- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
beloadjoker
őstag
Na légyszíves figyeljetek rám . :-) Nagyon tisztelem a tudásotokat meg hogy ennyire otthon vagytok a témában, de először is halvány fogalmatok sincs hogy mit miért csinálok ;-) Másodszor : már nagyon sajnálom hogy ide írtam nektek bármit is ! Ja és nem kell erősebb gép ! Hogy miért ? Azért mert van egy állógépem + egy vaiom meg van ez az aspire netbooknak, amit kb. szűk egy hónapja kaptam. Szeretném ebből a gépből is kihozni a maxot . Ennyi, na szép napot mindenkinek !
Ja és nyugi , többször nem írok ! ;-) -
beloadjoker
őstag
Hali ! Csak azért írok mert végül is tudok szerezni, illetve tudnak nekem szerezni egy magyar boltban intel core duo SU9600-as procit . :-) viszont szerintem nagyon drága, tehát szerintem senki ne vegyen olyan laptopot/netbookot (akármit) ami BGA956-os foglalatú, mert akkor ez a "plafon" processzorban amit belerakhat. Ha meg kapta, akkor legyen mellé egy másik is ! ;-) Ja igen a proci ára : 74200+ ÁFA . Gondoltam írok hátha valaki hasonló cipőben jár :-)
Ja igen , szerintetek nagy sebességkülönbség várható ez esetben ? su7300-ról fogok majd váltani su9600-ra , de max majd nyáron szerintem mert ez így elég húzós . Valaki leírná miben jobb ? Mielőtt írnátok igen már néztem az intel oldalán összehasonlító tesztet , de nekem az nem mond annyit mint nektek . -
beloadjoker
őstag
Én meg arra próbáltam rávilágítani hogy a videó alatti hsz-ekben megkérdeztem tőle. Akkor ugyanott vagyunk
én is ezeket találtam. :-( su9600-at kell szereznem valahonnan :/
-
beloadjoker
őstag
Vagy esetleg itt: amit linkeltél : http://hardverapro.hu/apro/alacsony_fogyaszasu_notebook_procit_keresek/friss.html
szóval itt az utolsó hsz. Jonnzy-jé már sok lenne ? -
beloadjoker
őstag
http://www.pcworld.hu/forum/index.php?showtopic=251&st=280
vagy itt ha oldalon belül ctr+F-el rákeresel az SU9600-ra akkor is látod hogy máss is csrélne erre, arról ami az enyémben van. Nem hiszem hogy abban nem lenne forrasztva ebben meg igen. Az a baj hogy nem tudok írni annak az illetőnek , mert nem tudok regisztrálni az oldalra :@ egyszerüen nem kapok visszaigazoló e-mailt :@
-
beloadjoker
őstag
Szia ! ott nem találtam. sajnos nehéz beszerezni az tuti . Hogy honnan tudom hogy csrélhető e ? :-) innen : http://www.youtube.com/watch?v=ey6f5-ZBQw8&feature=fvsr
én nem szedtem szét de ő igen :-)
Ja és vagyok MrBeloadjokerr. (az esetleges angol hibákat nézd el mert németes vagyok) Viszont ha ezt nem tudom beszerezni akkor szomorú leszek :-( Más szóba jüöhető proci tényleg nincs ami javulást is okoz ? Igaz már néztem wikipédiát is de hátha ti tudtok valamit
-
beloadjoker
őstag
Hali ! megint én vagyok :-) tudjátok acer aspire 1825PTZ
Na a lényeg hogy múltkor már írtam hogy proci csere kéne ebbe a noteszba stb.. Na megvan viszont ilyen procit nem nagyon tudom hogy hol tudnék beszerezni, pedig volt már google-ös keresés volt meg minden ami eszembe jutott :-( Ilyen proci kéne : intel core duo SU9600. Vagy esetleg ha más tud socket BGA956-os procikat amik jók és beszerezhetők, akkor kérlek írjatok !
-
beloadjoker
őstag
hát leszedtem a hátulját a gépnek de őszintén szólva halvány fogalmam sincs hogy mit kellene ott néznem.
Még légyszíves annyit megtennél hogy leírod hogy hol tudok venni ehhez a netbookhoz ramot ? 2 db 4gb-osat csak mert ha majd esetleg rászánom magam akkor jó lenne. vagy csak sétáljak be egy gépes boltba és mondjam hogy szerezzenek , és rakják bele ?
-
beloadjoker
őstag
válasz
Thunderzolee #5347 üzenetére
köszi szépen a választ ! tehát ha jól értem akkor a RAM bővítése teljesen felesleges addíg amíg nincs benne nagyobb proci ? tényleg semmi sem használja ki ? mert akkor tényleg nem dobok ki feleslegesen egy 10-est. A hátulját meg majd leszedem, csak most nem otthon vagyok. :@ Viszont az esetleges proci csere gondolom már tényleg garivesztéssel jár. na de mindegy először is meg kell nézni hogy rá van e forrasztva.
-
beloadjoker
őstag
na most fogtam fel csak hogy "biztos nem cserélhető" bocsi ! akkor csak a RAM kérdés marad :-)
am most néztem meg a rendszerinfóknál a procit és ezt írja : U7300 tiszta dili nem ?
na de tényleg nem kérdezek többet. -
beloadjoker
őstag
megint írnék még az előzőkhöz . ezek a procik se jók bele ? (lejjebb a lapon )
http://www.cpu-world.com/CPUs/Pentium_Dual-Core/TYPE-Pentium%20Dual-Core%20Mobile.html
-
beloadjoker
őstag
válasz
Thunderzolee #5343 üzenetére
hali ! először is nagyon köszi a választ ! Ha a rendszer 64-es akkor sincs értelme a több RAM-nak ? (csak azért mert 10000-ft érte semmi kb. :-) )
Ja és akkor a proci cserélhető végül is de csak arra a rosszabbra max. A kérdés: ebben ilyen proci van :http://ark.intel.com/products/43568/Intel-Pentium-Processor-SU4100-(2M-Cache-1_30-GHz-800-MHz-FSB)
viszont ennek a netbooknak van egy "tesója" nevezetesen : acer aspire 1825PT, ebben pedig ilyen proci van :
http://ark.intel.com/products/42791/Intel-Core2-Duo-Processor-SU7300-(3M-Cache-1_30-GHz-800-MHz-FSB)
Ezt se lehetséges belerakni ? vagy ez a proci nem is sokkal jobb ?
ja és egy off : (bocsi de elég low vagyok és gondolom valamit elállítottam de a billentyűzetem most olyat csinál hogy mondjuk lenyomom a j-t és 1 et ír be. de kb. csak a jobb oldalon van pár gombnál. Hogy kell ezt visszaállítani? Mert ugye ez a gép érintőkijelzős de azért így gépelni nem a legjobb
)
Előre is köszi a választ ! és bocsi a sok hülyeségemért !
-
beloadjoker
őstag
az előző hsz.-emhez írnék még, találtam egy ilyen infót a RAM-ról :
3GB (1x1 + 1x2GB) DDR3 1066MHz, mely 8 GB-ig bővíthető
Ez helytálló ? mármint tényleg lehet bővíteni ? ha igen akkor szerintetek megérné ?
Ja és mivel most kaptam a cuccot , jó lenne tudni azt is hogy miután veszt garanciát. -
beloadjoker
őstag
Hali ! hát az én helyzetem az hogy kaptam egy acer aspire 1825ptz-413g32n típusú notebook-ot/vagy netbook-ot. (nem nagyon tudom mi ez) .
A RAM-méretével nincs nagy bajom 3gb sztem elég, a vga-ról nem tudom hogy hány mb-os, de sztem az se lehet nagyon vészes (intel GMA 4500MHD) . Viszont a proci egy két magos de 1,3 GHz-es kis lowság (intel pentium processor SU4100), ami finoman szólva sem egy túl erős cucc. Tudom hogy ez nem erre lett tervezve meg stb., de szeretném kihozni ebből a cuccból a maxot. Szóval a kérdés : proci csere lehetséges ? vidkari ha jól tudom integrált, szóval az gondolom nem. Meg egyáltalán lehetséges ebben alkatrészeket cserélni ? Ha igen akkor ez szerintetek mennyire lenne rossz hatással a kicsikére ? Teszt képpen felraktam a nfs undercovert, (viszonyítási alapnak) de csak úgy lehet normálisan játszani vele ha a grafikát mindenhol állítgatom meg stb. Hát a helyzet az hogy nagyon számítok a válaszotokra , előre is köszi mindent !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- StarTech USB C Dock - 4K 60Hz Quad Monitor - DK31C4DPPDUE
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Notebook bontás (Asus, Acer, HP, Dell, Lenovo)
- Lenovo 100, 300, B50 egyes típusaihoz való utángyártott szűz akku eladó, csere!
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest