- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Teljes a kép a OnePlus Nord CE5-tel kapcsolatban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Makifeju #14009 üzenetére
Itt nézd meg.
http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows/change-file-open-program#1TC=windows-7
Először nézd meg, hogy melyik progit írja, melyik van kijelölve, mert az a jelenlegi alap értelmezett. Ha az számodra ismeretlen, el is távolíthatod, mert csak galibát okoz ezek szerint -
vid kari driverből próbáltál már újabbat vagy régebbit?
(#10727) Márkito
Nem teljesen értem a problémádat. A win folyamatosan szedi le a frissítéseket, amivel szépen hízik a rendszer. Bármilyen progit felraksz, hiába nem arra a wincsire, dll-ek, ezaz akkor is megy oda, így persze, hogy növekszik a méret.
A folyamatos írás aktivitás az NTFS sajátossága. A rendszer folyamatosan optimalizálja a winyón a file-ok helyét, egyszerűsítve mintha háttérbe futna a defregmentálás mikor van szabad kapacitás rá. -
válasz
Zsolti1987 #4077 üzenetére
köszi, már képbe kerültem.
Az inverterrel különben nem mondott hülyeséget. Egy új lcd-ben a fénycsövek meg tudnák jobban hajtani az invertert, ami "elpukkanhat". De ha fél évet még kibír, akkor már megérte nem most cserélni -
válasz
Zsolti1987 #4075 üzenetére
De végül is mindegy nem? Mert ha forrasztott, úgy is rajta van az új kijelzőn. Ha meg nem, akkor meg ott az eredeti.
Vagy én értettem most valamit félre? -
válasz
Zsolti1987 #4073 üzenetére
nem tudom mi a kérdés.
Vagyis egyet találtam, és arra a válasz az, hogy igen. HP laptopoknál is elő fordul, hogy a kijelzőn van az lcd kábel, és forrasztott. Sőt, ez a gyakoribb megoldás. -
válasz
Sogi555 #2686 üzenetére
nem kell félni. nem olyan gáz szétszedni. de van egy ilyen kafa kis oldal is ám
azt még próbáld ki, szokott segíteni egy ideig, hogy meleg csapvízben kimosod a ventit. Nem vicc, és a közepét befújod WD40-el. Víztaszító hatású (is) a cucc, és ken is rajta. Valameddig megoldja a problémádat ha most nem akarsz, tudsz rá költeni, de pár hónapon belül cserélni kell a ventit.
(#2689) Atos23 aksira reagálnék. Mondjuk okos ember nem fizet ki 20k-ért után gyártott aksira, mikor néhány ezer forintból kicserélik az ilyen helyeken az aksi celláit
-
válasz
nagypasztor #2570 üzenetére
hát igen, mert akkor szokta leállításnál írni a file-ok konfigurálását nem?
de viccet félre téve, én elő körben wincsire tippelnék.
-
válasz
nagypasztor #2568 üzenetére
tiltsd le a frissítések telepítését
egyébként gyári a win?
-
válasz
ZsoAnn Dark #2108 üzenetére
egy kölcsön proci cserét ha tudsz szerezni, azzal még érdemes lenne kipróbálni.
-
Hali!
hát acer invertert még nem néztem, de általában úgy néz ki a dolog, hogy a bemenő oldala 3 csatlakozás van. két szélső szokott lenni a táp (általában 0 és 5 volt) és a középső a vezérlés. Amivel én találkoztam ott a vezérlő lábat ha testre raktam akkor világított a maximumon. -
hát van az alaplapon egy áramkör rész, ami szabályozza az inverterre jutó feszt, amitől állítódik a fényerő. Az inverterbe bemegy 3 vezeték. két táp, meg egy vezérlés. ezt a ve3zérlést kell vagy a földre, vagy a táp-ra húzni, és akkor fel kell, hogy világosodjon a fény...
így kiderítheted, hogy az inverter működik vagy sem.. -
válasz
spieler #1960 üzenetére
látom Te is szakmabeli vagy
Szóval ami még fontos, és igencsak ki szokták felejteni a folyamatból, és a panel élettartamát igencsak rövidíti a kisütés. Egy BGA csere előtt a panelt legalább 24 órán át 90 fokon kéne "sütni" az alkatrészt páramentesen nitrogén szekrényben tárolni. Ezek persze mind, mind csak "apróságok" de lényegesen megnövelik cserék jó/rossz arányát. a másik, ha már a fluxot említetted, hogy elég sok helyen láttam már, hogy ólommentes panelen ólmos forrasztásra való fluxot használnak.. nem jó.. error.. nem szabad.. de ezeket úgy sem tudod elmagyarázni a barkács zseniknek! -
"Ez egy VGA BGA hiba, valószínű garanciában nem lapot cseréltek neked hanem újraforrasztották azt."
hát én még nem nagyon láttam olyan garanciális szervizt ahol így nyomják...
(#1956) dehecked A gond az, hogy ilyen hibákkal csak nagyon alacsony áron fogod tudni eladni, viszont a hibák magukban meg nem túl bonyolultak, ezért javíthatóak is. Jobban járnál, ha megcsináltatnád, és úgy adnád el.
-
válasz
hybridflat #1955 üzenetére
hát szerintem a vásárolt kijelzővel lesz a gond. Ezekbe a kijelzőkben van egy IC ami tartalmazza a kijelző típusát, max felbontását, méretét, stb... ezt az adatot rosszul olvassa ki. Ha tudod cseréltesd ki.
-
válasz
hybridflat #1953 üzenetére
egy fontos infó lemaradt... milyen gép ez?
-
egyszer pedig énis így jártam, de nem ugrik be mi volt a megoldás...
pedig mintha az lett volna nálam a megoldás, hogy az eredeti inverterrel ment, csak az egyik tekercset kellett kicserélni rajta...
a kapcsoló panel hibát ki tudod úgy próbálni, hogy kiméred, hogy a kapcsoló az alaplapom melyik két lábat zárja rövidre. De nem hiszem hogy ott lenne a gond. az vagy kapcsol vagy nem...
esetleg szedd szét, a CPU foglalatot kicsit takarítsd meg, és rakd össze ismét. -
válasz
Equitem #1924 üzenetére
vezérlő pult -> System (rendszer) -> Advanced (speciális) -> Sartup and recovery (indítás, és helyreállítás) és itt a System failure (rendszerhibák) nál az automatikus újraindulás elöl vedd ki a pipát. akkor látni fogod a kékhalált, nem ugrik el egyből. ha ez megvan a kékhalál kódból sok minden kideríthető
-
-
válasz
Bloodrayne2 #1900 üzenetére
szerintem nem éri meg... csak külföldön láttam, de ott 40k körüli ára van, itthon meg már 35-ért láttam ilyen gépet
-
válasz
Bloodrayne2 #1886 üzenetére
LCD vagy LCD kábel.
-
válasz
gonci89 #1879 üzenetére
semmi... de mivel ilyenkor arra az alkatrészre, ami cserélnek újra indul az egy év. Tehát ha tegyük fel megint beszarik, de már kifutottál az 1 évből a lap akkor is garis, és ki kell cserélniük.
de szerintem a procit sem ártana cserélni a lappal, mert gyanús, hogy elviszi a proci a lapot. -
válasz
Ahanybika #1866 üzenetére
hárt azért ciánt ne vagyél rá
, láttam én már olyan "IC hibás" gépet ami a word.ben néha karaktereket írogatott mint egy szellem
egyébként lehet. végülis egy vénycső, és mint ahogy otthon is úgy az is ki tud égni... de ezért írtam, hogy mérd meg az inverterre jutó veszt.
-
válasz
Ahanybika #1861 üzenetére
hát énis invertert mondtam volna elsőre...
de így lehet a vezérlő IC.
mérd meg, hogy az inverter mekkora feszültséget kap amikor válozik a fényerőd. ha ott is változik, akkor az alaplapon lesz a gáz, ha nem akkor a kijelzőn.persze, hogy ott jó, mert a kimeneteken nem állítasz fényerőt.
-
válasz
F4llen4ngel #1858 üzenetére
dugj rá egy monitort, és klónozd a két kijelzőt. Amikor elmegy az LCD-n a kép, elmegy a külső monitoron is?
a nincs kép mit jelent most? ha elemlámpával megvilágítod a kijelzőt, akkor sincs? -
válasz
udimension #1847 üzenetére
akkor marad a gari
-
válasz
udimension #1841 üzenetére
hát szerintem kábeles... de mivel garis vidd vissza mindenféleképpen...
azt azért megpróbálhatod, hogy megnyomkodod a kijelző közepét, mi törétnik... -
válasz
Erasmus #1797 üzenetére
szóval javallatok a kollégákkal összeülve :
- bios reset
- bios frissítés
- live windows, és főleg live linux kipróbálása, hogy úgy mit produkál...
- a hibát előidézve a bill lehúzása, majd visszadugásával mi a jelenség?
- végső esetben délihíd csere. van aki hasonló hibával találkozott már és az megjavult rá.ha nagyon nem bírsz vele elvállalom (ezzel foglalkozom fusiba)
és mivel érdekel a dolog, akár ingyen is, mert érdekel...
-
válasz
hardverarc #1802 üzenetére
vidd be!
nem küldhet el.. de szerintem megadta magát az aksi, a hűtés a normál koszolódástól és porolódástól koszolódik, és romlik a hatékonysága!
-
örülök, remek
netmesterke garis még a gép? mert akkor szerintem vidd vissza...
gregtom6 rá kell dugni egy másik gépre a wincsit, és simán lemented az adataid... milyen windowsod van? mert ki lehet kapcsolni, hogy ott maradjon a kékhalás, és akkor okosabbak lehetünk
diego0204 hát ha se itt se ott, akkor VGA gyanús erősen. dugd rá a moncsit amikor még van, és úgy nézd meg hogy egyszerre megy el a kép?
-
válasz
netmesterke #1787 üzenetére
hát a bill-es dologra nincs ötletem. a másikra viszont az, hogy valószínű már koszos a hűtő, illetve ventilátor, a paszta is elöregedhetett, ezért már nem annyira hatékony a hűtés. Ha szétszeded, kipucolod, és újra pasztázod valószínűleg megjavul.
-
válasz
Erasmus #1780 üzenetére
milyen windows-t raktál fel? Linuxal próbáltad? Esetleg létezik hozzá bill kontroller driver?
Ha betöltődött a bill, próbáld meg, hogy kihúzod meg bedugod akkor mi lesz?
ha sokáig nyomsz egy gombot Ű(win), akkor elkezd sípolni?(#1782) bvvitya garis még? ha igen szerintem vidd vissza... ha nem...
kapcsolót bekapcsoltad? Tudom, hogy láma kérdés, de én is jártam már így -
válasz
újoncrs #1779 üzenetére
nem hiszem, hogy az aksinak köze lenne hozzá.
minden esetre ha tudod dugd bele egy másik gépbe másodlagos wincsinek, és nézd meg, hogy a HDD sentinel esetleg valami SMART reader progival olvasd ki a HDD hibáját. Abból azért okosabbak lehetnénk, hogy mi okozza a meghibásodást
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- eBay
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Minden, ami Unreal Engine
- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Eladó Asus laptop! Használt netezèsre tökèletes ppt stb...
- DELL XPS 9550
- HP ProBook 650 G4, 15,6" FHD IPS , I7-8650U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, LTE, W11, Számla, 1 év garanci
- Lenovo Thinkpad P14s G2 Profi Tervező Notebook -Ryzen 7 Pro 5850U 32/1TB Radeon Pro 4GB!
- 27% SZÁMLÁVAL! HP Omen 17 QHD 240Hz / RTX 4090 / i7-13700HX / 32GB DDR5 / 1TB SSD! BeszámíTOK
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3073, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Újszerű, Karcmentes,256GB
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest