- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- eSIM, a kártyamentes szabadság
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
animatrix11 #12593 üzenetére
Sajnos igen, kábelt is kell cserélni.
-
válasz
animatrix11 #12443 üzenetére
Csak tippelek, de szerintem az lehet, h valami KBC beállítás szinten nem megy. Vagyis mivel a gépben nem volt benne eredetileg, ezért hiába szereled bele, és csatlakoztatod, nem fogja felismerni. Alaplapot is cserélni kellett volna olyanra, ami tartalmazott kamerát.
Illetve nem kell alaplapcsere, ha lehet a gépen KBC-t frissíteni. Ez olyasmi, mint a BIOS, csak mélyebb szintű, így a neten keresztül nem is lehet adatokat elérni hozzá, inkább csak konkrét HP-vel foglalkozó szakik ismernek ilyet. Amolyan firmware frissítés.De ez csak tipp részemről.
Kérdezd meg vagy a másik notebookos topicban, vagy a gyártó-specifikus topicban.
Esetleg őneki is írhatsz, ő mélyvizes notis ember, de nem tudom, h HP-val is foglalkozik-e, vagy azokkal lehet nem.Ugyanezt a kérdést írd meg, amit ide is írtál, ne keverd bele amit írtam, mert aki nem ért hozzá, csak összezavarodik. Lehet egyszerűbben is meg lehet oldani a problémát.
-
válasz
animatrix11 #11236 üzenetére
Ez van amikor most is működik, az aprók között van aki foglalkozik ilyenekkel, de inkább asztali gépekbe való merevlemezek esetében.
Notiba való merevlemez-elektronikákat még nem láttam, h valaki hirdetett volna. -
Dell XPS
veterán
válasz
animatrix11 #8367 üzenetére
AIDA nem jó, CPU-Z -vel kellene kiolvasni az alaplap típusát, számát.
(#8372) Impressa: chipset mindkettő interface -en tudja a SATA III -at (Intel HM65), és én sem hinném, hogy lekorlátozták, max. az ODD helyén SATA 2 -es.
-
Dell XPS
veterán
válasz
animatrix11 #8364 üzenetére
Szia,
az alaplap számát, mivel az i7 -es processzoroknak minimum háromfázisú tápáramkör kell (VRM). Szerintem menni fog, a heatpipe ugyanaz..
-
válasz
animatrix11 #7332 üzenetére
Nem értem a kérdésed.
"akkor most hogy van ez "
Mi hogy van?A processzorok végén az M betű utal arra, h mobil verzióról van szó. De ha nem lenne ott, akkor is tudnánk, ha másból nem, a tokozásból mindenképp.
Az E jelzésű pedig eltér ezektől. Jelen esetben a tokozása megegyezik, de néhány feature vagy hiányzik, vagy pluszban megkapta. Mint pl. az ECC ram támogatást --> ezek szerver ramok, képesek a hibás memóriacellákat kiszűrni, és "megjavítani". Ha egy ram modul elromlik, kukázhatod, de a szerverekben használatos memóriák ha elromlanak, nem kell kukázni őket, tovább használhatók, a hibás cellákat kihagyja a használatból.
A többi E jelzésű processzor pedig már eleve más tokozású (BGA), így nem kerülünk olyan helyzetbe, mint pl. most te azzal a procival, amit nem nagyon lehet beletenni semmibe, csak abba az egy-két eszközbe, amit eredetileg is ehhez a procihoz terveztek.
Ezért kérdeztem, h miből lett kiszedve?El tudom képzelni, h pl. egy olyan ultrabookban, ahol a memóriát elve ráforrasztották az alaplapra, ott jól jön egy ilyen processzor, ami tud ECC ramokat kezelni, ha netán meghibásodik a ram, nem kell kukázni a gépet, hanem hibajavítás utána ram működik tovább.
Viszont az ilyen helytakarékos gépekbe eleve BGA tokozással teszik a procikat, nem PGA-val, úgyhogy ezért nem nagyon vágom, hová gyártja az Intel ezt a procit.
Csak egy gépet találtam aminek a specifikációi közt szerepel. (Asus X55-VD)
De pl. Asus oldalán már csak Core i3-al szerelt X55-VD-k vannak, még a nemzetközi oldalon is..Sajnálom, nem igazán tudom, mire lehetne felhasználni, most látok először nem BGA tokozású embedded szegmensbe tartozó processzort.
Amit találtam erről:
Ipari felhasználású szgép (járművekbe, gépekbe szerelik fedélzeti computerként):
ftp://data.aaeon.com.tw/download/testreport/COMP/AEC6637COM.pdf
Aztán a MacMallon szerepel még a szerver kategóriában. MacMall egyébként Apple cuccokat forgalmaz, de a Macbookokban nem ilyen E-s processzorok vannak.Talán némelyik gyártó ajánlatot kért ipari felhasználású szegmensbe hasonló specifikációjú processzorról, de kikötés volt, h ne BGA-s legyen, ezért lett belőle ez.
Bár kérdés, h miért nem felet meg a sima M-re végződő testvérmodell a célra.Annak idején a Pentium M mobil processzorok közt pl. a Pentium M760J jelzésűek ugyanazok voltak, mint a sima 760-asok, de a Sony Vaioiba 760J jelzéssel kerültek; viszont azok mentek a többi Pentium M-es notiban is.
Próbálgassátok, előbb utóbb csak elfogadja majd valamilyen noti.
-
válasz
animatrix11 #7329 üzenetére
Igen, ez már nem BGA-s, ennek Socket G2-es.
Miből lett kiszedve az E jelzésű?Ha megnézed a legtöbb noti CPU támogatási listáját, csak M-es jelölésű processzorokat találsz köztük, E-re végződőket nem.
A BIOS-ba nem teszik bele a CPU-mikrokódok közé, ezért nem viszik a gépek, amikbe próbáltad tenni. (Googlen csak egy Asus gépet találtam, amit ezzel szerelnek gyárilag.) -
válasz
animatrix11 #7325 üzenetére
Az E jelzésű BGA tokozású. E = Embedded M = Mobil
Csak forrasztani lehet.
(És támogat ECC ramokat is.)Mi annak a processzornak a száma, amit nem tudsz felhasználni?
-
trunsel
csendes tag
válasz
animatrix11 #6739 üzenetére
így is 10 szer gyorsabb lesz mint a mostani 5200 rpm es
-
trunsel
csendes tag
válasz
animatrix11 #6737 üzenetére
SSD-t szeretnék igen, szóval akkor jobban megéri majdnem ugyanennyiért sata3 ssd-t venni, hátha későbbiekben laptop csere lesz . Igaz? Csak arra voltam kivi belemegy egyáltalán a notebookba
-
válasz
animatrix11 #6717 üzenetére
Hááát.. Sajnos a Toshibának van egy olyan szokása, h az adatlapján nem teszi közzé, h milyen chipset van a gépben. Az L300 az megy egy gyűjtőnév, sokféle felszereltséggel készültek az L300-asok. Google ad ugyan találatokat, de túl sokfélét.
CPU-Z-t ha felraksz, azzal meg lehet nézni egyrészt a proci milyen FSB-n fut, ill. a gépben milyen chipset van.
Mondjuk ha 45-ös sorozatú, akkor valószínű a Toshiba tiltotta le, h ne vigye a 1066-os FSB-s procikat, mivel a foglalat (Socket P) ugyanaz a 800-as, és az 1066-os procik esetében.
-
válasz
animatrix11 #6715 üzenetére
Ha csak 965-ös a chipset, akkor abban nem mennek az 1066-os procik.
Ahhoz 45-ös chipset kell.
De még úgy is fennáll a veszélye, h BIOS nem tartalmazza a szükséges cpu-mikrokódot <-- gyártója válogatja, letiltott-e néhány processzort, vagy nem.Egyszerűbb lett volna, ha a laptop típusát írod le.
-
animatrix11
őstag
válasz
animatrix11 #6714 üzenetére
a kérdés az lett volna hogy egy 1066os procit bele lehet e rakni egy ilyen lapba, válasz: bele lehet rakni, de nem indul el vele
-
válasz
animatrix11 #6710 üzenetére
Nem függ össze a kettő.
Ram továbbra is 800MHz-en fog menni, amíg a proci 1066-os FSB-vel. A PM/GM45-ös Intel mobil-chipsetek is csak 800MHz-en hajtják a DDR2-es ramokat:
http://www.intel.com/Assets/PDF/datasheet/320122.pdf
Ötös pont:
DDR2 = 667, vagy 800 MHz
DDR3 = 800, vagy 1066 MHzSzipoly, szerintem a ramok sebességére gondolt.
-
Szipoly
tag
válasz
animatrix11 #6710 üzenetére
FSB és ram sebesség teljesen más. De ha arra gondolsz, hogy a chipset támogatja az 1066-os FSB-t, akkor annyin fog menni, ha nem, akkor 800-on, de menni fog.
Vagy most a ramok sebességére gondolsz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Baseus laptop állvány 11-17" állítható ezüst (LUJS000012)
- CSL50/CSL52 LA-E801P Rev: 1.0 laptop motherboard
- Dell WD19S / 180W adapter
- Lenovo 100, 300, B50 egyes típusaihoz való utángyártott szűz akku eladó, csere!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged