- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
atees
őstag
válasz
Thunderzolee #5539 üzenetére
Igen ez jó régen volt, még mindig meg van a gép és működik de érdekel a vége
Hát most találtam egy procit jó áron az ebayen és asszem megveszem lesz ami lesz
Na igen amiket linkeltél meg vannak, de sajnos az alaplapról semmit nem találok az a baj! -
warez01
csendes tag
válasz
Thunderzolee #5530 üzenetére
Köszönöm!
-
pityke88
tag
válasz
Thunderzolee #5516 üzenetére
Na akkor az 1066-os memókat cserélem majd 1333-as-ra
Kártya szerintem megy bele, mert van benne integrált is meg egy dedikált nvidia 520m azt szeretném cserélni komolyabbra. -
_seth_
veterán
válasz
Thunderzolee #5520 üzenetére
Ilyet keresek neki, ez korhű lenne a notihoz
De nem találok sehol sem
Kb 100x50 centis asztala van a notihoz így elfér rajta vagy ágyban netezik oda meg az egér sem kell. Már egy ilyen eredeti újszerű noti táskát kapott hozzá, a képen kicsit furán fest és az asus fém felirat is hiányzik róla de ez az.
Én egeret nagyon ritkán használok, elszoktam tőle teljesen pedig vettem egy logitech nano laser V450-et ami jó is szép is csak épp nem hiányzik
-
_seth_
veterán
válasz
Thunderzolee #5518 üzenetére
A vicc az egészben az, hogy odaadtam faternak a gépet, használja, próbálagassa, kérdezem pár nap múlva, hogy na milyen a gép? Gyorsabb? A válasz: háát talán igen, sőt biztosan, na mondom megnézem magamnak, a gép gyorsabb nem képzelődtem korábban sem, user error van, fater a lassú
Nézem ahogy netezik, megnézi az oldalakat alaposan, mire a touch paddal rámegy egy linkre addigra egy 486-os is betöltené a flash oldat így azt kell mondjam, hogy a gép túlmutat fater sebességén jelentősen, na de majd belejön, kb 10 éve nem számítógépezett szóva van egy kis kihagyása
Na igen, nem mutatja meg igazán hasonló teljesítményű gépek vagy alkatrészek esetén, hogy melyik a jobb, elég lenne ha csak egész számokat írna ki. Ennek is néztem a biosát de igazából olyan notisan üres
Mindenesetre ahhoz képest, hogy az a gép 2006-2007-es egész szépen megy rajta a win 7 home premium és minden más is
-
_seth_
veterán
válasz
Thunderzolee #5483 üzenetére
Megérkezett az ML-34, ahogy írtad:
"Akkor persze, h megéri, hiszen egy csapással használhatóvá válik a gép." Pontosan!
Ég és föld, youtube videók stb, még a 720P HD youtube videót is lejátsza bár nagyon néha megakad de a hang megy tovább és a kép is, eddig jobban akadt.
A windows a cserét úgy értékelte, hogy a cpu pont 3,9-ről 3,5-re csökkent, a ram pedig 3,9-ről 4,1-re nőtt. Úgy tűnik masszívan a MHz-re van ráállva ugyanis a régi proci 2000 mhz, az "új" csak 1800, tölteni nem tölt be gyorsabban ami eltér: több program futtatásakor rugalmasabb, több chrome lap is nyugodtan futhat, youtube videók közötti váltás és a videó nagy képernyőre kirakása egy pillanat műve lett, Avi videóba beletekerés 1-2 mp volt eddig, a jelenlegivel nincs várakozás, ahova kattintok máris ott folytatja.
Hozzátartozik, hogy az 512MB => 1024 MB memória váltás is sokat dobott a gépen.
Ingyen került hozzám a gép, burkolata volt sérült, megragasztottam, kijavítottam, ahol hiányos volt (egyik sarok széle) oda folyékony műanyagot öntöttem majd méretre vágtam, tökéltesen követi a noti formáját. Kapott egy procit (2e), + 512MB ramot (3e), egy eredeti asus újszerű táskát (3e) ami még kell egy asus usb-s optikai egér de azt nem találok sajnos és akkor teljes lesz a szett, fel is van újítva a gép is és mivel van benne mikrofon, webkamera, wlan, infra, 4 usb, sd kártya olvasó, mindenféle kimenet így még volt értelme foglalkozni vele
Faterom meg örül, ő használja
Amennyit pedig nála megy (napi 1 óra néha 2 néha 1 se...) ki lesz kímélve
-
Kampó
senior tag
válasz
Thunderzolee #5499 üzenetére
Hát nyilván nem gamer gép nem is vagyok nagy gamer. Amikkel eddig akrtam játszani tudtam ez két napos noti. Még szinte semmi nincs rajt. Előtte egy asztalim volt. Intel
e 8200 vel 4gb ddr 3al meg asus gt400al. De annyira nem játszok már. Inkább net film zene. De mondom ha nagyon játszhatnékom lenne azér ez annyira nem alap gép. Az integrált inteles videókártyáknál azért combosabb. Engem nem zavar ha egy játék nem megy 100fps'el. Ne szaggason nagyon azt ha éppen 25 fps de az stabil az már jo.;-) -
_seth_
veterán
válasz
Thunderzolee #5483 üzenetére
Akkor jól gondoltam
Jelenleg 768MB amiből 32 megát lecsíp a vga. Rövid időn belül 1 gigára majd később 2 gigára lesz bővítve.
Többi gépIgaz, a többiben 2-4 giga ram van, ezeken már a 64-es nagyon bevált na de ebben nem lesz csak 1 giga rövidesen így marad a mostani 32-es win 7 rajta.
Köszönöm a segítséget!
Akkor ki is fizetem ebayen és várom
(biztosra mentem és eddig csak leütöttem). Akinek van ilyen régebbi S754-es gépe szóljon és linkelem ezt az ML34-et, még 2db van és 9dollár postával...)
Ha megjött és be lett szerelve beszámolok, hogy mennyivel lett jobb.
-
_seth_
veterán
válasz
Thunderzolee #5480 üzenetére
Lehagytam: és az órajelről mit gondolsz? 2 ghz+128KB vagy 1,8ghz+1MB? Ezeket a socket 754-es procikat egyáltalán nem ismerem...
-
_seth_
veterán
válasz
Thunderzolee #5480 üzenetére
1MB az L2 cache az ML-34-ben:
"Level 1 cache size ? 64 KB 2-way associative instruction cache
64 KB 2-way associative data cache
Level 2 cache size ? 1 MB 16-way associative exclusive cache"A sempronban:
"Level 1 cache size ? 64 KB instruction cache
64 KB data cache
Level 2 cache size ? 128 KB"Ha csak 256 lenne nem is kérdezném ellenben a 128 és 1024KB között már van eltérés
64bit annyiból érdekes, hogy a windemen kívül másik 4 gépen is 64-es win van fent, így nem kellene ehhez külön telepítőt használni + a többin is bevált a 64-es.
-
bancsi87
tag
válasz
Thunderzolee #5470 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget
-
KisBundi
őstag
válasz
Thunderzolee #5473 üzenetére
Ebay-t nézegetem
-
KisBundi
őstag
válasz
Thunderzolee #5471 üzenetére
Hát így bukott a dolog mert olyan VGA ami a 3650-től jobb szinte csillagászati összegbe kerül....
-
KisBundi
őstag
válasz
Thunderzolee #5467 üzenetére
-
Kampó
senior tag
válasz
Thunderzolee #5462 üzenetére
köszike. én sem venném meg 24000-ért. csak egy adot link volt amit kidobott socket-p vel.
-
xcbiker
addikt
válasz
Thunderzolee #5455 üzenetére
-
zedok
őstag
válasz
Thunderzolee #5448 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
fejeskaresz
csendes tag
válasz
Thunderzolee #5434 üzenetére
Köszönöm a tanácsaidat remélem összejön valami
-
_seth_
veterán
válasz
Thunderzolee #5429 üzenetére
Igaz...
Na mind1, van egy Sempronom is eladó....
-
Janraki
csendes tag
válasz
Thunderzolee #5424 üzenetére
Köszi a segítséget, nélküled tuti nem sikerült volna
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
Thunderzolee #5421 üzenetére
Köszönöm.
-
nyirobeni
csendes tag
válasz
Thunderzolee #5417 üzenetére
Szia van egy Fujitsu Siemens Amilo m6450g laptop és egy Fujitsu Siemens Amilo
Li 1705 laptopom és processzort lehet e cserélni hogy az egyik az egyikbe kerül a másik a másikba kerül?
Adataik: Fujitsu Siemens Amilo
Li 1705 Mobile Intel Celeron 520, 1600 MHz (12 x 133)
CPU alias Merom-1M
CPU stepping B2
Utasításkészlet x86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3Fujitsu Siemens Amilo m6450g laptop
Mobile Intel Pentium m 735, 1700mhz (17x100)
cpu alias dothan
CPU stepping c0
Utasításkészlet x86,mmx,sse,sse2
ez másik laptop ez a párosítás jó
.. -
válasz
Thunderzolee #5404 üzenetére
Upsz, a topik elkerülte a figyelmemet, bocsi.
A hirdetéseket láttam, de több ember véleményére is kíváncsi vagyok, azért kérdeztem itt.
Köszi a linket, beposztolom oda is. -
McSzaby
őstag
válasz
Thunderzolee #5403 üzenetére
Acer Travelmate 4150 LMi a pontos típus. 533 mhz a legmagasabb, amit kezel, de én úgy tudom, hogy Intel 915PM chipkészlet. Akkor ez lőve van? 760-s és 780 procikat nem nagyon találok...
-
kutga
félisten
válasz
Thunderzolee #5392 üzenetére
Akkor már értem miért ekkora az eltérés az árában.
Nem kínosan sürgős, inkább várok akkor, tényleg eszméletlen milyen árak vannak.
-
_seth_
veterán
válasz
Thunderzolee #5373 üzenetére
Jaja, próbás lesz feltétlenül, majd beszámolok, hogy mire jutottam
Ez a gép khm... nem túl gyors
(az említett proci + 512mb ram, sis chipset, mirage vga, 60-as ide vinyó, na de faternak jó lesz netezni).
-
_seth_
veterán
válasz
Thunderzolee #5371 üzenetére
Én se nagyon tudtam eligazodni azért is kérdeztem
Ez a Sempron LV olyan mintha nem is létezne. Ahogy néztem ebbe lehetne Athlon 64 3000+ feletti procikat is berakni egészen talán 3700-4000+-ig bár ez nem tuti...
-
allein
addikt
válasz
Thunderzolee #5360 üzenetére
Ahogy a linkben is mutatja a kép érdemes szétnézni, hogy mennyire koszos azon a részén
-
allein
addikt
válasz
Thunderzolee #5360 üzenetére
Nem garis. És az a baj, hogy nem az én gépem. Nem nagyon merem szétszedni a gépet. Bár, én bővítettem a memóriát a gépben, és én cseréltem ki a HDD-t SSD-re.
-
beloadjoker
őstag
válasz
Thunderzolee #5347 üzenetére
köszi szépen a választ ! tehát ha jól értem akkor a RAM bővítése teljesen felesleges addíg amíg nincs benne nagyobb proci ? tényleg semmi sem használja ki ? mert akkor tényleg nem dobok ki feleslegesen egy 10-est. A hátulját meg majd leszedem, csak most nem otthon vagyok. :@ Viszont az esetleges proci csere gondolom már tényleg garivesztéssel jár. na de mindegy először is meg kell nézni hogy rá van e forrasztva.
-
beloadjoker
őstag
válasz
Thunderzolee #5343 üzenetére
hali ! először is nagyon köszi a választ ! Ha a rendszer 64-es akkor sincs értelme a több RAM-nak ? (csak azért mert 10000-ft érte semmi kb. :-) )
Ja és akkor a proci cserélhető végül is de csak arra a rosszabbra max. A kérdés: ebben ilyen proci van :http://ark.intel.com/products/43568/Intel-Pentium-Processor-SU4100-(2M-Cache-1_30-GHz-800-MHz-FSB)
viszont ennek a netbooknak van egy "tesója" nevezetesen : acer aspire 1825PT, ebben pedig ilyen proci van :
http://ark.intel.com/products/42791/Intel-Core2-Duo-Processor-SU7300-(3M-Cache-1_30-GHz-800-MHz-FSB)
Ezt se lehetséges belerakni ? vagy ez a proci nem is sokkal jobb ?
ja és egy off : (bocsi de elég low vagyok és gondolom valamit elállítottam de a billentyűzetem most olyat csinál hogy mondjuk lenyomom a j-t és 1 et ír be. de kb. csak a jobb oldalon van pár gombnál. Hogy kell ezt visszaállítani? Mert ugye ez a gép érintőkijelzős de azért így gépelni nem a legjobb
)
Előre is köszi a választ ! és bocsi a sok hülyeségemért !
-
TheMiller
tag
válasz
Thunderzolee #5339 üzenetére
értem..
köszönöm. -
magicnumber
csendes tag
válasz
Thunderzolee #5335 üzenetére
Köszi szépen a válaszokat
Még 1 vmi , de akkor szerintem jól sejtem hogy egy 4 magos 1800-as procival jobban járok mint mondjuk egy 2 magos 2300-2500 mhz-en pötyögővel?!...ui.: hát igen
nem csak 1 kis csengőhangvágásra gondoltam
pedig sokan csak ezzel a módszerrel keresnek milliókat...idehaza kis hazánkban is -
magicnumber
csendes tag
válasz
Thunderzolee #5333 üzenetére
6 giga ddr3-as van benne...gondolom 1033-as mivel ez a proci "max szintje" az adatok szerint...
a vinyó 5400-as...gondolkodtam hogy 7200-asra lecserélem...(de akkor ez is + hőfokkal jár?!)
ha már ugy igazából nekifeszülők és
Soundforge, Reason, Fruityloops dolgozik akár egyszerre jó pár hanggal + pluginnel, elkelne vmi erőssebb proci ami ezt "ki is számolja időben"...legalábbis egy komolyabb zenénél amiben pl van legalább 50 hang és vagy 8 vst plugin...
itt már játszogatnom kell a "buffer"-al hogy akadozásmentesen nyomja...egyébként játékok terén, dirt3, HD felbontásban high grafikával és 2x-es msaa-val akadásmentesen szalad...average fps:40
ui.: jah és a windows7 is a procit mutatja a leggyengébb láncszemnek
-
magicnumber
csendes tag
válasz
Thunderzolee #5331 üzenetére
köszi a választ...
megmondom őszintén nem is a játékok miatt raknék bele nagyobb procit...
zeneszerkesztés...multimédia miatt... -
dzsingisz
csendes tag
válasz
Thunderzolee #5320 üzenetére
Szia!
Megnéztem CPU-Z-vel ahogy mondtad:
PM45 a chipset, és DDR2-es memória van most benne méghozzá 398,6MHz-en (van ilyen??)
Szóval akkor ha bővíteni akarok akkor DDR2 800MHz 4 gigás modulokat keressek? Csak mert akkor nem is nagyon érdemes bővíteni...
Mindenesetre nagyon köszi a választ, megmentettél egy csomó szívástól...Üdv:
Dzsingisz -
magicnumber
csendes tag
válasz
Thunderzolee #5327 üzenetére
köszi a választ..
és egyébként az nem gond hogy az athlon 25W-os a phenom pedig 35W??
magyarul jobban fog melegedni? -
hose luis
csendes tag
válasz
Thunderzolee #5324 üzenetére
Ja, igen Intel i943/940GML Chipset
Tehát nagyobb órajel és lehet 667-es is csak kisebbnek fogja látni?!
Köszönöm a segítőkészségedet!
-
hose luis
csendes tag
válasz
Thunderzolee #5322 üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítséget, leszedtem a programot és 533MHz -es csak!
Tehát elvileg működnie kell benne, mondjuk egy T2250 533Mhz
Játszani nem szoktam, csak néha nehezebb programok mennek rajta!
-
_seth_
veterán
válasz
Thunderzolee #5317 üzenetére
Köszi a megerősítést és a linket
Na igen, csak annyit írtak, hogy S1. még a két Black Edition lehet jobb teljesítményre de azok már 45W TDP-vel rendelkeznek, notinál az a 10W már nem kevés, az N850 és N970 pedig megegyezik, 35W.
-
vaspingvin
csendes tag
válasz
Thunderzolee #5313 üzenetére
Köszönöm, oda is bekopizom akkor
-
Fulmi
senior tag
válasz
Thunderzolee #5306 üzenetére
Hmm, ezt nem tudtam, koszonom! Akkor boven raer rendelnem egyet ebay-rol (15-25 munkanap) 13 dollarert, mert itthon 7000 Ft-ert aruljak...
-
Fulmi
senior tag
válasz
Thunderzolee #5303 üzenetére
Koszonom a valaszt, es Neked is Duree.
Sajnos gari mar nincs ra, mert 2008. juniusi a gep, de ebay-en talaltam ket felet:
a) sunon markaju
b) forcecon markajuNem tudom igazabol, hogy az enyemben milyen van, szet kell majd szednem, de ugy erzem, hogy teljesen mindegy, hogy melyiket veszem, nem?
Egyebkent mostansag is ugy van, hogy neha van hangja, neha pedig ugy gondolja, hogy nem ad hangot... Mi az a pont, amikor mar nem szabad hasznalnam, mert valaminek baja esik (mondjuk a cpu-nak)? Egyaltalan milyen problemat okozhat ez a csapagyas venti? Nem porog olyan gyorsan, hogy normalisan huteni tudja a procit?
Koszi: Fulmi
-
vaspingvin
csendes tag
válasz
Thunderzolee #5300 üzenetére
Köszönöm!
Kicsit elbizonytalanodtam, mert külföldi fórumokon azt irogatták egyesek hogy ez rendszerstabilitási problémákat okoz (t.i.: ha más órajelű RAM-ot rakunk a gépbe).
De az intel chipset adatlapján ott van hogy 1066/1333 szóval fene tudja kinek van igaza.
Azt említett memóriát az ipon-nál néztem ki:
http://ipon.hu/webshop/product/geil_8192mb_notebook_ddr3_1066mhz_cl7_kit_gs38gb1066c7dc/155943
Már meg is vettem azóta, remélem passzentos lesz
Bár a laptopom most épp garis szervízben van mert vmi nem stimmelt a géppel, elkezdtem diagnosztikai progikat lefuttatni rajta és (éljen....) a memorycheck vmi hardveres problémát jelzett...Legjobbakat!
-
csabinka
tag
válasz
Thunderzolee #5294 üzenetére
4Gb ram van benne 9600m GT Vga, ki akarom hozni a kicsikéből a legtöbbet azért játszani is lehessen már vele
-
csabinka
tag
válasz
Thunderzolee #5292 üzenetére
1066-os FSB roci ha csak 800-as FSb-n megy az teljesítmény csökkenést is okoz?
-
szata.68
senior tag
válasz
Thunderzolee #5289 üzenetére
Csak 1 db van,új gépből vette ki a srác,így 4k postával. Szerintem megéri.
-
szata.68
senior tag
válasz
Thunderzolee #5287 üzenetére
Köszi a választ!
Valóban nem,ez a barátnőm gépe,csak gondoltam beledobom,mert az enyémet (HP Elitebook 8440p) 6gigáról felnyomom 8-ra,és lesz egy 2gigás modulom...
(amúgy gondolom az sem lesz nagyon észrevehető,de nagyon olcsón hozzájutok a 4gigáshoz,kár lenne kihagyni)Üdv.
-
szata.68
senior tag
válasz
Thunderzolee #5284 üzenetére
Köszi!
32bites,és T4300-as proci. Akkor teljesen felesleges?
-
Gabesz87
veterán
válasz
Thunderzolee #5282 üzenetére
Szerintem tiszta szégyen, hogy a 25 megás adsl 6500 (nálam ez a max ami elérhető jelenleg) szemben a UPC-vel, akinél a 120 megás netért 6000-et kell fizetni. AZért van egy kis kül. ár/érték arányban!
PL ahogy pár éve az 5 megát felemelték 15-re (árváltozás nélkül), mondjuk ha megháromszoroznák ismét, akkor már boldog lennék!De még úgy is csak fele lenne a 120-nak kb.
1-2 éve itt nálunk a lakók indítottak egy aláírásgyűjtést, amit a közös képviselőnek leadtak, miszerint be kéne vezettetni a DIGI-t, mivel lényegesen olcsóbb együtt a 3 szolgáltatása, és hát ugye van egy kis seb.kül. net terén...csak hát az idióta közös képviselőnk nem engedte, mert az álmennyezet alatt kellett volna behúzni a kábelt vagy vmi ilyesmi.
Amúgy a T-home-os telefonnal, meg az IPTV-vel teljesen meg vagyok elégedve, azzal nincs is baj! -
Gabesz87
veterán
válasz
Thunderzolee #5274 üzenetére
Nekem ilyen problémám nincsen! nem szokott hálistennek ledobálni, szakadozni a net! Csak mondom, annyi, hogy a letöltés néha olyan 2-300k és nem akar feljebb menni! LAN-nál nincs gond, ott jön szinte mindig az 1,7-1,8 Mega pl. torrenten. Bár fura módon, ahogy írtam, ritkán előfordul, hogy szimpla netezés közben lassabbnak érzem, és a speedtest ilyenkor alacsony értéket mutat. 2-3-tól 9-10 megáig. Teljesen változó. De ez tök fura, mert ha töltök, akkor meg azért megvan a max sebesség. Fene sem érti ezt a technikát!
Egyébként a T-home nem tervez sebességnövelést a közeljövőben? Nem ártana már, mert eléggé le vannak maradva megint a UPC-től ár/sebesség mutató alapján.
-
Mr. Elliot
senior tag
válasz
Thunderzolee #5271 üzenetére
Köszönöm szépen az infókat!
ID&T forever!
-
hcs0924
tag
válasz
Thunderzolee #5247 üzenetére
Szia!
Nagyon köszönöm a választ
, játszani is szeretnék
Benéztem, abban a tudatban voltam, hogy mxm-es
Akkor valószínüleg csere lesz. Csak mire
Nincs sajna 5-6 kilóm egy gamer vasra, tudsz valamit ajánlani, amit megkapok és bővíthetek is játéra emberi áron
Köszi
-
Gabesz87
veterán
válasz
Thunderzolee #5272 üzenetére
Tényleg, hogy a youtube eszembe sem jutott
Kösz a tippet!
Újonnan szándékozom venni, de lehet hogy szétnézek az aprón.
Jelenleg a speedtest-et futtatva a notin: 9,66/0,9 Mbps eredményt kaptam. Most egész tűrhető. Mint az említettem már, 15 megás adsl-em van. Amúgy lakótársam asztali gépében is wifi kártya van, igaz az n-es, amikor betettük újkorába, és lemértük, jött vele a 15 mega! -
Mr. Elliot
senior tag
válasz
Thunderzolee #5268 üzenetére
Köszönöm szépen.
Memóriát is megkérdezném ha már ide írok.
Jelenleg egy 1 gigás van benne, érdemes ilyenkor váltani egy 2 gigásra? Vagy tehetek be mellé még egy 1 gigásat?
-
kiggyerek333
csendes tag
válasz
Thunderzolee #5259 üzenetére
Köszönöm az infót.
Azóta kicsit utána néztem a témának, kiderült, hogy a pm965 chipset mégcsak felvenné a 8 Gb Ram-t, de a dell, az a drága 2008 óta nem adott ki új biost, a legutolsó pedig max 6 GBig támogatja a 1720-as inspiront. Szal csak BIOS korlátja van a dolognak...
Van aki tesztelte a a 2+4 Gb-ot, de szkeptikus volt, miszerint a 2x2Gb dualban vsz gyorsabb.
Már csak azt nem értem, hogy ha az alaplap a 800MHz-et tudja, és belekerül T9500 c2d proc ami szintén tudja, miért fog a 800MHz-es DDR2 csak 667MHz-en működni... -
la_cc
addikt
válasz
Thunderzolee #5250 üzenetére
Csináltam vele gyorsan egy Quick Scan-t. 0-t jelez ki.
Viszont éjjelre benyomtam töredezettség-mentesítést, nem ment végig megállt reggelre egy bizonyos %-nál, újra indítottam, mikor este haza értem, akkor meg újraindult a gép. Gondolom lefagyhatott...
-
KurtCobain
őstag
válasz
Thunderzolee #5248 üzenetére
Szia.
Köszi szépen a választ. Egyelőre csak arra voltam kíváncsi, hogy milyen lehetőségeim lesznek a jövőben. Új a gép, még nem szeretném megbontani.
Tehát akkor gond nélkül bele mehetnek azok a procik. Egyébként én is megtaláltam azt a listát, csak nem voltam biztos benne.Azt nem tudod véletlenül, hogy vinyó vagy memória bővítéses megbontás belefér-e a gariba? Igazából csak 1 csavar tartja, csak nem tudom észrevehető-e.
-
AMD Power
titán
válasz
Thunderzolee #5252 üzenetére
Ha jól emlékszek 512MB látott eddig is és BIOS is csak 768mb lát. Megnézem,hogy tudom-e csökkenteni a vga memóriai igényét.
-
la_cc
addikt
válasz
Thunderzolee #5245 üzenetére
Köszi a segítséget!
Akkor a Fusi Amilo Pi3540-es notimba ez gond nélkül belemegy?
Egyre biztosabb a hdd probléma amúgy. A töredezettség-mentesítés se megy végig...
-
zolxer
csendes tag
válasz
Thunderzolee #5239 üzenetére
Szia,az lenne a kérdésem hogy mint lehetne kihozni ebből a csodamasinábol(nagyobb procit szeretnék bele i7-est.
Az i5 belemegy azt tudom de nagyon imádom ezt a kis cuccot és fel akarom húzni.
Ramot bővítek,viszont 1tb hdd-t tudok e belerakni vagy 2x 500 v. 640-est.
Mivel a cucc 3d-s szeretnék egy blueray író vagy csak olvasót is ha lehetséges.
Mit érdemes,mi a max lehetőségek.
Itt a gép pontos adatai.[link]Köszi a választ előre is.
-
sssirius
tag
válasz
Thunderzolee #5225 üzenetére
Köszönöm a fáradozásaid! Igazából még nem döntöttem el, hogy mit veszek, elég régóta érdeklődök/nézegelődök noti téren. Jelen állás szerint valószínűleg nem ez lesz a választás... Inkább mégis 15,6"-os gépet veszek, a jobb hűtés miatt... azért akartam kisebbet, mert sokat cipelném így a súly és a fizikai méret is számítana, de ma már nem túl nehezek a nagyobb gépek sem, max nagyobb táskával megyek
-
Dolphine
addikt
válasz
Thunderzolee #5229 üzenetére
Köszönöm, hogy utánanéztél.
Most már csak az a nagy kérdés, hogy van-e egyáltalán értelme újítani, illetve, hogy honnan szerzek be ilyen procit? -
Dolphine
addikt
válasz
Thunderzolee #5197 üzenetére
Szia!
A pontos leírás:
[link]
A proci 1 MB cache-vel van ellátva. Én sem hardveres videólejátszásra gondoltam, hanem ami a CPU-ból kijön
Kell még tudni ezen kívül valamit? -
gxyb
aktív tag
válasz
Thunderzolee #5226 üzenetére
Nem egy nagy kaland, volt már szerencsém olyan notihoz és asztali géphez is ami nem igazán volt egyben
Szétszedős videóra ehhez a típushoz már nincs szükségem, pár hete egy buliban megtelt valami röviditallal, teljesen darabokra kellett szedni, hogy ki tudjam takarítani...
Cikket nem írnék róla nehogy valami szakember kiröhögjön -
gxyb
aktív tag
válasz
Thunderzolee #5223 üzenetére
Toshiba topicba már írtam de még válasz sem jött...
Közben Vateráról vettem egy pár zsanért -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Thunderzolee #5216 üzenetére
Köszi a gyors választ, ha sata, akkor jobb is mivel 320as sata hdd ugyanannyiba kerül mint a 160 gigás pata.
-
AMD Power
titán
válasz
Thunderzolee #5208 üzenetére
Vaterán néztem, lehet ,hogy használt lesz belőle. Sok 533Mhz találtam.
Alaplapi lapkakészlet VIA VN896
-
riff213
csendes tag
válasz
Thunderzolee #5201 üzenetére
Teljesen le van véve. 640x480. Lov grafik, szürések kikapcsolva. Még a windowsban a video OpenGl-t is levettem legjobb teljesítményre.
-
Pítőr
aktív tag
válasz
Thunderzolee #5203 üzenetére
Rmclock-al szerettem volna! Nem tudom, melyik lehet a jobb!?
Köszönöm, azt hiszem hogy nem tudom, most még a t4500-is szóba jöhet!
Szerintem egyenlőre marad a 7300, aztán ha lesz valami kihagyhatatlan, akkor azt veszem! -
Pítőr
aktív tag
válasz
Thunderzolee #5200 üzenetére
Amiket elmondtál, azokat én is tudom, csak olyan problémám van, hogy a t8300 hajszállal lassabb mint a t7800, cserébe kevesebbet fogyaszt!?
Ezt áttanulmányozva t6600 vagy t8100 marad a kosárban!
T7300
Pm965 800fsb -
riff213
csendes tag
válasz
Thunderzolee #5195 üzenetére
A coduomp.exe azaz a játék foglalja le teljesen. A memoria rendben van, még van tartalék belőlle.
Windows Xp sp3, tisztaí bütyköletlen. Telepítés után nem frissitettem. Felesleges programok nincsennek. Tiszta xp, video, sound, lan driver,dx 9c, játék. A programok virus mentesek.
Megrendelem hozzá a 770-es procit. Majd meglátom, milyen lesz vele... -
nbg
senior tag
válasz
Thunderzolee #5187 üzenetére
Belekukkantottam mar, kulonallo kartya, sajat heatsinkkel, stb, szoval tuti cserelheto.
Amit belinkeltel abban valoban integralt cucc van, az enyemben kulonallo kartya. egy tucat variacio jelent meg ebbol a laposbol... -
riff213
csendes tag
válasz
Thunderzolee #5185 üzenetére
1 Hete tettem fel. Több meghajtóra van partícionálva mindegyik formatálva volt.
A proci van leterhelve teljesen. 97-99%. Felesleges feladatok nem futnak miközben játszom. Igen, néztem az M 770 jó volna, mert 400MHz-vel gyorsabb mint a jelenlegi. 8000ft-ért van az ebay-en kínából. Minden úgy van, ahogy írtad! thx -
Levin01
őstag
válasz
Thunderzolee #5186 üzenetére
Szerintem 2x2GB-ot veszek bele, mert lehet később mégis win7 kerül majd rá. Annak meg nem fog ártani ha van benne 4GB
-
dudu5130
őstag
válasz
Thunderzolee #5138 üzenetére
Bocsi a késésért.
Én megvagyok elégedve a karimmal. A procit tartom gyengének. Az eléggé a minimum alatt van így sztem azt kellene cserélni.
-
psykie
aktív tag
válasz
Thunderzolee #5167 üzenetére
-
psykie
aktív tag
válasz
Thunderzolee #5165 üzenetére
Végül is nem kell, hogy pontosan ilyen legyen, csak jó legyen ebbe a Toshiba laptopba
-
psykie
aktív tag
válasz
Thunderzolee #5163 üzenetére
Sajnos nem
Gondoltam beírom ide is hátha.... -
koczka1002
csendes tag
válasz
Thunderzolee #5160 üzenetére
Nem azzal volt baj hogy nem értek hozzá, hanem hogy nem én személyesen szereztem be és ezt hozták nekem amíg az asztali gépem kész nem lesz.Csak gondoltam ha lehetne cserélni benne akkor megoldanám ezt és megoldanám hogy megtarthassam
de köszönöm a segítséget azért
-
koczka1002
csendes tag
válasz
Thunderzolee #5158 üzenetére
http://kepfeltoltes.hu/view/111113/kartya_www.kepfeltoltes.hu_.png
pontosan a képen
-
dudu5130
őstag
válasz
Thunderzolee #5130 üzenetére
Igen azaz amit belinkeltél. Sajnos ennél többet én se tudok elmondani róla.
Mennyibe fájna egy ilyen és érdemes-e ezt meglépni?
-
Sidius
tag
válasz
Thunderzolee #5133 üzenetére
Nekem logikus lenne, hogy egy alaplapi slotba, mert hát végülis az expresscard egy pci-e 1x-es slot az alaplapon. Akár képet is adhatna a belső monitorra, de sajnos nem így van kitalálva
Amúgy Alienware M17X R3.. Annak van HDMI bemenete
-
zeg
őstag
válasz
Thunderzolee #5128 üzenetére
M.o-n nem kapható, ahol 2012 küszöbén még egy nyamvadt 4portos usb3.0-ás hub/elosztó is kuriózumnak számít, ott nem valószínű hogy ilyen termék jelenjen meg belátható időn belül.
A dokkolónak van tápegysége, onnan kapja a vga a kraftot.Már a CardBus csatlakozók is szenvedtek 5W teljesítmény leadásától(sok márkás notiban már a 2W is sok volt, még a 3wattos cardbus vga kártyát sem tudták meghajtani lásd. vtbook kompatibilitási lista), szvsz az express card csatit sem terhelheti túlzottan fogyasztásügyileg.
-
Sidius
tag
válasz
Thunderzolee #5128 üzenetére
Kicsit "érdekesen" magyaráz az ipse, de lényegében minden szempontból látszik a dokkoló, nézd meg ezt a videót, 7 részből áll.
-
Atley
csendes tag
válasz
Thunderzolee #5079 üzenetére
Köszi a segítséget!
-
zeg
őstag
válasz
Thunderzolee #5119 üzenetére
Minden valamire való notinak van express card csatlakozója, a többire meg minek.
-
Sidius
tag
válasz
Thunderzolee #5119 üzenetére
Express Card slotba kell bedugni elvileg, hasonló mint a PCMCIA, csak kisebb.
-
hanso
tag
válasz
Thunderzolee #5100 üzenetére
Köszönöm a válaszokat
-
McSzaby
őstag
válasz
Thunderzolee #5081 üzenetére
Köszönöm a tippet, de az sajnos már nem fog menni.
A felbontás az 1024-s, ezt tudom biztosra.
-
atesss
addikt
válasz
Thunderzolee #5059 üzenetére
Valószínűleg kezeli a P7ezer, P8ezer, P9ezer procikat is, de azok 1066-os FSB-jűek, valószínűleg 800-on hajtva kezeli azokat is.
Azt ne felejtsük el, hogy a Biosnak tudnia kell ezeknek az 1066-os CPU-knak a CPUID-jét is, hogy menjen benne (akár 800-as FSB-n). Mondjuk ha ugyanabban a generációban vannak ezek a 800-as és 1066-os FSB-s procik, akkor erre jó esély van. -
atesss
addikt
válasz
Thunderzolee #5062 üzenetére
Találtam már egy progit, és meg is találtam jó pár infót a CPUID-kről, majd megírom.
De pont most megyek kipróbálni - és remélhetőleg megvenni, majd utána megírom részletesebben.Viszont a BIOS-t nem frissítettem 2.14-ről 2.15-re egyenlőre, mert sem a BIOS-ból / Boot közben F4 megnyomásával elérhető frissítőből, se a Win alóli frissítőből nincsen Backup lehetőség.
Vajon a DOS-osban lenne ? (Csak azt most már nincs időm megcsinálni előtte.)Az lesz, hogy ha nem mennek a procik benne, akkor azért a biztos kipróbálás érdekében frissítem ott gyorsan, elő van készítve a C gyökerében egy mappa benne a 2.15-ös Biossal.
-
RufuszX
senior tag
válasz
Thunderzolee #5052 üzenetére
Köszönöm az információkat!
A szétszedés, takarítás újrapasztázás evidens, az mindenképpen meglesz, csak arra gondoltam, ha már szétszedem fejlesztek is rajta valami. De ahogy nézem csak a ZM-80 vagy afölötti procival lenne előrelépés, amiért pedig használtan is relatíve sokat kérnek, ennyit nem kívánok rászánni a gépre. Szóval marad a szétszedés tisztítás és tesztelés, hogy segített-e.
Egyébkén procihűtő ventillátort lehet-e érdemes-e notin cserélni? -
VinoRosso
veterán
válasz
Thunderzolee #5049 üzenetére
azért mert egyátalán nem használta a rendszer. Nem lehetett beállítani egy normális felbontást se. De érdekes módon amint kiment a netre a gép, frissítette magát a wintosz, nekiállt működni.
-
wii90
tag
válasz
Thunderzolee #5046 üzenetére
Köszönöm a segítséged. Úgynézki inkább túl adok a gépen mintsem kicserélgetem benne a hardverokat.
-
wii90
tag
válasz
Thunderzolee #5042 üzenetére
Köszönöm!
Már jeleztem is vásárlási szándékom az eladónak.
Tudnál nekem abba segíteni hogy milyen játék futna el a gépen az említett "ultrával"? A gépem specifikációa kicsit fentebb. Előre is nagyon köszönöm. / ismerem a gépigényes oldalt csak nem értem
/
-
wii90
tag
válasz
Thunderzolee #5038 üzenetére
Köszönöm szépen a segítségedet.
Te melyiket választanád?
-
zmperx
csendes tag
válasz
Thunderzolee #5019 üzenetére
Köszi!
-
lacam
aktív tag
válasz
Thunderzolee #5019 üzenetére
Jajám....ezért várom a lapot
Ma vettem egy notebook pad-et (jó, tesco-s canyon, nem valami hightech cucc) de talán ér valamit..talán...
Majd pénteken megérkezik a hővezető lap...akkor megint szétszedem...
-
lacam
aktív tag
válasz
Thunderzolee #5015 üzenetére
Köszönöm szépen
Felvettem a kapcsolatot az eladóval.
A gép kínlódik, de mennie kell..remélem bírja még egy darabig.
Annyi lenne a kérdésem még, hogy:A GPU tiszta, gyárilag volt alatta Gap-pad, de a CPU alatt csak paszta volt. Namármost mi van akkor, ha a CPU fölé is Gap-padet teszek (paszta helyett...tudtommal akkor már nem kell paszta, de lehet hogy tévedek!) Nem lesz baj, hogy fölé kelül cca. +0.5mm-es hővezető réteg?
A csavarokat helyre csavarom, nem nyomja meg a chip-et? Ez a lap megnyomódhat kissé?
Üdv.: Lacam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Futás, futópályák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gigabyte alaplap topik
- Hegesztés topic
- DVBViewer
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Max
- További aktív témák...
- Lenovo 100, 300, B50 egyes típusaihoz való utángyártott szűz akku eladó, csere!
- ÚJ Lenovo ThinkPad világítós MAGYAR billentyűzet X280 A285 X390 X395 L13 Yoga S2 5th S2 Yoga 5th X13
- Lenovo Thinkpad USB-C dokkoló
- EXP GDC Beast V8.5c eGPU dokkoló
- BAZÁR Laptop Notebook billentyűzet BILL használt és új 1hét garancia POSTA ON
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged