- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- VoLTE/VoWiFi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
koshmar
veterán
-
Whysperer
addikt
válasz
kreten67 #15569 üzenetére
Pedig még ventis hűtőpadon van használva és még nem láttam az i3-t 50-58 fok fölé menni vagy az már sok? asztalinál 70+ a gáz nem?
gondolom ez cserélhetetlen dolog? Viszont akkor pont ilyen fajta célzatú volt a kérdésem. Fölöslegesen nem cserélek rajta semmit akkor. Neki adom anyumnak vag yilyesmi. aztán venni kell egy újat!
-
Trident28
tag
válasz
kreten67 #15553 üzenetére
Hát igen.. Próbálom kiszűrni a lehetséges okokat... Igazából ingyen jött a gép, gondoltam bele dobok egy izmos 2 magost és valamire még jó lesz. Bár inkább én asztali párti vagyok... De ha combos a javítási költsége, akkor hagyom. Küllemileg megtetszett szép és mutatós kis darab, vigyáztak is rá, szinte hibátlan. Sajnálom szegénykét.
-
válasz
kreten67 #15532 üzenetére
Tökéletesen igazad van, én is belefutok hasonlóba elég sokszor.Én is tárgyaltam az emberrel mondtam ha megkapom a kártyát vagy a gépet inkább megcsinálom neki persze ha lehet.Van ilyen Ic raktáron, de valóban nem lenne hosszú életü ez nekem is sok gondot okozott már Hp gépeknél.Van belevaló GTX780 kártyám is hozzá ez még az Albacomptól (gyári MSI) jött és aki rendelte nem jött érte.De azt írta az ember nem akar költeni többet erre a gépre, pedig magától nem javul meg.
-
válasz
kreten67 #15532 üzenetére
Ha elvállaltad volna most nem lennék itt.
"1.A chip amit vettél valszeg jó,csak nem a te dell 8gb kártyára,mert az egy 4gb-os Clevó 880 chip ezért nem látja a Vramokat."
laika1200: "Ahogy F27 írta a kártyán lévő bios lehet pl. dell, msi stb... ez okozhat némi inkompatibilitást, azaz nem biztos hogy más típusú notiban is megy. A te esetedben mivel a kártya eredetileg működött a notidban ezért ez nem lehet gond.
A kártyán lévő chipnek van egy betű-szám kombinációból álló azonosítója. A te esetedben ez az N15E-GX-A2."És ennyi, arról nem beszélve akitől vettem nem véletlen árulta msi géphez a kártyát.
Azért vagyok kitartó, mert ha egyszer tudtam használni, elfogadta a gépem a kártyát akkor most is el kéne akár mi is van. Az mindegy hogy szerinted szar a hűtésem, az rajtam nem segít! Jöttél keresztbe tenni hátha visszalép a segítőm? Mellesleg én használom napi szinten, jobban tudom mit bír a ventim, sőt mit kell tennem, ha nagyon melegszik........arra sem gondoltál hogy ha muszáj lenne csak épp, egészséges állapotban tudnám eladni valakinek. Ez nem vitatopik.
-
libus
őstag
válasz
kreten67 #13948 üzenetére
Húúúh, a hsz-d sokkal jobb volt olvasni.
Sokkal nyugodtabb vagyok, hogy nincs akkora baj.
Már elhittem az eddigi válaszokból, hogy problémás gépem, van, s lehet, hogy hamarosan meghall.
Akkor csak töltésvezérlő hiba okozza bekapcsoláskor a kép vibrálást, meg hogy elsőre nem kapcsol be? -
Jennon888
csendes tag
-
venomm20
csendes tag
válasz
kreten67 #13798 üzenetére
Sajnos garancia nincsen már rá. Eddig háztól házig garancia volt érvényben és nagyjából nemrég járt le.
Jó párszor találkoztam a szerelőkkel és legfőképpen nem dell alkatrész okozta a hiba forrását.
Ha jól emlékszem 2 adapter csere volt már, egy samsung HDD, egy mini alkatrész, amiről nem tudom micsoda illetve a megvásárlásnál egy komplett kijelző csere, mivel kiment egy pixeloszlop.
Megpróbálok szerezni egy töltőt, amivel le tudom tesztelni működik-e.
Most ahogy írtad azt hiszem beugrott mikor ugyanez volt. Napokig nem működöt aztán jött a szerelő és leteszteltük másik adapterrel. Ekkor bekapcsolt, majd azt hiszem a sajátommal is működött ezentúl. -
-
mika7272
csendes tag
válasz
kreten67 #13707 üzenetére
Hello!
Hogy őszinte legyek nekem ezt a laptopot hozták hogy nézessem meg mi lehet a probléma mert panaszkodtak hogy nem műkődik a laptop. A laptop így néz ki a konfig és a szín is megegyezik: http://forums.redflagdeals.com/acer-aspire-4752-6411-purple-14-laptop-400-a-1483227/
-
gixxergabi
senior tag
válasz
kreten67 #13466 üzenetére
Bakker ez komoly?
Nekem is ez volt az első gondolatom, hogy a win10 vágta haza a gépem (Acer e640), de aztán elhessegettem. (jobban meghajtja, vagy miért?)
Frissítés után még használtam pár órát, (online motogp nézés, meg böngészés) majd kikapcs után már nem volt bekapcs csak a kék led...
Most 28ért raknak bele új csippet
De most ezek után hogy merjek be bootolni win10-re? -
mezis
félisten
válasz
kreten67 #13511 üzenetére
Elkezdtem vizsgálódni a HDD környékén. Látok egy lapos kábelt tekeregnim ott, amit akár a HDD is "pettingelhet". Próbáltam nyomkodni, de ettől maradt a kép a kijelzőn.
Attól tartok én is, hogy az alaplapon lesz forrasztási gond.Az alaplapot kiszedni meg lehet igen kockázatos is. (Egy FuSi laptopnál már csak egy kétoldalas ragasztó fogta, ami az alaplap egyik nagyobb IC-jéhez tapadt. Volt rá esély, hogy az alaplap elválik, de az IC marad !)
Ha meg ráadásul BGA forrasztással van gond, azt hiszem donor lesz a laposból.
-
mezis
félisten
válasz
kreten67 #13507 üzenetére
Porkifújás céljából kiszedtem HDD-t, ODD-t, felfeszegettem a Power, WiFi kapcsolót tartalmazó fedlapot. Ilyen állapotban minden bekapcsoláskor sikeresen megjelent a kép a saját kijelzőjén.
Por aliv volt. ODD-t, Pow.WiFi fedlapot visszarakva minden bekapcsolás sikeres. Ubuntu ODD-ről indítva rendben működik.
HDD-t visszarakva, kép nem jelenik meg a kijelzőjén. HDD takarólapját eltávolítva RENDBEN INDUL !
Win7 működik, HDSentinel 100/91%-osnak (van még 1000 nap hátra, volt majd 9000 ki/be kapcsolás 300 napnyi üzemóra)Lehet olyan eset, hogy a HDD vagy csatlakozója, vezérlője "belepiszkít" a kijelző vonalába ?
(Évek óta elő - elő fordult ez a megjelenítési probléma, de eddig néhány kapcsolási kísérletre sikeresen elindult, illetve az utóbbi hetekben már nem volt kikapcsolás, csak alvó állapotba helyezés. De legutoljára már a felélesztés során sem jelent meg kép a kijelzőn.)
-
levi1108
aktív tag
válasz
kreten67 #13464 üzenetére
Acer Aspire V3-571G
Corei3 2370m
4gb ram
1tb hdd
nvidia 630m 1gbMa raktam fel a win 10-et, ezelőtt a 8.1 volt fent, ugyanaz a helyzet mindkettővel.
Alaphelyzetben 50-50fok, mikor terhelés éri hirtelen felmegy pillanatok alatt és eléri a 80 fokot.
Raktam rá fehér pasztát (lehet van kb 1 éves) de nem segített rajta.
Azon gondolkodom hogy veszek új pasztát és megnézem hátha, bár nem sok reményt fűzök hozzá. -
levi1108
aktív tag
-
sevcsa
újonc
válasz
kreten67 #13458 üzenetére
Nincsen kifújt levegő, nincs benne ventilátor, sőt semmi mozgó alkatrész nincs az egész gépben, mint egy tablet. Passzív hűtése van, ami elvileg elég a 4,5W fogyasztású CoreM processzornak. A kijelző mögött van a processzor, a bal felső sarokban lehet, mert ott a legmelegebb. Kézzel nehéz nekem megítélni, hogy mennyire, mindenesetre meg lehet fogni, nem égeti szét a kezem.
Itt van két teszt a gépről, amikben csináltak CPU hőmérséklet mérést 100%-os processzorterhelésnél, az általam is használt programokkal:
http://itfroccs.hu/teszt_acer_aspire_switch_12_teszt
"Nálam a tesztek során terhelés 80 fokig melegedett a proci, egyébként alaphasználattal 40 fok körüli érték volt mérhető."
http://ipon.hu/elemzesek/acer_switch_12_jovokep_vagy_zsakutca/2477/3
"Hogy mennyi az, amit elér, annak természetesen utánajártunk, ezúttal is az AIDA64 rendszer stabilitásteszt segítségével. Ennek alkalmával a CPU-t, az FPU-t, a cache-t, a RAM-ot és a GPU-t egyaránt terheltük, ennek következtében a magok 33-34 fok környékéről 74 fokig vándoroltak, azaz még maradt bő 20 foknyi tartalék a maglassulási küszöbig. Az átlaghőmérséklet 60 fok alatt maradt, hozzátéve, hogy az átlag órajel 950 MHz volt a tesztelési fázis alatt. Tehát mint minden alacsony TDP-vel rendelkező chipnek, ennek is meg kell húznia valahol a határt, és ha a grafikus vezérlő is terhelve van, akkor már nem sok TDP kerete marad a processzormagoknak. A melegedésből egyébként a gép hátoldalán nem sok minden volt érezhető, a bal felső sarok területe volt a legmelegebb (vélhetően itt van a hűtés), de ezen sem mértünk többet 45 foknál az infrás hőmérővel, míg a szemközti oldal 26 fok környékén ragadt, így ha lábunkon pihentetnénk meg a masinát, akkor sem fog megsülni a húsunk, pláne, hogy az AIDA64 nem egy mindennapos terheltségi eljárás."
Most még nem kapcsolt ki, de rendszeresen 90 fok fölé megy most is a hőmérséklet sima böngészés közben. Nem hiszem el, hogy a szerviz ezt nem képes diagnosztizálni, mit kezdjek ezekkel? Már egy hónapot volt náluk összesen a két alkalommal, és nem jutottunk előrébb.
-
MR!!
aktív tag
válasz
kreten67 #12951 üzenetére
Az igaz, hogy régi gépeknél ahol már az akksi csak dísznek van benne, hanyagolható
De egy újabbnál sokan tévhitből azért veszik ki, hogy megóvják ... Mire számítanak, hogy 10 év múlva beleteszik és de jó lesz... addigra az a gép már rég elavult lesz és az akksi is valszeg nem lesz 100 % os de még 80-an se , még ha díszdobozban tárolta is...
Az én notim ( HP DV6000 - 2010-es) folyamatosan benne van az akksi, igaz havi egyszer szoktam akksiról hazsnálni ~ 30 percet. Semmi baja nincs. Netezgettem vele múltkor 1 óra 55 percet bírta...
ad4m1337
elég morbid dolog, de ha megpróbálod először egy kukás kijelzőn próbáld ki és az egész felületen menj vele (polírozó gép) végig.
fotózd le előtte , utána hadd lássuk mi is az "ezt ti ne próbáljátok ki otthon" mutatványt
* ezt amúgy komolyan gondoltad ?
-
MR!!
aktív tag
válasz
kreten67 #12810 üzenetére
Olyan, mintha a hőmérséklet érzékelő rossz értéket küldene a vezérlésnek. Vagy nem érintkezik valami normálisan és azért vagy a zéró offset mászott el. Elvileg valahogy lehet szoftverikusan kalibrálni a hőmérséklet érzékelőt.
Addig a te megoldásoddal tudja csak használni.
RIV
- Ha csak 1 RAM modul van akkor tedd át a másik slotba. Ha több van benne , akkor egyesével próbáld le , mozgasd át nem érintkezik.
- HDD hiba, vedd ki és próbáld meg nélküle elindítani (rosszl érintkezik és nem tudja beolvasni ezért BIOS ig se jut el)
- RESET (gomb elemet vedd ki vagy akksi tápkábel kihúz és nyomva tart bekapcs gomb ~45mp-ig)
-
cirano1
csendes tag
válasz
kreten67 #12758 üzenetére
Üdv
Kiprobáltam usb 5 v rá kötöttem folyamatosan megy a ventilátor,a gép is megy.De természetesen ez nem lehet végleges mert nagyon zug meg hát nem lehet itt megálni.Jó lenne valakii itt a közeleben aki megjavitaná.
Köszönöm a segitséget igy legalább tudom hogy még javitható. -
cirano1
csendes tag
válasz
kreten67 #12756 üzenetére
Üdv
Nem tudnál valami tanácsot adni az elözöleg felvetett hibára.(Van egy Acer aspire 5737z.Ugy jártam vele mikor bekapcsolom, beindul, felpörög, a ventilátor is bejön a kép minden, de mire használnám, kikapcsol. Rá jöttem a ventilátor csak a bekapcsoláskor pörög. Maga a gép tovább megy, betölt. Már a betöltés alatt nem forog a ventilátor és később sem kapcsol be. Valoszinü túlmelegszik proci és lekapcsol a gép. Tehát használni nem lehet, mert ki kapcsol.
Valaki jó tanácsot, ha tudna, sajnos így nem tudom használni.) -
eti8
csendes tag
válasz
kreten67 #12729 üzenetére
Sajnos már így vettem és nem sikerült nekem sem jobban megoldani.
Hibernált állapotban elvileg nincs semmi sem táp alatt.
Én valószínűbbnek tartom, hogy a hűtőpaszta kerülhetett rossz helyre, de az a furcsa, hogy elsőre bekapcsolt, aztán meg utána már nem.
A hibakódot, amit produkál (egy hosszabb csipogás, majd semmi), nem tudja valaki, hogy mit jelent? -
vadkutya01
csendes tag
válasz
kreten67 #12726 üzenetére
Idő hiányában most gyorsan csak biosba belépve kipróbáltam, úgy hallani-e a sípolást. Ha biosban vagyok, úgy nincs sípolás. Ahogy elkezd tölteni a windows és megjelenik a kezdőképernyő, elkezdődik a sípolás és nem marad abba... Mivel lehetne kiszűrni, hogy mi okozza a hibát? A mechanikus rezgést a lapos belsejében és a táp hibát gondolom akkor ezzel kizártuk. Videókártya, processzor lehet? Esetleg ram? Ezeket hogy tudom kiszűrni?
Amúgy köszi a segítséget! -
szmayer1
senior tag
válasz
kreten67 #12712 üzenetére
Elvileg a nagyobb kapacitású is k50ij laptopba való, csak abba P4 2100Mhz-es proci van, a sajátomba meg egy 1900Mhz-es celeron. Lehet a kicsivel nagyoss teljesítményű proci miatt kellet bele a kicsit erősebb akksi?
Az alaplappal ha nem jutok semmire, akkor privátban megkereslek. Valószínű, hogy a posta marad, mert én tapolcáról (balaton) írok neked.
-
szmayer1
senior tag
válasz
kreten67 #12710 üzenetére
Köszi, ez nem valami jó hír, helyileg hol javitod?
Akkor lehet, hogy az akksi is jó, és lehet, hogy csak azért melegedett picit jobban az én laptopom töltője, mert az enyémhezt képest kicsivel nagyobb kapacitású az akksi? Vagy a nagyobb kapacitású akksit ne is erőltessem? Az enyém 11.1V 4400mAh 46Wh amit a 'rossz' laptopból vettem ki az meg 10,8V 5800mAh 62Wh vagy ezt még elbírná az amúgy is alulvezéretl elektronoka?
Szerk: mind a két akksi erededi asus
-
lovas001
aktív tag
válasz
kreten67 #12679 üzenetére
Értem, Viszont eleinte nem csinálta kb 1 évig. Annó újonan lett vásárolva a gép. Azóta hirtelen belefáradt a munkába és már inkább melegszik, kicsit furcsállanám a dolgot.
Tudom hogy csak egy consumer gép de semely kategóriában nem hinném hogy normális dolog az hogy nem lehet a gép tudását kihasználni. (ráadásul nem is 100% ban terhelem max 70...
-
törölt tag
válasz
kreten67 #12612 üzenetére
Nekem is ilyen notim van, és már reballozni kellett... A javítás után szabadon hagytam a kék vezetéket, de hosszútávon elviselhetetlen volt a zaj. Visszadugtam, és már több mint 1 éve úgy használom. Egy olcsó hűtőpad van alatta, de így sem az igazi. Múltkor beállítottam az energiaellátásban, hogy max. 85%-on menjen a proci. Így már nem éreztem melegnek, viszont jóval lassabb lett a gép.
Amúgy egy hulladék az egész laptop. Titkon arra vágyom, hogy romoljon el ismételten, mert akkor muszáj lesz újat venni. -
cuko
aktív tag
válasz
kreten67 #12543 üzenetére
Értem, köszi! Akkor szerzek egy cseregépet, és megy vissza a szervízbe.
@NEMO1968: Köszi, elvileg memória meg gpu teszteket csináltak a szervízben, de a monitorra kötést kipróbálom ha legközelebb produkálja, jó ötlet, hátha közelebb visz a probléma megértéséhez (amikor még az elején folyamatosan csíkozott, akkor külső monitorral semmi baja nem volt).
-
ad4m1337
aktív tag
válasz
kreten67 #12530 üzenetére
Alapesetben, ha csak egy chrome megvan nyitva és le van rakva a tálcára, akkor 0-5% között ingadozik a proci... Pl. most megvan nyitva a chrome, böngészek + youtube videó -nál először felugrik 40-50% -ra, utána helyreáll stabil 10-15% -ra.
A ram alapesetben 1,2Gb használatot mutat.
Másik: van valakinek tapasztalata 6-8k Ft -os kínai utángyártott notebook akksival? Itthon sajnos gyárit horroráron tudnék venni, 18-25k
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen házat vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- EAFC 25
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Eladó ASUS TUF F15 Gaming laptop i7-11800H RTX 3050 Ti 32GB 1.5TB SSD
- Lenovo LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- 9430 2-in-1 14" QHD+ IPS érintő i7-1265U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS TUF F15FX506 Gaming laptop Rtx 3060 i511400 alaplappal bontás
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged