- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Android szakmai topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Google Pixel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krugszvele
senior tag
Egy lehetetlen problémába futottam bele és fogalmam sincsen, hogy mi lehet a baj.
Ha valaki tudna ötletet adni, azt értékelném.
A probléma leírása:
Véletlenszerű időközönként a számítógép nem játszik le hangot. Ha épp hanglejátszás közben van, akkor ez megszűnik és csak két módon lehet újra hanglejátszásra bírni: újraindítással, vagy usb eszközbe dugott usb hangkártyával. Amennyiben az usb megoldást választom és a probléma újra fellép (ilyenkor ugye újraindítás nélkül) akkor csak egy addig még nem használt USB-be helyezéssel szól újra ugyanaz a hangeszköz!
Bármilyen forrásból játszom le a hangot, mindegy. (böngésző, dos játék, windows játék, zenelejátszó, videólejátszó)
Eddig próbálkozásaim a hiba elhárítására:
- A hangkártya eltávolítása és újratelepítése újraindítás nélkül. Eredmény nélkül.
- Windows 7-8-8.1-10 alatti tesztelés. Mindig ugyanaz az eredmény
- Itt a hardverre tippeltem, emiatt alaplapot cseréltem. A hiba ugyanúgy fennáll a windows újratelepítése (másodlagos merevlemezre, tehát ssd-hdd függetlenül) után is!
- Gondoltam a hangszóróra, amit lecseréltem. Az újnál is ugyanaz a hiba, valamint fülhallgatóval is.
- Memóriahibára is gyanakodtam, 2 db 4 gigás modul van a gépben, azokat egyesével az összes slotban járatva is ugyanaz a hiba. Nem gondolnám, hogy egyszerre van hibája mindkettőnek és ugyanez.
- Tápellátásra gondoltam, tápot cseréltem az asztali gépben, utána pedig egy komplett másik házban táppal próbáltam. Ugyanaz.
Amennyiben újratelepítem az operációs rendszert, úgy 1-2 napig nincs hiba, csak utána! Emiatt linuxszal nem teszteltem, mert munkából kifolyólag nem tudok két napig egy viszonylag ismeretlen rendszerrel dolgozni.
Összefoglalva: A fizikai szobán kívül, ahol az esemény történik, már minden változót megváloztattam.
Kérem, dobáljatok ötleteket, vagy bármit, ami segíthet!
Kétségbe vagyok esve, hónapok óta húzódik a dolog és rendkívül dühítő
Gábor
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Az NVIDIA és az AMD leadja a kínai chipeladásokból érkező bevétel 15 százalékát
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Linux kezdőknek
- Bluetooth hangszórók
- Óra topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest