- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canadaa
tag
válasz
canadaa #52324 üzenetére
Fejlődött a probléma. Eddig "csak" beállt fixen 800Mhz-re és totál lassú volt a gép. Most legutoljára a tünet az volt, hogy Firefox-ban a youtube eszméletlen lassan töltött be, alapból a gép pedig annyira nem volt lassú, viszont játék is megfagyott (de a gép nem, restart sem volt). Közben megnézem HWInfo-val és a CPU frekvencia ugrált, fel 4.9-re, le 0.8-ra és oda vissza. (Ez nem az én gépem, így csak ha szólnak nekem akkor kerülök oda).
Hőmérsékletek rendben, később mikor jó volt néztem stressz teszt alatt is és stabilan 70-80 alatt hosszú teszt alatt is, nem throttle van ilyenkor).Egy windows restart után is ez volt, akkor rápróbáltam Ubuntu live cd-vel, powertop-al néztem a magokat, semmi ilyesmi nem volt. Reboot megint windowsba és akkor meg jó volt....
Elég nehéz ezt diagnosztizálni hogy előjön a probléma utána meg nem.
Megy egy hétig rendesen a gép, utána vagy beáll fixen 800Mhz-re vagy elkezd ugrálni a frekvencia.Viszont, más miatt, de volt nálam egy Corsair RM650x táp. Kínomban kicseréltem a benne lévő Seasonic 850W-os táppal. Hátha a táp nem tud stabil feszültséget tartani és azért ugrál, most egyenlőre azzal lesz használva, kiderül előjön-e így is.
Kérdésem, hogy elképzelhető ez a helyzet? Egy táp hibától azt várnám inkább, hogy lenne egy lefagyás, teljes újraindulás inkább.
Ezen kívül van még egy i5-10500T CPU-m, majd megnézem azzal is van-e hasonló. Ha nincs akkor gondolom alaplap hiba. Elég szegényes a felhozatal ezekből a lapokból sajnos.
Igaz elég ideges leszek, ha a 10500T-vel nem csinálja. Akkor meg a CPU rossz lenne? Nem nagyon láttam még rossz procit. -
válasz
canadaa #52322 üzenetére
Kb. mindent felsoroltál amire tippeltem volna.
A 0.8 GHz-et oprendszer alatt tapasztalod vagy már boot előtt is annyit ir ki?
2 dolgot néznék még meg.
Egyik egy másik oprendszer, akár hiren's pendrive win10-zel, a másik meg egy bios load defaults. Ez utóbbi elállíthat ezt-azt ami galibát is okozhat akár, nekem már 775-ös lapban is volt egy érték a defaultban amitől kékképernyőzött, de egy próbát megér, ha lemerül az elem akkor is meg kell találni a helyes beállításokat. -
chopin42
őstag
válasz
canadaa #44068 üzenetére
Hmm, peched van, ezt úgy hívják: choil whine (legalábbis szerintem 99,9%)
Nem garanciális probléma sajna. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mac mini (2023 with M2)
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Asztali PC , R5 5500 , 1080 Ti 11GB , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Bomba ár! Dell Precision M6800 - i7-MQ I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I K3100M 4GB I Cam I W10 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged