- Motorola Edge 40 - jó bőr
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Macrodroid
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Redmi Buds 6 - ajándék fülesnek hallgasd a dalát
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
csaba911 #4425 üzenetére
Amit Z86 írt az közel áll az igazsághoz.
Csak annyit tudok hozzátenni, h nekem egy régebbi noti van édesanyáméknál otthon, amiben szintén 740-es proci volt.
Lecseréltem egy 760-asra (2GHz), majd röviddel utána egy 770-re (2.13GHz).
Mivel VGA is van a gépben, el-elfutnak rajt régebbi játékok.
A régi 740-es procival a gép lassú volt.
játékok is csak akadoztak.
Aztán mikor a 760-ast beletettem, kicseréltem a HDD-t is két másikra, amiket RAID0-ba kötöttem, illetve kapott 2Gb ramot is a gép.
Új rendszerrel valósággal megtáltosodott.
De sajnos nem tudom konkrétan a proci mennyit gyorsított, és mennyit a többi új alkatrész..
Amikor a procit pár hétre rá 770-esre cseréltem, sok gyorsulást nem tapasztaltam. Talán hamarabb indul a Firefox, meg az XP pár másodperccel hamarabb feláll.A 740-essel nem sokat használtuk, így véleményt nem nagyon tudok róla mondani.
Az tény, h ebben a chipsetben tuningolni nem lehet a procit, és mivel más tényezők nem változtathatók meg, az egyedüli "tuning" az órajelnövelés lehet. Ezt meg csak úgy lehet elérni, h magasabb órajellel futó procit teszel bele.
De sokat tényleg nem változtat a helyzeten.780-ast nem fogsz találni, én is csak egyszer láttam az Expresszen (25ezerért), érthető okból eszem ágában sem volt megvenni..
760-ast talán most is hirdetnek, 770-est meg párszor láttam már.
De ésszel költsél rá, tízezreket egyáltalán nem ér meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- StarTech USB C Dock - 4K 60Hz Quad Monitor - DK31C4DPPDUE
- ÚJ Lenovo ThinkPad világítós MAGYAR billentyűzet X280 A285 X390 X395 L13 Yoga S2 5th S2 Yoga 5th X13
- Lenovo ThinkPad Thunderbolt 3 Dock Gen 2 40AN dokkoló
- Dell Precision Graphics Card Nvidia Quadro P3000 N17E-Q1-A 6GB GDDR5 gyári szám: NYM27
- Notebook bontás (Asus, Acer, HP, Dell, Lenovo)
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest