- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibitabi
tag
válasz
Tibitabi #9018 üzenetére
Kedden "megjavította" a szakember, a DELL M5030-asunkat, bár kevesellte a port amit talált benne.
- A probléma tegnap este újra jelentkezett!!! Eltűnt a kép NET-ezés közben! Csupán háttérvilágítás volt.
Megnyomtam a kikapcs gombot, de a LED-ekből ítélve készenléti módra váltott, majd újra megnyomtam és a meglepetésünkre a Win7 belépési képernyő jött be.
- De sajnos nagyon kevés színnel (talán 256), és a képernyő felső, majd az alsó fele "diszkófényben villódzott" (először azt mondtam, hogy ez VGA hibás). Pár másodpercig villogott, a fotó készülésekor már stabilan ezt a rossz felbontású képet adta.
- Rákattintottam erre a belépési ikonra, az eredmény az lett, hogy tökéletesen onnan folytatta a gép a dolgát, ahol tartott a NET-ezés, tökéletes felbontásban. Tehát jelenleg is problémamentesen üzemel! (Amúgy egyetlen mozzilla ablak volt megnyitva, terhelve nem volt.)
Félünk, hogy nem ez volt az utolsó ilyen jelenség, és erős a gyanúm, hogy nem a szakember által "felállított diagnózis és megszüntetett hibaforrás = minimális por" idézték elő a bajt!
Szerintetek mi okozza?
- Mi a teendőnk? ( Bosszant minket, hogy a gép garanciális, és az eredménytelen javításért 4.000- forintot kidobtunk az ablakon és a továbbiakban nem szeretnénk ilyet. Elvégre, ha garanciális baja van és valamit mégis cserélni kell benne, akkor sem hagyták volna benne a port, nem!? )
Vigyük vissza a szervizben azzal, hogy most tökéletesen működik, de félünk, hogy bármilyen fontos folyamat közben újra eltűnhet a kép és elveszhetnek az adataink? Vagy várjunk amíg tényleg bedöglik? A DELL központban azt mondták kedden, hogyha újra előjönne hívjuk fel őket. (Esetleg egy Win7 újratelepítés segíthet? Azaz szoftveres vagy hardver hiba lehet?) -
-
Tibitabi
tag
válasz
Dell XPS #9013 üzenetére
Azért kíváncsi lennék néhány lehetőségre, ami ezt a jelenséget okozza, légyszi írj párat!
Addig ok, hogy tényleg nagyon forrósodott, a kosz miatt...
( Ez a vidéki szerviz, ha jól értelmezem a DELL-nek "segít be" itt. A bp.-i DELL központi számán adták meg, hogy ez a nálunk helyben lévő kirendeltségük, ide vigyük. )
És hiába garanciális, azért kerül 4.000.- forintunkba, mivel a gép elindult nagy sokára (állítólag sok kérdést feltett, mire újra felállt a Win7), tehát javítani nem kell csak kiportalanítani. ( Az szervizes elmondása szerint sok ilyen laptop megfordul náluk. )
Vagy azért felhívjam a DELL központot újra, hogy ők mit szólnak, illetve hogyan járnának el ebben az esetben? -
Tibitabi
tag
válasz
(Bundás) #9006 üzenetére
Közben a szüleim el is juttatták egy kirendelt szervizbe. A gép bekapcsolódott!
A szerelő állítólag megpiszkált valamit és azt mondta nekik, hogy a benne felgyülemlett nagy mennyiségű por okozta a gép nem indulását. Holnapra teljesen kitakarítja, elmondása szerint így is vissza adhatná, de két nap múlva újra előjöhet a bibi...
- Tényleg emiatt nem indulhatott? Ilyenkor konkrétan hova rakódik le a por ami gondot okoz a gépnek? Nekem elég furcsának tűnik... Nem lehet, hogy mégis valami komolyabb a gondja van?
- Ti sokszor találkoztok ilyennel, hogy a por miatt csak háttérvilágítás van? -
Tibitabi
tag
Sziasztok!
Van egy DELL Inspiron M5030, amd P360 -as laptopunk ami másfél éves.
Eddig semmi probléma nem volt vele. Az este viszont egyik pillanatról a másikra elment a kép.
Pontosabban háttérvilágítás van, de képet nem ad! Bekapcsoláskor néhányat villanik a winchester LED-je is, de szerintem ott abba is marad, nem vártam tovább, kikapcsoltam. ( Úgy értem elképzelhető, hogy nem is tölti be a Win 7-et. )
Szerintetek mi a probléma?
( Garanciális még, az Ipon.hu-ról rendeltük, csak nem tudom mi a garanciális dolog menete? Illetve benne kell-e hagyni a winchestert vagy azt kivehetjük? Úgy emlékszem megrendeltük hozzá a GaranciaFutár szolgáltatást. De írják, hogy számítógépek esetén a garanciális ügyintézést a gyártó megbízott szervize végzi, sok esetben saját, vagy megbízott futárral illetve jelentős számú átvevőponttal. - Hol találok ilyet? )
Mi a tapasztalat, mire számíthatunk, meddig kell nélkülöznünk a gépet? -
Tibitabi
tag
válasz
Tibitabi #7797 üzenetére
Friss információ a géppel, de a helyzet változatlan. A hűtőt, ventit megtisztítottam, de igazából nem volt koszos. A CPU kapott pasztát. Utána 7 indításból 4-szer nem indult, azaz fekete maradt a képernyő venti pörög, LED világít ahogy kell. A "működők" közül az első az Asus kezdőképernyő után lefagyott
A másodiknál a Vista "betöltő csíkjaikor" hirtelen millió apró fehér pont "villódzott", mint a csillagos égbolt, majd 1mm vékony függőleges sárga csíkok jelentek meg 1cm távra egymástól. ( Közbe megmozgattam a képernyőt. Néha úgy érzem, mintha kontakt hiba lenne. ) Egy pillanatra ismét égbolt lett, aztán megint csíkok és így megfagyott. Harmadik indításnál bejött a Vista, tevékenykedtem vele, de a routert továbbra sem éri el, így Net nincs kb.: 10 perc után megfagyott a kép. A hosszú kikapcs gombra legtöbb esetben leáll. -
Tibitabi
tag
Szia! Tegnap délután került hozzám a laptop. És már akkor sem jött be vele a BIOS. A Vista-ban már működött. Visszaolvasva láttam, hogy a fagyásoknál írta KillHates kolléga, hogy pasztázzuk meg és cseréljük a gap padokat. És akkor ugrott be, hogy hoppá; ebben a gépben csupán a CPU van hűtve. A másik a chipset, azon nincs hűtő. / Ez okozhatja a felsorolt problémákat? / Viszont nem találom a lapon a GPU-t, ahogy a videón sem látni! Ami egy ATI Radeon Xpress 1100-as. Ezt hol találom? Valaki lehet, hogy szét szedte. Normál használat mellett is megrepedhet a zsanéroknál burkolat, vagy csak a nem körültekintő szétszereléskor?
-
Tibitabi
tag
válasz
KillHates #7791 üzenetére
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Asus F5RL Vista-s laptop-ot olyan "állítólagos hibával", hogy bekapcsol, de nincs kép, venti felpörög, led-ek világítanak.
Ezzel ellentétben amikor bekapcsoltam a gépet semmi baja sem volt, tökéletesen működött, többször is elindítottam. / Arra gondoltunk, hogy a hidegben való utaztatás jót tett neki. Illetve a megérkezésekor kivettem, majd visszaraktam az akkut és a winyót./
Egyedül a router-hez nem csatlakozik, pedig már rengeteg lehetőséget kipróbáltam. "NEM AZONOSÍTHATÓ HÁLÓZAT", (néha zöld, néha szürke,) de az internethez nem csatlakozik. Csak LAN kábellel.
- Ma sajnos elég komoly a helyzet. A gép nem kapcsolódik be! Ugyan azzal a hibával amit leírt az előző tulaj.Így kapásból, Ram-okat kivettem majd vissza, és kijelző egyik kábelét lehúztam majd vissza. (Azt hittem nem érintkezik jól a kijelző, mert a zsanéroknál mindkét oldalon meg van repedve kicsit a burkolata.) Nekem azért néha sikerül bekapcsolni, ilyenkor már az elején vagy a Windows betöltésnél lefagy, párszor bejön a Vista, de az egérmozdítással ismét lefagy, egyszer jött be és tudtam használni tíz percet, de lefagyott a kép. Ilyenkor nem kapcsolódik ki, kénytelen vagyok kihúzni a töltőt.
Az induláskor egyik esetben sem működik a billentyűzete, azaz nem tudok belépni a BIOS-ba és utána még a csökkentett módnál sem aktív a klaviatúra, így nem tudok választani! (Külsővel még nem próbáltam.)
Tegnap a hiba halvány szikráját sem mutatta órákon keresztül.
Mi lehet a probléma, mi a tapasztalat? CMOS elem esetleg? GPU, chipset? Vagy más alaplapi dolog? -
Tibitabi
tag
Köszönöm szépen!
Igazából tegnap reggel jelentkezett a probléma, és ahol vettük /természetes a cégnek már megváltozott a neve és az alkalmazottak is/ megkérdeztem mi lehet vele. A srác megígérte, hogy megnézi ingyenesen, ha nem segít rajta a hideg-reset. Így délután elvittem megnézetni.
Csak szeretném tudni, hogy nagyjából mégis milyen problémával állunk szemben, /mivel annyit említett, ha például alaplapot kell cserélni az simán lehet 70.000.-/ Viszont 89.000- ért már sokkal jobb gépet lehet kapni újan/, mert nem szeretném, hogy madárnak nézzen minket, hogy esetlegesen horribilis összegeket akarna fizettetni valami apróságért. Mert erős a gyanúm, hogy ez nem is szerviz, de persze attól még érthet hozzá. -
Tibitabi
tag
Sziasztok!
Compaq Presario F735 -ös gép. Eddig semmi különösebb probléma nem volt, most viszont azt produkálja, hogy a bekapcsoló gombját megnyomva 1mp -re /nem többre/ felvillan 3 LED és ki is alszanak, a gép mondhatni azonnal ki is kapcsol. Természetesen ilyen rövid idő alatt a kijelzőn sem jelenik meg semmi és ventilátor sem pörög fel!
2,5 éves, Vista OP rendszerrel, folyamatosan karban tartva, asztali gépként üzemelt. /Akkumulátorral nem is volt még használva./
Javasolták, hogy legyen nyomva tartva a bekapcsoló gomb 20-30mp-ig és talán helyrejön. Sajnos a fél perc alatt kb.: 20 alkalommal kapcsolt ki és be, tehát nem javult meg!
Szerintetek mi a probléma?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 256GB SSD Win11Pro 2,5 év garancia
- P1 Gen3 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10875H T1000 MaxQ 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam új akku gar
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest