- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
xedamen #7257 üzenetére
Ja, hát igen, ha épp használatban van a merevlemez (vagyis fut a torrent), akkor az belassítja a működést, mivel egy fizikai lemezt használ a géped. Ez asztali gépeknél is így van, rendszer-winchesternek éppen ezért másik merevlemezt érdemes használni, mint amin a torrent fut.
Ráadásul mivel a notikat többnyire 5400RPM-es merevlemezzel szerelik, ez a lassító hatás még hatványozottabban jelentkezik.
A megoldás: másik fizikai lemez használata torrent céljára, vagy lekapcsoljuk a torrentet amíg a gépet másra is használni akarjuk.SSD-t veszel, az is oké, csak hát akkor a tárkapacitás az töredékére esik a mostaninak.
Én egy külső tokot is vennék mellé, és abba beletenném a kivett merevlemezt, és azt használnám torrent céljára. Akár USB2.0, akár USB3.0, a sebessége torrenthez így is, úgy is megfelel.
Sajnos a Zenbookban nincs optika, aminek a helyére esetleg be lehetne szerelni egy másodlagos merevlemezt. -
válasz
xedamen #7250 üzenetére
Volt már a kezemben Zenbook, de még nem szereltem. Asszem Torx csavarhúzó kell hozzá.
Ez alapján szét lehet szedni, (nem is nehéz), és ki lehet cserélni:
http://www.youtube.com/watch?v=8xC-osS0scUArra figyelj, h a merevlemezek különböző vastagságúak:
Mielőtt kiszeded, nézd meg a típusát pontosan, és keress róla adatlapot Googleval, h milyen vastag, nehogy amit vennél hozzá SSD-t, az vastagabb legyen. Mondjuk a 840-es Samsungok 7mm vastagok, úgyhogy azok beférnek mindenhova.
Mondjuk azt nem értem, h a merevlemez miét dolgozik folyamatosan, indexel talán?
Nem is láttam még olyan hibaüzenetet torrent programból, amit írtál.
Nem fut a háttérben valami?
Egyébként honnét tudod, h a merevlemez 100%-on le van terhelve?
Tesztprogrammal nézted?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Mobil flották
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen autót vegyek?
- Hobby elektronika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest