- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zka79
tag
-
zka79
tag
válasz
konci79 #47924 üzenetére
Az rendben is lenne ha a frissítések miatt menne a proci, de ez egy már használatban lévő rendszer mellett abszolút üresjáratban is húzta a procit. Úgy hogy a háttérben nem ment semmi. A többféle monitorozó alkalmazás meg már a meglévő hiba feltárása végett lett feltelepítve. Alapból egyik sem volt rajta.
-
FunPro
őstag
válasz
konci79 #47926 üzenetére
Mivel már vagy 5-6 éve nincs radeon kártyám és amd procim, a kettő drivere mennyire tud összeakadni?
Mármint, én úgy emlékszem, hogy régen az amd-nek volt egy saját szoftvere, ami egybefogta a kártyát és a procit. Nvidia + intel kombinációnal ilyen szimbiózisról nem tudok, de amd proci + amd kártyánál úgy rémlik, hogy régen volt ilyen.
Már csak azért, mert ha jól olvastam, nvidia kártyát cserélt amd-re, ami a driver telepítéskor bekavarhat a procinak is, ha a régebbi "összerántás" még mindig releváns.
Az pedig tisztán rémlik, hogy ez a kombináció szoktatott rá arra, hogy vidkari drivert mostmár mindig csak tiszta telepítéssel rakok, mert a régi amd driver cseszett rendesen frissíteni, és a régi verzió (mivel a telepítő nem pucolt rendesen) bekavart az újnak.
Szóval ez a kártyacsere kérdés jó volt!
-
zka79
tag
válasz
konci79 #47907 üzenetére
Videó vágás és szerkesztésre és 3D modellezése volt használva a gép egy tanulónak egy 1060 6Gb társaságában. De mivel már erre nem kell a gép, a 1060 le lett cserélve egy 7970-re. Így minden ki lett gyomlálva amire nincs szükség egy normál netezős gépben.
A Ryzen Master csak azért lett felrakva hogy mert pontosabb adatot látni rajta mint az adrenalinban.
A kiegyensúlyozott beállításokban a minimum:5% a maximum:100% -
lm83
őstag
válasz
konci79 #45809 üzenetére
Hát direkt emaitt is vettem új tápot, mert a régin csak 1 4pin-es csati volt, lapon meg 4+4 van.
Hátha még a lapon csúszik el valami, mert a proci 100W tdp-je miatt azon nem jön elég kakaó.
De már én is ezen gondolkozom, hogy valahonnan kellene új lapot szerezni, csak nem nagyon találtam itt aprón se:/ -
Laslow
senior tag
válasz
konci79 #44635 üzenetére
Már tök boldog voltam, hogy stabilan megy a 2933MHz-re visszavett memória órajellel a Starcraft 2, és a Settlers 2 első küldetését is fagyás nélkül meg tudtam csinálni. Erre a 2. küldetés állásbetöltés után 30 másodpercen belül mindig kilép a játékból, bármit csinálok.
Factory default BIOS-szal is kilép a Settlers 2 (de a Starcraft 2 nem). A kilépés 1 mm-rel a sárga szaggatott vonaltól balra történt. Én semmi extrát nem látok azon kívül, hogy leállt a játék:
A fenti adatokból én azt látom, hogy sem a CPU, sem a Vega 8 GPU nem volt terhelve, sem a RAM-ok, gyakorlatilag kisujjal el kellene bírnia a gépnek a játékkal. Emiatt szerintem nem az állhat a háttérben, hogy túlmelegedne valamelyik alkatrész. Mivel a Starcraft 2 stabilan fut, lehet, hogy a hiba egy Settlers 2 bug, de lehet, hogy valami hardver/szoftver gond a gépemmel.
Viszont engem eléggé zavar, hogy nem tudok a játékkal játszani. Mit lehet ilyenkor tenni?
Ryzen 3 2200G + Asrock B450M-HDV + G.SKILL Aegis 16 GB DDR-400 3000 MHz CL16 KIT RAM 2933MHz-en vagy kevesebben (3000MHz-en játék közben fagy, de azt elvileg az alaplap sem tudja, úgyhogy OK). -
Laslow
senior tag
válasz
konci79 #44640 üzenetére
Köszönöm neked és jokeph-nek a segítséget.
Tegnap teszteltem a gépet Settlers 2-vel is. Eddig még sosem sikerült fagyás nélkül végigvinni benne egy küldetést, most viszont igen.
Megspóroltatok nekem jó pár tízezer forintot az ötlettel, hogy a 3000-es RAM-ot csak 2933 MHz-en hajtsam. Nem is gondoltam rá, hogy hivatalosan nem is tudja az alaplap kezelni a RAM-okat 3000 MHz-en, pedig ott van a gyártó honlapján feketén-fehéren. -
canadaa
tag
válasz
konci79 #44074 üzenetére
Igen, bios -t frissítettem rajta 1-2 hónapja és nem vettem észre hogy el lett állítva a cpu fan curve is. 65 fok felett 100%-on megy már.
De nem mintha le tudnám nyomni 90 fok alá AIDA stressz teszt alatt. Cinebench R20 egymás utána 3 run és ~70 fok. Prime 95 alatt 80, AIDA 85-90...Rakjak rá jeget?
-
Lyézi
csendes újonc
válasz
konci79 #43187 üzenetére
Hmm, mivel új ssd, nem feltételeztem, hogy az lenne a gond, így a hd sentinel kimaradt. És mivel el sem indul már, így nehéz lenne megnézni. :(
Meg az ssd miatt miért sípolt volna a gép, és miért lett "jó" a ramok babrálása után? Bár érdekes, hogy ezt meg akkor csinálta, amikor ugye kivette a videókártyát, és az alaplapba volt bedugva vga kábel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Assetto Corsa Competizione
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Vezetékes FEJhallgatók
- Tesla topik
- Kuponkunyeráló
- Meghúzza a nadrágszíjat a gyártóüzemeiben az Intel
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- További aktív témák...
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Dell Optiplex 7050 MICRO - TINY PC
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest