- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dantee_Mikoo
tag
válasz
jokeph #43446 üzenetére
Gondoltam rá hogy valami bontóból beszerzek egy ilyen 4pinest, nem lehet több párszáz forintnál.
CoolerMaster Hyper 103 a hűtő. Megvolt a leszerelès teljesen (èrtem ezalatt az egèsz keretet is) proci+pin átnèzès is de semmi. Igazából amit furcsálok hogy ram ès CPU nèlkül is ugyanúgy felpörög minden. Lehet nekem furcsa, de amikkel eddig foglalkoztam lapok vagy letiltottak emiatt vagy ciklusosan ujraindultak. 5V ès 12V kimèrve tehát azzal sem lehet gond, a BIOS "chip"-et is takarítottam. -
lacibacsi
addikt
válasz
jokeph #43369 üzenetére
Szia!
Kipróbáltam. Csak az első slotba tettem be a memória modult és el is indult a gép!!!!
(Annyi hogy rákérdezett a Windows indítás módjára. A normál indítást simán megcsinálta)Betettem a második modult is a helyére és..... és úgy is elindul.
1. NAGYON KÖSZÖNÖM!
2. Mi volt ez? (Csak hogy okulhassak a későbbiekre vonatkozóan)
3. Tényleg köszi!(Most már csak az kell, hogy stabil is maradjon a gépem. Remélem nem kell nagy beruházásba fognom...!)
-
tasiadam
veterán
válasz
jokeph #43312 üzenetére
Sem, már kiderült, hogy az SSD halt meg. 95%-os, de nem lehet rá másolni és formázni. De nagyon hasonló bajoakt mutatott, mint amikor cache baja volt. Itt is állandó waiting for cache volt, nem töltött be dolgokat. Hála az égnek le tudtam menteni időben azt, ami kellett, és telepítés közben adta fel a harcot.
-
Simivok
senior tag
válasz
jokeph #43112 üzenetére
Bsod kiírásokról raktam fel képet.
Illetve, arra jutottam közben, hogy DDU esetén úgy raktam régebben újra a drivert hogy msconfigban hibakeresési indítás, és emlékszem hogy kiírta a DDU hogy nem vagyok safe modeban.
Most úgy raktam újra a drivert, hogy gépházon keresztül elértem azt a opciót hogy csökkentet mód, és most nem írta ki, mert most valóban safe modeban voltam.
Egyelőre jónak tűnik... -
Petyás
tag
válasz
jokeph #43048 üzenetére
RAM-mal sokat játszottam már (amúgy XMP ki is van kapcsolva), másik RAM-mal talán gyakrabban volt a hiba. De úgy vélem nem a RAM a ludas, hanem valami, ami használja/kezeli. Mivel a vezérlő a prociban van, az is lehet. De így, hogy nincs konkrét hiba, nem tudom gariban visszaküldeni. Egyik komponenst sem.
-
MrDerekas
addikt
válasz
jokeph #42997 üzenetére
Fuhh, jó kis cucc. Mondjuk elég csúnya hajlat tényleg. Bár nem hinném, hogy ez okozna gondot. Láttam már durvábbat is ilyesmiből
Azért is fejtegettem előbb hosszabban, mert nem egyértelmű a táphiba, de nagyon annak tűnik. Mivel te is régi motoros vagy (sőt igazából te vagy az, én csak amatőr műkedvelő) azt is tudod, hogy a nem egzakt hibákat rohadtul nehéz feltárni és sokszor eredménytelen is. Esetleg még a ram chipek eltérősége szolgálhat magyarázatul, de nem érzem relevánsnak a jelen helyzetben. -
MrDerekas
addikt
válasz
jokeph #42989 üzenetére
Pedig te vagy mindig a mentőseregem, mikor ötletem vagy időm nincs
Ezt köszi is gyorsan
Ha nem is pont ilyennel, de ilyesmivel igen. Mondjuk én kernel power 41 esetén mindig tápcserével, vagy házból kiszereléssel kezdek, ha a monitorozott értékek normálisak. Van, volt olyan tápom, ami 10 féle lapot is hajtott, de eggyel el sem akart indulni. Ugyanaz a lap másik táppal pöccre indult. Persze a sok ide-oda dugdosással elértem, hogy együtt is elindultak, de. De nagyon nem működtek együtt. Random leállás, fagyás, anyámkínja. Mivel a hibaforrás nem lett meg, azt kockáztam ki, hogy a lap és a táp rosszul kommunikál egymással. Szerintem valami olyan feszültségcsúcsot produkál a táp, amitől elhasal a lap önvédelme, de nem mindig. Az érzékelés hibahatárán történhet. Ugyanez volt vga-val is, hogy nem szimplán inkompatibilitás (ami azért máig is előfordul, de töredéke a hőskor arányaihoz), hanem együttesen abnormális működés, nem következetes hibákkal. (Ramnál és vga-nál előfordul, nem is olyan ritkán, hogy a mérettűrés a nyák és a slot esetében, egyik a minimumra, másik a maximumra esik és egyetlen rossz érintkezés az érintkezők között már hozza is a hibás, vagy nem működést.
Összegezve, mivel sem villamosmérnöki, sem informatikai képesítésem sincs, derekasos logikával meg hosszú kísérletezéssel próbálkozomVan hogy össze is jön
-
Isendel
csendes tag
válasz
jokeph #42965 üzenetére
Kipróbáltam mind3 pciex slotban. Alaplapi hdmi vel ment a monitor, beléptem biosba és átállítottam hogy az elsődleges kijelző a pci slot legyen. Semmi, vga val nem ad kepet. A ventik pörögnek rajta és a ledes logó is világít, de képet nem ad. Hdmi vel és display porttal is próbáltam.
-
HermannG
csendes tag
válasz
jokeph #42853 üzenetére
Egy ilyen alaplappal szerinted/ szerintetek jobb lenne minden :
- GIGABYTE GA-990X-Gaming SLI
VRM melegszik az enyémen meg a proci is Asrock 970 Extreme 4van most, mert írtad, hogy gyenge ez a lap
Már Thermaltake Macho 120 Procihűtő van benne de az még gyengébb mint az én hűtőm meg is szakadtam a röhögéstől
? -
Danii9123
tag
-
Danii9123
tag
válasz
jokeph #42916 üzenetére
[Itt van egy netes kép.]
Sajnos azt nem tudom milyen procival használták előtte, barátom írt az eladónak, eddig még nem válaszolt.
Egyébként az normális, hogy mikor boot lehetőségeknél nem írja ki a pontos típust a hdd-nek? -
IMIIKE1998
őstag
válasz
jokeph #42829 üzenetére
Van 2 berregés, de semmi csipogás, pedig régebben volt. A konfigom benne van az aláírásomban, mivel elég régi, nem lep meg, hogy elromlott, mivel a HDD-n kívül már majd 12 éves a gép. A VGA-val eddig is az volt a baj, hogy nem ment a gyári órajelen, de lejjebb tekerve ~200 MHz-cel 5 éve működik. -
gu007
aktív tag
válasz
jokeph #42620 üzenetére
[Egy ilyen] táp hajtotta eddig a gépet. Vagyis lehet, hogy teljesítménye nagyobb. Majd kipróbálom ATX táppal hátha azzal elindul. De egy táp meg tud úgy halni, hogy nem veri le a kismegszakítót esetleg a Fi relét?
-
Gabesz87
veterán
válasz
jokeph #42598 üzenetére
Igen, ez be is bizonyosodott. 1 hibás modulom már van sajnos. 1 modullal már sikerült elindítani a rendszert, és szerencsére a WIn10-et is újra tudtam aktiválni. HÁt mondjuk így lehet hogy fölöslegesen vettem új alaplapot, de már mindegy. Kipróbálom majd még a többi RAM-ot is. KÖszönöm a segítséget, tanácsokat!
-
Ajven
csendes tag
válasz
jokeph #42588 üzenetére
Bocs, azt elfelejtettem, hogy a videokártyát teszteltem egy másik gépben, azzal mutat képet, tehát kizárnám. Az elemre 3.19 V a multiméter szerint. Alaplap Asus P5KPL/EPU, a proci valamilyen Intel, de sajnos nem tudom pontosan, 2x1 GB DDR II RAM, VGA Shaphire HD2600 XT 256 MB. Mindjárt nézem a foglalati kontaktot. Köszi. G.
-
Pasany
csendes tag
válasz
jokeph #42475 üzenetére
Csak most sikerült újra ránéznem a fórumra, köszönöm a választ!
Még olyan kérdésem volna, hogy azt miből állapíthatom meg, hogy rossz, mégpedig veszélyesen rossz a PS/2 eszköz? Mert ugye, ha már hazavágta a gépemet, akkor késő.
Ez a billentyűzet pl., amit használtam, ez is olyan volt, hogy idáig semmi problémát nem okozott. Ezeréves, még DIN csatlakozós, de pl. amikor DIN portra csatlakoztattam hasonló ezeréves gépen, semmi probléma nem volt. Idáig az átalakítóval se, még a VGA-teszt közben is működött. Mondjuk, mint említettem, akadozott a Bios, amit továbbra sem tudok mire vélni.Egyébként én port védelemről még modern gépek esetében sem hallottam. Arról viszont igen, hogy USB-n keresztül is simán tönkretehető egy gép, olyannyira, hogy van direkt ilyen eszköz, USBkill néven.
Ami a tápegységet illeti, az továbbra is működik, ezt a zöld-fekete, vagy zöld-szürke pin-ek rövidre zárását én is szoktam alkalmazni próbához, de mostmár le fogom tesztelni rendesen, most rendeltem egy táptesztert. Egyébként nemrég hallottam, hogy a rövidre zárós indításnál legalább egy ventit ajánlott csatlakoztatni, mert nem tesz jót, ha teljesen üresjáratban megy a tápegység.
-
matyoxd
csendes tag
válasz
jokeph #42326 üzenetére
A kölcsön monitorral tegnap este nem villogott DVI-n. Igen a TV-vel fenáll a villogás. HDMI-s monitoros próba is volt, úgy használtam ezidáig (kb 2 év), csak ugye jött ez a villogás probléma. Ezt a monitort egy ideig használtam DVI-n is, de ott is elkezdett villogni. A legfurcsább az, hogy közben volt videókártya csere is, de hiába, mert az "új" kártyával is villog HDMI-n még a BIOS is.
-
matyoxd
csendes tag
válasz
jokeph #42319 üzenetére
Eszközkezelő kép. Sajnos az eszköz-illesztő (driver) nem magyarázza a BIOS, valamint Ubuntu alatti villogásokat. Annyi még, hogy a legtöbb villogás HDMI kábel használat közben történik, valahogy így: HDMI > DVI > VGA. Esetemben a monitort (FreeSync miatt) csak HDMI kábelt használva érdemes üzemeltetni.
-
szalabzs
tag
válasz
jokeph #42120 üzenetére
Bocsi nem voltam beszamithato allapotban, amikor irtam :D
Koszi a gyors valaszt.
Ez lenne a gep. Es meg azt hozzateszem, hogy valamiert a biosban 2400mhznek latom a memoriat is.
A microsoft oldalarol leszedtem a media creatort es azzal csinaltam egy 64bites ISOt
Majd rufusszal keszitettem az installert.
MBR es GPT modot is probaltam a GPTben egyaltalan nem indult el, majd MBRben igen, es ott kapom a kekhalalt.most nem vagyok otthon ha hazaertem tobbet tudok mondani
Ryzen 3 1200
Gigabyte g450m ds3h
HyperX 8GB Fury DDR4 3000MHz CL15 KIT HX430C15FB3K2/8
KINGSTON 250GB A2000 M.2 PCIe M.2 2280 SA2000M8/250G
FSP Fortron Hexa 85+ 450 (UD956b85b) -
Top cat
addikt
válasz
jokeph #42074 üzenetére
Lehet, hogy erre gondolsz, chassis intrusion switch. De ez csak annyit csinál ha kinyitották, első induláskor megáll a BIOS és figyelmeztet, hogy ki lett nyitva a gépház.
-
chopin42
őstag
-
dav<3
tag
válasz
jokeph #42045 üzenetére
Így van, a VGA biztosan jó, mint írtam is egyik barátomtól vettem át, működő gépből lett kivéve! Most járok utána a BIOS-os kérdésnek. Windows 10 Pro van a gépen, de ez szerintem teljesen mindegy, hiszen már a BOOT-olásnál problémák vannak. Remélem nincs ilyen inkompatibilitási probléma...
-
gabor9991
addikt
válasz
jokeph #42041 üzenetére
[Ez] a ram van benne egy ryzenn2200g mellett.Bios 1.8.
Tavalyi a gép, most tettem bele egy rx580-at ami kicsit melegszikezért akartam a biosban állítani a ventiken, így derült ki, hogy nem jó.A ramok már akkor így működtek mikor tavaly összeraktam de nem volt kedvem bajlódni vele, a gyerek tök jól elvolt így is a géppel, hogy a ramok nem mennek maxon.Ismerősöm gépében ugyanez a konfig a ramot simán viszi 3000-en.
-
gabor9991
addikt
válasz
jokeph #42038 üzenetére
Igen, win10 nem szokott probléma lenni vele.
Viszont a ramokat is bénán kezeli, 3000-es patriot vipereket max 2666-on tudja kezelni felette kifagy.
Csináltam egy BIOS resetet most működik az egér és a billentyűzet is viszont a ramok továbbra is max 2666-on mennek stabilan. -
pete_21
addikt
válasz
jokeph #41917 üzenetére
Kipróbálom holnap más lejátszóval is, köszönöm.
Illetve játék közben szeretném még kipróbálni - korábban játék közben nem csinálta, kíváncsi vagyok, most is ez-e a helyzet... Ha játék közben nem jelentkezik a hiba, csak filmnél, akkor nem a videokártya lesz a baj.
Illetve filmnézés TV-re kötve, HDMI-n megy. Nem hiszem, hogy az okozhat bármi inkompatibilitást, ugye? -
zsoika
addikt
-
Danii9123
tag
válasz
jokeph #41725 üzenetére
Nem, mindent külön eladótól vettem.
Közben kivettem a videókártyát (Sapphire R7 360 2GB) és adott képet a PC, viszont itt is úgy hogy bekapcsoltam majd másodjára hozta be a biost.
A következőt írja BIOS után: Please Back-up your data and replace your Hard disk drive. A failure May be imminent and cause unpredictable fail. Press F1 to run setup.
Cserélni kell az ssd-t?
Egyébként F1 megnyomása után, ugye behozza a biost, ott mentettem és újraindítás és utána kemény 2 percet tudtam használni a gépet (bejött az asztal, beléptem Chromeba és utána megint újraindult a gép)
A videókártya kizárt hogy elromlott, tegnap még működött rendesen..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Új, Gamer - ASRock Z690 PG Riptide + Intel I9 14900K + TeamGroup 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Épített PC - i7-8700k/32GB RAM, 500GB SSD - NO GPU
- Gigabyte Z370P + i7-8700K
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest