem annyi hibát, hogy az utolsó mondatom (az utolsó két sor) nem a megszólításod utáni részhez, hanem az első a Krisztián-nak írtakhoz, vagy inkább -logikailag- az egészhez szólt. A hozzászólásom lényege ott van összefoglalva, miszerint "csak a chipset típusa, és a gyártói jellemzők alapján -szerintem- már régen nem dönthető el a kérdés", vagyis az hogy az adott chipset-tel szerelt lapban megy e az a CPU. Persze van amire kapásból rámondhatjuk, hogy eldönthető. Így már érthető? Persze -szerintem- értetted te ezt, hisz a válaszod második része (az "Egyébként igazad van a Krisztián által felvetettekben"... -től) le is írod ezt. És itt ezt meg is erősíted!Sajnos nekem nincs a felsorolt 1066MHz FSB-s Penryn processzorokból (T9400 , T9600, T9800) egyik sem, sőt semmilyen 1066MHz-s FSB-s Penryn CPU-m, de ha postázol egyet, szívesen megtesztelem, és megírom az eredményt. Ha így gondolod, PM-ben folytathatjuk.
Szép napot Mindenkinek! -
Balázs1986
őstag
válasz
Thunderzolee #7399 üzenetére
Köszönöm a választ
A memóriabővítésnek összetett oka van: egyrészt nagyon ritka ez a 4Gb Samsung RAM, viszont a gyártók pakolták a gépeikbe, így itt aprón is keresik bővítéshez dual-ba rakásra, el lehet adni emberi áron (itt nem lehúzásra gondolok). A 2Gb-ot már problémásabb elpasszolni, de a 4Gb mellé még azt is elviszik, mert kell nekik a nagyobbik modulÉs ha már ez így van, akkor kihasználom, mert most egy beszállító ismerős tud igen kedvező áron hozni Kingston 2x4Gb kit-et. Gyakorlatilag 2000Ft-ba fog kerülni a bővítés. Csak azt nem tudom, hogy 1333, vagy 1600 legyen...de ha jól olvastam a sorok között, akkor mindegy is kb.
Az SSD ötleted jó, annyira, hogy ugyanilyen beszerzéssel itt van már nálam, csak a merevlemeznek nem érkezett még meg az ODD beépítő keret, egy hétig folyamatosan usb házzal használni meg kényelmetlen lenne (minden maradna azon, kivéve a rendszert, így állandóan elérhetőnek kell maradnia), így a "költözés" még várat magára. Minimális oka a RAM bővítésnek épp az SSD miatt van: erősen gondolkozok 1Gb RAMDisk-en a böngésző temp-nek meg még pár sokkisfájlos szutyoknak, nem mindegy hogy folyamat írom a nand-ot apróságokkal, vagy csak kikapcsoláskor egy nagyobb képfájllal. És a pagefile méretének minimalizálása is cél lenne. Óvom a felesleges, egyszerűen kiváltható írásoktól a meghajtót, így a kezdetekben még kicsit féltem...aztán majd meglátjuk, idővel biztosan felhagyok ezekkel a hülyeségekkel
A Toshiba felfogása így, ahogy leírtad, már teljesen érthető és logikus. (Hozzáteszem, barátnőm 13M-jében 4Gb 1333 és 2Gb 1600 fut dual-ban...tudnak ezek variálni összerakásnál
)
A VGA esetében persze, ált. sávszél a fontos, ez tiszta sorCsak néha előjön pár RAW, és szerkesztgetés...meg videóvagdosás / animálás (természetesen csak hobby szinten), ilyenkor pedig megtelnek a dolgok, és nem lenne kényelmes, ha pont ilyen játszadozásokkor kezdene el az egyébként gyors rendszer lassulni / variálni a felosztással.
Persze lehet, hogy csak azért félek, mert az előző, 4 évig nyúzott MSI-nél már az volt a csoda, ha nem lassult valamitől
A HyperMemory sajnos nem állítható BIOS-ból. Ami teljesítmény szempontjából ott piszkálható, az a HT és a Turbo Boost (utóbbi vicces: Toshiba topic-ban írta egy srác, hogy folyton túlmelegedett a gépe...szerviz a boost kikapcsolásával "oldotta meg"). -
dnelb
veterán
válasz
Thunderzolee #7394 üzenetére
Ez nem igaz, a GL40 800-ig támogat. T9500ig fogadja.
-
dvtkfan
senior tag
válasz
Thunderzolee #7385 üzenetére
Köszönöm a választ...igazából nem vagyok játékos és teljesen meg vagyok elégedve a mostani teljesítménnyel is, akkor majd kb egy év múlva vagy ha látok hamarabb alaplapot, akkor majd megveszem akkor és kicserélem és még tovább használhatom...persze csak ha a ház bírja majd...
-
bvvitya
aktív tag
válasz
Thunderzolee #7387 üzenetére
Nagy vagy köszönöm
Ja és persze köszönöm ravail-nek is -
hedgehog01
tag
válasz
Thunderzolee #7383 üzenetére
Szia!
Nagyon szépen köszönöm, ez nagyon hasznos volt, főleg az összehasonlítás, így legalább tudom, miben érdemes gondolkodni.
Az a helyzet, hogy nagyon szeretem ezt a gépet, halk, kompakt, (viszonylag) gyors, ezért nem szívesen válnék meg tőle, inkább bővíteném, ha tudom. A videokártya látszik nehezebb diónak, procit menet közben találtam az ebay-en, igaz, hogy Hong-Kong-ban, de elég jó értékelésű eladótól, szóval azzal várhatóan nem lesz baj.Köszi még egyszer!
-
ravail
senior tag
válasz
Thunderzolee #7381 üzenetére
Az anyáját!
Ezt lehet, hogy benéztem!
-
ravail
senior tag
válasz
Thunderzolee #7379 üzenetére
Nem vitatkozom veled, de:
bvvitya írta:"...adott egy MSI VR601 notebook T1400 procival..." amiből a T1400-as jelenlegi CPU 667-es... Vagyis, jelenleg is 667-es FSB-s CPU-val működik. -
sityuka80
tag
válasz
Thunderzolee #7343 üzenetére
köszönöm.
-
BigDarkJoy
aktív tag
válasz
Thunderzolee #7352 üzenetére
de ez 1066fsb.... 800 a max amit lekezel a gépem nem?
-
BigDarkJoy
aktív tag
válasz
Thunderzolee #7348 üzenetére
a lényeg hogy kicsit kényelmesebben menjen a gépem.
ha 15 ezer akkor annyi..
-
BigDarkJoy
aktív tag
válasz
Thunderzolee #7345 üzenetére
Akkor ha jól értelmezem ... ezzel a procival elérhetnék némi javulást?
Core 2 Duo T9300 2,5Ghz 6MB L2 cache 800Mhz FSB 45nm
-
animatrix11
őstag
válasz
Thunderzolee #7337 üzenetére
Na ez kielégítő válasz volt köszönöm
-
Csaba.no1
tag
válasz
Thunderzolee #7331 üzenetére
Minden esetre ha cserélem a CPU-t akkor ZM-84-re mint a kézikönyvben, így nem szeretném a nagyobbat megkockáztatni, hogy nem lesz jó.
-
Csaba.no1
tag
válasz
Thunderzolee #7331 üzenetére
Szia!
A VGA cserélhető, már egyszer kivettem mikor elkezdett csíkozni, csak szimplán ki kellett húzni a csatlakozásból. Pont ugyan ilyet tudnék rendelni kintről csak nem tudom, hogy esetleg valamivel nagyobbat képes lenne-e fogadni az alaplap.
-
animatrix11
őstag
válasz
Thunderzolee #7330 üzenetére
köszi!
amúgy ezen az oldalon találtam lent egy pár tipust ami g2es socket és Mre végződik akkor most hogy van ez
[link] -
animatrix11
őstag
válasz
Thunderzolee #7326 üzenetére
-
válasz
Thunderzolee #7326 üzenetére
Kiegészíteném, nem minden esetben BGA a tokozása.
De ettől függetlenül ilyen CPU-kat inkább csak speciális célú, beágyazott rendszerekbe tesznek. Ez a speciális cél lehet egy netbook is, ahol fontos, h minél kisebb méretben lehessen legyártani az adott gépet, vagy egy ultrabook is, ahol szintén ez a fő szempont.
Más felhasználási terület lehet még egy-egy célgép, terminál, a lényeg, h nem kereskedelmi forgalomba szánják, hanem gyártói megrendelésekre, pl. katonai felhasználás, (pl. vezérlőchip). -
mieky
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7247 üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítséged!!
Egy új Notiról volt szó, így a cserét a boltban megoldották, és a garancia is megmaradt! A gép sem sérült!!
Most pedig repeszt a kicsike!!Üdv!
-
_seth_
veterán
válasz
Thunderzolee #7271 üzenetére
Játék mint kiderült pont olyan fut ami 1 magot használ, ugyanakkor egészen olcsón meg tudom lépni a cserét (pár ezer ft) így lehet meg is teszem, max később majd lesz valami ami kihasználja, ártani csak nem fog még egy mag
Eladni pedig egy darabig úgysem tervezem. Köszi a segítséget!
-
kungzi
veterán
válasz
Thunderzolee #7289 üzenetére
Az Aida64 azt írja, hogy Sata HDD van benne!
Szerinted hol találnék hozzá bios frissítést, ha egyáltalán van
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Thunderzolee #7290 üzenetére
köszi, de az aprót már átnyálaztam, ahol volt is nekem megfelelő típusú gép, sokszor ugyanúgy a fedlap volt törött :S
-
Tp_fan
tag
válasz
Thunderzolee #7283 üzenetére
oké köszi a választ
-
L-e-f-i-e
senior tag
válasz
Thunderzolee #7281 üzenetére
Lenovo Y580 a lapos, i5-3210M proci + GTX 660M, jó lenne mert feleannyiból megúsznám a bővítést
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #7275 üzenetére
fenykepekhez optimalis
boot disk keszites is van SD- -
pjen
félisten
válasz
Thunderzolee #7270 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #7270 üzenetére
a pici SD kartyak is kivalloan alkalmasak biztonsagi mentesekre, es könnyebben beletehetök masik gepekbe (Fenykepezö, laptop, mobiltelefon, stb) mint egy merevlemez
-
Tp_fan
tag
válasz
Thunderzolee #7264 üzenetére
Igen játszok is vele.Tudnál olyan programokat mondani ami profitál a 4 magból.
-
Peethy
őstag
válasz
Thunderzolee #7263 üzenetére
Köszi. Hát, jól tettem volna, ha sikerülne lementeni, de nem úgy tűnik...
-
pjen
félisten
válasz
Thunderzolee #7265 üzenetére
szia.még valami:elég ha kicserélem a dvd rw-t az ssd-re vagy ide a vinyót kell tenni és az ssd-t a vinyó helyére,hogy tudjon bootolni.köszi.
-
pjen
félisten
válasz
Thunderzolee #7265 üzenetére
Köszönöm szépen.
-
Tp_fan
tag
válasz
Thunderzolee #7254 üzenetére
okés köszi
-
xedamen
senior tag
válasz
Thunderzolee #7253 üzenetére
Először is köszönöm válaszod!
Windows 8 feladatkezejőjében megnézem olyankor! Volt olyan, hogy töltöttem le 5 Mbit/sec-cel, meg volt nyitva a Chrome és mellé csiga lassan nyitotta meg a fájlkezelőt... Azért egy 210 ezres géptől nem ezt vártam!
Igen Torx csavarhúzó kell hozzá!
Kiváncsi vagyok sikerül-e
A videó alapján gyerekjáték
-
pjen
félisten
válasz
Thunderzolee #7255 üzenetére
szia.köszönöm.abban nem tudnál segíteni fizikailag,hogy kezdjek hozzá?nehogy több legyen a kár mint a haszon.
-
Tp_fan
tag
válasz
Thunderzolee #7229 üzenetére
egy hp 635
-
mieky
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7239 üzenetére
Köszönöm a segítséget, utána nézek!!
Azt hallottam, hogy 2010-től a memória, winyó csere nem garanciavesztő beavatkozás!
-
becsitibi
senior tag
válasz
Thunderzolee #7240 üzenetére
Nem véletlenül járok én ide,köszi az infót
,akkor most már tudom melyik a legnagyobb proci bele,nem túl nagy,de egy kicsivel gyorsabb mint a mostani B960-as,az az i3 2370M tetszik,plusz 2 szál,plusz 500 mhz,az is biztos jobban melegszik,de akkor is megoldom valahogy.
Ugyanígy a hdd-t is kicserélném egy 7200 rpm-esre,de ezek még a jövő zenéi.
SSD-t viszont nem rakok bele,mert kell a dvd író,amit kicserélnék egy blue-ray íróra.
-
ldani-91
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7230 üzenetére
Ja, egy acer aspire timelinex 3830TG laptopról van szó! És köszi a segítséget.
-
ldani-91
csendes tag
válasz
Ó... És egy i5-ös 2430M procit megéri kicserélni egy i7 2620M-re? Jobb, de nem biztos, hogy annyival.
Tehát itt végülis olyan, mintha egy erősebb i5re kicserélném, nem? -
becsitibi
senior tag
válasz
Akkor sorry,azt hittem hogy bármely sandy jó bele,az enyém az HM67 chipsetes,én is a cpu upgradel néztem meg hogy milyet kezel,akkor az enyém milyet tud kezelni?Melyik a legnagyobb proci amit bele tudok rakni,dell inspiron n5110 r15 HM67 chipset-es.
-
istvan1226
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7210 üzenetére
Köszi!EgyébkéntT4200 van benne, 2GB ram.
-
drmilo
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7209 üzenetére
Szia!
Sajnos Hm65-ös
Azért köszönöm a választ, megspóroltál nekem egy felesleges kört.
Üdv!
-
Akos93
tag
válasz
Thunderzolee #7211 üzenetére
Őőő igen, ugyan ilyenem van kinézetre.
De akkor a hdd mellé nem fér be egy ssd igaz? -
SzaboZE
addikt
válasz
Thunderzolee #7197 üzenetére
Ha dlna-n streameli át az anyagot, akkor a tv fog dekódolni, de ugye még nem tiszta, hogy milyen technológiával akarjuk ezt az anyagot lejátszani
-
becsitibi
senior tag
válasz
Thunderzolee #7197 üzenetére
Maga a TV ami megjeleníti a tartalmat aktív 3D:ST50.A lényeg hogy notebookomon elindítom a filmet,és a wi-fi átjátszó továbbítja a jelet a tv-hez.Nem kimondottan 3D filmeket akarok lejátszani a notebookról,mert arra ott a tv.
Tehát egy kis ram upgrade,és elvileg oké.
Szerintem veszek 8GB ramot,holnap be is szerelem,és jelentkezek némi szerelési képpel.
Köszönöm szépen válaszod.Üdv:becsitibi
-
ldani-91
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7185 üzenetére
Fú, de jó hogy szóltok. Még szerencsére nem vettem meg a procit, csak tesztelésre kaptam, illetve ha jó, megvételre. De akkor így nem is próbálkozom tovább, vissza a feladónak.
Azért sajnálom... -
ldani-91
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7181 üzenetére
Köszi a gyors választ. Egy i7-2820QM proci lenne majd bele.
Már szedtem szét az előző notimat, ott is proci csere volt, az talán még bonyolultabb volt. Találtam egy honlapot, ami direkt ezzel a típussal foglalkozik, sajna videót viszont nem.
http://broo2.blogspot.hu/2011/07/acer-3830tg-6431-teardown.html
Csak hát ez egy jóval drágább gép, ezért nem merek ebbe bele kezdeni... -
counter87
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7178 üzenetére
köszi
-
Arms
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7171 üzenetére
köszi a választ!
Igen 4330 van benne, igazából csak a league of legend-el játszok, a multi miatt gondoltam hogy az erősebb proci jól jöhet.
Ha már megemlítetted az SSD-t, milyet érdemes venni? Ha meg szeretném tartani a most benne lévő HDD-t akkor az SSD-t be lehet rakni az optikai meghajtó helyére is?
-
benderguz
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7164 üzenetére
Köszönöm gyors válaszodat.
-
Dikri
aktív tag
válasz
Thunderzolee #7158 üzenetére
Szia!
itt olvastam, de ugy látom neked volt igazad, mert félre forditottam...
http://aps2.toshiba-tro.de/kb0/TSB82022E0000R01.htm
egyébként, winxp 4Gb memet Sp3al kezeli tendesen?Procit illetően, most is 2.4Mhz-n megy (t8300) és akkor a legnagyobb ami 800fsb az a t9500 az 2600Mhz, de nem számottevő a különbség, ugyhogy ezt nem eröltetem.
wifit megnéztem, tehát bármilyet belerakhatok, aminek a lábkiosztása ugyan ilyen? iletve 2db antennája legyen?
-
Tenken
őstag
válasz
Thunderzolee #7159 üzenetére
Ha olyan proci kerül a lapba, amit hivatalosan nem támogat, akkor fordulhatnak elő ilyenek. Szélsőséges esetben bootolni sem fog. BIOS frissítésre nem érdemes várni, amit nem tesznek bele gyárilag, azt nem fogják később sem reszelni a támogatással. Utána kell olvasni, hogy a konkrét típusba azt a konkrét processzort belerakva (ha típus idegen) mik a tapasztalatok. Ez nem egyszerű, de a felesleges pénzkidobás lehetősége miatt erősen ajánlott elvégezni.
Illetve, olyan procit válasszunk amivel alapból is szerelik. Ilyenkor a gond a hűtés szokott lenni. Sokszor eltérő csőmennyiségű hűtést alkalmaznak. Ezzel is spórolnak, meg javítanak is a nagyobb terhelésű gépeknél egyszerre.
Én egy E6420-ast akarok i5-ről négymagosítani idővel. Nem akarok parát, így azt a quadot kapja majd, ami a gyáriban is lehetne, de hűtést is vennem kell mellé, mert tapasztalatok alapján kevés lesz. Bár nekem csak proci lesz dvga nélkül, mégis azt a kétcsöves rendszert ajánlják mellé aminek i7-et meg quadrót kéne egyszerre hűtenie. -
D013
aktív tag
válasz
Thunderzolee #7155 üzenetére
Köszi a választ!
Utánaolvastam amennyire csak tudtam, volt olyan aki ezzel a típussal belefutott olyan problémába, hogy i7-nél nem működik a Turbo Boost. Ez mondjuk aggodalomra ad okot, remélhetőleg ha ez nem egyedi probléma, akkor bios frissítés van hozzá. -
donát01
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7133 üzenetére
Ahogy nézegettem,a mostani ésszerű választás a z i5 3320m lenne,kár hogy az i5 3570k nem megy bele.
Kicsit várok,hogy essen az ár,mert azért elég drága még. -
ocsi19
senior tag
válasz
Thunderzolee #7142 üzenetére
tényleg nem tűnik nagy dolognak, asztali gépet sokat szereltem, úgyhogy szerintem nem lesz nagy kihívás.
Az a kérdés, hogy valamivel megjelölik e, hogy ne lehessen csak úgy szétszedni.
Köszi!
-
ocsi19
senior tag
válasz
Thunderzolee #7135 üzenetére
Találtam is egy A8-4500M-es procit.
Tehát ha esetleg úgy gondolom, akkor ezt megrendelem, besétálok a HP szervizbe, kezükbe nyomom a gépet meg procit és megkérem őket, hogy cseréljék ki, akkor pikk pakk beleteszik(némi apróért) és működik a A8 procival?
(Bocs, hogy ilyen egyszerűen írom le, de nem nagyon értek hozzá.) -
Kornel213
tag
válasz
Thunderzolee #7139 üzenetére
Köszönöm!
Igen igazad van, csak sikerült nagyon jó áron hozzájutnom 1 éve. Akkor valószínű elfogom adni és veszek egy erősebb vga-val rendelkezőt. -
ocsi19
senior tag
válasz
Thunderzolee #7135 üzenetére
Remélem ezzel a procival is eldöcög majd a gép, a későbbiekben terveztem, hogy fejlesztek a CPU-n.
Köszönöm a választ!
-
sarkadifeca
tag
válasz
Thunderzolee #7127 üzenetére
Köszönöm a segítséget! :-)
-
donát01
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7128 üzenetére
Hi
Athlon x2 Q64,nem érdemes cserélni,sokkal jobb nem lenne ráadásul ati radeon hd 4530 videókari van benne.
Amúgy tegnap este próbáltam 1024 x768 felbontásban szépen vitte az AVP-t,a kép is szebb mint az intel r hd-el.Köszi a segítséget,ha sikerül csippentenem egy i5,vagy i7-et azzal egy darabig kihúznám.
Még annyit,hogy ha ki lenne cserélve,mit kell,ill érdemes újra konfigolni? -
wii90
tag
válasz
Thunderzolee #7126 üzenetére
Szia! Köszönöm a választ pont annyi 1,5GB RAM van benne, a chipset -et nem találtam everestben én meg anélkül semmit sem tudok
Azt kb saccperkábé
megtudod mondani mit kóstálhat a noti? 40GB HDD, 128MB VGA 1órás akku kulturált állapot...
-
donát01
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7103 üzenetére
Hi
Vettem egy lenovo g580-at ,de aztán rájöttem,hogy ezt a szériát hiba volt választani.
B960 proci és intel r hd videókártya van benne ami egy kalap szar,még az AVP-t se viszi el rendesen.Eladni nincs kedvem. Úgy tudom,hogy a cpu-ba van integrálva a videókártya,és ha esetleg egy nagyobb cpu-ra cserélném mondjuk i3-ra,vagy i5-re működne a dolog? /esetleg még a b960 szériánál maradva van olyan verzió is ami nvidia gt630m-et tartalmaz/
Válaszodat előre is köszi. -
hamyka
senior tag
válasz
Thunderzolee #7117 üzenetére
-
hamyka
senior tag
válasz
Thunderzolee #7114 üzenetére
Remélem kicsit beleszólhatok én is
szóval :
Köszi a cikket, beleolvastam én is, egyedül ami nem tetszik :
Az az Oprendszer, nem használok Vistát, teljesen szét barmolták ezek a piacot, hisz még mindenki xp-t használ, nem értem miért kell az emberekre ezt erőltetni, a legtöbb program én úgy tudom Xp-re vannak írva, és nem biztos hogy egy Xp-s program elfut mondjuk egy Vistán vagy win7-en vagy win8-at, gyalázat amit ezek csinálnak!!
Másik dolog :
Oemes verziójú Oprendszert akarnak értékesíteni ( egyesek ) nem értem, és nem látom értelmét, ekkora marhaságot!!!
Ha bedöglik az Alaplap akkor aztán lehet venni újból Oprendszert mert ugye csak ahhoz az Alaplaphoz jó a vásárolt Oprendszer ami benne volt a gépben, és ha ki van cserélve akkor a másikhoz nem jó!!
Én nem tudtam hogy mi az hogy Oem, de már tudom és nem kérek belőle!!
Elnézést a vélemény nyilvánításért de gondoltam én is írok ide valami értelmeset,illetve hogy senki ne vegyen Oem verziójú oprendszert, nem éri meg
üdv nektek
-
gaborgg
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7085 üzenetére
t7500 volt benne, de se kép se hang, oké, köszi, a segítséget.
-
hamyka
senior tag
válasz
Thunderzolee #7106 üzenetére
szuper ügyes vagy, menj el szakembernek úgy is hiány van belőle
-
NeKRaD
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7105 üzenetére
Ok nyugta
akkor egyenlőre lesz benne 5gb kiveszem az egyik 1est es melle rakok egy 4est
koszi
-
sinya85
senior tag
válasz
Thunderzolee #7097 üzenetére
más is ezt mondta, hogy vége a gépnek, csak kíváncsi voltam még 1 véleményre. amugy igazad van az órát nem felejti el.
-
NeKRaD
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7096 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm
Még annyi ,hogy 8 gb is mehet bele akár igaz?
-
hamyka
senior tag
válasz
Thunderzolee #7097 üzenetére
Szép jó estét
Huh látom nagyon értesz hozzá
Gondolom szakember vagy és van boltod vagy tévedek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- E-roller topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- OpenMediaVault
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- DUNE médialejátszók topicja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Eladó gyári Lenovo laptop töltők és töltőfej átalakítók
- ÚJ Lenovo ThinkPad világítós MAGYAR billentyűzet X280 A285 X390 X395 L13 Yoga S2 5th S2 Yoga 5th X13
- HP Alkatrészek eladók!
- Baseus laptop állvány 11-17" állítható ezüst (LUJS000012)
- Lenovo 100, 300, B50 egyes típusaihoz való utángyártott szűz akku eladó, csere!
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest