Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Thunderzolee

veterán

válasz Kampó #5498 üzenetére

Az L2 tár ezeknél a prociknál azért nem olyan nagy, mert nincs külön északi híd, hanem a memóriavezérlő integrálva van a processzorba, azaz a proci közvetlenül eléri a ramokat, nem csak az adatbuszon keresztül. Így, mivel a memóriához gyorsan hozzáfér, nincs szükség nagy átmeneti tárolóra (ez lenne az L2 tár).
    Intel oldalon azért volt szükség hatalmas L2 tárakra a csúcsprociknál, mert ott a Core 2 architektúránál még külön volt a memóriavezérlő az északi hídban, és a proci csak az adatbuszon keresztül érte el a memóriát.
    De a Core i családnál már Intelék is beleintegrálták a mem. vezérlőt a prociba.

Azért kérdeztem mire használod, h miből gondolod, h lassú?
    Lassan tölt be az oprendszer?
    Használd az alvó módot.
    Lassan nyílnak meg a programok?
    Játékok szaggatnak?
    Ez nem egy gamer gép, csak alapszintű játékra való.
    Sajnos ez van.
    Nekem második generációs Core i3-as van a notimban, ugyanolyan gyors, mint az asztali gépem, direkt nem vettem AMD A4-et, lehet grafikailag erősebb, de prociban jóval gyengébbek az AMD ezen megoldásai. :(

Notit meg nem részletre kell venni, hanem összerakni rá a pénzt, és megvenni később egyben. :P A másik megoldás egy asztali gép, ami jóval olcsóbb (csak nem lehet hurcolászni).
    Vagy inkább használtat. Jelenleg egy felsőbb szériás Core 2 Duo is alázná a géped, amiben akár egy komolyabb MXM-es VGA is lehetne.

Nem kérdezted még, h mennyi lenne a procicsere?
    Kíváncsi leszek rá.

Új hozzászólás Aktív témák