Hirdetés
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muerte
addikt
válasz
HELLAFLUSH #14346 üzenetére
Vga hiba.
-
Muerte
addikt
Szerintem arra kb.1% az esély hogy a cpu rossz,de meg lehet próbálni egy másikkal azért ha valaki tud kölcsön adni annyi időre egyet,venni így látatlanból másikat szerintem rossz döntés lenne.Na de várjál először is milyen proci van benne?A vga csak az integrált HD vagy valami ATI is van a lapon?mert ha nincs akkor természetesen csak a proci lehet a ludas,azon belül is a saját grafikus processzora.
-
Muerte
addikt
válasz
DaveyStudio #9975 üzenetére
Akksi nélkül próbáltad? Ez olyan jelenség mintha arról kapná a kraftot nem pedig a tápról.
-
Muerte
addikt
-
Muerte
addikt
Srácok azért csak óvatosan azokkal a rézlapokkal,könnyen beszakadhat a GPU mag ha túl nagy lesz rajta a nyomóerő vagy nem tud megfelelően tágulni ha melegszik,aztán jön a sírás-rívás és megint lesz egy plusz BGA munkája KillHates-nek
Minél vékonyabb lemez annál jobb,és csak finoman mintha lovat...
-
Muerte
addikt
válasz
Tibitabi #9086 üzenetére
Ezt a jelenséget okozhatja statikus por is,volt hasonlóban részem régebben.Ha újra előjön próbáld ki hogy szemből vagy a panel hátuljáról kopogtasd végig minden ponton,ha eltűnik a hiba valamelyik ponton akkor por is lehet,de lehet kábel,vagy inverter gond is egyébként.
-
Muerte
addikt
Szintetikus teszteket néztél lefut-e normálisan? Pl.: 3D06,Vantage,3D11,ha csinálsz ezekről linket ide és közben HWiNFO-val logolod fájlba a szenzor értékeket kiderülhet mi a gond.Külön vga stresszre jó a Heaven is ha párszor lefuttatod,a FurMark felejtős mert visszaveszi a védelem az órajeleket.
-
Muerte
addikt
válasz
DNReNTi #8278 üzenetére
Elviekben a vga működését nem befolyásolja.A rajta található kondikban a tekercsek elégtelen szigetelése vagy azoknak elrepedése okozza a hangot.Alapjáraton viszont biztosan nagyon zavaró a hang és mint írtam ez csak extrém magas FPS-nél a normális.A tesztben minden vga cicereg,de ha nálad erősödött és ezt a hangot kerested akkor ez a probléma forrása.
-
-
Muerte
addikt
Mit kapcsoltál ki?,pont hogy be kéne kapcsolni a vsync-et a játékban hogy ne essen szét a kép.
Azt azért tudni kéne hogy csak BF3-ban jelentkezik-e ez a probléma?, a vga húzva van-e?,mikor és mennyi játék után jön elő(mert pl.ez lehet memória túlmelegedés is) ha kevesebb rendszerigényű játéknál is jelentkezik akkor lehet driver vagy vga probléma is akár,de a BF3,C2,FC3,Trine azok amik a legjobban megterhelnek egy vga-t az biztos. -
Muerte
addikt
válasz
bull84ghia #7628 üzenetére
Boltból venni a legegyszerűbb.
-
Muerte
addikt
válasz
bull84ghia #7452 üzenetére
Az MX4 azért még jelent pár fokot minuszban a noname-ekhez képest.A HD5400 vga bár nem ismerem de biztosan alaplapra integrált ergó nem cserélhető.
-
Muerte
addikt
válasz
bull84ghia #7445 üzenetére
Évente érdemes újrapasztázni minden laptopot,Nálad már a hőfok is jelzi hogy igen.MX4-et ajánlom hozzá.
-
Muerte
addikt
Ez a probléma nem egyedi sajnos,több gyártó is előszeretettel sz@rik a user-re vásárlás után.Innen próbáld hátha Mobility Modder
Esetleg megpróbálhatod úgy is hogy felrakod a gyárit komplett aztán választod a módosítást és csak magát a drivert törlöd az új CCC-ből meg rátelepíted csak a drivert,a többi komponens meg marad a gyári. -
Muerte
addikt
-
Muerte
addikt
válasz
hentes555 #6538 üzenetére
Az hogy a venti "kerregett" azzal is lehet összefüggésben mivel hogy az cserére szorult már a 3 éves használattól.
Ha szerencséd van csak megszorult,próbáld meg kézzel megpörgetni szorul-e?Ennek a hibának kb.1% az esélye a többi 99% hogy meghalt az alaplapon valami amit csak szakember tud neked bevizsgálni. -
Muerte
addikt
-
Muerte
addikt
válasz
BigBlackDog #6213 üzenetére
Nah akkor azt a notit becsüld meg
Sokat láttam már főleg régebbi tipusokat(HP-t nem),de még nem találkoztam bios-on belül ilyen opcióval.Acer bios-ban kizárt dolog az ilyesmi.
-
Muerte
addikt
válasz
BigBlackDog #6211 üzenetére
Laptop biosban?Még az egész Földön sincs,normál esetben
Moddolt bios-ban már láttam viszont.
-
Muerte
addikt
válasz
morpheus1111 #6205 üzenetére
Milyen tipus a dedikált vga benne?
-
Muerte
addikt
válasz
s3toraph #6194 üzenetére
Kérdezd csak meg tőle,nem kapott-e véletlen egy HAHAHAHA.kép üzenetet? Én egy jó barátomtól kaptam aki egyébként is szokott baromságokat küldeni és megnyitottam.Médiafire-re volt feltöltve asszem 5-ről számolt visszafelé,majd nem történt semmi.Nod ss4 semmit sem jelzett,viszont a fb.-ról 5 mp.-enként kiléptetett és automatikusan elküldte az összes ismerősömnek ezt az üzenetet.Lefuttattam a malwarebytes nevű progit,meg is találta rögtön 2 helyen aztán restartolt hogy törölje a gépről.Na és innen jött az only black screen.Csökkentett módban elindult,még 1x futtattam a MB-t aztán csináltam egy rendszer visszaállítást,de még ma is volt hogy rosszul töltött be a win,mert a rohadékja már sérülté tett néhány rendszer fájlt mire töröltem.Aztán ma itt segített egy srác és lefuttattam parancssorból az sfc/scannov-ot,na azóta jó,legalábbis eddig,kopp,kopp.
-
Muerte
addikt
válasz
LaptopSystem #6147 üzenetére
+1 Ez a venti elhalálozott.
-
Muerte
addikt
válasz
plesonandi #6055 üzenetére
"remélem jó helyre fordulok a gondommal"
Hát nem.A PH-n tiltott a warez minden formája.
-
Muerte
addikt
válasz
Ice&Lime #6004 üzenetére
Vigyázz robban
Viccet félretéve,az ssd is ad ki sípoló,nyekergő hangot mikor dolgozik,ugyanilyen sípoló hangot tudnak a vga kondik is főleg magas fps számnál ezt le is lehet ellenőrizni.Futtatásba írd be:winsat d3d –objs c(20) –texshader –totalobj 15.A proci is tud hangot kiadni mikor váltogatja az órajelet,teljesen normális dolog,a működését,teljesítményét nem befolyásolja.
-
Muerte
addikt
Ki fog derülni hogy az-e a baj egyáltalán,de sanszos.
Ha még nem használtál Aida-t,felül rámész a fájl->beállítások->OSD elemek megjelenítése és akkor bejelölgeted a proci,vga stb. és kimonitorozza a hőmérsékleteket.Terheld meg vmi progival vagy játékkal és aztán írd meg mit láttál. -
Muerte
addikt
válasz
Petyus87 #5502 üzenetére
Az összes hőfokot,természetesen a max-ok a lényegesek.CPU,GPU,Chipset.
Hagyd kint az asztalon és indíts el egy másik progit ami terheli őket,közben figyeld mi melegszik túl.
A procit terhelni kiváló ha format factory-val konvertálsz egy filmet,a vga-t terhelni játék,vagy furmark stabilitás teszt.
Az hogy mi a normális gép függő,de a 90ˇC már határ eset terhelésnél.
Optimális ha 80ˇC alatt marad a cpu és gpu is. -
Muerte
addikt
Az hogy meg-megáll a venti normális,az alaplap vezérli milyen hőfokoknál kapcsoljon be majd ha visszahűlt kapcsoljon ki.A túlmelegedés viszont egyáltalán nem normális,főleg az új gép esetében,bár a Tiédnél sem ha most lett kitakarítva.
Mindkettőtőknek azt javaslom töltsétek le a HWinfo
nevű progit,indítsátok el a sensor only részét,és figyeljétek meg mi melegszik túl terhelés közben.Ezek után már többet fogunk tudni mi lehet a gond. -
Muerte
addikt
válasz
endruboy1 #5484 üzenetére
A cpu a nagyon magas,az miatt fagy ki.Elméletileg le kéne hogy hibernáljon vagy vissza kéne vennie az órajelet de ezt szériája válogatja és beállítás kérdése is.Kitakarítás,újrapasztázás+hűtőpad kombó segíthet rajta.Hűtőpadból csak ez a kettő ér valamit: Notepal U2,vagy U3.Előbbi 15"-ig utóbbi 17"-ig.
-
Muerte
addikt
Na akkor most tisztázzuk,biztos az x1300 van a gépben??? Nem az inteles xy vga?Travelmateknél ez rá is van irva a gép tapipad melletti részénél milyen hardverek vannak benne.Ha meg az x1300 van benne és se az amit linkelteltem se a gyári acer-es nem megy fel akkor az a vga kuka.
-
Muerte
addikt
Neked az az intel f@szság nem kell!!! Csak a chipset driver meg az x1300-as ati driver.Nos ami az acer oldalán fent van azt hagyjuk mert az csak a kopasz driver és 1000 éves.Itt egy olyan verzió amiben már catalyst is van.10-2_legacy_xp32-64_dd_ccc.rar[ Ennek jónak kell lennie mert volt egy 4270-em nekem is és emlékszem hogy ilyen CCC-s verzióval működött tökéletesen,és még most is mert egy haverom vette meg,és a mai napig hibátlan.Mielőtt felrakod a chipset driver fent legyen!Az összes többi eddig próbált drivernek ha van uninstallja akkor azzal töröld,futtass le egy CCleanert amiben a rendszerleíró adatbázist ellenőriztesd és töröld a hibás bejegyzéseket,az összes ati mappát töröld aztán restart és úgy tedd fel ezt amit linkeltem.
-
Muerte
addikt
100% hogy nem hozzá való drivert akarsz ráerőszakolni.Egyébként sincs ilyen hogy alaplapi driver
Az x1300 egy alaplapra integrált ergó nem cserélhető vga amelyhez egy azaz 1 driver tartozik.Milyen oprendszered van? Megkeresem a hozzá való cuccost és feltöltöm neked datára.
-
Muerte
addikt
válasz
stonerzsebi #4840 üzenetére
Nekem a régi travelmate-m akkor csinálta ez ha nem a saját vga driverét tettem fel hanem újabbat.Talán egy próbát megér.
-
Muerte
addikt
válasz
Bloodrayne2 #4808 üzenetére
A S.M.A.R.T.-ot nincs értelme állítgatni,az csak egy viszonyítási alap az jó úgy gyárilag ahogy van.Lényegében a vinyón nem változtat semmit csak Te állíthatod be neki a paramétereket hogy mit tartson még kíválónak,jónak,megfelelőnek stb.
-
Muerte
addikt
válasz
Bloodrayne2 #4808 üzenetére
A bad sectorok folyamatosan szaporodni fognak,ha egyszer elkezdték.Nézzed naponta HDD sentinellel mennyit bír még,mert pár hónapon belül sajna vinyócsere lesz belőle,ez biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mikrotik routerek
- Facebook és Messenger
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-roller topik
- Gitáros topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- ÁÁÁ NE NÉD MEG! A szórakozás és a multitasking csúcsa Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB DDR5 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Remek áron dobozos új Hp Envy x360 garanciával /2in1/i7-1355U 16GB 1 TB SSD FHD IPS Touch 15.6"
- Apple Macbook Pro Retina 14" 2021 ELADÓ (M1 pro/32/512)
- HP 2013 ultraslim dokkoló tápegységgel
- Apple Macbook Pro Retina 16" 2021 ELADÓ (M1 pro/16/512)
- Garanciális Asus Vivobook / Ryzen 7 5800H / 16 GB RAM / 1 TB SSD / RTX 3050
- Garanciális, hibátlan MSI Sword 16 HX / i7-13700HX / RTX 4070 / 16 GB RAM / 512 GB SSD /
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest