- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Hozzám került egy asztali számítógép (lsd. lent), amely hol bekapcsol, hol nem, hol pedig újraindul mielőtt a Windows betöltene. Volt már alaplapi elem csere, BIOS reset...
Egy konkrét eset:
Bekapcsolás után mielőtt betöltene a rendszer, újraindul. Utána lehúztam a rendszer meghajtón kívül (SSD) mindent, tehát a felesleges másik HDD -t és optikai meghajtót és elindult a rendszer. Utána visszadugtam az előbb leválasztott egységeket és azóta is működik a gép. HD Sentinel szerint működőképes mindkettő háttértároló (SSD, HDD).Elképzelhető, hogy a tápegység elkezdett haldokolni?
Ami egyébként vmi noname tápegység, legalábbis számomra, ugyanis nem túl ismerős név nekem a "Stability Power"Konfiguráció:
Alaplap: Gigabyte 945GCM-S2L
Táp: Stability Power, LPK12-23 420W
CPU: Intel Pentium DualCore E6600, 3,06 GHz, LGA775
SSD: KINGSTON SHFS37A120G (120 GB, SATA-III)
HDD: MAXTOR STM3160811AS (160 GB, 7200 RPM, SATA-II)
ODD: Optiarc DVD RW AD-7170S
RAM: CSX 2×2048MB DDR2, 800MHz (dual)
VGA: nVIDIA GeForce 6600, 256MB, PCI-E 1.0 x16
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Sikerült előrelépnem a nem működő, illetve újrainduló géppel kapcsolatban.
A régi tápot kicseréltem egy FSP Hexa 85+ 450 wattosra, illetve a videókártyán levő másik DVI porton keresztül kötöttem össze a monitorral a gépet (másik DVI port egyszerűen nem működik...).
Most már van kép, viszont rózsaszínes csíkok vannak benne (már boot képernyőnél is), illetve "video tdr failure" kék halállal újraindul a Windows 10.
Jól gondolom, hogy meghalt/haldoklik a videókártya?Köszi a választ.
-
pvt.peter
őstag
válasz
pvt.peter #41505 üzenetére
Sziasztok,
No, kaptam egy Asus GTX 750 2GB videókártyát (HDMI, DVI, D-SUB).
Volt egy BIOS reset is közben.
Ezzel már nem indult újra a gép, viszont HDMI -n nem adott jelet, D-SUB -on igen (DVI -t nem tudtam kipróbálni).
Amikor visszaraktam a másik kártyát (Gigabyte Radeon HD3870), akkor folyamatosan rövid sípolást adott ki a gép (nem indult újra).
Gigabyte és Award BIOS szerint a "Continuous short beep", a "Power supply unit failed" -ra utal.
Érdekes mindenesetre, továbbra sem értem, hogy D-SUB -on miért ad jelet egy másik videókártya, míg az eredeti esetében hibakódot ad.
(Teljesítmény szempontjából a csere kártya fogyasztása 75W, míg az eredeti 125W-ot eszik alapjáraton, terhelés alatt 214W -ot.)
A kövi. lépés a csere táppal való kipróbálás lesz.Találkozott már vki ilyennel?
-
pvt.peter
őstag
válasz
pvt.peter #41489 üzenetére
Lemaradt konfig:
Alaplap: Gigabyte GA-EP45-UD3P
Táp: FSP 400W 12cm 85+ (FSP400-60APN)
CPU: Intel Core 2 Duo, E8400, 2×3GHz, 6MB L2 Cache, LGA775
RAM: PQI 2×1024MB DDR2, 800MHz (dual)
VGA: Gigabyte Radeon HD3870, 512MB, PCI-E 2.0 x16 (Modell: GV-RX387512HP)
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Azért írok mert folyamatosan újraindul a gép, és közben eléggé furcsa tüneteket produkál.
Úgy indult az egész, hogy amikor még elindult a rajta levő OS, akkor a rendszer betöltése után néhány perccel újraindult.
Most már az első indításnál még hallható egy pittyenés jelezve, hogy betöltött a BIOS, de továbbra sincs kép. Azt írja ki, hogy "NO HDMI signal". Majd újraindul és ezt csinálja folyamatosan.
Monitor, kábel letesztelve másik konfiguráción, jól működik.Már minden nélkülözhető dolgot lehúztam róla, HDD, optikai meghajtó de a helyzet ua.
Memória modulok számát is minimálisra csökkentettem, de ez esetben is ugyanaz a helyzet.
Ha a videókártyát vagy az összes memóriát kiveszem, akkor sípol a gép.Hétfőn kapok egy próba PCIe videókártyát, hátha az a probléma, hogy meghalt a VGA.
Addig is van vkinek vmi ötlete, hogy hogyan tudnám behatárolni a problémát?
Esetleg volt már vkinek hasonló tapasztalata?Köszi a választ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest