- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Az Euronics is elkezd használt mobilokkal foglalkozni
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsobacsi77
csendes tag
válasz
KillHates #8076 üzenetére
Hővezető pasztám momentán nincs itthon, de szétszedtem, kiporszívóztam, és átdugtam a memóriát a másik slotba. A memtest86 (csak 1 ciklust futtattam) nem jelzett hibát, azóta lefagyás nélkül fut rajta egy LMDE. A memória-slot egyébként nem látszott porosnak, és a procihűtő venti sem volt vészes. Mi lehet az oka annak, ha az egyik slotban megy a memória, de a másikban nem?
-
dzsobacsi77
csendes tag
válasz
KillHates #8076 üzenetére
Köszi. Hard disket és memóriát már cseréltem benne, a procihűtőt még nem kaptam ki. Pont az zavar, hogy a vadiúj memóriára azt mondja a diagnosztika, hogy FAILED. Holott, közvetlenül a berakás után még jó volt, és alig egy pár órát üzemelt. Tegnap elindítottam rajta egy live Linuxot, kicsit böngészgettem vele, gond nélkül futott.
-
dzsobacsi77
csendes tag
Sziasztok,
Segítsetek nekem kitalálni légyszi, hogy mi lehet a baja a feleségem gépének.
HP ProBook 4520s, kb másfél éves, de nem hiszem, hogy ez fontos.Előzmények:
Sokáig hibátlanul működött, majd tavaly decemberben elkezdett kék halállal lefagyogatni. Hosszabb-rövidebb tesztelés után rájöttem, hogy a hard disk beadta a kulcsot. Kicseréltem, újrainstalláltam, minden ment tovább a régiben...Egészen a múlt hétig, amikor megint előjött a kék halál. A diagnosztika szerint a memória a hibás. Óriási, mondom, de sebaj, kicserélem azt is. Csere után újra lefuttattam a hardver diagnosztikát. A HP saját alkalmazása, ellenőrzi a hard disket, a memóriát, az akksit, a WLAN kártyát stb. Azt mondja, minden frankó. Mégis előjött újra a kék halál. Megpróbáltam újrainstallálni. Szépen, hiba nélkül felment rá a Windows (jogtiszta Win 7), otthagytam éjszakára, hogy szedegesse le a Windows updateről a frissítéseket. Reggel megint kék halál.
Most már ott tart, hogy egyáltalán nem bootol, és a hardver diagnosztika ismét azt jelzi, hogy hibás a memória.
Mi lehet a baj?
Gyári hibás memóriát vettem?
Nem is a memória hibás, hanem az alaplapon valami, ami a memória kezeléséért felel?
Lehetséges, hogy olyan baja van a gépnek, ami az egyébként új memóriamodult tönkreteszi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- PlayStation 5
- Mozilla Firefox
- Milyen légkondit a lakásba?
- Háztartási gépek
- Nintendo Switch
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- További aktív témák...
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- Precision 7510 15.6" FHD IPS i7-6820HQ FirePro W5170M 16GB 500GB + 1TB HDD gar
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest