- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sawyer7733
csendes újonc
Hát a hálózat stabilitását nem tudom, mérgemben este szétkaptam teljesen a gépet, (táp még garis úgyhogy nem mertem szétszedni), de minden csatit jó erősen rányomtam az alaplapra. Ugyanúgy szar volt bekapcsolásnál, kivettem egy ramot, cmos reset és tökéletesen ment egy rammal. Aztán kikapcs, megint cmos reset, betettem a második ramot is és most hibátlanul megy... Dehát mozgatva sem volt a gép hónapok óta, tehát nem mozdulhatott ki a ram, se az alaplapi 2x8 pin, se semmi...tehát fogalmam nincs mi oldotta meg a gondot.
Ja meg memtest86-tal végignéztem, 0 hiba van a ramoknál.
Mondjuk az érdekes, hogy a befagyás, belassulás előtti pillanatokban eldobálta az ethernet adaptert, meg az usb-s billentyűzetet, meg recsegett a hang/vagy egyáltalán nem volt. Igazából nem látok összefüggést... Lehet nem kapott elég delejt a lap? -
-
Pete55555
addikt
-
AndrewTdi
addikt
tehát a régi ssd amit kivettem (Hynix), azon van egy windows, amivel használva volt a laptop.
Van itthon egy Samsung 980 ssd-m (amin annó a régi pc-m rendszere volt), azt tettem bele próbának a gyári laptop ssd helyett. Reméltem, hogy ezzel ki tudom szűrni, hogy az ssd a probléma vagy sem. Ezt az utólag belerakott Samu ssd-t szintúgy nem ismerte fel a Bios az esetek 80százalékában. Néha meg eljutott a win betöltésig. Emiatt gondoltam rakok fel erre az ssd-re egy új windowst. csináltam egy win telepítős pendriveot. A windows telepítő elindul, de amikor ki kellene választanom, hogy melyik meghajtóra szeretném installálni a wint, akkor az ssd-t szintúgy nem érzékeli, ahogyan a bios sem. Ahogyan ezt a gyári ssd-vel is teszi
Remélem érthetően írtam. -
canadaa
tag
Eddig mikor néztem, csak Windows-ban láttam már. Feladatkezelőben is egyből látszik a 0.8Ghz és meg sem mozdul akármit csinálsz. Újraindítottam, utána meg azonnal normális volt. Egyszer volt hogy nem volt jó restart után sem, de még1 után meg igen. Akkor BIOS ben nem néztem közben az órajelet.
Hiren's -el ránézek majd legközelebb vagy linux live cd-vel, de mivel restart után simán jó a rajta lévő OS -el is, lehet nem sokat bizonyítok. Max ha épp elkapom, hogy a linux-on is be van állva az órajel fixre, akkor kizárhatom a szoftveres okokat.
BIOS Load defaults: Ezt megnézem majd ha megint csinálja. Viszont BIOS update most resetelte is.
-
lorincmate
tag
Elnézést. Nah, elindítom a gépet és a képernyő fekete marad semmi nem jön be még a bios sem. Viszont a ventillátorok forognak, a merevlemezek zúgnak, ledek világítanak ahogy kell. Sípolás, pittyenés nem hallható. Régen is előfordult néha ugyan ez a probléma de akkor, ha másodjára indítottam mindig elindult. Most indíthatom akár 100x akkor indul el rendesen.
-
Dyingsoul
veterán
Letiltottam igen, de ugy is próbáltam hogy engedélyezem (cmos reset után engedélyezve van, próbáltam azokkal a beállításokkal is meg ugy is hogy letiltottam)
bill és egér is van, müködik megfelelően (ps/2-es mindkettő, hiren's boot cd-vel mini xp-ben tökéletesen müködnek).
Most egy másik HDD-t készitek elő, hátha azt kicserélem és jó lesz..
-
Dyingsoul
veterán
Ezt már mindet végigzongoráztam, a régi hardverelemek mindegyikével (itt megjegyezném, hogy az összes újonnan belepakolt hardverrel is felállt korábban a rendszer és működött, onnantól voltak problémák, hogy töröltem az ati drivert de ez már nem releváns mivel a vinyót azóta formáztam is, de mégis ugyanazzal a hibával küszködök azóta is.)
Biosban a hőfokok tökéletesek 38-45 fok között van a CPU.
-
1501N
tag
Szia! Kösz a tippeket!
Sajnos tápot nem tudok cserélni, mert a cpu mellett van egy csati, amilyen itthon egyik tápon sincs - lehet valami Amd specifikus dolog? (2x4-es úgy emlékszem)
Az orthos nem fut hibára, próbáltam több félét benne. CPU 40 Celsius körül, egyszer felugrott 48-ra, de csak egy percre.
A ramokat kivettem, visszatettem.
Sajna a probléma megmaradt. A tesztek alatt elég sokszor meghalt a gép, de mivel elég véletlenszerű volt eddig is, így nem merem állítani, hogy miatta.. -
Montesantos
senior tag
Azt nem próbáltam hogy csak azt az egy ventit dugom be (kicsit macerás a vezéteket kivarázsolni) ez az utolsó venti a vezetékek végén.....
A ventin van egy 3 tűs csati ez a ventillátort üzemelteti, a ledes világításnak 2 tűs csatija van..... ha bedugom ezt a két tűset akkor ver le mindent..... amúgy nem tudom honnan indul nem én raktam anno össze pár napja hozza ezt a hiba jelenséget
Biztos nem sorba vannak kötve
-
Robokutya
senior tag
Akkor maradjunk a véletlen egybeesés effekt fennállásánál
-- más nem tudom ki lakik pláza és egyéb hasonló építmény közelébe
Ugye vannak ezek a wifizone-ás net hozzáférési pontok ezeket hogy lehet hasznosítani Semmi extra nem kell a csatlakozásukhoz?
Mert ha nem akkor pechemre ki esetem a hatósugarából.
Ugyan ez a szomszédom viszont rendesen tud csatlakozni, de primitíven keveslem a le és feltöltési (1-2 mega/sec) sebességet amit szolgáltat. A terminál központ Kispesten. -
Robokutya
senior tag
de ha visszakapcsolom akkor ő láthatja továbbra is .
Megjegyzem nem állok kapcsolatba semmilyen módon ezzel a ruterrel amit a szomszédom fog én elvileg nem is látom ezt a rutert.
Akkor ezek szerint felerősíthetik egymás vételét az adott körben levő ruterek?
vagy csak teljesen véletlen volt hogy megszűnt a vétele az adott ruternek.Amúgy imádom azokat a felhasználókat akik nem értenek a rutereikhez és szabad felhasználást biztosítanak másnak.
és ezért vesznek egy nagyobb csomagot és utána még az is lassú és nem jön rá a hibára
-
-
zzolika
aktív tag
Nem világít az egér, a billentyûzet sem villan fel postoláskor, púpos kondit sem láttam. Másik táppal is próbáltam. Nem jumpereltem semmit, nincs is sok az alaplapon.
Egy másik gépet szereltem, amiben elszállt az alaplap (bekapcsolás utrán rögtön lekapcsol). Annak az alkatrészeivel cserélgettem hogy mi rossz még benne, de minden jó volt. Másnap mikor kapcsolom be ezt a gépet a saját alkatrészeivel már nem ment. Lehet hogy valami átrakott alkatrész okozott gubancot, de nem valószínû, mert egy új alaplappal azok mûködnek hibátlanul. -
jkrisztian
aktív tag
Másik procival még nem próbáltam, de megkeresem a régit és bele rakom, azt hiszem kompatibilisek egymással. Cserélni az alaplapot nem tudom, szóval így nem tudom letesztelni. Van egy olyan adatkábelem amelynek a középső csatlakozója levált, az a kábel van be dugva a DVD íróba. Ez gondot jelenthet? Sata HDD-m nincs sajnos, venni most ezért nem fogok, már így is elég nagy anyagi cinkbe vagyok emiatt.
-
jkrisztian
aktív tag
Van hat giga ramom, kipróbáltam mindegyikkel, úgy is, hogy csak 1 gigát raktam be, úgy is, hogy négyet, hármat, kettőt, de ugyanaz mindig. A tápom 600w-t produkál, márkája npower. A CPU hőfokát a biosban néztem, nem volt vele gond elvileg mert 50 fok körül mozgott. Az alaplapi elemet kivettem, hátha az majd segít, de a helyzet változatlan.
A biosban milyen beállítás nem stimmelhet?
-
-
kmisi99
addikt
Valamiért az alsó ramfoglalat szarakodik ahol az egész probléma elkezdődött. Mozgattam én mindenfe. Ha az alsóban nincs ram akkor a gép elindul bár a win7 újraindul kékhalálozik stb de szerintem csak azért mert 2 ram DC be van egy meg nincs. Szóval úgy néz ki ez a ram megdögölhetett mert korábban az alsó ram foglalatba rakva jó ramot működött a dolog.
-
kmisi99
addikt
Eddig évekig jó volt. A ramokat mozgattam.
1. van 4 ram kivettem egyet megnézni majd visszraktam=szar a gép
2. kivettem a hibát okozó ramot majd a gépet bekapcsoltam=hibátlan
3. kivettem egy másik ramot és beraktam a szar ram helyére= kékhalál a windowsnál
4. kivettem ezt a ramot is a gépből amit átraktam= újra szar a gép pedig csak 2 ram volt a gépbe és azokat még csak meg sem érintettem. -
Sved982
csendes tag
Szétszedtem, megnéztem. A reset gomb úgy oda van pakolva, hogy annak nagyon baja nem lehet. Csatlakoztatva, odacsavarozva.
Csak felhívom a garanciális szervízt, hogy ők hogy állnak a témához... ha már garis, akkor foglalkozzanak vele, hátha...
Köszönöm az ötleteket egyébként! -
Sved982
csendes tag
-
dauphin
aktív tag
Szia! Ugyanaz a jelenség, mint előzőleg írtam neked: csak áramtalanítás után újra bekapcsolva bírható működésre a vasam.
Van valami ötleted? Ugye ez nem alaplap vagy tápegység problémát jelez? Nem szeretnék belebonyolódni egy garanciáztatásba, ami hetekig elhúzódhat, elfajulhat.
Bármilyen apró sejtés? Köszönöm előre is. Üdv.
-
dauphin
aktív tag
Tegnap megtörtént a visszaállítás, elindult gond nélkül a gép, rendesen betöltött a Win7 is, eddig minden rendben. A következő napokban kiderül, hogy újra előjön-e a jelenség. Mégegyszer köszönöm a segítséget.
Ha netán nem változik a helyzet, akkor még jelentkezni fogok.
-
Tomi0703
addikt
Én is. Köszi a segítséget!
Amúgy jó nagy barom voltam, mert azzal winyóval csak nem próbáltam meg telepíteni a win-t mivel azon van sok adat, de hát muszáj volt... Bár úgy emlékszem, mintha ezt próbáltam volna pár napja, de akkor nem működött, na mindegy, a lényeg, hogy megy. -
Tomi0703
addikt
Na, nem mókoltam semmit, hanem van itthon még 1 gép, átraktam abba. Viszont ott meg a Win betöltésénél (Win logó) tovább nem jutok. Átraktam a másik winyót, azzal indult minden, még próbálok valamit a másikkal (amin ugye volt a rendszer).
Na de itt van addig a winyóról a kép. Ahogy látom nem ő lesz a ludas, hanem talán a másik. -
baluka6
aktív tag
Na most 1gb rammal megy a gép, viszont most több ramot nem visel el maga mellett. ha beteszek még 1-et, mindegy melyik slotba, akkor nem ad képet. Nem melegszik semmi benne, egyszerűen sz@r valami...
Már semmi ötletem sincs. Ja és külön-külön mindegyik rammal jó, csak ne legyen benne több. -
-
Simba86
senior tag
valószínű, hogy a telepítő lett elrontva, mert fat32-re formázta a pendrive-ot a "tool", és ez okozhatta a bajt, mert a következő próbálkozásnál már NTFS volt és gond nélkül felment... nem értem, hogy ez miért volt probléma, pedig ez történt...
mindenesetre tényleg köszönöm, hogy reagáltál a mondandómra, mert te adtad az ötletet ahhoz, hogy ellenőrizzem a telepítőt, és amikor megnéztem, hogy valóban FAT32-es fájlrendszer volt rajta, akkor ugrott be, hogy anno NTFS-sel sikerült...
-
cuko
aktív tag
Bocsi, nem voltam egyértelmű!
Legelőször csak kiírta, hogy "cmos checksum error", de elindult a gép. Ezután kezdte produkálni a folyamatosan újraindulós hibát, amit cmos reset ideiglenesen javított.
Amikor legközelebb csinálta, kezdtem el próbálgatni a ramcseréket, az új biost, az új elemet (egyesével, nem mindent egyszerre), és ideig-óráig működött egyiknél-másiknál, de gyorsan vissza is tért a hiba, bármivel próbálkoztam.
(minden javítási kísérlet után csináltam cmos resetet, de nem minden alkalommal tudott bekapcsolni utána a gép, tehát az sem oldotta meg 100%-osan) -
-
haxiboy
veterán
Ha ramhiba nem kéne neki vinnyogni? Meg a win telepítés problémamentes, beírom a kívánt felhasználónevet, és az utána jövő ujraindítás már ezzel a bootlooppal zárul. 2 kiadást is felraktam egyik sem tettszett neki. Sikerült valahogy behozni egy grub4dos-t ott ha a loader nélkül indítom akkor megjelenik egy pillanatra a windows betöltőképernyő és ujraindul.
-
Söri0127
tag
Nos.
Hosszas kutyulás után kiderült, h az egyik ram a ludas, mégpedig az, amelyik, már régóta benne volt.
De az volt az érdekes, h csak azzal a rammal is végigment a telepítés, és mikor visszaállítottam biosban h hdd-ről bootoljon, akkor megint jött a szokásos hibaüzenet.
Ezt a ramot kidobva szépen megy.
Este legalábbis mentKöszönöm szépen a hasznos segítséget!
-
Söri0127
tag
Külön kábelen vannak.
IDE, igen. Van felesleges, esetleg cserélni kellene?
BIOSban a 1st, 2nd, 3rd device is optikára van állítva, esetleg mást is meg kellene nézni?USB-s a bill, de akkor is ez volt csatlakoztatva, mikor lekötve a hdd-t elindult a boot cdről.
Így is lehet a bill. a ludas? -
Söri0127
tag
Nos, a következő a helyzet.
Lekapcsoltam a vinyót, így a boot elindult a cd-ről, egészen addig, amíg ki nem írta h nem talált merevlemezt.
Visszadugva a hdd kábelét, a boot nem indul, újra bejön a "windows/system32/config/system fájl nem található" hibaüzenet.Merevlemez lenne a rossz?
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- HP ChromeBox G2, olcsó pici gép internetezésre.
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest