- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Yettel topik
- Mobil flották
- Második bétánál jár a One UI 8
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
csaba911 #4425 üzenetére
Amit Z86 írt az közel áll az igazsághoz.
Csak annyit tudok hozzátenni, h nekem egy régebbi noti van édesanyáméknál otthon, amiben szintén 740-es proci volt.
Lecseréltem egy 760-asra (2GHz), majd röviddel utána egy 770-re (2.13GHz).
Mivel VGA is van a gépben, el-elfutnak rajt régebbi játékok.
A régi 740-es procival a gép lassú volt.
játékok is csak akadoztak.
Aztán mikor a 760-ast beletettem, kicseréltem a HDD-t is két másikra, amiket RAID0-ba kötöttem, illetve kapott 2Gb ramot is a gép.
Új rendszerrel valósággal megtáltosodott.
De sajnos nem tudom konkrétan a proci mennyit gyorsított, és mennyit a többi új alkatrész..
Amikor a procit pár hétre rá 770-esre cseréltem, sok gyorsulást nem tapasztaltam. Talán hamarabb indul a Firefox, meg az XP pár másodperccel hamarabb feláll.A 740-essel nem sokat használtuk, így véleményt nem nagyon tudok róla mondani.
Az tény, h ebben a chipsetben tuningolni nem lehet a procit, és mivel más tényezők nem változtathatók meg, az egyedüli "tuning" az órajelnövelés lehet. Ezt meg csak úgy lehet elérni, h magasabb órajellel futó procit teszel bele.
De sokat tényleg nem változtat a helyzeten.780-ast nem fogsz találni, én is csak egyszer láttam az Expresszen (25ezerért), érthető okból eszem ágában sem volt megvenni..
760-ast talán most is hirdetnek, 770-est meg párszor láttam már.
De ésszel költsél rá, tízezreket egyáltalán nem ér meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- PlayStation 5
- Futás, futópályák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Suzuki topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Le Mans Ultimate
- Milyen routert?
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest