Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Krugszvele

senior tag

válasz #10726912 #30024 üzenetére

a billentyűzetcsere megvolt pár hete, nem történt semmi, valamint a hát is két különböző volt már, az is kiesett. Az egeret lecserélem holnap, de azért ez nem hiszem, hogy megoldja.

A másik konnektort kipróbálom!

• Krugszvele

senior tag

Egy lehetetlen problémába futottam bele és fogalmam sincsen, hogy mi lehet a baj.
    Ha valaki tudna ötletet adni, azt értékelném.
    A probléma leírása:
    Véletlenszerű időközönként a számítógép nem játszik le hangot. Ha épp hanglejátszás közben van, akkor ez megszűnik és csak két módon lehet újra hanglejátszásra bírni: újraindítással, vagy usb eszközbe dugott usb hangkártyával. Amennyiben az usb megoldást választom és a probléma újra fellép (ilyenkor ugye újraindítás nélkül) akkor csak egy addig még nem használt USB-be helyezéssel szól újra ugyanaz a hangeszköz!
    Bármilyen forrásból játszom le a hangot, mindegy. (böngésző, dos játék, windows játék, zenelejátszó, videólejátszó)
    Eddig próbálkozásaim a hiba elhárítására:
    - A hangkártya eltávolítása és újratelepítése újraindítás nélkül. Eredmény nélkül.
    - Windows 7-8-8.1-10 alatti tesztelés. Mindig ugyanaz az eredmény
    - Itt a hardverre tippeltem, emiatt alaplapot cseréltem. A hiba ugyanúgy fennáll a windows újratelepítése (másodlagos merevlemezre, tehát ssd-hdd függetlenül) után is!
    - Gondoltam a hangszóróra, amit lecseréltem. Az újnál is ugyanaz a hiba, valamint fülhallgatóval is.
    - Memóriahibára is gyanakodtam, 2 db 4 gigás modul van a gépben, azokat egyesével az összes slotban járatva is ugyanaz a hiba. Nem gondolnám, hogy egyszerre van hibája mindkettőnek és ugyanez.
    - Tápellátásra gondoltam, tápot cseréltem az asztali gépben, utána pedig egy komplett másik házban táppal próbáltam. Ugyanaz.
    Amennyiben újratelepítem az operációs rendszert, úgy 1-2 napig nincs hiba, csak utána! Emiatt linuxszal nem teszteltem, mert munkából kifolyólag nem tudok két napig egy viszonylag ismeretlen rendszerrel dolgozni.
    Összefoglalva: A fizikai szobán kívül, ahol az esemény történik, már minden változót megváloztattam.
    Kérem, dobáljatok ötleteket, vagy bármit, ami segíthet!
    Kétségbe vagyok esve, hónapok óta húzódik a dolog és rendkívül dühítő :)
    Gábor

Új hozzászólás Aktív témák