- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
MrDerekas #41843 üzenetére
Kösz a tippet, a FurMark pont nem jutott eszembe
Pár percig volt csak szívem futtatni, de miután bemelegedett már elég komolyan elkezdett villódzani minden. A videóklip még feldolgozás alatt van Guglin a komment írásának idején, de a hozzá tartozó linket azért itt hagyom: GDrive
Nevezhetjük ezt telitalálatnak? A cserét minden esetre elkezdem szervezni...
-
Johnny_vT
senior tag
Sziasztok!
Grafikai hibák gyötörnek, amikről ezen a linken (Google Drive) látható egy rövid klip. Jellemzően a képernyő teljes szélességében egy-egy pillanatra megjelenő vékony csík a felső vagy az alsó harmadban, ami néha fekete, néha színes képzaj, néha viszont egyszínű zöld.
A régi PC-men (a lenti konfigurációban) jelentkezett először. Abba a gépbe pár hete belehalt az R9 390-em és a RAM-om, így alaplap hibára gyanakodtam elsőre. A tünetek relatíve súlyosak voltak, esetenként egy teljes másodpercre megállt a játék, a teljes képernyő fűzöldre váltott, majd ezután mintha hirtelen sok fps-t akarna kitolni a gép, bepótolta a kimaradt képkockákat és aztán valós időben folytatódott a játék. Project Cars 2-ben történt mindez, a mért köridőből konkrétan semmit nem vesztettem, azaz a szimuláció futott a háttérben ezalatt is.
Aztán megjött a maradék alkatrész az új géphez és sokkal ritkábban (értsd: 1-2 percenként egy flick), de itt is előfordul játék közben. Nagyon ritkán Windows-ban is. BIOS-ban nem láttam még, de szerintem észre se venném ott. Lehet, hogy érzéki csalódás volt csak, de egyszer mikor bedugtam egy laptop töltőt a gépemmel közös elosztóba mintha egy pillanatra az egész kép fekete lett volna.
Amit próbáltam:
- friss BIOS és VGA driverek, friss Win 10
- másik HDMI kábel
- harmadik HDMI kábellel TV-re kötés
- RAM csere a két rendszer között
- kihúztam minden más fogyasztót (lámpa, kamera, töltő) az elosztóból
- több játékban is teszteltem, változatlan
- Memtest86 lefut hiba nélkül
- vírus- és malware keresésRégi konfig új GPU-val:
ASRock Z170 Pro4 (valószínűleg élete végén jár)
i5-6600K (stock)
2x8GB Kingston HyperX Fury 2400MHz (zsír új kit, garanciálisan kaptam az említett RAM-halál miatt)
Gigabyte RX 5700XT Gaming OC
EVGA Supernova GQ 650W 80+GoldÚj konfig (egyidejűleg rendelt alkatrészek):
MSI B450 Tomahawk MAX
Ryzen 7 3700X (stock)
2x8GB Crucial BallistiX 3200MHz
Gigabyte RX 5700XT Gaming OC
Be quiet! Pure Power 11 CM 550W 80+GoldKöszi a segítséget!
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Johnny_vT #40664 üzenetére
Tesztelgettem az undervolt hatékonyságát. -37mV-ig simán elment Unigine benchmarkkal, de aztán elkezdtem írni ezt a kommentet és az egybefüggő szürke háttérrel feltűnt, hogy artifaktol. "Visszakergetett" egészen -25mV-ig. Lefuttatom egymás után 10-szer a Unigine-t, aztán stressztesztelem élesben játék közben és meglátjuk. HWMonitorban egyébként a feszültségek stimmelnek és a többi komponens túlmelegedése sem tűnik valószínűnek.
Ha ez sem elég, akkor hajlandó vagyok kicsit visszavenni a frekvenciából is (plusz további undervolt, ha bírja), de ennek a gépnek még egy hónapig egyben kéne maradnia, mert akkor rakom össze az utódját. Ha minden kötél szakad, a tápegységet megveszem már most és bepróbálom ebbe.
-
Johnny_vT
senior tag
Sziasztok!
A következő a probléma: játék közben fekete képernyő. Néha a hang megy tovább, néha az is megáll, illetve billentyű kombinációkra nem reagál. A reset gombra sem reagál, csak a power gomb hosszan nyomásával állítható le. Újraindítást követően nagyon rövid időn belül ismétlődik ugyanez. Volt már, hogy GPU-terhelő játék közben történt (Mordhau, ekkor 85°C volt a GPU, ezért annak halálára gyanakodtam, de újapasztázás után 72-74°C-on is csinálja), és volt, hogy HBO stream közben. Néha 10 perc kell neki, néha egy órát is elmegy. Ha GPU-t nem érintő dolgot csinálok, akkor semmi gond. (Azaz: a gép egész nap megy, videót vágok, renderelek (GPU-acc OFF), netezek, stb.) Radeon driver friss, ezen kívül csak a szétszedés tisztítás ujrapasztazas történt eredmény nélkül.
Konfig:
ASRock Pro4 Z170
I5-6600K (stock) + be quiet Shadow Rock Slim
2x8GB HyperX Fury 2133MHz
Radeon R9 390
EVGA GQ 650W 80+ GoldMivel fagyás után újból próbálkozva ismét megtörténik arra gyanakszom, hogy a hőmérséklethez van köze. Na de a GPU most kvázi újkorához hasonló hőmérséklettel fut és ugyanúgy produkálja. Lehet, hogy a PSU halt be?
Moduláris, így megpróbálhatom átkötni a PCI tápkábeleket másik forrásra...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hegesztés topic
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Változatos hardverbokréta
- BestBuy topik
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Kedvező árú PC és monitorok eladó
- ASUS ROG Z690 Extreme félkonfig
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 SUPER 12GB Be Quiet! Silent Base 601 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB NZXT H710I Be Quiet 650W
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Canon ImagePrograf PRO-6100S Plotter, kevés nyomat, kitűnő állapot
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3089, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest