- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Operátor91
csendes tag
válasz
#58984960 #20520 üzenetére
A biosban az AGP porton nem állítottál el valamit néz utána olyan nincs h nem kezeli valahogy fel kell ismernie
am voltam én is így egy karival hol látta hol nem és a biosban átállítottam az AGP port beállításait minimumra pl mekkora vram meg ilyenek próbálgasd sok sikert -
Szakbarbár
aktív tag
válasz
#58984960 #16032 üzenetére
Rábeszéltem őket egy új gépre. 55.000 Ft-ért most ez van a helyi boltban:
Intel Celeron G550
ASUS P8H61-M LX3
Kingmax 4GB DDR3 1333MHz
500GB HDD
Gigabyte GZ-KX9 ház / FSP tápegység
SONY AD-7280S 24x DVD-író
Szerintem internetezni még pár évig elég lesz.ebegab92,
Én 1 hosszú 2 rövid sípolást hallok, ha jól tudom ez VGA hibára utal. -
RVR400
veterán
válasz
#58984960 #15991 üzenetére
A memtest lefutás nem jelent semmit, ezt tegnap ismét megtapasztaltam. Adott volt egy gép ASRock N68C-GS FX lap egy FX-4100-assal meg egy 2GB-s Kingmax memória. Win7 felmegy, majd telepítés után véletlenszerűen kirohad. Az Explorer szinte minden weboldalra kiírja, hogy a tanúsítványa hibás. Chrome-ot így nem is hagyott letölteni, csak ha a fullos telepítőt leszedtem valahonnan. 0X0000000A hibával véletlenszerűen elszállt mindezek mellett.
Vagy RAM vagy valami driverhiba (gyanús, mert csak a Win7 ment fel, driverlemezt még bele sem raktam). Memtest elő, 3-szor végigment, hiba egy szál se. Gép beindít, alaplap driverlemez be, hadd szóljon a full driver. Erre egyszercsak kirohad ismét a fenti hibakóddal. BIOS-ba be, az alaplapi VGA-nak már csak 32 MB-ot adtam, nem 256-ot, így már a Win7 be sem bootolt. Na mondom, majd most biztos tolja a Memtest a hibákat, de még így is végigfutott simán. Másik memória be, azóta minden oké lenne, ha nem a szar memóriával lett volna telepítve a Win7. -
törölt tag
válasz
#58984960 #15986 üzenetére
Kezd el köpködni az alaplapot bekapcsolt állapotban. Ha nem használ a memória számlálási képességeinek, (esetleg lefagy a kép, kékhalál, füst, stb) ragadj kalapácsot és azzal tisztítsd meg a nyálözöntől a "deszkát", főleg a memória slotok környékét....aztán b.szd ki az ablakon. Ja és legyen minderről videó, amit megosztasz velünk is, mert ugye fontos a szakmai fejlődésünk szempontjából.
Köszönjük!.....
Bocsi..
Esetleg a memória támogatási listánál nincs kritériumként bios verzió? Illetve nem adtak ki az alaplaphoz bios frissítést, ami erre is szolgálna? -
törölt tag
válasz
#58984960 #15983 üzenetére
Fahaj.
Ha 512-őt teszel a gépbe, akkor az xp azt látja rendesen? Próbálgasd végig, melyik modult melyik foglalatban látja a BIOS és az XP is.
Esetleg megnézheted AIDA 64-el is, hogy mennyit lát a BIOS-od, mire bebootol az XP (az AIDA a BIOS-ból olvassa ki az adatokat).
Szerintem valamelyik slot vagy modul nem működik rendesen. -
CoolMan
MODERÁTOR
-
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
#58984960 #14108 üzenetére
Próbáltam Bios-ba bekapcsolni azt, de lehet, hogy rosszat kapcsolgattam
Én a pci-e foglalatot kapcsolgattam.Akkor szerintem berendelem azt a procit. Nézegettem, de nem nagyon lehet kapni ilyen áron más procit, max használtam. Az enyém olyan öreg, hogy a listán sem látni
Itt meg az szerepel, hogy nem lga775 foglalatos. Vagyis mind a kettő fel van tüntetve.
De onnan gondoltam, hogy ilyen alaplap kell, mert ami elromlott az egy Foxconn volt. -
törölt tag
válasz
#58984960 #14094 üzenetére
Olvastam, de csak vakarom a fejem
Olyan, mintha hülye lenne a BIOS, azaz az integrált VGA nem tudná, hogy mekkora a kijelző...Nincs a kijelzőnek beállító menüje gondolom...
Józan paraszt ésszel gondolkozva szerintem a VGA és a kijelző jó, inkább olyanra gondolok, hogy a kijelzőt vezérlő elektronika hibás. (nem tudom, mi van a kettő között, de ott van katyvasz, remélem érted, mit próbálok leírni)
Mondom ezt úgy, hogy azt se tudom, van-e ilyen benne....
Megpróbálnék egy BIOS frissítést, hátha alapon, ill próbálj utána olvasni, hátha van leírás a kijelző ilyen jellegű hibájára, akár a honlapon, akár fórumokon...
Azért nem írtam, mert vártam, hátha valakinek van már tapasztalata ezen a téren... -
kisgyerek85
senior tag
válasz
#58984960 #14093 üzenetére
Regi alaplappal 1x sem jott be a kep.400W es szerintem a masikba is ilyen van vagy kisebb (ket kulon helyen van ez a ket gep 5km elvalszt most attol, h megnezzem) Viszont vettem ma egy v.karit is,mert a GT tul hangos otthonra. Ez meg jo lenne ide. Nem lesz jatek rajta csak az a lenyeg, h ket monitor menjen rola.
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
#58984960 #14090 üzenetére
Hello! Kozben valtoztak a fejlemenyek. Ha benne va egy GT 6600 v.kartya akkor nem ad kepet meg akkos sem ha az alaplapira van a monitor csatlakoztatva. A kartya 1000% h jo, mert 2 oraja vettem ki a masik pc-mbol. Ha tudnam, h mikori postok azok amikor kiderult, h az alaplap a ludas akkor lehet h nem irnad h elkapkodtam, mert tenyleg minden lehetoseget kiprobaltam
-
djculture
félisten
válasz
#58984960 #13928 üzenetére
Sajnos a q-tech meg hamisítvány táp. Ugyanis volt a jó minőségű q-technology cég és egy másik cég kezdett el kókány tápokat gyártani q-tech néven. A q-technology végül be is perelte a hamísitvány céget és eltüntek a q-tech tápok a piacról.
500w os q-tech van nekem itt is a szemét tápok között most nézem 12v=10A van ráirva, nincs miről beszélni. -
djculture
félisten
válasz
#58984960 #13924 üzenetére
Semmi köze kínához az avicc hogy német cég mint utána néztem. Gyártanak normális tápot is de az olcsók igazi hulladék vargáné kategória. Persze itthon hogy hogy nem pont az olcsó 4-5 ezres 500w os tápjai kerűlnek be a konfigokba.
Firma : PNL-tec GmbH
Adresse : Ostkamp 22
PLZ : D-26203
djculture
félisten
válasz
#58984960 #13922 üzenetére
Az hogy vinné el az ördög aki kitalálta
Legutóbb is valami RASURBO PSU Silent 500w-os szerkezettel szerelt gépet hoztak, tápba belenéztem. Az összes kondi felrobbanva benne, a bemeneti pufferek is. A tulaj szerint egyik pillanatról a másikra hirtelen tűzet okádott a gép és kigyulladt. -
cadgers
aktív tag
válasz
#58984960 #13865 üzenetére
Nálam ugyanez a hibajelenség. Az én gépemben nem ment a GTX275-öm az ASRock lapban, i7 procival. De ezt a videókártyát leszámítva az összes többi működött. Később összeraktunk egy másik gépet, ugyanilyen VADIÚJ procival, és majdnem ugyanilyen alaplappal, ott csak a Radeon kártya működött. Ilyen sok hibás CPU lenne?
-
rayoliviero
veterán
válasz
#58984960 #13867 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen. De mit mondjak a nagykernek? Mert sajnos előfordul, hogy akár több hétig is hibátlan. Ha éppen nekik működni fog, amikor kipróbálják, akkor képesek visszaadni, hogy már pedig ez jó.
Anno egy alaplap hibáját is csak másodikra ismerte el egy bolt, mert éppen akkor nekik működött. -
gabyhun
csendes tag
válasz
#58984960 #13733 üzenetére
Nem nem semmit sem!
Találtam neten ugyanilyen típusú laptop alaplapot,http://www.ebay.co.uk/itm/ASUS-X50N-FAULTY-MOTHERBOARD-AMD-TURION-64-X2-PROCESSOR-/320876636750?pt=UK_Computing_LaptopMotherboards_CPUs_CA&hash=item4ab5bcea4e
Enyémnek is ez lehet a baja?
Meg találtam X50R lapot, (inteles, nem AMD-s) De ez is elvileg F5N szériás alaplap, igaz az elem máshol van rajta meg 1-2 apróság, nem tudom bele-e menne az én házamba(?) Elvileg ha a lukasztás stimmel akkor igen.Köszi a segítséget.
-
<MZ/X>
őstag
válasz
#58984960 #13652 üzenetére
Köszi a válaszokat. Eddig a kanapémon próbálgattam, aztán betettem házba, meg volt antisztatikus zacsin is, de ugyanaz. Viszont holnap el tudom vinni a lapot meg a procit, egy AM3-assal kipróbálni, BIOSt frissíteni, úgyhogy holnap sok minden kiderül. Még írok, ha esetleg más is hasonló cipőben jár okulhasson.
-
-
pappkarcsi
senior tag
válasz
#58984960 #13608 üzenetére
szia
h61m-u3s3, igen.
i5-2310et beletettem, bekapcsolom, ventik felpörögnek, és "nincs jel" a monitoron..
g620assal feltelepitettem a wint, majd rájöttem, hogy bios frissitéshez nem kell win7, így vissza biosba, frissités megtörtént, gép off, g620 ki, i5-2310 be, újra nincs kép.
4gb veritech ram, 120gb kingstone ssd, de ez ugye nem számít.. :/MOD: Ohh lehet, hogy a 2310ben nincs hdgraphics?
-
TBone
tag
válasz
#58984960 #13580 üzenetére
2008 jan-febr környékén vettem u h nem tudom van-e még rá gari de utánanézek, bár gyanítom nincs. az egyes alkatreszek miatt nem lehet ilyen gond ugye? szoval annak nem sok értelme lenne ha ki-be raknék mindent. egyébként a szétszedés arra gondoltam, h tápot cserélek
dehogy állnék én neki ilyennek
visszagondolva, olyan előfordult, h bekapcsolam a gépet és felpörgött minden, csak nem adott képet, olyankor egy reset után ment simán. de ez is csak ritkán volt.
-
TBone
tag
válasz
#58984960 #13574 üzenetére
hául a tápon (400w bluestorm 2) van még egy kapcsoló, ami le tudja kapcsolni a tápot, gondolom h ha be is van dugva a 230v akkor se ju semmiféle áram a gépbe, ha az le van kapcsolva. szóval az világít nekem ott kéken. olvastam olyat h érintsem össze egy csavarhuzoval a lapon a power gomb helyén a két tűt? az mit csinál?
-
-
elfelejtette
veterán
-
gyuromoj
veterán
válasz
#58984960 #13496 üzenetére
Már ideje venni másikat amugy is, mert ez a mostani Codegen már nagyon hangos.(kerreg,kattog,zörög,stb.)
Amúgy csak egy HDD-m van ami 2 hetes.(én erre gyanakszom mert a régivel nem csinált ilyet)
Úgy is szerviz lesz a megoldás.
Köszönök minden segítséget, további szép napot! -
-
vapour01
csendes tag
válasz
#58984960 #13431 üzenetére
Mindent megpróbáltam, amit írtál. Takarítás megvolt, teljesen szétszedtem, mindent megtisztítottam, még az alaplapot is kivettem a házból és úgy is próbáltam. Összes venti megy és nem is melegszik semmi. Kb ment most másfél óráig folyamatosan és 30-40C fok között volt minden.
BIOS reset is megvolt, Cool 'N' Quiet pedig eddig is ki volt kapcsolva.
A probléma továbbra is fennáll, 5 indításból 3-szor 5-10 perc után lekapcsol, néha bírja 1-2 óráig. Ja és 0 terhelés mellett csinálja ezt, szóval továbbra is tanácstalan vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged