- Yettel topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Erős specifikáció, kompakt formában
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovy79
őstag
Az a Seasonic táp bőven jó oda (már ha rendben van). Ismerősöm hasonló konfigjában egy 400-as, vagy 450-es Seasonic táp van (pontos típus fejből nem megy).
Persze ami elromolhat, az egyszer el is romlik ugye. A hő és idő miatt én is belenéznék abba a tápba, meg azért egy teszterrel sem árt ránézni. -
törölt tag
Nem tudom, nem logikus, lehet, hogy akkor más állt a háttérben (pl a tápegységen belül egy kontakthiba, vagy, a csatlakozóknál szintén, mostanra viszont már pl kondi száradás miatt van a hibajelenséged. Logika alapján igy vélném, ezért irtam, hogy vidd el szervizbe, nézesd meg a tápegységet, akkor nem veszel feleslegesen másikat, illetve tudod, hogy a tápegység jó, akkor is, ha pl alaplap hiba okozza a hibát, s ahelyett kell venned másikat. A felesleges vásárlás a legrosszabb eshetőség.
-
törölt tag
Gyorsan olvasgattam, a Seasonicot elég erősen dicsérik, tehát valószinűleg én kevesem hasonló nevű táppal, ami amúgy noname kategória. A 4 év egyébként nem kevés idő, érdemes lenne kiméretni a tápegységet, mert egy minőségi táp is meghibásodhat, "megnyúlhat" 4 év alatt.
-
MrDerekas
addikt
Ettől tartottam. Ha van időd, kedved tehetsz egy próbát a szűz telepítéssel, csak ki ne fuss a garancia időből. (maga a gpu forrasztásai elöregedhettek és amikor rendesen érintkezik, akkor megy rendesen, ha kontaktos, akkor meg crash) Még mindig azt tartanám a leglogikusabbnak ha kipróbálnád egy másik konfigban, rendesen meghajtva.
-
MrDerekas
addikt
-
MrDerekas
addikt
99% hogy gpu. A tápnál is előfordulhat teljesítményvesztés, de ez nem az az eset, plusz erről lenne info a naplófájlban is. Ha a gpu paszta lenne rossz, akkor irreális melegedés kapnál, meg lecsapná a gépet vagy kékhalálozna tapasztalatom szerint. A maradék 1% lenne az, hogy másik gépben kipróbálod, de mivel erre nincs lehetőséged, erőltesd a garanciát.
-
MrDerekas
addikt
Előfordulhat persze, hogy kiöregszik a táp. Mondjuk ha a táp kevés, akkor elvileg lecsapja magát a gép, és annyi, nem pedig kifagyás/crash és utána indul újra. Furmark-al ha teszteled, közben monitorozd a vga-t. 70 fok abszolút nem gáz még. Tartósan ne menjen 80 fölé. Én épp azért gyanakszom a gpu-ra, mert random dobja a hibát. A vram vezérlő hőfok vagy a memória terület a jelöltem.
-
MrDerekas
addikt
Egy öregedő tápnál ugyan okozhat teljesítmény csökkenést maga az öregedés és a melegedés is, de ha lehet, kezdj el spórolni a következő vga-ra, hogy ne fájjon annyira ha megdöglik. Mondjuk ha takarítás megoldotta a gondot, akkor egyelőre nem is tippelgetnék tovább. Lehet, hogy a vga tápkábel lötyögött és feszültség esés miatt crashelt, amit javított a szétszedés+összerakás. (Bár én nem hiszem, de egy pc-nél minden megtörténhet
)
(#37562) vaakuum Első körben szoftveres hibára gyanakodnék. Leginkább a böngészőre. Esetleg billentyűt ha tudsz cserélni pár kipróbálás erejéig.
-
MrDerekas
addikt
Gpu lesz sajna. A vga memóriája hibás valószínűleg és ott, ahogy telik a memória, ráfut a hibás rézre és jön a crash. De lepróbálhatod, hogy egy másik gépben, hogy viselkedik a kártya. (Bios betöltő képernyőnél nem csíkoz véletlen?)
Szerk: Csak a kizárás végett a ram modulokat is tesztelhetnéd memtest-el, bár kétlem, hogy ott lenne a bibi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Milyen autót vegyek?
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Yettel topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming X570-PLUS GAMING Alaplap + AMD Ryzen 5 5600X
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged