- Bemutatkozott a Fairphone 6
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ThodEE
őstag
válasz
zsoika #42251 üzenetére
Igen, maximális tehetsége van hozzá, főleg a 6000megnyitott chrome ablakocskával, a 16Gb ramot simán kiakasztja ha belendül
Újra telepítettem, szívtam egy jót mire a hálózati meghajtót visszacsináltam a sajátgépbe, addig szólt a youtube, plusz keresgéltem a hiba megoldására mert tavaly még engedte most meg az IP4 miatt nem akarta mert megszűnt a támogatás, de vissza kapcsoltam, addig nem volt hiba, ha hazajön melóból át adom neki az egeret és mehet a stresszteszt
-
pete_21
addikt
válasz
zsoika #41887 üzenetére
(#41887) zsoika és (#41888) MrDerekas: Köszönöm szépen a segítséget.
Megnéztem a HDD-t (amin a filmek/sorozatok vannak) HD Sentinellel: "A merevlemez állapota hibátlan. Nem található hibás vagy gyenge szektor, nincsenek felpörgési és adatátviteli hibák sem." 100%/100%Az SSD viszont már érdekesebb volt (Samsung 850 Evo M2): Kondíció 80% volt, azt írta, hogy a TRIM funkció támogatott, de nincs engedélyezve... (Úgy emlékszem, Windows telepítés után meg is néztem és működött... még jó régen
)
Windows "Lemeztöredezettség mentesítőt" lefuttattam, ami SSD-n lényegében lefuttatja a TRIM-et. Utána a HD Sentinelben egyből felment 100%-ra a kondíció, illetve már ezt írja: Az "SSD TRIM funkciója támogatva és engedélyezve az optimális teljesítményhez."Illetve kikapcsoltam a DXVA-t a videolejátszóban: mai filmezésnél nem volt akadás. (Erőforrás figyelő ment, de nem láttam semmi furcsát)
Mit gondoltok? Lehet, hogy a videodriverrel van valami gubanc, és a DXVA kikapcsolása segített? Lehet, hogy a TRIM manuális futtatása segített? Mitől kapcsolódhatott ki a TRIM?
Köszönöm a segítséget! -
jokeph
nagyúr
válasz
zsoika #41862 üzenetére
Hát, ezzel nem kellene hogy nagyon gond legyen... ugyanakkor én magam részéről maradok a hagyományos módszernél, ez nálam szétszedést, levegősprét és ecsetet jelent. Ez nálam max 3 évente fordul elő, a gépház magasan van, nincs beszorítva semmilyen szűk helyre. Az első gépem (PII-es) még a földön volt, évente lehetett benne nagytakarítást rendezni, pedig nem a műhelyben volt.
(#41863) Walter_White:
A válaszom: Igen, ritka, de létezik, egyik ismerősöm R5 3600-as CPU-ja gariztatva lett emiatt, hosszas tesztelések után (4 féle alaplap, 5 féle ram, mire kibukott biztosan).
Nálad is kellene egy másik lapban is végigpróbálni, illetve egy régebbi 1xxx/2xxx CPU-val a mostani lapodban, hogy a lap hiba kizárható legyen. -
Triathlete
senior tag
válasz
zsoika #41809 üzenetére
OK. Nagyjából egy óra múlva feldobom ide. Elöljáróban csak annyit tudok, amit már írtam is hogy az órajeleket (Core + Memory) 70 egységgel vettem vissza. Lehet ez semmit sem ér, túl kevés. De hazaértem és csinálok print screent.
Közbenegy másik fórumban felvetődött az is, hogy elképzelhető, hogy a panelban (+40év) a szobában lévő konnektorok nincsenek szigetelve, és esetleg ez okozza a gubancot. -Amit azért tartok elképzelhetőnek mert mielőtt gépet cseréltem tavaly nyáron, a régi PC-vel is volt pontosan ugyanilyen jellegű bajom.
-
tomazin
veterán
válasz
zsoika #41666 üzenetére
meg is lett a megfejtés, "nagyon okosan" túlhúztam a ramot.
köszönöm még1x! -
Rob\'s
csendes tag
válasz
zsoika #41646 üzenetére
Amit tudtam kiszedtem, lehúztam aztán visza nem csinál semmit próbáltam csak két rammal (1-1 a két procinak), gombelemt is kicseréltem már (tudom semmi köze nem kéne hogy legyen de nem volt több ötletem), most látom a tápon van egy zöld led az nem csinál semmit szóval akkor a táp halt meg?
-
tomazin
veterán
válasz
zsoika #41650 üzenetére
2db gskill aegis. Azokat beallitottam 3000re.
Kivettem az egyiket, de restartol igy is.
Most latom vannilyen debug led rajta.(msi b450 a pro max)
Cpu vilagit, kialszik. Majd vga 2sec, rogton cpu, majd kivillan mind es restart.Lehuztam a bill+egeret. Nem is kapcsolt be (nem volt beallitva,h ebresztheti). Bekapcsoltam es indult. Most hagyom menni.
-
tomazin
veterán
válasz
zsoika #41648 üzenetére
Nem volt nyulva hozza.
Viszont most lassan felepitve a gepet eddig minden ok. Csak a hdd,ssd,odd nincs rajta mar, ramok is ott vannak ahol voltak.
Es ahogy ezt leirtam ujra is indult, pedig ment mar vagy 3perce.(biosban volt)
Ahogy ujraindult, utana 2 mp es megint restart. Majd megint.
(Regi geppel elment vagy 5percet)Most ugyanaz,mint elotte. Ahogy a tapot bekapcsolom mar indul is (power gomb nelkul) majd restartolgat.
-
nafikra
tag
válasz
zsoika #41496 üzenetére
2 GB ramot tettem bele és igen én is gondoltam hogy lehet sok lesz neki az 1333Mhz ram de egy másik gépben is volt szerencsém kipróbálni ahol a lap 1333Mhz-t supportál még de benne van egy 1600-os ram és ennek ellenére simán megy a gép. (1066Mhz-n fut az AIDA szerint.) tehát elvileg nem okoz gondot ha gyorsabb a ram max kisebb sebességre veszi. vagy lehet ez annyira makacs lap hogy nem enged a 48-ból és ragaszkodik a max 1066-os ramokhoz?
-
Vismajor01
addikt
-
sosbarnabas
csendes újonc
válasz
zsoika #41452 üzenetére
Sajnos most is ugyanaz. Amikor a HDMI-n kapja a jelet a monitor akkor az eszközkezelőben nem is látja a rendszer a kártyát (vagy csak én nem vettem észre). Nem lehet hogy a kártya vagy az alaplapot kéne frissíteni?
Sajnos eléggé kezdő vagyok ilyen téren szóval ne bombázzatok a "nézz már utána a wikin" szöveggel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest