- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
st3v3np3t3r
nagyúr
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
KillHates #18290 üzenetére
Ebben a hsz-edben volt... link
Olvasgatva ezt találtam(gyorsan gyártottam egy reget, hogy le tudjam szedni)
link
Elvileg ez egy whitelist mentes bios... és többen írták, hogy működik...
link
Egy 8MB-os main.bin van benne, de nekem nincs appom, amivel belenézzek...
12ezer volt az M5950-es... 14ezerért találtam M5800-at(hihetetlen, hogy ezek az ős gpu-k ilyen drágák,még kintről is, itthon meg hát ha van is, elmebeteg áron adják)... Jelenleg egy 1GB-os Quadro FX1800 van benne, de ez csak DX10.1-es sajnos... az M5800 meg az 5950 már DX11-es...Amúgy igen, van az enyémben is TPM(1.2-es)...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
KillHates #18288 üzenetére
az se gyanús, hogy ugyan azt linkelted a hsz-edbe amit én a sajátomba! Na, én arra a válaszoltam ?-el, hogy miért linkelted ugyan azt... de ugye közben szerkesztetted és mást írtál bele... de mint írtam, mind1...
Hp gépeknél nem hiszem, hogy ilyen egyszerű lenne, Dell gépeknél lehet működik... Hp-nál nem hiszem... Vanegy tag itt ph-n, ő is foglalkozott hasonlóval(bios modding), addig eljutott, hogy átszerkesztette a hp-s bios-t, de aláírni már nem tudta, ugyanis az üzleti szériás hp laptopok bios-a titkosított és nem merte megkockáztatni az aláíratlan bios fájl flashelését...
De tudod az az érdekes, hogy a 8560/8760 gpu-ját nem fogadja el, de a 2530-as wwan modult meg igen, pedig az utóbbi sincs kompatibilitási listában...
Mind1...találtam hasonló áron kompatibilis FirePro M5800-at, majd rendelek...
A 8540 3 féle gpu-val jött ki, quadro fx880,1800 és firepro m5800...
Amúgy sokan próbálkoztak ilyennel, de nagyon kicsi siker esélye...Valószínű a kiadási dátumnál korábbi eszközöket elfogadja, az utániakat már nem...
De ha tudtsz egy brick mentes módszert, ne tartsd magadban
-
fonseca
tag
válasz
KillHates #8724 üzenetére
"hidegforrasztásos átvezető fólia" húú megint tanultam valamit..
Elsőre azt hittem hogy az árnyékolásban játszhat szerepet vagy ilyesmi. Laptopok tekintetében minimális a tapasztalatom,az asztali gép más kávéház.
Szóval kuka. Átadom a "jó" hírt,és köszönöm a választ!
-
bull84ghia
őstag
válasz
KillHates #8649 üzenetére
Sajnos semmi, de még csak a ledek sem villannak fel. Közben kiderült hogy valószínű a gyerkőc lerántotta a gépet. Mivel már hozzá vannak szokva ehhez a géphez ezért akarnak pont ugyan ilyen venni hiába érveltem hogy más típus is lehet jó. De hajthatatlanok.
Szerinted 40-et megér most egy ilyen?
Dual-Core/T2250 2x-1733 Mhz Intel M-processzor.
120-Gb hdd(100/100 %)
256-Mb saját memóriás vga.(512-ig húzható)
1Gb ddr2-es ram(bővíthető)Ezeket az adatokat kaptam a kinézet gépről.
-
f27
senior tag
válasz
KillHates #8643 üzenetére
Neizgulj,a forró levegős megoldás mostanában nemfog leáldozni.
Mégpedig azért sem,mert a gyárak a szerelősorok végén az egész panelt egyszere forraszák le egy 225fokos kazánba
Régóta létezik már más megoldás forrasztásra,de csak szervizek részére les alkalmazható mert szerelősoron egyesével nemforraszthatnak,hanem egybe.
Az IR6000 nek az a fő baja (ugye az infra szó baromság ezt te is tudod már) hogy egy kerámia betéttel melegít 10x10cm méretbe és körülötte is melegít(éget) mindent.(tudom captonszalagal lefeded ,de az mindegy
Én ajánlom egy (rendes) meleglevegős beszerzését,mivel abba belehet táplálni a gyártók által leadott szervíz hőmérsékleteket.
Persze sajna (nekem nem sajna) nemveszi meg (igaz nem is lehet) senki a gyári hőprofilokat hanem nekiálnak házilag kitalálgatott höfokokkal. -
szvicsa
csendes tag
válasz
KillHates #8361 üzenetére
Szia!
Nvidia van benne. Pl ha elindítom a 3d mark-ot akkor elkezd egyre jobban pörögni a venti ami ugye normális. A réz hűtő hővezetőt megfogva nem túl forró, ezért nem értem miért kapcsol ki. A cpu alapjáraton a windowsba 52 fok körül van, terhelés alatt még nem néztem. A procit bekentem alaposan.
Köszi
Csabi
-
netzoli
tag
válasz
KillHates #8343 üzenetére
A súgás jól jött, mert mindenre gondoltam, de erre nem. Ettől függetlenül ismerem a problémát és így kezelve is lett azonnal. De köszönöm a segítséget és mindenkinek jár az 50 pont
Közben kinyomoztam, a korábban nem ismert előzményeket... Rájöttem, hogy hibáztam, mert egy pillanatra hallgattam az drága jó emberre. Ami kb annyi volt, hogy Háát egyszer csak elkezdte csinálni.... viszont, elfelejtette megemlíteni, hogy előtte már újratelepítette és olyat tett, amit nem illik és én közben elmentem málnát szedni.
-
ravail
senior tag
válasz
KillHates #8306 üzenetére
Na jó, de neked van hozzá megfelelő berendezésed, géped, szerszámod! Azt aki egy ennél 1000x kisebb feladatot kezd el házilag egy forrasztópákával, azt azért megnézném, hogy egy 4x8 lábú chipet ha mellé forraszt mit is tenne!
Esélye sem lenne rá, hogy leműtve a helyére forrassza. Mert, vannak bátor emberek, akik egy ilyen "kisebb" 4x8 lábú csodát még ügyesen kicserélnek. De egy 172 lábút.....
-
ravail
senior tag
válasz
KillHates #8304 üzenetére
Szívesen! Ez természetes! A másik fórumban a billentyű összerakása kapcsán majdnem beírtam: Én az egész doboz nyugtatót beszedném! Sőt katalizálnám egy kis whisky-vel is!
A minap az egyik laptopon 1 egy másikon 3 a harmadikon 2 gombot kellett vissza raknom, de mid a három billentyűzet más volt. Csak hasonlítottak egymásra! A végén már remegett a kezem a méregtől, mert sehogyan sem tudtam vissza tenni, mígnem a nagyító alatt megvizsgálva kiderült, hogy a kedves gazda a próbálkozás során az alumínium alaplemezből kisajtolt négy kis fülből -átlósan- kettőt elnyomorított. A visszahajlítás után ment simán. De közben emlegettem egy kicsit a gazda anyukáját, meg a kis kezét!
-
Mace$z
csendes tag
válasz
KillHates #8115 üzenetére
Én mondtam nekik, hogy inkább erőművet kellett volna építeni
Egy kis városban élek, elég egyszerű rendszerünk van, és sokszor egyedüli felhasználóként is jelentkezik a probléma, de maximum két gép szokott menni egyszerre. Az albérletemben négy gép fut napi 22 órát, ott ez nem probléma. Akkumulátoros állapotról nem tudok nyilatkozni, mert lassan 3éves lesz a kicsike, az akksi már rég meghalt benne, és nem költök fogyó eszközre, ha nincs rá feltétlenül szükségem. Viszont az időközökről el tudom mondani, hogy legtöbbször 2-3 órás üzemidő után jelentkezik ez, de van olyan, hogy 5-6 órát is bír, de volt már 5 és 20 perc is... leginkább így jellemezném normál eloszlás-szerűen.
-
dzsobacsi77
csendes tag
válasz
KillHates #8076 üzenetére
Hővezető pasztám momentán nincs itthon, de szétszedtem, kiporszívóztam, és átdugtam a memóriát a másik slotba. A memtest86 (csak 1 ciklust futtattam) nem jelzett hibát, azóta lefagyás nélkül fut rajta egy LMDE. A memória-slot egyébként nem látszott porosnak, és a procihűtő venti sem volt vészes. Mi lehet az oka annak, ha az egyik slotban megy a memória, de a másikban nem?
-
dzsobacsi77
csendes tag
válasz
KillHates #8076 üzenetére
Köszi. Hard disket és memóriát már cseréltem benne, a procihűtőt még nem kaptam ki. Pont az zavar, hogy a vadiúj memóriára azt mondja a diagnosztika, hogy FAILED. Holott, közvetlenül a berakás után még jó volt, és alig egy pár órát üzemelt. Tegnap elindítottam rajta egy live Linuxot, kicsit böngészgettem vele, gond nélkül futott.
-
DNReNTi
őstag
-
debi
tag
válasz
KillHates #7894 üzenetére
Itt egy kép, hogy jobban lehessen látni a problémát. Jelenleg így tölt. Akármennyire mozgatom a töltőt a vastag részénél a bemenetnél teljesen jó. Ha viszont a piros körnél birizgálom (amikor nincs lefogatva), akkor száll el/vált akksira. Bocsi de elég laikus vagyok a témában és nem tudom elég szakszerűen elmagyarázni.
-
domesz
aktív tag
válasz
KillHates #7892 üzenetére
Köszönöm segítséged /nekem is van ECDL-em
de már rég volt/
Szépen beállítottam amit mondtál, de nem reklamált semmit /kipróbáltam egy 4 félét/ de semmi változás nem történt, mintha még mindig az általános PnP lenne, bár nem azt írja oda, de pl hertz-et most sem tudok állítani, újraindítás után sem történt változás.
-
-
Tibitabi
tag
válasz
KillHates #7791 üzenetére
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Asus F5RL Vista-s laptop-ot olyan "állítólagos hibával", hogy bekapcsol, de nincs kép, venti felpörög, led-ek világítanak.
Ezzel ellentétben amikor bekapcsoltam a gépet semmi baja sem volt, tökéletesen működött, többször is elindítottam. / Arra gondoltunk, hogy a hidegben való utaztatás jót tett neki. Illetve a megérkezésekor kivettem, majd visszaraktam az akkut és a winyót./
Egyedül a router-hez nem csatlakozik, pedig már rengeteg lehetőséget kipróbáltam. "NEM AZONOSÍTHATÓ HÁLÓZAT", (néha zöld, néha szürke,) de az internethez nem csatlakozik. Csak LAN kábellel.
- Ma sajnos elég komoly a helyzet. A gép nem kapcsolódik be! Ugyan azzal a hibával amit leírt az előző tulaj.Így kapásból, Ram-okat kivettem majd vissza, és kijelző egyik kábelét lehúztam majd vissza. (Azt hittem nem érintkezik jól a kijelző, mert a zsanéroknál mindkét oldalon meg van repedve kicsit a burkolata.) Nekem azért néha sikerül bekapcsolni, ilyenkor már az elején vagy a Windows betöltésnél lefagy, párszor bejön a Vista, de az egérmozdítással ismét lefagy, egyszer jött be és tudtam használni tíz percet, de lefagyott a kép. Ilyenkor nem kapcsolódik ki, kénytelen vagyok kihúzni a töltőt.
Az induláskor egyik esetben sem működik a billentyűzete, azaz nem tudok belépni a BIOS-ba és utána még a csökkentett módnál sem aktív a klaviatúra, így nem tudok választani! (Külsővel még nem próbáltam.)
Tegnap a hiba halvány szikráját sem mutatta órákon keresztül.
Mi lehet a probléma, mi a tapasztalat? CMOS elem esetleg? GPU, chipset? Vagy más alaplapi dolog? -
Drachoo
senior tag
válasz
KillHates #7760 üzenetére
Amikor csatlakoztatom a külső vga-t kigyullad rajta egy led, majd (néhány másodperc elteltével) ki kellene gyulladni rajta a második lednek is és onnantól kezdve működik a kártya. Sajna most ez a második led nem akar kigyulladni.
Nem indul el a kártya. Esetleg van ötleted mi lehet a baj? Fórumokat olvasva javasolják a catalyst 9.1-et javasolják hozzá. Ha hazamegyek kipróbálom hogy azzal mit csinál, bár én hardveres gondra gyanakszom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Dell Latitude 5530 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 512GB NVMe gar
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Dell G3 3500 Gamer laptop szép állapotban dobozával. (i7 10750h, Gtx 1660ti, 16GB ram, 1TB ssd)
- Asus F15 FX516PR 15.6" FHD IPS i7-11370H RTX 3070 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest