- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Mobil flották
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Netfone
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlcsko82
senior tag
válasz
beloadjoker #5453 üzenetére
Szerintem teljesen felesleges megvenned az SU9600 procit,mert nem fogod észrevenni a különbséget
Ja maga a két proci közt a különbség az órajel.Míg a SU7300 1,3GHz megy addig a SU9600 1,6GHz csörög minimális eltérés és éppen ezért nem lesz szembetűnő a változás
-
válasz
beloadjoker #5439 üzenetére
A linkelt videoban a merevlemez, ill.a memóriák cseréjéről van szó.
Processzorról egy szó sem esik.
HDD, RAM (szinte) minden notiban cserélhető, de a proci nem mindegyikben. Ezért kérdeztem, h 100%, h ki lehet cserélni?A beletehető procik listáját pedig belinkeltem már régebben.
A chipset Intel GS45.
Mivel a benne levő proci 10W-os TDP-jű, a noti hűtése valószínűleg úgy van tervezve, h ekkora TDP-vel megbirkózik.
SU7300 1.3GHz
SU9300 1.2GHz
SU9400 1.4GHz
SU9600 1.6GHz -
válasz
beloadjoker #5437 üzenetére
Itt keress hozzá:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/processzorok/egyeb_processzorok/listaz.phpEsetleg itt:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek/listaz.phpHa nincs köztük, akkor marad a Google.
De am szétszedted?
Biztos, h nincs ráforrasztva a proci az alaplapra?Úgy látom más is hasonló cipőben jár.
-
válasz
beloadjoker #5346 üzenetére
Az az U7300 az valójában SU7300.
És ugyanaz, csak 3MB az L2 tár mérete.
Netezéshez, zenét hallgatni, filmeket nézni elég 1-2MB L2 tár, játékokhoz, tömörítéshez, stb programokhoz kell a nagy L2 tár. Na nem mintha a 3MB az olyan hatalmas lenne. Ráadásul ebben a prociban hiába van nagy(obb) L2 tár, ha a proci egyéb tulajdonságokban (órajel) hiányt szenved.A 64bites win7 szeret terpeszkedni, alapból több ramot eszik, mint a 32 bites verzió. Rakhatsz bele több ramot, de nem fogja megtölteni sohasem.
A 32 bites win7 meg kevesebb ramot eszik, ezért kevesebb is elég neki. A 3GB az bőven elég, nem hiszem,h valaha is tudnál annyi alkalmazást egyszerre futtatni, amivel többet kérne, ugyanis a proci nem bírná számolni a sok programot egyszerre.Feladatkezelőben ellenőrizheted magad is, h általában mennyi ramot használsz. Ha gyakran túlléped a 3GB-ot, vagy közelében jársz, akkor majd elgondolkozhatsz a bővítésen.
A karakterek meg azért nem jól jelennek meg, mert bekapcsoltad a numerikus billentyűzetet. Van bal oldalt lent egy fn feliratú gomb. Tartsd lenyomva, keresd meg jobb oldalon fent a num lock felritaú gombot, és vele együtt nyomd le.
Az fn gomb arra való, h a felső sorban (F1-F12) gombokon levő ugyanolyan színnel szitázott funkciókat aktiváld vele. (Fényerő növelése/sökkentése, hangerő növelés/csökkentése, ~némítása, képkimenet váltása, wi-fi ki/be, ilyesmik.
A gép kézikönyvében le van írva, melyik fn kombináció mire való. )166. oldal
fn + F11 kapcsolja a num lockot.A másik a proci:
A géped foglalata BGA956.
Ez fogadj azt a két procit amit már linkeltem lejjebb, ileltve ezeket:
http://www.cpu-world.com/CPUs/Core_2.html
Válaszd ki a BGA956.os procikat:De ezért mondtam, h szedd szét a gépet, és nézd meg, egyáltalán cserélhető-e a proci, vagy rá van forrasztva az alaplapra?
Csak egy picike csavarhúzó kell hozzá. -
válasz
beloadjoker #5341 üzenetére
Ő lenne az?
http://www.youtube.com/watch?v=dNAVdS0tqG4Elvileg a netbookokban a proci nem cserélhető, de mivel ez nem Atom, hanem Core 2 Duo, még azt is el tudom képzelni, h cserélhető lenne.
Szét kéne szedned megnézni.
Na, közben jobban rákerestem, ezzel a foglalttal (Socket BGA956)csak kettő procit gyártottá
ak:
cpu-world.com/CPUs/Pentium_Dual-Core_Mobile.html
SU2700 1.3GHz 800FSB 2MB L2 1magos
SU4100 1.3GHz 800FSB 2MB L2 2magosGyanítom, biztos, h nem cserélhető.Ram: kettő 4GB-os modul nagyjából 10ezer Ft. Igen, ennyire olcsó.
Garancia általában ram bővítésével nem ugrik, és gondolom az Acer oldalán le tudod ellenőrizni a serial alapján, h meddig garis.
De ebbe a gépbe nem tennék plusz ramot, akármennyit teszel bele, nem lesz gyorsabb, a proci korlátozott kapacitása behatárolja a gép teljesítményét.
32 bites oprendszernek nem is kell több.Az a 4500-as video chip se cserélhető, játékra se nagyon alkalmas, az csak ilyen képmegjelenítő chip. Bár az Intel első HD képes chipje, szóval azért használható példány. És régebbi játékokat elvisz. Az Undercover pont nem az amit ajánlanék hozzá, annak elég VGA-zabáló grafikája volt.
Underground, meg ilyen régebbiek elmennek vele.
Meg a World Online is, de az is csak 800×600-ban közepes grafon, vagy ha jól emlékszem 1024-ben is, de alacsony beállítások mellett. (Tudom, mert a konyhai gépemben is ilyen IGP van, és néha szedtem már vele össze a gyémántokat.)Ez csak egy netbook, alacsony a fogyasztása, hosszú az akksiüzemideje, ne várj tőle semmi extrát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Robot fűnyírók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Google Pixel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Suzuki topik
- Motoros topic
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo ThinkPad világítós MAGYAR billentyűzet X280 A285 X390 X395 L13 Yoga S2 5th S2 Yoga 5th X13
- CSL50/CSL52 LA-E801P Rev: 1.0 laptop motherboard
- Dell D3100 USB 3.0 Ultra HD Triple Video Dokkoló Állomás
- HP Alkatrészek eladók!
- BAZÁR Laptop Notebook billentyűzet BILL használt és új 1hét garancia POSTA ON
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest