-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrDerekas
addikt
-
MrDerekas
addikt
válasz
petya220 #41562 üzenetére
Nézd meg milyen van rajta. Ebay kispénzé, vagy akár pc bontóban keresni ilyen lapot. Nem néztem a doksiját, de ha pattintós a chip akkor sétagalopp. Ha forrasztott, az keményebb menet. Kérdés, hogy megéri-e a tökölődés vele, főleg, hogy nem tuti a megoldás. Tényleg csak tipp a chip hiba. Szóval ha nem létkérdés, és minden elérhető eszközzel már próbát tettél, akkor lehet jobb lenne elengedni. De értem az akaratot. Én is hülyét kapok ha valami nem működik és nem eresztem, mint a buldog
-
MrDerekas
addikt
válasz
petya220 #41548 üzenetére
Kezdjük azzal, hogy ezek a hw-ek milyenek is pontosan? (psu, mb, cpu, ram,) billentyű+egér volt-e rajta, vagy üresen csavarhúzóval indítva? Simán az asztalon, vagy gépházban? A komponenseket, hogyan zártad ki? (A szerintem jó, működő gépből szereltem, teljesen új, haver adta de tutira műxik - nem releváns) Bios volt-e valaha frissítve? (Melyik verzió van a lapon?)
#41549) Silεncε Ez meg épp lehet hardver hiba is. Mármint rossz illeszkedés (pl ram slot), aztán ha jó a kontakt, akkor épp stabil. A linux teszted ejtsd meg ha időd engedi, hátha okosabbak leszünk.
-
-
-
-
petya220
senior tag
válasz
petya220 #39404 üzenetére
Közben találtam egy ilyen oldalt is, de ugyanazt mondja, amit eddig próbáltam..
-
batman.
senior tag
válasz
petya220 #39369 üzenetére
Szia!
Ram csere után mindig cmos reset. Utána van hogy a HP-k bekapcsolás után akár egy-két percig sem csinálnak semmit, aztán egyszer csak elindulnak (a második indulás már normális).
Azt tudod, hogy egyszerre csak registered vagy unbuffered lehet benne, keverni nem lehet, meg a ramslotok a procikhoz vannak rendelve, de ezt nyilván tudod.
Próbálkozz a ram csere előtti állapottal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Hardverkemping június végén
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AliExpress tapasztalatok
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Napelem
- 3D nyomtatás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Automata kávégépek
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest