Hirdetés
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolti1987
aktív tag
A kijelzőkhöz nem adnak szalagkábelt, az eredetit vissza lehet tenni. A srácot le akarták húzni vele, hogy cseréljen szalagkábelt, meg invertert is akkor már, merthogy tönkre fog menni.
De hozzátenném, hogy nem tudjuk pontosan mit ért kijelző hiba alatt, lehet, hogy bga hibás a gép, azt se zárom ki, meg persze lehet, hogy csak az inverter a ludas... -
Zsolti1987
aktív tag
Az a kérdés, hogy az asus f3s esetében forrasztott-e a szalagkábel, vagy nem.
[link][link]
Úgy néz ki, hogy nem forrasztott. Hp laptopoknál, amik pár évesek, és amik voltak nálam, dv5, dv6 szintén nem forrasztott. Fujitsuban és Acerben sem láttam még forrasztottat. Nem azt állítom, hogy nincs forraszott, de ezekben külön le lehet venni. -
Sogi555
csendes tag
hát akkor a gugli nem mindig a barátom (vagy csak balf_sz voltam) inteles amúgy. holnap hazamegyek, lehet nekilátok egy csavarhúzóval, de picit azért féltem. az az ár viszont nagyon nem bejövős, lehet, hogy még téged felfoglak keresni, a tied jobban kíméli a pénztárcám
köszönöm szépen a segítségedet!!! -
-
attila206
tag
Azért izélek vele, mert szükségem lenne napi szinten a gépemre és nem tudom, hogy mikorra tudnák megcsinálni, cserenotit meg gondolom nem adnának.
Újabb fejlemények: tegnap a gép 3.5 percnyi memteszt 4.10 futtatása után kifagyott, de úgy, hogy villogott a kurzor, meg a 4.10 előtt a plusz jel, de nem csinált semmit, plusz az időkijelző is megállt. Kikapcsoltam a gépet, de már vissza nem tudtam. Ma reggel próbálom bekapcsolni, el se indul. Kivettem az aksit, majd kicsit erősebben visszacsaptam láss csodát indult a gép utána. Elég érdekes jelenségeket tapasztalok, csak fortélyos ez az informatika
-
Sir Gunar
aktív tag
Mindent megnéztem még a hsz után, de minden ment látszólag, az eszközkezelőben is ujra raktam és semmi, majd mérgemben kihúztam belöle a tápot és most dugtam vissza kb 10 perce, akkuja régen nem jó, ki is van belezve, azaz táp nélkül volt és meggyógyult, már megint lát mindent!
Ebben az a legjobb hogy nem tudom miért és mit csinált, hogy a tápellátás megszüntetésével pedig miért javult meg??? Számomra ez rejtély!
Kicsit olyan mint amikor a haverom autorádiocd-jén nem működött a kiforduló előlap csak amikor akart és én zenét akartam hallgatni, de az befelé volt és semmi módon nem nyílt ki napok óta, csak lusta volt szét szedni a gazdája, erre én benyomtam ahol a sarkán kell és a második v harmadik próbálkozásra kinyílt, azóta sincsen semmi baja, hibamentesen műxik! -
hack69
aktív tag
-
spieler
csendes tag
Sok megbízhatónak tűnő cégtől rendeltünk már, és mindig kaptunk láthatóan bontott alkatrészeket is. Ugyan nagyon meg kell őket nézni, mert a kínaiak elképesztő szemfényvesztésre képesek. Az e-bay-en újnak árult ic-k például vagy mind bontottak, vagy nem működnek. Bosszantó dolog a rossz alkatrész miatt többször szétszedni egy gépet, vagy keresni a hiba okát, amikor úgy gondolom, hogy biztos nem az "új" alkatrész az, közben mégis...
A 0Ft-os bevizsgálásról már ne is beszéljünk. Múltkor járt nálunk egy gép, amivel már foglalkozott egy olyan szerviz, ami az ingyenes bevizsgálást nagyban hirdeti a weblapján. Az ügyfél elcsábult, majd miután nem tudták megcsinálni, elhozta hozzánk. Mi már nem tudtunk rajta segíteni. A lapon az összes bga meg lett sütve hőlégfúvóval, még a processzorfoglalat is barna volt, és erősen szorult a belefolyt valamitől... Tegnap szétszedtem egy Acert, amiben valaki korábban "újragolyózta" a video IC-t (Intel 965). Utoljára nyúltam volna ehhez az IC-hez, annyira nem jellemző az Intel bga-k hibája. Az áláfolyatott cucc sötétbarnára volt égve, a panel egy ponton volt melegítve, és olyan szinten domborodott a bga alatt, hogy ott biztosan szakadtak a pad-ek vagy a tokról, vagy a lapról. Az ingyenes bevizsgálás annak éri meg, aki 0Ft befektetéssel, aktívan legfeljebb 1,5 órát foglalkozik egy géppel, megmelegíti, és vagy jó lesz, vagy nem. Már csak azt nem tudom, hogy az ilyenek mennyi garanciát vállalnak egy javításra? Mert ha annyit, amennyit kéne, akkor nem tudom miért csinálják még mindig azt, amit.
-
spieler
csendes tag
Csak egy kis, kétemberes szervizben dolgozom, viszont igyekszünk minőségi munkát végezni. Amit cserélni kell, azt ki is cseréljük, és érdekes módon, utánunk nem maradnak "javítgatási nyomok" egy alaplapon.
Igen, sütni kéne az alaplapokat, de bevallom, nem szoktam.
Amiktől tartok, azok az extrém gyenge minőségű vékony, kék HannStar, illetve Compal lapok. Még a kezdet kezdetén sikerült ezekből egy-kettőt kinyírni, de szerencsére nem ügyfélé voltak. Tisztában vagyok azzal, (illetve a zacskókon is rajta van a figyelmeztetés) hogy ezek párára érzékeny alkatrészek. Gondoltunk is az ezek kezeléséhez megfelelő körülmények biztosítására. Viszont a precíz forrasztási hőmérséklet, és hőprofil betartása mellett még nem volt ennek hiánya miatt bekövetkező problémánk.
Te amúgy márkaszervizes vagy? Nem tudsz véletlenül megbízható forrást nVidia IC-kre? A kínaiak többször átvertek, a legutóbb küldött, valóban új MCP67MV-A2-k nem működtek (több gépben próbáltam, az eredetit visszarakva ment a gép), illetve volt hogy bontott lomot küldtek, szóval teljesen kiszámíthatatlan a dolog, és mindig vizsgálgatni kell a kapott alkatrészeket... Képesek leköszörülni a mag tetejét, és lézerrel belegravírozni a hamis, 09-es dátumkódot olyan alkatrészekbe, amik akkor talán már nem is voltak gyártásban.
-
Kukti
tag
-
SDA
csendes tag
Nem! Ott még nem is kapcsol ki, cs lecsukás közben csíkozódik, aztán visszajön a normális kép, megint csíkos lesz....és így tovább, majd pár centire kikapcsol, mint ahogy azt kell is.
Ha azon a részen, ahol a jelenség látható, megállok és mozgatom, akkor előbb utóbb kitisztul a kép... ezért is nem értem...
-
-
alexus1
csendes tag
Közben megoldodott a gondom.A vista nem latta de a telepitö latott egy 10 gb-os particiot aminek a neve: PQSERVICE volt.Arra gondolok hogy ezen a particion valamifele virus volt (esetleg valamifele bios virus)Partition Magic-el formaztam ,töröltem es hozzaadtam a d particiomhoz idaig azota nem kapcsolt be a gep.Remelem nem lessz kessöbb sem gond vele.
-
Ahanybika
csendes tag
IC hiba?!
Hmmm nem hiszem, hogy az lenne a hiba, mivel az eddigi tapasztalataim tanulsága szerint, ha egy IC rossz akkor végleg rossz.
Tehát nem működik egy ideig "tökéletes" módban, mivel ha a benne lévő logikai kapu kiég akkor ott szakadás van és nincs áram vezetés, na de mind1...
Olvastam valahol olyat, hogy maga a megvilágítás rossz, amiben látok némi fantáziát, mivel hosszú pihentetés után észrevehetően tovább van világítás aminek "periódus ideje" persze rohamosan romlani kezd.Szerinted ésszerű ez a megközelítés Pulsar?
ui.: Az első hozzászólásomban elfelejtettem megemlíteni, hogy mielőtt jöttek a problémák, a képernyő felnyitás- gép bekapcsolás- után stb stb ... , után vöröses árnyalatban pompázott ami persze később kitisztult.
-
Viperator
őstag
Szia! Köszönöm a választ!
A chipset drivere már telepítve van.
Utánanéztem az Everesttel (Számítógép/összegzés alatt) és az ismeretlen pedig az akkumulátor (Perifériák alatt, kétszer Akkumulátor - ismeretlen). Minden bekapcsoláskor mindig megjelenik egy hibaüzenet (sosem lehet bezárni) és az üzenete pedig: A Windows nem tudja betölteni a Battery telepítőprogramját. Segítséget a hardver gyártójától kaphat."
Utánanéztem és nem találtam megfelelőt.
Üdv!
-
újoncrs
csendes tag
Ok
Sajna másik gépbe nem tudom bedugni mert be kell szereznem egy átalakítót és ez még várat magára egy kicsit
De a fejlemények szerdán megjött az új egy samsung 120 gigás felraktam rá az xp-t müködik is rendben de egy ponton elakadtam,,nem tudok vezeték nélküli kapcsolatot beállítani ami egy sweex wireles lan pc card 54mbps-rol müködne legelső gond az volt hogy nem ismerte fel az xp ,letöltöttem a driver-jét telepítettem igy már felismerte utána mikor elinditom a hálózat beállítás varázslót akkor azt irja ki hogy az eszköz le van választva és igy nem tudok tovább lépni .
Mi lehet vele a gond???
Ja azt hozzátenném hogy kábeles megoldással megy a net.
Meg még annyi hogy mikor telepítettem az xp-t akkor a legelejétől fogva a sweex be volt dugva a helyére,lehet ez nem tett neki jót??Vankét kis led a sweex-en egyi a status ez akkor villog mikor nem ismeri fel az xp a másik pedig activity mikor felismeri az xp akkor mindkettő egyszerre villog ,és smc rutert használok. -
hardverarc
csendes tag
az a helyzet,hogy megvan tisztítva a gép telhessen(alkohollal is át van törölve a hűtő,szóval semmi kosz-ilyesmi),szóval nagyon para.Meg a venti állandóan zúg,eszméletlen hangos.
beviszem...elméletileg az akkura 1év gari van külön,aztán rendeletésszerűen használtam mindig
áhhh esküszöm,többet nem veszek nevesincs sz*rt.... -
hardverarc
csendes tag
sziasztok,nekem olyan problémám lenne,hogy van egy albacomp eco trvl. v8,és 47%nál mindig kikapcsol a gép! egyszerűen nem tudom felfogni,hogy mi baja lehet, 50-100%ig való töltés meg órákig tart! szerintetek bevigyem szervízbe?(2év van rá még majdnem) vagy egyből elküldenek engem a francba ilyen dolgok miatt?
és még olyan probléma is van,hogy 70-75 fok alatt szinte nincs is a gép! állandóan ventilátoros-hűtéspadon van! szóval a legoptimálisabb esetben is ennyi...pedig egy normális gép nem megy fel 65C fölé...
üdv -
Erasmus
őstag
szia! win xp volt fent, aztán újonnan is ezt telepítettem. eredetileg minden működött rendben a win xp-s felállásban, kb. egy hónapja jelentkezik ez a bug. azóta telepítettem újra a wint, azt gondolva, hogy ez megoldja a problémát. linuxot még nem próbáltam, de win7-telepítőt elindítani igen: amint bootol az oprencer, már előjön a hiba. egyébként nem kellett hozzá sosem billentyűzetdriver.
a lényeg: külső, usb-s billentyűzettel gond nélkül használható a gép, csak a beépített keyboarddal van a fenti misztikus gond.
kösz.
-
tadid
csendes tag
Helló!
Pulsar nagyon szépen köszönöm a segítséget. A tanácsodat megfogadva, kivettem a winyót (a Hp szervízzel való beszélgetés után, kiderült, hogy a winyót és a memóriát lehet bővíteni garanciavesztés nélkül), leformátáltam és lám csoda működik. Az utolsó pillanatban sikerült megcsinálni, mert már reggel vitte volna a háztól házig garancia futára, de éjszaka sikerült a tanácsodnak köszönhetően megcsinálni. Így lemondtam és most nem vagyok gép nélkül.
Még egyszer is köszönöm a segítségedet. -
újoncrs
csendes tag
a jelenség :
kattog fura hangja van , nagy kék háttérben volt valami szöveg valami ne károsodjon ezért ujra inditja a gépet utána mikor ujra indult még mielött betöltötte volna az xp átvizsgálta a merevlemezt ez már nem ment végig befagyott utána már be se töltött.Ma reggel bekapcsoltam ment minden rendesen 1 óra hosszát aztán megin ujraindult azt onnantol semmit nem csinál be se tölt.
Az akksinak lehet köze hozzá ,hogy behalnak a merevlemezek mert csak plussz sulyként funcionál benne annyira kuka?bár gondolom ez hülye kérdés volt
-
újoncrs
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad T480s 14" FHD IPS i7-8650U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Kedvező ár! HP 4540S laptop (15,6/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX)
- Hibás? Dell 7410 laptop (13,3FHD/i5-G10/16GB/256SSD/Good)
- Kedvező ár! Lenovo ideapad 320 laptop (15,6FHD/I3-G7/4GB/256SSD/Magyar)
- Kedvező ár! Lenovo X1 laptop-tablet (13,5-3K/I5-G7/8GB/256SSD) + ceruza
- MacBook Pro M3 14" Hibátlan/8GB/512ssd/Akku 96%/1-3 hónap gar./p4209
- Dell Latitude 5510 Erő, megbízhatóság, elegancia!
- Lenovo LOQ i5 12450HX, 16 GB DDR5, 1TB SSD, RTX 4050 Gamer laptop
- 2015 MacBook Air 13 / i5 / 4GB / 128GB SSD / 74% Aksival / Eladó ! ! !
- Macbook Air 2019 A1932 8GB/128GB Akku 87% Silver megkímélt
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix OC RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya!
- Samsung S23 Ultra 256/8GB Fehér / Új állapotban / Áfás számlávál / 12 hónap jótállás
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest