Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz
ravail #12360 üzenetére
Egyelőre visszaviszi a Dell szervízes ismerőshöz, csak már garipapírt rég elkeverték, azt se tudja a leányzó mikor vették
Nem volt mindig ilyen, időközben rottyant le a töltő... 100% a géphez kapott eredeti táp. és néha nem is tölt, 76%-on megáll a töltés pl... Csoda, hogy megy még a gép...Kíváncsi vagyok, hogyan tud "teljesítményt" veszteni egy táp. Ilyenről még nem hallottam, csak instant elpusztulásról, venti problémákról stb... Kb hajkitépős lassú... a HDD is amúgy borzasztó, elvileg nincs Bad Sector, de fizikai fájdalmat okozott az a pár óra míg próbáltam megcsinálni
-
Ren Hoek
veterán
válasz
ravail #12352 üzenetére
Probléma megoldódott... a táp a hibás... ha lehúzom, akkor normálisan skálázódik a teljesítmény néha 100%-ra is, ha pedig rádugom a tápra, akkor azonnal visszaszabályoz kb 800-1000 MHz-re.
Kár, hogy gari nincs már rá elvileg... mert így lehet drága lesz...
Nem gyári töltőkben mennyire lehet megbízni?Köszi a segítséget, magamtól nem jöttem volna rá
-
kreten67
senior tag
Azért elsőnek az LCD panelt teszteld,mert az enyhén lilás színű kép egy fáradt ccfl fénycső tipikus jelensége,bár a lilás kép általában 1 perc után kezd helyreállni.
Bekapcs után 1-5 perc és a fénycső kialvása pedig gyakori inverter hiba.
Bekapcs után fülelj hogy az lcd jobb alsó sarkánál sercegő hang jelentkezik vagy se, ha igen akkor általában ott melegszik is a panel.(ez esetben eléget a ccfl-cső)Attól hogy a külső monitoron jó a kép és a sajáton rossz vagy nincs,-- még lehet a VGA a hibás.!!!(de most a te esetedhez ennek nincs köze csak megemlítem)
-
Szia!
Sajnos ezzel a "kis" töltővel vettem a notit és én hülye meg sem néztem ,hogy egyáltalán hozzávaló -e,mivel igazából ment vele rendesen,nem fagyott, nem indult újra,egyszóval stabil vele a gép ,csak - amint írtam iszonyat melegedik és terhelés alatt "tücsköt" játszik!
Kb 2 hónapja van a meg a laptop és sajnos csak néhány napja figyeltem fel erre a jelenségre,de azóta be se kapcsoltam,drága mulatság lenne ha az adapter miatt elfüstölne a noti.
Viszont most ahogy nézem, ha külföldről rendelnék töltőt az sem volna nagyon olcsóbb...
Utángyártottból melyik az a márka ami megbízhatóbb? Esetleg univerzális? -
bocsika
aktív tag
-
bocsika
aktív tag
WD40 nem jött be. IMAX B6 klon ventije morgott gyárilag abba próbáltam ki vele, de pár perc alatt kidolgozta. Hagytam a fenébe. Másik szobában töltök vele inkább.
(igazából sokban benne sincs.
)
Igazából ennyi van benne de nem is sz.rakodok vele mert olcsóbb készen.
Ez jobb. Igazából lehet hogy csak egy cella a rossz.
Mindegy úgy is szétszedem majd.Ha megjön az új
-
bocsika
aktív tag
Köszi.
Venti. Ha már morog, vibrál akkor semmi sem segít. Akkor már valami kikopott vagy gyárilag rossz volt. Én speciális kenőanyagokat próbáltam (Szánkenő anyagoktól a mérőszezámok olajazásáig). Kis időre segítenek ,de inkább olyan mint halottnak a csók. :SAz akkunál kezd az után gyártott kedvezőbb lenni mert ott 17$ ért megkapom az egészet. 22$ lenne a Samsung akkupack amit be is kellene szerelni. Biztos tovább bírja, de necces beépíteni.
Ilyen jellegű védelemről nem hallottam mint a tonereknél van. Inkább az jelenti a gondot ha már valamelyik paraméter (azért mégis 5 év telt el) változott (gyártás, technológia) és nem smakkol majd valami. Ha erősebb nem biztos hogy feltölti, ha meg gyengébb túltöltheti. Ilyen cellák vannak itthon, mert a cree-s elemlámpák is ezzel üzemelnek. -
-
elttiL
senior tag
Ok. Így fogok tenni. De mintha próbáltam volna...Viszont azt nem értem, hogy ., igazából én nem akarok bemenni a bios-ba, indítanám a gépet, de megáll, hogy nyomjak F1-et. Ugyebár normális gépek, ha vmi gond van: nyomj F1-et a hiba figyelmen kívül hagyására, vagy DEL ha be kívánkoznál menni a bios-ba.
-
elttiL
senior tag
Akkor asszem kapásból Hiren-ezek, mert atomjaira kellene szednem az elemkivételhez.
/a Toshiba notim billentyűzete /ami vszínű, hogy kólát kapott előző életében/ úgy tűnik túlélte a wd40-es tisztítást, de ez nem jelenti azt, hogy mindenki ezzel essen neki. A windows billentyű, kb 2 másodperc alatt ért lenyomott állapotból alap állapotba..../ -
kreten67
senior tag
Az Asus K50ij nem tartozik a hűtés-problémás gépek közzé,mert ott csak a procit hűti a ventilátor.
A vga chippet csak simán a billentyűzet alulemez-tálcájára bízták ami azért elég merész megoldás,de ennek ellenére nem szokott problémát okozni.
Sajnos ennél a modellnél más típushiba fordul elő nagy gyakorisággal,mégpedig a töltésvezérlő chip hal meg bennük ami egy alul-méretezett FET elégése miatt indít el láncreakciót a tápáramkörben.
A végső tünete:-nem tölti a táp az akkut és a töltőről nem indul a gép,de akkuról még indul amíg le nem merül.Gondolom ezt most nem túl jó Asus K50ij tulajként olvasni,de azért nem nagy gáz mert a dolog orvosolható kb: 5-10e ft-ból.
-
Impressa
őstag
Én asszonynak egy K53E vettem, és az ágyban fekve és ölben használva elvétve hallani lehet a venti hangját.
Igazad van ebben a hőségben, én sem szeretném borzolni a kedélyeket, de a következő gépen Asus lesz(#9153) SkyLaci: Ravail javaslata +1
, ha nem túl nagy távolság neked.
-
Impressa
őstag
Sorry, hívott a kötelesség!
"Jelenleg itt 25,2 fok van. De ez olyan túl sokat nem befolyásol. Ha jó a hűtés a laptopban, nem annyival nő a laptopban a belső hőmérséklet, mint amennyivel a környezet hőmérséklete."
Igen, ez igaz, egyetértek veled. Viszont, amit írsz vízpapírt, már volt alkalmam használni, de nem erre. Nem gondoltam volna, hogy ekkora hatással bír a hő elvezetésére, ezt ki fogom próbálni, mert van benne ráció.
Köszönöm, az ötletetAz évenkénti nagytakarítást igyekszem betartani én is.
Én nagyon megszerettem az Asus-t, (a családban van több is belőle) de mikor gépet kerestem, nem lehetett kapni azokkal a paraméterekkel, amiket szerettem volna, így Lenovo lett belőle.
Viszont a képen látszik, neked különálló hőcsöves megoldás van a gépedben, ami szerintem sokkal jobb, mint a közös.Tommy Da B1G: ma mentem el MX-4-es pasztáért, kíváncsi leszek milyen eredményt fog hozni. Mostanáig a Noctua NT-H1 használtam, eddig nem volt vele gondom.
egyelőre, bízok benne, hogy nem felesleges pénzkidobás, de lehet a a végén mi is a szilikon zsírnál fogunk kikötni.
(#9147) dragon1993: a DV5 sorozattól kezdődően, problémák voltak a hűtéssel. Most KillHates-re vár, hogy meggyógyuljon, ha még lehetséges. HP 1180eh
-
Impressa
őstag
27 fok
hány fok van a szobában?
Egyébként ez a réz lap, amit mondasz tényleg hatásos tud lenni, ha már a hűtést nem sikerült jól eltalálni.
Neked most is van réz lap a CPU-don?
Nekem a T5800-asom, max. a bekapcsolás pillanatában volt ennyi.(#9140) Tommy Da B1G:
én tettem alá padot, így legalább alacsony terhelésen is csendéletet él a laposom.
Ha kicsit alulméretezett a hűtés, akkor alacsonyabb hőmérsékleten is magasabb fordulaton kell hogy dolgozzon a ventilátor.Azt meg nem is értem, miért van letiltva az IGPU a laposodban. Gondolom nincs benne SLI videokártya.
-
TommyNagz
senior tag
Nagyon vékony rétegben kapott pasztát, pici pöttyöt kentem szét a CPU-n és a GPU-n az ujjammal (fóliával). A rézkockán gondolkodtam én is, lehet, az még többet segítene a dolgon
Szerencsére most már nem fúj annyira a gép, ha "Normál" módban van. Ha maximális teljesítményre van állítva, akkor folyamatosan, még így is. Szerintem a BIOS-szal is gond van, illetve rosszul van megírva...én 45 foknál már nem járatnám a ventit. Max. 50, de inkább 55-nél kapcsolnám be.
-
Crowley
csendes tag
Jogos amit mondasz, viszont úgy gondolnám (ami koránt sem biztos, hogy így van), hogy ha újra indítom a gépet akkor ez valahogy alapállapotba kerül. Esetleg a BIOS-ból kerül kiolvasásra az állapota (mellékesen nem értem, hogy a BIOSban miért nem lehet bekapcsolni, Disable és Automata (vagy valami hasonló) beállítás van). Ezért gondoltam, hogy ha egy Live CD-vel indítok akkor az be lesz kapcsolva.
-
Crowley
csendes tag
Szia!
Megnéztem a TouchPad csatlakozóját és jól csatlakozik.
A letiltást már néztem és nincs letiltva. Igaz ezt sehol nem jelzi, de egy Live Linux alatt se csinál semmit a TouchPad.
Ezzel a driverrel is próbáltam.
Tippem szerinte maga a TouchPad döglött meg, ezt próbálom majd most kideríteni.Köszönöm!
-
Crowley
csendes tag
Egy éjszakára leszedtem belőle minden tápellátást.
Töltő, akku, CMOS elem. Plusz ezután nyomtam sokáig a bekapcsoló gombot.
Reggelre elfelejtette a BIOS beállításokat de továbbra sem működtek a mutató eszközök.Azóta annyi történ hogyha lehúzom a TouchPad-ot akkor a TrackPoint működik.
Ez már elég pozitív így. -
jagyugyaerik
tag
Köszönöm a válaszokat!
DELL XPS: Igen ezeket a lehetőségeket már végig zongoráztam és továbra sem volt semmi. Mindengyik beállítás után hasonlóüt tapasztaltam, hogy nem lehet átállítania bott prioritit.
RAVAIL: Igen már készítettem. Számoltam a lehetőséggel, hogy tönkre mehet. Köszönöm a linket megnézem e leírás szerint.
-
-
sch_a
addikt
Köszönöm a választ! Természetesen nincs szó semmilyen kártékony programról. Nem játszok túl sokat, de amikor igen, akkor már 5 perc után szabálytalan időközönként belassul, majd egy darabig megy rendesen. Minél tovább fut a játék, annál rosszabb a helyzet. Core Temp-el figyelem a hőmérsékletet, 83 fok fölé nem engedi, ha ezt eléri, jön a throttling. Hűtőpadon van a notebook, de sajnos az se segít. Igazából annyi változtatás történt, hogy a HDD-t kicseréltem SSD-re, és az optikai meghajtó helyére tettem a megfelelő keretben a HDD-t. De ennek szerintem nem kellene befolyásolnia a hűtést.
Lenovo szervizzel van esetleg tapasztalata valakinek? Ha elküldöm szervizbe, akkor sajnos nem tudnám sokáig nélkülözni.
-
Tibitabi
tag
Szia! Tegnap délután került hozzám a laptop. És már akkor sem jött be vele a BIOS. A Vista-ban már működött. Visszaolvasva láttam, hogy a fagyásoknál írta KillHates kolléga, hogy pasztázzuk meg és cseréljük a gap padokat. És akkor ugrott be, hogy hoppá; ebben a gépben csupán a CPU van hűtve. A másik a chipset, azon nincs hűtő. / Ez okozhatja a felsorolt problémákat? / Viszont nem találom a lapon a GPU-t, ahogy a videón sem látni! Ami egy ATI Radeon Xpress 1100-as. Ezt hol találom? Valaki lehet, hogy szét szedte. Normál használat mellett is megrepedhet a zsanéroknál burkolat, vagy csak a nem körültekintő szétszereléskor?
-
törölt tag
Teljesen tökéletes, köszönöm. Már ki is derült számomra, hogy a sárga kis ragasztócsíkok kivételével mindent vissza is lehetne csinálni, ha szükséges, rajta.
nussa5: Nem tudtam, köszönöm az info-t. Bár tartok tőle, hogy ha tudnék is szerezni ilyen kábelt húzós lenne. Kijelző még csak-csak, de kábel ... Van egy rizikófaktor vele gondolom, hogy működne-e benne egy fullHD-s.
-
Krystal_s
addikt
Köszönöm szépen a választ, de...
Tudom, hogy kell bootolható pendrive-ot készíteni, viszont írtam, hogy a gép nem tud usb-ről boot-olni.Nem az enyém a gép, de megnéztem...van elég hely a C: partíción, és rendszeresen ellenőrizve van HDSentinel-el is. Hibátlan a hdd állapota. Karbantartva van a rendszer és a gép is. Igazából azt a gépet, csak internetezésre használják és nincs is agyontelepítve szinte semmivel. Még a böngésző is Sandboxie-ban van futtatva.
Az optikai meghajtó sem volt sokat használva, de nem nagyon olvassa be az RW lemezeket, ezért gondoltam, hogy egy Win xp rendszerlemezről (az van most kéznél) tudnék bootolni vele és parancssorból futtatnék Memtesztet, amennyiben az lehetséges lenne. Próbáltam keresni a neten olyan változatot, de nem találtam még.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Classic / Xbox 360
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- VR topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Villanyszerelés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- MSI GP66 Leopard 10UE 15.6" FHD IPS i7-10870H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Asus A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB magyar vbill gar
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged