- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrDerekas
addikt
válasz
Reflax #41884 üzenetére
Eddig ez a legjobb
Átépítéskor előfordul, hogy a le nem szerelt cpu hűtő, kicsit megcibálja a procit. Ezért írtam már az elején, hogy csak meg kellene nézni a tokozást, benne a pineket és "megigazítani" a cpu-t. Egy próba erejéig kellene egy 2.0-ás pendrive és a hátlapi usb csatlakozót használni a telepítéshez. Legtisztább az lenne ha az MS oldaláról töltenéd le a pendrive-ra a MediaCreationTool-al a módosítás mentes telepítőt. (Már ha win10 az os) Rufus párszor már megszívatott engem is. A pendrive-ról való bootolást kiválaszthatod a bios gyorsmenüből is (általában F11 gomb megnyomására jön fel ez a panel.) Telepítéskor pedig csakis az ssd legyen aktívan bekötve! A win helyreállítás nem fog sikerülni, max parancssorból némi boot szerkesztéssel. -
MrDerekas
addikt
válasz
Reflax #41869 üzenetére
Megizzasztasz a leírásoddal...
Mennyire vagy otthonos a gép szerelésben, telepítésben? Lehet jobban járnál, ha valaki tapasztaltabb, a helyszínen besegítene kicsit. Telepítéskor, CSAK az ssd legyen aktívan a gépben. Telepítéshez jó lenne egy 2.0-ás usb portot használni, valamint biosban engedélyezni boot-ot usb-ről és magát az usb portokat is engedélyezni.
Már reggel is írtam egy rakás dolgot és egyszerűen én, innét nem tudom eldönteni, hogy mi az amit tényleg megcsináltál és mi az amire csak rávágod, hogy Ok. Normális esetben egy átköltözés nem jár ilyen problémával. Folyamatosan az az érzésem, hogy valami lényegi információ nincs meg és nem igazán követed a leírást. -
MrDerekas
addikt
válasz
Reflax #41859 üzenetére
Lehet én nem értek valamit, de nem áll össze nekem. Most akkor a hibás vinyó nélkül elindul maga a gép? Újratelepítés volt úgy, hogy csak az ssd van bekötve? Zárlatról úgy győződhetsz meg, hogy kiszereled az alaplapot és az asztalon rakod össze minimummal. Ha ott pöccre indul, van biosba belépés, akkor a házban ér az alaplaphoz valami fém. Az újrapasztázás nem egyenlő a processzor igazítással.
-
MrDerekas
addikt
válasz
Reflax #41856 üzenetére
Itt valami user error lesz. Ha költözés előtt problémamentesen működöt, akkor főleg. Elsőre tápcsatikat ellenőrizni, hogy minden csati a helyére van dugva az alaplapon és jól ül is. Utána minimum konfiggal indítani (alaplap, táp, cpu, 1db ram. Még bill és egér se legyen rádugva!) Ha úgy elindul, akkor lehet visszapakolgatni a komponenseket, hdd-t legutoljára. A hátsó IO panelen is nézd meg a dugaljakat, nem-e hajlott vissza valamelyikbe a takarópanel valamelyik kis pöcke és nézd át, hogy nem-e okoz valami zárlatot a lappal, az új házban. Proci hűtőt ha nem szedted le költözéskor, az is megmozdíthatta a tokozásban a procit és az is okozhat furcsaságokat, vagy a ram, pcie slotokba pottyant, áramot is vezető szennyeződés. Jó erős fényú lámpa és két jó szem, azt lehet keresgetni minden nem belevaló dolgot. Türelem játék. lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest