- Fotók, videók mobillal
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 és Pixel 9 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
donát01 #7131 üzenetére
Értem.
Egyébként itt össze tudod hasonlítgatni az Intel féle HD3000, HD4000-hez képest hol helyezkedik el az ATI HD4530:
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.htmlVagy itt akár játék FPS-eket is meg lehet nézni:
http://www.notebookcheck.net/Computer-Games-on-Laptop-Graphic-Cards.htmlHát igen, a GT630 valamivel jobban áll, lehet érdemesebb lett volna olyat venni.
Ha átcseréled nem kell tenni semmit.
Mint asztali gépeknél, itt is deafultra kell előtte BIOS-t állítani. Asztalinál BIOS resetet szoktak csinálni, vagy kiveszik az elemet, itt erre nincs mód, elég az alaphelyzetbe állított BIOS is.
Új oprendszert processzorcseréhez nem kell felrakni. -
válasz
donát01 #7124 üzenetére
Milyen a processzor a DV6-osban?
Socket S1G2-es foglalatú AMD?Ezek közül valamelyik?
wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_Turion_microprocessors#Turion
Vagy csak Sempron?A linkelt lista alapján kereshetsz ahhoz a géphez is erősebbet a benne levőnél, hátha van olcsón.
-
sarkadifeca
tag
válasz
donát01 #7124 üzenetére
Sziasztok!
A páromnak van egy Fujitsu Lifebook AH531 típusú laptopja! Kérdésem az lenne, hogy ebben lehet-e cserélni a HDD-t SSd-re? A HDD-t már megtaláltam és úgy látom hogy befér oda egy 2,5"-os ssd is csak nem tudom milyen csatlakozású a kellene vagy jó bele a sata2-es??
Samsung v. ocz v. corsair menne bele 64GB-os.
Most egy Seagate 2,5" 320GB-os 5400 rpm-es Sata 2-es HDD van benne.
A válaszokat előre is köszönöm !
Üdv!
-
donát01
csendes tag
válasz
donát01 #7123 üzenetére
A teszten egyértelműen kiderült,hogy i5 hd 4000 vagy jobb cpu-t érdemes cserélni. A laptopom 100k volt,ha használtan tudnék venni cpu-t akkor is jobban járnék,mintha 200xk kellett volna kiadnom.
Van egy pavilion dv6 1110 -em is,de annak a képe szebb,de kb ugyanolyan lassú. -
válasz
donát01 #7119 üzenetére
A processzormagba van integrálva, jól tudod.
A Celeron B8százasokban, és a Pentium B9százasokban Intel HD Graphics (Sandy Bridge) néven futó Intel HD2000 van.
A "normális" második generációs (Sandy Bridge) Core i processzorokban, mindben (i3, i5, i7 egyaránt) HD3000 van.
Ez valamivel erősebb a HD2000-nél.
Az asztali Sandy Bridge változatok nem mind kapták meg a HD3000-et, de szerencsére mobil vonalon mindegyik CPU megkapta.A harmadik generációs Core i családban (Ivy Bridge) pedig HD4000 van. Ez még egy picit erősebb.
A gépben HM76-os chipset van, ez kezeli a harmadik generációs Core i processzorokat is. Tehát ha esetleg ilyet vennél hozzá, akkor abban már HD4000 lenne.
Itt fel vannak sorolva a második, és a harmadik generációs Core i processzorok:
itcafe.hu/tema/notebook_laptop_alkatreszek_csereje_/hsz_7024.htmlItt össze tudod hasonlítani a HD Graphicsok adatait:
wikipedia.org/wiki/Comparison_of_Intel_graphics#Sixth_generationAz nVidia GT630-as ha nincs a gépben, akkor utólag már nem lehet "belerakni", ezek forrasztva vannak az alaplapra, még ha össze is lehetne hozni, se hűtés nincs hozzá, ráadásul a garancia is ugrana.
Mielőtt megvetted a gépet, érdeklődnöd kellett volna pl. a Milyen notebookot vegyek topicban, h az általad játszott játékokat milyen VGA képes futtatni.
Youtubeon egyébként vannak videok róla, h milyen platformon mik futnak el.
Itt van pl: az AVP HD2000-en, HD3000-en, és HD4000-en.
Vásárlás előtt érdemes átnézni mi hogy fut el egy adott hardveren.És hát a Google is sok tesztet dob ki, h mégis mire elég a HD3000, vagy a HD4000.
De nem vagyok benne biztos, h érdemes belevágni a cserébe, ezek a processzorok még erősen túl vannak árazva, legalábbis mikor utoljára láttam eladó 2.gen, 3.gen Core i3 processzorokat.
Itt tudsz hozzá keresni:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/processzorok/mobil/listaz.php
Esetleg itt:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek/listaz.php
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest