- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
bLaderzZz
csendes tag
Sziasztok,
Újrahúztam a gépen a Windows-t, feltelepítettem minden szükséges drivert, és azt produkálja, hogy startup után nagyjából 10-15 percig szaggat az egér, a billentyűzet véletlenszerűen nem érzékel leütéseket, de a 10-15 perc leteltével minden a normál kerékvágásban megy. Így annak az esélye, hogy rossz a touchpad kiesett - lehetséges szerintetek, hogy memória hiánya okozza a gondot? 2 GB DDR2 van a gépben, szerintetek egy +2-es bővítés segítene a gondon?
Köszönöm,
bLaderzZz -
magician603
csendes újonc
Tápról, meg akksiról is ugyanazt csinálja. Típushibára gyanakodok én is. Még egy típushibája van, mégpedig a tápcsatlakozó aljzat és négy év alatt háromszor volt emiatt szervízben. Szóval nem lepődök meg. Másik HDD-val sem csinált semmit. Még a bios-ig sem jutok el. De azért köszönöm szépen a segítségeteket!
Üdv
-
tlacika
csendes újonc
Szia!
Tudsz vagy tudnátok valakit ajánlani, aki foglalkozik GPU cserével (lehetőleg BP vagy környéke), mert akiket én találtam azt mondták nem lehet és alaplapot akarnak cseréltetni velem, de az meg totál nem éri meg gazdaságilag. Illetve olvastam, hogy elég sok a kókler...
Köszönöm előre is.
Laci -
pataslogeza
aktív tag
-
Koppy96
tag
Én nem tudom elönteni mi lehet a baj..
Most működik rendesen. Ha mozgatom a töltőt a laptopban nem szakad meg a töltés.
Reggel úgy tudtam működére bírni, hogy összedugtam, beindítottam és akkor nem töltötte, szóval kihúztam a tápot a konnektorból és bedugtam újra, így már jó volt. -
gallus
aktív tag
-
-
ikerpatron
csendes tag
Érdekes tünet. Talán jobb lesz, ha rendelek Ali ról új alaplapot, mert én innen tovább semmit nem tudok tenni. Így pocsékolja a Magyar a pénzét. Pedig jajj de tudom hogy csak pici dibag meg solder kéne. Basszus. Akkor se dobom el ezt a gépet. Jó lenne ez arra amire kell. Viszont megoldást látatlanba meg végképp.... senki nem tud. Azért írtam be, hátha mégis járt valaki már hasonlóképp.
-
embe
nagyúr
Na!! Ilyen alap dolgokon túl vagyok.
természetesen úgy is tettem fel újabb drivereket mint amit a W10 tett fel, illetve a legfrissebbet amit találtam csak azután tudtam így is, miután a speciális indítási lehetőségek között letiltottam az aláírás ellenőrzést.
Én azt nem értem, hogy a DELL-es exe kiterjesztésű drivert miért nem hagyja "normál" módon telepíteni.
-
embe
nagyúr
De semmilyen DELL wifi drivert nem enged fel.
Végül egy sokadik, akármilyen oldalról levadászott cabinet fájlokat tartalmazó drivert tallóztam be.
Természetesen speciális indítási lehetőségek közül az aláírás ellenőrzés kikapcsolása után.Ezzel a jelenséggel már találkoztam olcsóbb Inspiron gépnél. Ott az volt a válasz, hogy olcsóbb kategóriánál előfordul. Na de ez egy Latitude. Dell support sem tudott segíteni. Csak a szokásos kérdések: Tuti jól választottam-e op. rendszert stb.....
-
pataslogeza
aktív tag
Delelott nem volt idom rendesen valaszolni.
Azert akarom forrasztani, mert a laptopom hutese nagyon alul van meretezve, es ki akarom cserelni valami normalisabbra. Illetve mar kicsereltem, jobb is lett a hutese de meg most sem jo, csak jobb valamivel. Eddig 100% terhelesnel 100 fokon es 2,9ghz-en ment a 3,4ghz helyett. A barkacsolasom ota szinten 98-100 fokon megy de mar nem csokken az orajel, vegig 3,4ghz-en megy 100% terhelesnel, szoval jobb lett de meg mindig nagyon forro. Mult heten meg beszereztem egy nagyon igeretes hutocsovet hutobordaval es mar sikeresen meghajtogattam a megfelelo szogbe, de a hutocso talpa, ami a processzorra fekszik fel, fel centivel arrebb van a kelletenel, es ezt akarom a megfelelo helyre raforrasztani a hutocsore.
Ennyi a tortenet.
Amugy az elmult nehany napban kilyukasztottam meg szettortem jo par hutocsovet de gaz egyikbol sem jott ki, viszont valami por szeru anyag volt a csovek belsejeben. Ezert kerdezem mifele gaz, mert ezekben nem volt semmifele gaz, ez tuti. -
SunMount3r
nagyúr
Folyamatosan fut a Sentinel a háttérben és a szerint minden OK a HDD-vel. De azt észrevettem, hogy akkor pl. fokozottabban jelentkeznek a belassulások amikor már csak kb. 4GB szabad hely van a vinyón. Ha ezt feltornászom 10GB köré, akkor már jobb a helyzet. (Win7). De alapból, fizikailag nem hiszem, hogy baj lenne a vinyóval.
-
Syfell
újonc
KÍnos, nem találok a lenovo oldalán a laptopomhoz illő CHIPSET drivert. Se Windows 8.1 se Windows 10hez. Lenovo Y700-15ACZ : Lenovo Share-it, Costumer Engagement Service, Utility for Windows 7, OneKey Optimizer, BIOS Update, Realtek LAN, Camera driver, Realtek Audio driver, Genesys Card Reader, Disk DPIM AC Mode Power settings, Bluetooth driver, WLAN driver, AMD VGA driver.
-
pataslogeza
aktív tag
Természetesen nem gondoltam hogy örökké fog tartani, valószínüleg meg kell majd ismételnem 2-3 év múlva, de a lélnyeg hogy nem kell alkatrészt cserélni, hanem csak tisztítani. Olyan ez mint az olajcsere a motorban. Nem a motort cserélem hanem csak az olajat de azt rendszeresen.
-
Sajtqukac
tag
Már több routerrel is meg lett nézve, valamint a telefonról megosztott wifinél is ezt csinálta. Kali Linux alatt már látja a kártyát de ugyanaz a hiba itt is megmarad. Ha csak annyit csinálok hogy pingelem folyamatosan a routert vagy a google-t akkor nem változik semmi, de amint egy chrome-ot akarok tölteni vagy youtube-ot akkor meghal és sem a Google sem a router nem pingelhető tovább csak ha újra csatlakozok a wifihez.
-
sebo
tag
Én is szoftveres gondra tippeltem, de attól volt egy kis pánik, mert a gép nővéremé és nagyon kell még neki a hét végéig. Szóval köszi a választ.
Szeptember végéig garanciás, úgyhogy a hűtő miatt elküldöm, hogy csinálják meg garanciásan. Ezzel kapcsolatban viszont lenne még egy kérdésem.
A gép burkolatán van néhány repedés. Mire lehet számítani a szerviz részéről, ha cserét kérünk? Illetve a tisztítás ügyében? -
NEMO1968
őstag
Szia!
Mennyi időt bírnak átlagban ezek a ventillátorok?
Az első HP-m ventijét kentem meg ugyanígy, mielőtt eladtam.( nem volt még hangja,de ártani nem árt)
Azóta is az a venti pörög benne, immár 8 éve.
Szerintem 2-3 év után, ha kerreg, ha nem, érdemes megkenni picit(megelőzni a bajt),és elmegy az örökkévalóság +2 napig. -
pataslogeza
aktív tag
Anyámék laptopjában ugyanigy morgott a ventillátor, amit ma szétszedtem, a ventillátort kitakaritottam, meg raktam a tengelyére egy csepp műszerolajat és most szinte hangtalan. Majd megcsinálom ezt az u180 ventillátorával is, hátha az is rendbejön ettől
Jobban szeretem felderíteni a hibát és javítani ha lehet, mint azonnal cserélni.
-
-
-
-
tlala
addikt
Tudnál nekem is tanácsot adni?
Van egy öregecske Lenovo 3000-esem (N100, 0768), amely még mindig remekül működik (szép kép, jó billentyűzet) - asszony nagyon szereti.
Az a bibi állt elő, hogy bekapcsoláskor a venti felpörög és lassan megáll - mint amit a vezérlés állít le, semmi hibaüzenet. És soha többé nem kapcsol be - így a proci nagyon forró, és a gép belassul.
A hőmérséklet érzékelőre tippelek. Te tudod, hogy ezekben hol van az érzékelő?
Hamarosan újra pasztázom, addig még terjed a tudásom, meg esetleg ki tudom cserélni a ventit - de tartok tőle, hogy a gond máshol lesz. -
Köszi a választ, viszont a vibrál a kép lehet nem volt egyértelmű: elcsúszik a kép (összetolódik) valamint más színű elemek (kb csíkok [zöld leginkább]) keletkeznek. Nekem nem simán háttérvilágításnak tűnik, sokkal inkább LCD panel hibás működésére. (vezénylés, kábel, stb.)
Legutoljára pl a képernyőn megjelent bekapcsoláskor 6 db négyzet (felosztotta a képernyőt egyenlő darabokra, és mind más árnyalatú volt. -
sirkope
tag
-
morbias2
aktív tag
-
F_Gergely
őstag
DC csatin bemegy a fesz, aztan valahol a rendszerben "eltunik" es az akksihoz mar nem jut el, illetve bekapcsolni se lehet. Egy youtube videot talaltam ahol hasonlo volt a gond ott a srac az akksi csati kornyeken forrasztott valamit de hogy mit pontosan az "titok" mert csak azt demonstralta hogy javit jopenzert meg megcsinalja az embernek. En a toltesvezerlore tippelek de nem tudom hol keressem mit merjek. Alaplapot venni bele meg nem erdemes mert nem eri meg. Szervizbe szinten nem eri meg eladni, horror arat kernek.
-
kiralytigris
csendes tag
Miután hazajöttem este kipróbáltam úgy, hogy kivettem az akksit és tápkábellel indítottam. Először elindult majd egyből újra indult. Betöltött a windows. Majd egy 15 perc múlva leállt. Miután újraindítottam, ment egy órát. Rendesen működött. Gyorsan lementettem az adatokat róla. Neteztem egy kicsit majd kikapcsoltam.
A garancia kicsit necces lesz mivel kint élek Angliában, a gépet pedig Magyarországon vettem és mit ad isten otthon vannak a papírjai. Szóval mire legközelebb hazamegyek csak akkor tudom intézni.Egyébként ha az a problémája amit írtál, az kb mennyibe kerülne javítva?
-
kreten67
senior tag
Na látom azt hogy a régi hozzászólást előresorol a böngészőm néha néha indokolatlanul,másnak is csinálja a gépe!
"3.Az lvds áramkör ami az alaplapon van és ez felel azért,hogy az inverter megkapja a neki járó feszültséget,ha ez nem megy szintén sötét marad a képernyő. Ennek.Ennek a javítási költsége 15-20 ezer forint."
--- ezt a verziót én 1 vezetékkel és 3 forrasztással direkte szoktam kötni(a bekapcsolás pillanatától bekapcsolja a ccfl csövet,fényerőszabályzás marad,de a képernyő lecsukására és alvóban is világit a háttérfény.
Nem tökéletes,de gyors és olcsó megoldás. -
b1sti
senior tag
Én a pasztára és a ventire gondoltam... Sajna annyira nem értek még a dolgokhoz, így kérlek mondd el nekem, hogy mi az az MCP?!
A másik noti esetén én is egyből a külső monitor használatára gondoltam, de a vga terhelő progi nem jutott eszembe. Régebben, pár évvel ezelőtt használtam ilyen programot. Melyiket lenne érdemesebb használni notin vagy melyik most a "legjobb" ilyen program?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobil flották
- Hálózati / IP kamera
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sweet.tv - internetes TV
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Autós topik
- Extra D betűvel jöhet GeForce RTX 5090D utódja
- További aktív témák...
- Használt 2022-es MacBook Air 13 - M2-es processzor, 8GB RAM, 256GB SSD
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - Cseh billentyűzet - 224 ciklus / 88% - 1 év garancia
- Új - Macbook Pro 13" M1 - 2020, 16GB RAM, 1 TERA, touchbar - Apple garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia (56)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 512GB, touchbar - garancia (63)
- HP 635 laptop eladó
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest