- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
infectedmann #24895 üzenetére
"ASRock 970 Pro 3" -- Ez a leggyengébb összetevő a konfigodban, FX procikhoz nem ajánlott. Valószínű, hogy ez a lap adta be a kulcsot és legnagyobb valószínűséggel a tápellátás ment gallyra a lapon túlterhelés/túlmelegedés miatt.
Ha garis, akkor csere. Ha már nem garis, akkor Asus M5A97 EVO R2.0 lapot kell venned és menni fog szebben minden, mint az Asrock-kal.
-----
Lehet táp is, bár ezt kevésbé tartom valószínűnek. -
hegegabi80
addikt
válasz
infectedmann #24895 üzenetére
Ez elég nehéz kérdés, muszáj lenne minden alkatrész külön tesztelni is másik gépbe, hogy jó-e.
Én spec így elsőre tápra vagy alaplapra gyanakodnék. Mondjuk az igaz, hogy túlmelegedésnél szokott így leállni, de akkor meg később mennie kéne.
-
infectedmann
őstag
válasz
infectedmann #23128 üzenetére
Megoldódott, az Corsair XMP profilja alapból 1.35V-ot adott a RAM-nak, ami nagyon kevés volt neki, most 1.65V-al stabilan megy a gép. Aida64 stressz teszt és két sikeres 3DMark lefutás után úgy döntöttem, hogy tovább nem kell nyúzni a gépet. Este kiderül 4-5 óra Battlefield 4 után, hogy valóban az e, de szerintem eleget nyúztam.
-
infectedmann
őstag
válasz
infectedmann #23124 üzenetére
Van fejlemény. Másik procival indul a gép, de csak a BIOS-ig jut el. Folyamatosan automatikusan beugrik a BIOS-ba.
-
infectedmann
őstag
válasz
infectedmann #23123 üzenetére
Semmire se jutottam a géppel, holnap beviszem munkahelyemre, ott mindent ki tudok tesztelni egyesével. Egyedül a RAM nincs a nagykerben raktáron ha garis csere lesz. Sajnos a lapra már nincs gari ha az pusztult meg
-
infectedmann
őstag
válasz
infectedmann #23114 üzenetére
Fejlemény:
Összeraktam a gépet, VGA másik 16x-os PCIE foglalatba került és a RAM-okat is másik foglalatba tettem. Egyelőre a VGA driver-t rakom újra, csak imádkozni tudok, hogy újraindítás után is elinduljon a gép.
...
És igen. Újraindítás után megint ugyan az, se kép, se hang. Semmi. Billentyűzeten a ledek nem világítanak, hiábakapcsolgatom a numlockot és a caps lockot. BIOS-ban nem jutok be. Ha valahogy bejutnék esetleg még egy BIOS frissítést be tudok próbálni, hátha megsérült a BIOS vagy valami. Más ötletem most hirtelen nincs, bővebbet csak holnap a munka helyemen tudok.
-
jaja1981
addikt
válasz
infectedmann #6097 üzenetére
Proci nélkül nem is sípol és nem is kapcsol.
Ha tippelnem kellene lap, mert procit meghalni még nem láttam.
Kivéve, ha lesarkazták.
Természetes halált még nem halt egy sem. -
MMIX
addikt
válasz
infectedmann #6095 üzenetére
Bocsi, ez sajnos nem jött be. Se nem sípolt, se nem kapcsolt le. Lehet nem indult el a táp, mert nem volt megterhelve a szimpla alaplappal. Sajnos nincs több ötletem amihez nem kell próba CPU vagy próba alaplap.
-
MMIX
addikt
válasz
infectedmann #6090 üzenetére
Most látom hogy Mercury táp volt eredetileg a gépben mielőtt kipróbáltad az FSP tápoddal.
Ez nem biztos csak találgatok: A Mercury táp megdöglött és magával rántott valamilyen alkatrészt a gépben és ezért kapcsolhatott le az FSP táppal is a gép. Úgyhogy lehet rossz a Mercury táp is és még ki tudja lehet a CPU és a lap is kuka. Ismétlem csak tipp. -
MMIX
addikt
válasz
infectedmann #6090 üzenetére
A következő próbához nem kell CPU csak a lap. Ha jó az alaplapod akkor a tápod nem fog lekapcsolni és csipogóhangot fogsz hallani. Ha az alaplapod a rossz akkor újra le fog kapcsolni a táp. Remélem tényleg jó a tápegységed ahogy írtad.
-
MMIX
addikt
válasz
infectedmann #6065 üzenetére
Szedjél ki mindent a gépből. Táp alaplap ram cpu+hűtő kivételével. Ha a tuti jó táp nem kapcsol ki akkor a baj forrása kikerült a gépedből. Ha minden jól megy a géped sípolással fogja jelezni hogy hól van a videokártya?. Utánna egyenként ragd vissza az alkatrészeket amiket kivettél. Ha a géped az első próbálkozásnál már kikapcsol akkor közöttük lesz a bűnös.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest